(Geweldige) Endurance Holterberg

Moderators: Muurp, Apple

 
 
Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

(Geweldige) Endurance Holterberg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-02 20:17

Vandaag weer vroeg op. In mijn kleren geschoten, broodjes ingeladen en de auto in. Gauw naar stal, want we lagen inmiddels al een ruim kwartier achter op schema Haha! Ik had beloofd de paarden te voeren, en Navy was het er niet mee eens dat zij niks kreeg.. Gauw al mijn spullen ingeladen, en toen was Navy aan de beurt. Nou.. Zonder er ook maar een heel klein beetje over te twijfelen liep ze er in. Geen enkele stop! Geweldig, dat anderen trailerproblemen ´oplossen´door flink te slaan, en wij het met geduld en respect hebben gedaan.. Toen gauw op weg, het was inmiddels kwart over 8 en we wouden er toch het liefst wel voor tienen zijn. En dat haalde we makkelijk..

Om half 10 reden we het terrein op, bekend inmiddels, vorig jaar hadden we hier ook gestart. Navy uitgeladen en mijn hesje en veterinaire kaart gehaald, en lekker losgestapt. Waarschijnlijk ging Navy er niet vanuit dat ze nog 27 km moest, want dat beest liep de hele tijd te drammen.. Had er flink zin in *LOL* Bij de keuring ging alles uitstekend, weer een complimentje over de locomotie, wat toch een prestatie is met een hoefkatrollertje Knipoog

Ondertussen waren we Karin en Ameretto tegen gekomen, die bijna zouden starten. Ameretto was heerlijk geparfumeerd.. Vliegjes hielden afstand.. Gelukkig hielp zij me even herinneren dat ik een starttijd aan moest vragen, was het zelf namelijk even vergeten Bloos Ik had nog een uurtje, dus rustig aan even wat gegeten, gepoetst en toen rustigaan opgezadeld. Mevrouw leek er steeds meer zin in te krijgen, en toen ik er eenmaal opzat, en zij gewoon dwars door mijn pessoa, waar ik al een hele tijd niet mee gereden had, heenliep, had ik al waanideeën van Navy die met mij op d´r rug terug naar huis galopeerde Haha!

Het weer was inmiddels lekker, een lekker fris windje, maar niet te koud, en het was droog en niet benauwd. Mooi dus.. Toen richting start.. Daar waren we, wonder boven wonder, meestal is het een hoop gehaast.., erg vroeg. Even lekker losgestapt dus, en na een kleine 20 minuutjes konden we starten. Dat wou mevrouw maar al te graag, en het stapje dat ik in mijn hoof had werd al gauw een uitgestrekte draf. En daar bleef ze de komende km´s in.. Ze was heerlijk enthousiast, en zette er een stevig tempo in. We hebben behoorlijk wat mede-ruiters ingehaald, in een draf, terwijl deze galopeerde Haha! Daar kick ik nog steeds op Haha! We hebben voor de P/A dan ook geen pasje gegalopeerd, maar toch gingen we behoorlijk snel..

Ik had me voorgenomen erg rustigaan te doen. Ik had ook geen horloge, stopwatch of dergelijks mee, zelfs mijn telefoon waar de tijd opstaat, stond uit.. Maar toen ik een vrouw op een wit Arabiertje passeerde, en later weer tegen te komen omdat ik stopte om 2 km v/d P/A te gaan stappen, en het haar wel leuk leek ´2 Arabiertjes naast elkaar te hebben´.. (Het is toch echt een volle Draver..), vroeg zij mij hoe laat ik weg was gegaan. Dat bleek een half uur ná haar te zijn, en zij ging momenteel met een snelheid van 16 km/u.. Oei.. we gingen dus wel heel snel.. Op 1 km v/d P/A kwam ik mijn groom (Papa genaamd Haha! ) tegen. Even lekker koelen, en toen verder naar de P/A. Daar had zij een hartslag van 60. Voldoende dus, maar zeker niet laag. Een stapje terug dus maar.

