Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 14:58

Biefstuk van de supermarkt is echt niet te eten :n
Als we een lekkere biefstuk willen, dan haal ik 'm bij de boer die Belgisch blauw heeft en dan een mooie ossenhaas. Betaal je een tientje per ons voor, maar dan is ie echt super.

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 14:59

En bedankt he, met jullie frikandel speciaal...

DuoPenotti

Berichten: 29531
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 14:59

Ik eet thuis nooit biefstuk, want dat heb ik wel geleerd van die man. Goede, of niet.
En ik weet niet waar ze echt goede hebben, dus dan maar niet :)

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:04

Graag gedaan hoor! :D

Ja, je hebt gelijk :j
't Moet goed zijn of anders maar niet. Zo sta ik er ook in. Als er hier in de buurt geen Belgisch blauw voorhanden is, dan pak ik wel wat anders. Maar in elk geval geen biefstuk uit de supermarkt.

superpony
Berichten: 25400
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:07

Ik vind het vlees van de supermarkt ook echt niet lekker. Had daarom de biefstuk die ML lief had meegenomen gemarineerd.

DP; Ik heb van de kok van een restaurant waar mn zoon werkte biefstuk leren bakken en dat scheelt echt. Het zal alsnog per kok verschillen, maar ik verpruts ze iig niet meer.

Zalm bijv bak ik echt heel erg gaar. Vinden mensen ook zonde, maar dat vind ik dan weer moeilijker.

Femke_Tweety

Berichten: 11986
Geregistreerd: 02-04-10
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:08

Afbeelding

:+

Sizzle

Berichten: 35695
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:11

Oscar schreef:
Daar is ie weer: de frikandel speciaal :D


Daar kun je me bijna voor wakker maken :')

Sure_lee

Berichten: 10393
Geregistreerd: 19-03-13
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:13

Femke_Tweety schreef:
[ [url=m/SDa3QL.jpg]Afbeelding[/url] ]

:+


_O-

DuoPenotti

Berichten: 29531
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:24

Femke_Tweety schreef:
[ [url=m/SDa3QL.jpg]Afbeelding[/url] ]

:+

_/-\o_ _O-

geweldig!!!!!!!!

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:25

Femke_Tweety schreef:
[ [url=m/SDa3QL.jpg]Afbeelding[/url] ]

:+


Geweldig! Je zou nog versteld staan van het verdienmodel achter een frikandel speciaal op een mooi opgemaakt bord.
Voorgerecht van de maand: "Saucisse du Maïtre"

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:28

Wow!
Even die tomatenketchup wegvegen en vervangen door Hella en dan betaal ik daar gerust een tientje voor :D

BeFunny

Berichten: 10550
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:32

Ik vind de Zuid-Amerikaanse biefstuk van de ah wel lekker hoor. De rest kwa biefstuk is echt niet te vreten.

Ik vind beenham culinair vaak ook lekker van de supermarkt.

En gehakt is ook niks mis mee. Heerlijk om te roerbakken.

DuoPenotti

Berichten: 29531
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:33

BeFunny schreef:
Ik vind de Zuid-Amerikaanse biefstuk van de ah wel lekker hoor. De rest kwa biefstuk is echt niet te vreten.

Ik vind beenham culinair vaak ook lekker van de supermarkt.

En gehakt is ook niks mis mee. Heerlijk om te roerbakken.

Ik eet zelden uit pakjes, maar als ik dat dan doe, dan deze gehaktballetjes :~

https://www.knorr.com/nl/knorr-producte ... aiola.html

foxy80

Berichten: 7875
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:56

Femke_Tweety schreef:
[ [url=m/SDa3QL.jpg]Afbeelding[/url] ]

:+


Briljant dit! Waar serveren ze deze? *\o/*

fransje23

Berichten: 15357
Geregistreerd: 09-07-03
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 15:57

chevax schreef:
En bedankt he, met jullie frikandel speciaal...


Dat dacht ik ook ...
Nu heb ik er trek in -O-
Wèl met de juiste curry idd

BeFunny

Berichten: 10550
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:01

DuoPenotti schreef:
BeFunny schreef:
Ik vind de Zuid-Amerikaanse biefstuk van de ah wel lekker hoor. De rest kwa biefstuk is echt niet te vreten.

Ik vind beenham culinair vaak ook lekker van de supermarkt.

En gehakt is ook niks mis mee. Heerlijk om te roerbakken.

