Katwijk (nu met fotos van manegejonker!)

Moderators: Muurp, Apple

 
 
Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Katwijk (nu met fotos van manegejonker!)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-02 19:35

Tja......wat zal ik er van zeggen....

Vanochtend ging mijn wekker om half zes, vroeg dus... Gaaaap
Naar stal om daar er achter te komen dat we de kenteken plaat te zijn vergeten. Mijn pa (=groom) weer naar huis, en ik (met mijn zus en simone (jordy)) alle spullen klaar gelegd.

Super Tiko liep zonder enige twijfel de trailer in, en de heenrit ging super : in ruim een uur waren we in katwijk. Starnummer gehaald, voorkeuring etc. Alles was prima, hij liep super, heel soepel en dat is nog wel es anders als hij nog nietgelopen heeft.

Om 11:06 ben ik gestart en, tegen mijn verwachtingen (en ervaringen in LV) in startte tiko zonder problemen. Nog ff karin gezien en toen het strand op.....
De eerst tien meter dacht ik tiko niet te kunnen houden, maar toen Frusty
Hij schrok van de golven en wilde nie meer verder....alleen maar terug. Been of tik was steigeren......
Ik wilde er niet af, want dan had hij gewonnen, helaas startte de volgende pas een kwartier later. Ik ben er uiteindelijk wel af gegaan en heb er een stuk naast g elopen, maar zodra ik er op wilde Frusty Daar heb ik een stukje mee meegereden en daarna durfde mijn held ook wel alleen verder.

Vlak na het keerpunt, gingen wat ruiters de andere kant op....nou dat wilde tiko ook...weer een heel gevecht, waarna ik er toch maar af ben gegaan.....

Als je over de eerst eduin ging was het uitzicht echt adembenemend Kwijl
Duin was wel erg mul en zwaar.... na eerst nog even als een kip zonder kop achter voorgangers aan gecrosst te zijn (bedankt tiko ) waren we alleen......zo lekker lief en ontspannen als hij was, zo had ik hem nog nooit meegemaakt alleen....als hij altijd zo is, wil ik ZEKER wel verder in de endurance

Na de p/a, waar we meteen doorkonden ben ik met mijn domme kop verkeerd gereden, waardoor ik zo'n 5 km. heb omgereden en een halfuur heb weggegooid (dus alweer 3 kwartier weggegooid Bloos )
Daarna kwam ik de mensen tegen met wie ik ook het eerste stukje had gereden, waar ik dus weer een stukkje mee meereed. Op het strand aangekomen een lekker galopje ingezet die ik bijna tot aan finish heb aangehouden (zo'n 5 km). Helaas had ik de borjdes 1 en 2 km tot finish niet gezien Frusty Ik was niet de enige overigens......

Dus pas onderaan de duinopgang in stap, snel eraf, helaas maar logisch was zijn hartslag te hoog, maar na 10min. was hij goed.

Nog nooit was Tiko nog zo lekker vrolijk en aktief na een wedstrijd, hij at ook biks, waar hij normaal geen zin in heeft na zo'n rit, dus ik dacht dat hij hem met groot gemak had gereden. Ook wilde hij bij de nakeuring nog graag en voorwaarts draven(met oortjes erop), wat normaal anders is. Bij de nakeuring kreeg ik echter een hele koude douche....onregelmatig!
Dit was echt een klap in mijn gezicht, nog nooit is tiko (voor) kreupel of zelfs maar onregelmatig geweest. Het was niet ernstig, heel iets verdraaid of een keer verstapt ofzo. Of wat waarschijnlijker was 'de spier had een koutje opgelopen Verward'

Dat was wel schrikken, maar overkomelijk....toen nog de trailer in Lips are sealed
In tegenstelling tot de heenweg was dit weer een groot gevecht,. Na een tijdje kon ik het weer eens niet aan zien, en ben ik huilend naar de auto gegaan. Toen hebben ze, en daar baal ik zoooooooow erg van, van die kalmerings middelen gegeven (mijn zus + vriendin waren erbij, en ik vewachtte dat zij dat ook niet zouden willen, helaas...)

Had echter geen effect. Zodra dat gebeurd was, heb ik me erover heen gezet en heb ik Tiko zelf weer overgenome. Uiteindelijk is hij er...... Verdrietig jammer genoeg Verdrietig weer dmv geweld ingegaan.

Ik was weer een beetje overstuur toen Tiek niet wilde, maar ik wil Annelies en haar man heel erg bedanken voor de hulp ne troost!
GEWELDIG!

Tja, wat ik nou moet denken van de dag......
Aan de ene kant heb ik in deze rit stukken gehad die zo ontzettend lekker waren, waar Tiko eindelijk op mij leek te vertouwen maar zelf ook goed aangaf tot hoever hij kongaan. Anderzijds in hij afgekeurd, heb ik tot drie keer toe stil gestaan omdat tiko niet meer verder wilde en waren de er weer gigantische trailer troubles......