Dat leek goed te gaan. Maar zodra zij andere paarden zag ging het gaspedaal er weer op.. Toen we de Holterberg in zicht kregen, zijn we hier in galop opgereden, afgewisseld met stap. Bij elkaar hebben we de gehele wedstrijd dus niet meer dan een kleine km gegalopeerd.. Omdat ik bang was dat we iets te snel gingen, vroeg ik iemand naar de tijd. Ik leek niet te snel te zijn, dus draafde we nog rustig een stukje. Tot we, veel sneller dan gedacht, het bordje 2 km v/d finish tegen kwamen. Gauw eraf, singeltje losser en lekker doorgestapt. Mijn vader kwam ik een kleine km voor de finish tegen, en ook toen hebben we weer lekker gekoeld. Navy liep nog steeds met ´r koppie in de lucht en d´r oren d´r op, om zich heen te kijken, dus ´fit to continue´was ze zeker wel..

Na één uur en 48 minuten finishte we. wat dat betekende wist ik niet, berekeningen had ik immers niet gemaakt, omdat ik een rustig ritje gepland had. Een nette hartslag van 52, dus dat was ok. Toen wachten op de nakeuring.. Inmiddels zagen we een trotse Karin en een voldane Ameretto, zij hadden met een snelheid van maar liefst 14,7 km/u en een hartslag van 56 de rit volbracht, de 37 km in hun geval. Ik kreeg wel door dat we toch behoorlijk snel waren, maar zo snel als zij dacht ik niet..

Toen dus gekeurd. Even leek het mis. De borborygmi (darmgeluiden) leken weg te blijven.. Tweede dierenarts erbij, en die heeft verder gekeurd. De darmgeluiden bleven erg weinig, maar toch voldoende, en met een hartslag van 40 en een ademhaling van 15 zijn we alsnog goedgekeurd. Ook de locomotie was weer in orde, ze liep nog steeds lekker losjes, en strekte nog een behoorlijk pasje Haha! Gekkerd, zelfs na een wedstrijd wil ze nog gaan *LOL*

Een lekker slobbertje gegeven en toen maar gewacht op de uitslag. Ondertussen waren we even gaan rekenen, en we leken een erg snelle tijd te hebben, wat dus ook klopte..

Het duurde even, maar uiteindelijk begonnen ze met de prijsuitreiking. Eerst de 27 km Pony´s. Dat was nog even emotioneel, ik was ook even ontroerd, toen Mariska Doosje (met de 27 !! jarige Happy) eerste was, en zij hier erg van moest huilen.. Maar dat duurde niet lang want ik zat inmiddels in de spanningen.. En wat bleek?? We waren eerste!! Vroeg me niet hoe we het hebben gedaan, precíes 15 km/u, zonder horloge of ander tijdsbesef, maar, we did it! De nummer 2 was ook met 15, maar Navy´s hartslag was lager. Wow, ik was wel even trots op mijn meisje. Dat heeft ze toch zo maar even mooi gedaan! Mét d´r hoefkatrol.. Het verhuizen, zodat we nu tegenover het bos staan, heeft ´r goed gedaan Haha! Ook Navy was uiteraard erg blij.. Die heeft een zak voer gewonnen..

Nog even gewacht op Karin´s uitslag. Ook al zo geweldig! 5e!! (Nogmaals gefeliciteerd!) Mooie afsluiting van dit seizoen, zoals ze zelf ook al zei. Toen terug gereden. Mijn moeder (groom 2 Haha! ) kom niet groomen dit keer, mijn opa en oma moesten naar het vliegveld gebracht worden.. Maar, terug op stal stond zij ons daar te verwelkomen. ik liep met Neef naar stal, waar zij de hele mikmak had versierd met slingers en een chocoladegedoetje Lovers

Navy begon enthousiast aan d´r brokken en muesli, en toen zij had geplast, gedronken en weer lekker fris erbij stond zijn we weg gegaan..

Het was echt een fantastische rit, nog nooit heb ik Navy zo enthousiast meegemaakt, zo voorwaarts en lekker te rijden.. Mooie route (jaja.. zelfs IK ben dit keer niet verdwaald..) en erg licht om te rijden. het zou een mooie afsluiting zijn, maar waarcshijnlijk rijd ik Ommen en Katwijk toch ook nog *LOL*

Gefeliciteerd iedereen in elk geval, en Maarten.. De organisatie was weer perfect geregeld!

Groetjes Mandy

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.


Tin
Berichten: 3681
Geregistreerd: 29-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 20:31

heey mandy!! wat goed zeg gewoon eerste!!! gefeliciteerd!!!
die ritten in het bos zullen haar idd wel goed gedaan hebben!!!