Ik eet zelden uit pakjes, maar als ik dat dan doe, dan deze gehaktballetjes :~

https://www.knorr.com/nl/knorr-producte ... aiola.html


Die heb ik dan weer nooit.

superpony
Berichten: 25400
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:04

Haha, ben vast de enige die echt niet van frikandel houd. Heel af en toe vind ik wel een kaassouflé lekker of bitterballen. Heb ze voor in de oven wel liggen, maar doe die dan soms op brood met wat mosterd.

Kroket vind ik dan weer niks, maar lust behalve een patatje en kaassouflé ook echt niks van de snackbar.

Hoe vinden mensen hier dan een steakhouse? Daar krijg je doorgaans wel grote stukken vlees.

Of een pannenkoekenrestaurant?? Daar gingen we vroeger als familie toen wij klein waren wel eten. Vaak leuk voor de kinderen ook.

Exitium

Berichten: 7144
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:05

Hier ook geen grote fan van frikandel hoor. Als ik 'm eet wel speciaal, maar ik eet er misschien twee per jaar. Vind kroketten, kipcorns en berenklauwen veel lekkerder :) En viandellen natuurlijk, de verbeterde frikandel :)

BeFunny

Berichten: 10550
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:15

Ik moet ook geen frikandel en ben ook niet weg van kroketten.
Die old Amsterdam airfryer kroketten vind ik voor heel soms wel lekker of kipnuggets.

Een pannenkoekenrestaurant daar kom ik best regelmatig. Hebben ze vaak ook tosti's en lekkere latte's.

Varekaj
Berichten: 22068
Geregistreerd: 07-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:17

Die frikandel is prachtig :))

Meelezer hier. Ik hou enorm van uit eten gaan, maar met de jaren is de frequentie en locatie wel anders geworden. Vroeger kon je me echt plezieren met een goede biefstuk aan fijne prijzen, gezellige sfeer etc. Helaas is op veel plekken de prijs de lucht in gegaan na Corona, en de kwaliteit en service in duikvlucht...

Om die reden gaan we nu minder vaak uit eten, maar dan wel eerder naar een exclusievere zaak, zoals een Gault Millaut of 1*.
En op 1 plek na hebben we nog nooit het pand verlaten met het idee dat we te weinig hebben gehad. Integendeel, soms slaan we bewust de kaas over omdat het toetje er anders écht niet meer bij kan.
En ik ben geen kleine eter.

Ik ben geabonneerd op sites zoals dining with the Starts en restaurantweek. Enkele keren per jaar kan je dan aan een promoprijs een tafeltje reserveren. Niet alleen is dat een fijne manier om nieuwe plekken te leren kennen, het scheelt ook wel op de rekening.
Zo hebben we bij ons favo 1* al gegeten aan €60/p 4 gangen incl aperitief ipv de normale menuprijs van €85/p.
Binnenkort weer een nieuw adresje, €69/p in een Gault Millaut 5 gangen incl aperitief ipv de normale prijs van €76/p.

Sure_lee

Berichten: 10393
Geregistreerd: 19-03-13
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:18

Steakhouse doen we ook regelmatig. Pannenkoeken af en toe. Vaker voor lunch dan voor diner. Maar dat komt ook omdat wij pas rond 20.00 eten en dan zijn die pannenkoek dingen vaak al dicht.

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:19

Ik kom ook niet graag in pannenkoekenrestaurants. Eigenlijk alles waar het draait om snel en grotere groepen is niks voor mij. Maar das een mankementje aan mijn kant, dat wil niks zeggen over de kwaliteit van die zaken.

Ik kom bijv ook nooit in Center Parcs of iets vergelijkbaars.

chevax

Berichten: 11338
Geregistreerd: 17-05-06

Re: Stijgende prijzen, winstoptimalisatie restaurants, wanneer ga je niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:21

@Varekaj: das wel een mooie tip, ik ga eens lezen over zo’n abonnement.

BeFunny

Berichten: 10550
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:21

Ja hier eigenlijk alleen voor lunch naar pannenkoekenhuis of iets dergelijks.

Avond uit eten doen we alleen met speciale gelegenheid. Vriend houd er niet van.

DuoPenotti

Berichten: 29531
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-22 16:24

Pannenkoek restaurant is toch niet perse voor grote groepen?
Tenminste waar ik ooit kom niet.

Ik vind dat ook wel eens lekker maar wel buiten schoolvakanties en weekend.

Steakhouse bestel ik weer geen steak maar spareribs. Als die goed zijn klaargemaakt ook heel lekker.