Naja....het is nog wel ff dubben....endurance of dressuur

Voor fotos: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=79797
fotos van de manege jonker onderaan de pagina.
Laatst bijgewerkt door Tiko op 13-10-02 22:26, in het totaal 3 keer bewerkt

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Tin
Berichten: 3681
Geregistreerd: 29-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 20:03

heeeey Myrthe!! ik vondt het echt leuk om te groomen!! maare ik kan het ook niet tegenhouden dat ze hem kalmerinksmiddel gaven het zat al in z'n mond toen ze het zeiden.
Maar wel klote dat hij onregelmatig liep.
maare nogmaals bedankt dat ik mee mocht ik vondt het superleuk!!

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 20:19

Hoi hoi,

Myrthe "die mensen" waren wij! Ik, Annalynn en mijn Fjord Ilonka en de mensen met wie ik reed. Ik zag pas na de finish op de startlijst dat jij en Tiko het waren.
Ik dacht nog ik ken die Tinker ergens van..... van bokt foto's dus. En hij liep leuk hoor!

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-02 20:25

ik zat ook al te denken......
Wilde het nog vragen, maar dacht dat jullie normaal klasse II reden....
Iig bedankt voor het opvangen....toen liep Tiko tenminste Knipoog

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 21:21

Weet je wat je tegen koude spieren kunt doen? de achterhand onder een lekker warme of dubbele deken stoppen. Onze paarden gaan na de wedstrijd ook altijd lekker dik de dekens in, op zich misschien heel tegenstrijdig omdat hij z'n warmte toch kwijt moet, maar de spieren blijven zo warm. Zeker als hij zwaar gewerkt heeft (zoals in Katwijk, want het was best heavy allemaal) zijn die spieren erg warm en daardoor erg gevoelig voor kou. Misschien heb je wel gezien dat Jopie onder zijn zweetdeken nog een paars ding op z'n kont had liggen, dat was een lekker dikke nierdeken (uitrijdeken), toen ik moest wachten bij de p/a had hij er 2 op, één over zijn kont en de andere over zijn hals, dan wordt hij niet stijf. Bovendien is beweging heel belangrijk, zo hou je je paard ook lekker soepel. Het was vandaag ook érg koud, dus een deken (of een hele dikke) kon echt geen kwaad. Bij ons gingen ze met dubbele dekens de trailer op en die laten we vannacht lekker zitten, ze hebben hard gewerkt.
Volgende keer beter joh,!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-02 21:25

Ja idd, volgend keer beter ...

het rare was dat hij voor onregelmatig liep, zijn achterhand is met koud weer nog wel eens stijf, maar daat was nu niksmee aan de hand.
Hopelijk is het snel over als het toch een verstapping is !

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-02 21:29

Ik heb over meer paarden gehoord die zijn afgekeurd op hoogstwaarschijlijk stijve spieren door de kou... Wat me ook opviel was dat er van de 95 starts in klasse I er maar 53 in de uitslag voorkwamen, erg weinig. In Leersum was het toen ook al zo'n 50% en dat was ook een vrij pittige rit. Jammer dat jullie er niet doorgekomen zijn joh, maar je hebt wel een lekkere strandrit gehad! En ik stuurde je nog bijna verkeerd ook, ik had geen flauw idee waar de start precies was (duh, aan de andere kant van de parkeerplaats) en ik dacht echt dat je de verkeerde kant op reed! Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 08:07

Nogmaals, toch gefeliciteerd! Tiko zag er heerlijk uit in zijn korte vachie Haha! (Navy en Tiko herkende elkaar meteen, Tiek stond nog in de trailer en hij werd al gek *LOL* True love..)
Hee, en volgende keer beter toch? Van verdwalen leer je veel (spreek ui ervaring Knipoog ), je wordt er alleen beetje onzeker van.. Waar was je fout gereden eigenlijk? Bij het punt waar je rechtdoor moest maar op de heenweg van links kwam? Ik ben benieuwd hoe ze er vandaag bij staan..
Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 09:44

Ja...idd bij dat punt Knipoog

Toen ik richting P/A reed reed ook een ruiter die kant op, daar ben ik op af gegeaan....DOM!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 10:30

Dat was ook het enige punt waar je na de P/A fout had kúnnen gaan Knipoog Bij de P/A was iemand zo aardig geweest mij nog eens de hele route uit te leggen, en precies te vertellen waar ik heen moest. Bij mij kón het dus gewoon niet fout meer gaan..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69555
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 14:18

Hoi Tiko,

Leuk beestje hoor Tiko! Ik zat bij het keerpunt en we hadden inderdaad gezien dat er iets na het keerpunt iemand van een tinker was afgestapt omdat de tinker weer terug wilde naar het keerpunt. Dat blijk jij dus geweest te zijn (zo herken ik de bokkers wel makkelijk: Navy hangt ernaast, Liesje komt zonder paard langs bij de post en jij hebt iets na de post een verschil van mening over de richting).
Ik heb trouwens al wat foto's gezien en er zit een hele mooie foto bij van jou en Tiko dravend op het strand. Lekker los teugeltje. Ik geloof dat een deel van de foto's een dezer dagen ook op de site van manege Jonker wordt gezet dus ik hoop dat die daar ook bij zit.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 15:27

JAH?!!