Liesje_1
Berichten: 666
Geregistreerd: 18-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 20:39

FOUTJE
Laatst bijgewerkt door Liesje_1 op 07-09-02 20:43, in het totaal 1 keer bewerkt

Liesje_1
Berichten: 666
Geregistreerd: 18-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 20:42

Citaat:
Maar toen ik een vrouw op een wit Arabiertje passeerde, en later weer tegen te komen omdat ik stopte om 2 km v/d P/A te gaan stappen, en het haar wel leuk leek ´2 Arabiertjes naast elkaar te hebben´.. (Het is toch echt een volle Draver..),


LOL LOL Lachen
COOL!!!!!!!!!!!!!!!
GEFELICITEERD!
Ik hoop dat mijn volle dravertje het ook zo goed gaat doen!
Het is de eerst rit dus als ze netjes door de keuring komt vind ik het best.
Ik heb er zin in!

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 20:46

Heey gaaf mandy! gefeliciteerd hoor!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Barb

Berichten: 11762
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 21:18

hey gefeliciteerd joh!!

Heb je Marja nog gezien met haar Lippi?

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

liberty

Berichten: 17221
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 21:22

heyy

gefeliciteerd, en dat zonder te klokken, dat zal ik nie kunnen hoor, goed gedaan!

gr linda

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 21:30

Heeeey hartstikke goed joh! Had van Karin al een paar SMS-jes gehad hoe goed het bij haar ging, maar dit wilde ze je kennelijk zelf laten vertellen. Super!
Baal echt dat ik vandaag niet ben wezen kijken Scheve mond
Misschien dat mijn zus en ik naar Katwijk gaan om te kijken.

Dus Marja heeft ook meegereden met haar Lipizzaner?
Mijn zus is namelijk dan wel benieuwd naar haar ervaringen ivm volgend voorjaar misschien zelf een keer starten met haar Lipi... Lachen

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 21:46

heej gefeliciteerd
super hoor, nu op naar klasse 2.
en karin ook super, ameretto staat zelfs op de uitslag als een dravebier vermeld. Party!!

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-02 22:10

Echt supergoed! Van harte, en geef Navy maar een hele dikke knuffel, ze is echt super!

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering
*zucht*waarom begin ik steeds te laat om tentamens te leren...

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-02 07:57

Ameretto werd zelfs nog extra speciaal genoemd bij de prijsuitreiking, omdat het dus een Dravebier is Haha!

Marja heb ik niet gezien, en heb net even vlug de uitslag doorgspit en haar ben ik ook niet zo 1-2-3 tegen gekomen.

Ik ben benieuwd hoe ze er inmiddels bij staat.. Straks gauw op de fiets springen en een uitgebreide massage geven Haha!
Bedankt allemaal!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 11:39

Hahaha inderdaad ja, hij staat er als "Dravebier" tussen, zo is in de 27 km de 5e plaats opgeëist door een "Hannoiets" Haha!

Kan Marja inderdaad ook niet in de uitslagen vinden...

hobbelheks

Berichten: 8348
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: 't Haantje

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 14:37

was er dus ook (lees het verslag van Karin!)
vond het wel jammer dat ik er pas thuis achter kwam dat jij er ook was!
maar gefeliciteerd echt ontzettend goed gedaan!
ennuh de volgende keer zal ik zeker wat zeggen Knipoog

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 14:58

Was idd een super wedstrijd, echt heerlijk gereden!

En bij de prijsuitreiking was het super spannend, vooral bij de 27 km paarden. Bleek Mandy uiteindelijk 1e te zijn geworden, dus met exact 15 km/u, terwijl ze de hele rit zonder tijdwaarneming had gereden! Echt een super combi! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Blackshadow1
Berichten: 5
Geregistreerd: 08-09-02
Woonplaats: renesse

