Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
. Er zijn hele strenge normen voor bestrijdingsmiddelen op groente en fruit, en deze worden door de bedrijven zelf maar ook door de overheid geconteoleerd. We hebben het min of meer ook zelf gecreerd. We willen mooie oranje mandarijnen, dit kan alleen door de stof thiabendazool te gebruiken. We willen mooie klanzende mandarijnen, hiervoor gebruiken ze imazalil. Tuurlijk, heel goed zal het niet voor je zijn, maar er zijn grote/uitgebreide onderzoeken uitgevoerd hoeveel de telers mogen gebruiken zodat mensen er niet ziek van worden.Anoeska27 schreef:De rapportage stamt uit 2005, ik zou wel iets actueler hierover willen horen.

Of van die stoffen die al jaaaren worden gebruikt en waar we ondertussen dus wel immuun voor zijn?
Anoeska27 schreef:De rapportage stamt uit 2005, ik zou wel iets actueler hierover willen horen.
Ik dacht dat het recent was

Magrathea schreef:Anoeska27 schreef:De rapportage stamt uit 2005, ik zou wel iets actueler hierover willen horen.
Ik wil wel eens weten hoe giftig die gifstoffen zijn. Is dat in de categorie 'als je een jaar lang elke dag 5 mandarijnen eet heb je 10% meer kans op kanker'?Of van die stoffen die al jaaaren worden gebruikt en waar we ondertussen dus wel immuun voor zijn?
Overigens zeggen ze zelf al dat het in de schil zit. Ik weet hoe hoe het met jullie zit maar ik schil mijn mandarijnen altijd![]()
Nee, ik ga er niet minder mandarijntjes om eten. (Okee nu misschien wel want laatst had ik ze en die waren niet zo heel lekker, maar da's een ander verhaal)
al die haartjes!
Heb het gewoon terug uitgespuugd ... zat geen mandarijnsmaak aan, alleen maar een puur chemische ranzige smaak. En ik eet als ik iets vies vind die hap normaal wel op. Maar dit was echt niet te doen. Was qua smaak zo erg, als ik die hele mandarijn had weten op te eten was ik volgens mij dag erna ziek geweest. Geen idee wat er met dat ding gebeurd was, maar goed was het iig niet.
Citaat:Sinds de mandarijnen in de aanbieding zijn, heb ik veel mandarijnen aangesleept én gegeten. Vanaf dat moment, gingen mijn slijmvliezen irriteren. Een vervelend verkoudheidgevoel. Ik vond het wel apart, maar ben de dagen erna gewoon doorgegaan met het eten van mandarijnen. Dit resulteerde in ‘griep’: de slijmvliezen nog steeds geïrriteerd, zwak en kortademig. Nu vraag ik mij af: is dit wel griep of zitten er soms veel gifstoffen in mandarijnen ?
Magrathea schreef:Anoeska27 schreef:De rapportage stamt uit 2005, ik zou wel iets actueler hierover willen horen.
Ik wil wel eens weten hoe giftig die gifstoffen zijn. Is dat in de categorie 'als je een jaar lang elke dag 5 mandarijnen eet heb je 10% meer kans op kanker'?Of van die stoffen die al jaaaren worden gebruikt en waar we ondertussen dus wel immuun voor zijn?
Overigens zeggen ze zelf al dat het in de schil zit. Ik weet hoe hoe het met jullie zit maar ik schil mijn mandarijnen altijd![]()
Nee, ik ga er niet minder mandarijntjes om eten. (Okee nu misschien wel want laatst had ik ze en die waren niet zo heel lekker, maar da's een ander verhaal)