Wat gaaf!
Wat is het adres van de site?

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 16:14


Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 16:21

Ahh Myrthe, beter! Heb je toch nog je strandfoto!! Ben benieuwd Haha!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 16:36

Ikke ook Haha!!

Had de fotograaf nu ik er aan denk idd zien staan...ik nog denken, Tiek houd je oortjs zo lekker naar voren, komt er een of andere worst op pootjes (tekkel Haha!) aan rennen, dus ik dacht dat de foto mislukt was .....

Hoop echt dat ie gaaf is!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 21:05

Nouw....ze staan er nog niet!
Weet je ook waar ze op de site komen te staan, en of ik, als ze er niet op komen, er op een andere manier aan kan komen?

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69555
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 21:13

Ik heb ze nu goed gezien. Eentje van voor, Tiko met z'n oren in z'n nek en een worst op pootjes bij zijn achterbenen. Eentje van schuin achter dat jullie weer verder draven en dan heeft hij zn oren weer naar voor.
Ook nog eentje op het parkeerterrein als je al bent afgestapt.
Foto's staan er als het goed is vanavond nog op en anders morgenavond.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 21:18

keej!
Ik wist het wel, van die worst op pootjes!
Jammer, anders was ie vast heel mooi geweest, want hij was zooow vrolijk de hele tijd!
Bne cht heel benieuwd, kijk om de vijf minuten op de site!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Peetje

Berichten: 691
Geregistreerd: 13-10-02
Woonplaats: Nieuw Vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 21:53

Hoi baasje van Tiko,

Ook ik was zaterdag bij de wedstrijd in Katwijk aanwezig als fanclub voor Annelies en Idalia. Ik heb je nog geholpen met het laden van je lieveling. Ik ben blij te horen dat het uiteindelijk nog gelukt is. Ik vond het wel heel jammer om te lezen dat hij onregelmatig was bij de nakeuring... Verdrietig

Dat laden in de trailer vond ik heel vervelend. Het brak mijn hartje dat we hem er met veel geweld in moesten dwingen, en dat het nog niet lukte. Ik heb dat al eerder meegemaakt met het paard van een vriendin. Zij is toen gaan oefenen en toen ging vanzelf wel beter. Je moet gewoon thuis een beetje met hem oefenen met het lopen in de trailer. Rustig aan je hand meenemen en hem goed laten kijken en vooral rustig blijven en veel geduld hebben. Ga gewoon eens een stukje rondrijden in de trailer door de buurt en laad hem even uit, loop een rondje met hem en laad hem weer in. Dan went hij op den duur vanzelf.

In ieder geval succes ermee. (ik heb me trouwens speciaal op het forum aangemeld om jou even een hartje onder de riem te steken. Lovers Volgens mij ga ik het hier verder ook wel naar mijn zin krijgen...) Cool

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 21:59

Hartsikke bedankt!
Tja...was wel weer even een grote klap, dat hij er niet in wilde. Toen ik he mkreeg was hij super trailer mak, maar wat begon met een paar keer opnieuw moeten aanlopen, eindigde in dit....

paar maanden terug Tiko er een keer met geweld in gezet, en de rest vand week, zonder dag geweld nodig was, elke keer zijn eten erin gegeven. Toen we daarna ermee weggingen deed hij het super, ook op de terugweg, en ook de ochtend van katwijk liep hij er zo in. Waarshcijnlijk toch weer een slechte ervaring in de trailer gehad.Mijn vader heeft super voorzichtig gereden, maar toch, soms voorkom je dingen niet. Zo ging er wat fout op het parkeer terrein en ook onderweg reed er iemand voor ons zonder remlichten op de trailer, waardoor mijn vader soms aan de late kant door had dat ze remden.....

IIG harstikke bednakt voor je lieve berichtje en je hulp!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Liesje_1
Berichten: 666
Geregistreerd: 18-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 22:22

hehe, even voor de duidelijkheid Tiko,..

Jij bent degene die tiko de trailer hebt ingeholpen hoor..
de andere hebben hem niet met geweld er in gezet.. hij zette zelf ineens door in de trailer... Lachen

Applausje voor jezelf hoor!!

Ennniuhh dat beetje hulp en die troost , is niets hoor heb het met veel plezier gedaan..
Vond het ook best zielig voor jou hoor,...
Maar het is allemaal goed gekomen..

Heee PEETJE!!!!!!!! gezelli,.. Lachen

Liefs
Annelies, Pascal en Idalia Lachen

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 22:23

Dit zijn ze dus, de fotos van manegejonker:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 22:26

Die hond Boos!
Anders had ik waarschijnlijk een best wel mooie foto van Tiko aan het strandgehad, maar komt er zo'n tekkel aan zetten.....

Hij lijkt op deze fotos best ruim te bewegen he?!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69555
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-02 22:31

Ik vind die foto van schuin van achter ook heel mooi. Oortjes naar voren, los teugeltje, inderdaad ruime draf. Mooi toch?

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-02 22:36

Ja, dat is waar!
Vind het iig al super gaaf dat ik een strand foto heb!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Novalues en 1 bezoeker