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 16:06

Allereerst gefeliciteerd met je overwinning.
Desondanks lees ik in je verhaal enkele dingen die mijn absoluut niet aanstaan! Ten eerste, probeert je paard, of ben je althans bang dat je paard gaat proberen, door je pessoabit heen te lopen. Dit mag niet! Ga dan terug naar de basis. In principe moet elke paar op een trensje te rijden zijn, kan je dit nog niet of niet meer, ben je er nog niet aan toe wedstrijden te rijden of buitenritten te maken!
Ook melde je dat jij een stapje in je hoofd had, maar dat dit uitliep in een uitgestrekte draf. Probeer je grenzen niet aan te passen aan de wil van je paard, doe wat jij wil. Heb jij een stap in je hoofd, ga dan ook stappen. Je moet consequent blijven. Ook melde je dat je je paard dmv respect en geduld de trailer in hebt gekregen, in tegenstelling tot mensen die paarden er in hebben geslagen. Hier maak je een denkfout. Ook als je je paard slaat kan je hem in zijn waarde laten, vergeet niet dat paarden onderling ook wel eens klappen uit delen. Ook ligt het probleem bij elk paard anders, sommig paarden hebben af en toe een wat hardere aanpak nodig om op hun plek gewezen te wordn. Verder vind ik een groot deel van de route in uitgestrekte draf afleggen ontzettend STOM! Zoals jezelf schreef heeft je paard hoefkartol, ik neem aan dat je je mede vanwege je wedstrijd gebied en de hoefkatrol wel verdiept hebt in de belasting van de benen in verschillende gangen. Dan weet je uiteraard ook dat uitgestrekte draf behoorlijk belastend is voor de benen, vooral voor paarden met pees of katrol problemen. Wil je nog langer dan een jaar plezier van je paard beleven zou ik dit niet meer doen in het vervolg....zo verpest je zijn benen nog verder. Het laatse wat ik naar voren wil brengen is dat ik het onverstandig vind dat als je geen of weining tijdsbesef hebt (je schreef immers dat je zonder horloge telefoon of tijdsbesef reed) je zonder horloge gaat rijden. Ik las dat je een draver hebt, en juist dravers zijn gigantische vechters, Dravers geven vermoeidheid niet altijd aan, zo kan je je paard snel boven zijn tempo laten lopen. Dat de uitgestrekte draf voor de p/a zwaar gevallen was uitte zich ook wel in haar hartslag, !60! en dat na 2 km. stappen.

Ik hoop dat je deze dingen meeneemt in je hoofd naar de volgende wedstrijd en je niet weer deze stomiteiten uithaalt.

Gr.
Rianne

Eindelijk M2 startgerechtigd!

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 16:53

Beste Rianne, welkom op Bokt en wat een fijne binnenkomer, die reactie van jou Scheve mond.

Een enthousiast wedstrijdverslag van iemand die inmiddels al de nodige ervaring heeft in de endurance lijkt me niet echt de plek om je commentaar te leveren. En tenslotte ben ik heel benieuwd hoeveel ervaring jij hebt met endurance -en dan specifiek met dravers in de endurance- om dit soort oordelen te kunnen geven.

Eventuele reacties graag via PB, aan mij of aan Mandy, maar iig liever niet in dit topic.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 17:00

Hatsa dat is idd n lekkere binnenkomer! ga zo lekker ongenuanceerd door en je stijgt echt tot nummer 1 van "Bokts meest geliefde personen". Ooit wel eens n endurance gereden? Of blijf je beperkt tot de dressuur? Je word zeker niet gehinderd door enige kennis van zake? Trensje....goh als ik in de dressuur kijk...... wat hang er dan in het Z in de mond...... lijkt me geen trens......

NaVy: Leukd at t zo goed ging! En fijn dat je paard ook goed herstelde! Holten is gewoon n leuke rit!
Laatst bijgewerkt door Death_Squad op 08-09-02 17:06, in het totaal 1 keer bewerkt

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 17:03

Hey mandy,
Allereerst hartelijk gefeliciteerd! En dat terwijl je nog twijfelde of je wel mee moest doen, hartstikke goed!.
Ging Navy terug ook zo de trailer in?
En even een beetje off-topic: doelde je op ons wat betreft het trailerprobleem oplossen met erin slaan?

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-02 17:22

Om toch even het een en ander te verduidelijken, reageer ik toch hier. Verder graag inderdaad via de PB, maar ik laat me liever niet zwart maken hier op Bokt Haha! Al was dat hopelijk niet je bedoeling.

