Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Resistance schreef:UiteraardAskja schreef:Van mij mag het! En best relevant in deze discussie, want een deel van het motief om vlees te blijven eten, is de smaak. En als je fervente vleeseters kunt verleiden met een grandioos vega-recept ...
Ik ga even een lijstje maken! Iedereen die een PB wil roept maar!
Resistance schreef:Gianti schreef:Is dat met peulvruchten dan? In ieder geval nieuwsgierig erna
Als je ergens linzen doorheen doet ipv gehakt proef je bijna geen verschil!
En ik heb gisteren nog een heerlijke indiase vegetarische ratatouille gemaakt, vorige week zoete aardappelgnocci, een mushroom wellington die echt belachelijk lekker was, een enorm lekkere bloemkooltaart...
De keuzes zijn oneindig!
De enige manier om mensen minder vlees te laten eten is om ze te laten zien dat eten zonder vlees net zo lekker is! Tot een jaar geleden geloofde ik er niet in en at ik heel graag vlees, maar nu mis ik het echt niet meer.
Alaskan schreef:Gianti schreef:Is dat met peulvruchten dan? In ieder geval nieuwsgierig erna
Ik denk het wel, peulvruchten, noten/zaden, veel andere groenten (bonen, spinazie, avocado etc.).
Lau schreef:Het is hier ook een proces hoor, wat zich uitvloeit in veel meer dan enkel wel geen vlees of eten an sich. Er komen ook steeds meer mensen in mijn leven die er net zo in staan, die 'kant' op willen.Mij ook!
Vullen en voeden is een goede en ga ik zeker meenemen! Het pushen echt alleen maar een stok achter de deur. Gelukkig pushes mijn moeder ook in de zin van wat heb je vanavond gegeten. Of wat heb je deze week op het menu. Dus dat is heel fijn, ik mis alleen het creatieve nog. Maar hopelijk krijg ik nog wat inspi van de mensen hier. En Indd misschien wat meer googlen en het dan toch maar proberen.
Citaat:Voeg er soja aan toe en je hebt mijn allergie lijst daarom wil ik graag weten hoe je nou beste diervriendelijk vlees kan eten
Ailill schreef:Lau schreef:Het is hier ook een proces hoor, wat zich uitvloeit in veel meer dan enkel wel geen vlees of eten an sich. Er komen ook steeds meer mensen in mijn leven die er net zo in staan, die 'kant' op willen.Mij ook!
Vullen en voeden is een goede en ga ik zeker meenemen! Het pushen echt alleen maar een stok achter de deur. Gelukkig pushes mijn moeder ook in de zin van wat heb je vanavond gegeten. Of wat heb je deze week op het menu. Dus dat is heel fijn, ik mis alleen het creatieve nog. Maar hopelijk krijg ik nog wat inspi van de mensen hier. En Indd misschien wat meer googlen en het dan toch maar proberen.
Heb je bijv. een oven(tje)? Daar kun je al veel meer mee dan enkel koken in pannen. Ovenschotels met (zoete)aardappels/koolsoorten/noten en een goede olie is echt niet zo moeilijk, wel even wat snijwerk maar super makkelijk verder en qua smaak kun je kruiden toevoegen of weglaten.
Hier voornamelijk veel Italiaanse recepten, aangepast naar zonder vlees/vervanging. Ik heb alleen weinig recepten op papier, meeste zit inmiddels in m'n hoofd. Al wil ik best eens gaan zitten om wat basisrecepten uit te schrijven
Lau schreef:Als je later deze week nog niets in je inbox hebt, stuur me dan even een pb'tjeAilill schreef:Het is hier ook een proces hoor, wat zich uitvloeit in veel meer dan enkel wel geen vlees of eten an sich. Er komen ook steeds meer mensen in mijn leven die er net zo in staan, die 'kant' op willen.
Heb je bijv. een oven(tje)? Daar kun je al veel meer mee dan enkel koken in pannen. Ovenschotels met (zoete)aardappels/koolsoorten/noten en een goede olie is echt niet zo moeilijk, wel even wat snijwerk maar super makkelijk verder en qua smaak kun je kruiden toevoegen of weglaten.
Hier voornamelijk veel Italiaanse recepten, aangepast naar zonder vlees/vervanging. Ik heb alleen weinig recepten op papier, meeste zit inmiddels in m'n hoofd. Al wil ik best eens gaan zitten om wat basisrecepten uit te schrijven
Ik heb een oven,
En Italiaans dat is helemaal top! Dat is echt mijn favoriete keuken
Dus als je er een op papier krijgt zou dat heel lief zijn
Askja schreef:Van mij mag het! En best relevant in deze discussie, want een deel van het motief om vlees te blijven eten, is de smaak. En als je fervente vleeseters kunt verleiden met een grandioos vega-recept ...
Kuggur schreef:Beseffen jullie je eigenlijk wel dat er óók vlees wordt geproduceerd buiten de bioindustrie?
Of is dit topic gedoemd te verzanden in vega evangelisme?
Edit, zie dat het Hengstveulen ook al opgevallen was.
Kuggur schreef:Beseffen jullie je eigenlijk wel dat er óók vlees wordt geproduceerd buiten de bioindustrie?
Of is dit topic gedoemd te verzanden in vega evangelisme?
Edit, zie dat het Hengstveulen ook al opgevallen was.
juval schreef:Onze kalfjes huilen echt niet als ze bij de moeder weg gehaald worden. de moeder gaat ook gewoon door met eten, die kijkt echt niet om. Het is niet de natuur, de koeien zijn geen wilde dieren en ook geen mensen.
Ze zijn het zo gewend en kijken er niet van op of om. Net als je paard er niet van opkijkt als je op zijn rug gaat zitten. Het is nu eenmaal zo, dieren accepteren dat.
Resistance schreef:Kuggur schreef:Beseffen jullie je eigenlijk wel dat er óók vlees wordt geproduceerd buiten de bioindustrie?
Of is dit topic gedoemd te verzanden in vega evangelisme?
Edit, zie dat het Hengstveulen ook al opgevallen was.
Ik besef me dit heel goed! Ik zou het zelf "ideaal" vinden als er alleen nog maar buiten de bio industrie vlees werd geproduceerd en mensen alleen vlees uit de regio zouden eten. In Nederland alleen Nederlands vlees, dus. Niet alleen de bioindustrie zelf is enorm schadelijk, maar bovenal ook dat veetransport. Ik las weleens dat in Italie gefokte dieren naar Rusland werden getransporteerd om daar geslacht te worden, waarna het vlees weer naar Italie werd getransporteerd. Wtf?
Dan wordt het maar wat duurder omdat er mogelijk minder vlees beschikbaar is, dan worden mensen indirect gedwongen om hun vleesconsumptie te minderen wat beter is voor het milieu (en hun gezondheid).
Ik ben niet tegen volledig stoppen, wel ben ik voor mínder vlees wat alleen maar uit de regio komt en dieren die beter behandeld worden.
Resistance schreef:Kuggur schreef:Beseffen jullie je eigenlijk wel dat er óók vlees wordt geproduceerd buiten de bioindustrie?
Of is dit topic gedoemd te verzanden in vega evangelisme?
Edit, zie dat het Hengstveulen ook al opgevallen was.
Ik besef me dit heel goed! Ik zou het zelf "ideaal" vinden als er alleen nog maar buiten de bio industrie vlees werd geproduceerd en mensen alleen vlees uit de regio zouden eten. In Nederland alleen Nederlands vlees, dus. Niet alleen de bioindustrie zelf is enorm schadelijk, maar bovenal ook dat veetransport. Ik las weleens dat in Italie gefokte dieren naar Rusland werden getransporteerd om daar geslacht te worden, waarna het vlees weer naar Italie werd getransporteerd. Wtf?
Dan wordt het maar wat duurder omdat er mogelijk minder vlees beschikbaar is, dan worden mensen indirect gedwongen om hun vleesconsumptie te minderen wat beter is voor het milieu (en hun gezondheid).
Ik ben niet tegen volledig stoppen, wel ben ik voor mínder vlees wat alleen maar uit de regio komt en dieren die beter behandeld worden.