Zoals ik al schreef bezit ik inderdaad een Draver. Deze heeft erg slechte ervaringen met de ruiterhand en verschillende bitten, en na lang wikken en wegen, bitloos, en alle andere denkbare optie´s, heb ik haar zover op eent rensje te kunnen rijden. Een geweldige prestatie, al zeg ik het zelf. Omdat zij op wedstrijden nogal opgefokt kan zijn, wat ook de reden is van het feit dat ik nog steeds klasse 1 rijd, ondanks ik klasse 2 gerechtigd ben, ervaringen opdoen en leren, en ik dit niet als gevaar wil maken voor mijn mede-ruiters is het verstandig toch een scherper bit in te doen tijdens deze wedstrijden. Hier kan ik uren met je over doordiscussieren, en uiteraard heb je gelijk als je zegt dat het niet nodig hoort te zijn, maar dat doe ik niet. Ik nodig je uit een keertje langs te komen, het bos in te gaan met een trensje en dit in een stapje of drafje te dfoen. Op eigen risico uiteraard, want ik garandeer je niet dat je dat aan kan. De basis hebben wij inmiddels al 28 x gehad, dus daar ligt het niet.

Navy heeft hoefkatrol, en juist dáárom laat ik haar veelal het tempo bepalen. Ik ken haar door en door, ik kan voorspellingen maken voor de volgende dag (zie mijn verslag van Lage Vuursche) als zij zich te veel heeft gegeven, ik merk alles aan haar, en haar overnemen doe ik op deze manier absoluut niet. Mijn grenzen worden wel versoepeld als zij zo fit blijkt te zijn, maar ze blijven er wel. Haar in stap hyouden zou forcerend werken. Zij duwt ´r koppie in de lucht, drukt ´r rug uit om uit alle macht tegen mij in te gaan en loopt op de voorhand, wat jij, als hoefkatrolkenner zou moeten weten, helemaal verkeerd is. Liever ontspannen in een sneller tempo dan geforceerd en gespannen in een stapje.

Hoe ik mijn paard de trailer in zet doet er verder weinig toe, ik ben geen voorstander van slaan, is dit wel nodig, moet je maar wat aan de basis doen!! Knipoog

Haar hoefkatrollen ken ik ook goed, ik weet exact wat zij aankan en wat niet. Wederom waren er velen afgekeurd op locomotie, Navy kreeg zelfs een complimentje bij de voor- en nakeuring. Geen stapje verkeerd.

En, die hartslag van 60 was hoog, maar niet extreem, waarom denk je dat dat voldoende is?? Omdat dat een nette waarde is om door te kunnen. Niet voor niets heb ik het tweede deel rustiger aangedaan en kwamen wij binnen met 52. Wat trouwens de LAAGSTE hartslag was van de eerste 16 deelnemers, ik bedoel maar.

Navy is inderdaad een vechter, gaat door ´t vuur voor me, maar ik voel haar echt goed aan. Ik heb 2 jaar ervaring in de Endurance en nog langer met Navy en ik ken ´r door en door. Zo voelde ik dat Lage Vuursche gewoon te veel was geweest, wat ook bleek, en nu voelde ik dat zij nog een rondje van 30 had kunnen maken. Niets forceerd, niets mis. Gewoon een nog lekker frisse paardje, die in haar eigen tempo een wedstrijd had gelopen. dat we daar toevallig 1e mee zijn geworden is fijn, maar daar deden we het niet om.

Verder ben ook ik erg benieuwd hoeveel ervaring jij in deze sport hebt. Ik ken je naam niet, en je Profiel is ook erg mager. daar je student bent, zul je ook niet al te lang geleden in deze sport gereden hebben. Met wat voor paard? Je reactie was totaal onterecht, maar ieder heeft zijn recht op reageren.. Graag hoor ik via de PB meer van je, wat ik fout doe in jouw ogen, ik wil je graag een boel verduidelijken want je ziet duidelijk dingen anders dan ze zijn.

En, ik zou inderdaad wat vriendelijker worden, je hebt 2 berichtjes geschreven, welke allebei (ik heb even gezocht en vond op ITP een reactie op Snowdon) erg onvriendelijk waren. Dat is uiteraard niet gewenst..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 18:59

Goed, ik zal op bovenstaand bericht verder niet ingaan.
Maar ben wel een benieuwd naar een antwoord op mijn vragen.
Knuffel aan Navy!

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Blackshadow1
Berichten: 5
Geregistreerd: 08-09-02
Woonplaats: renesse

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 19:00

Heb ook via PB gereageerd, toch hier ook even een korte reactie.
Ervaring met endurance en HKO heb ik wel degelijk.
Ook vind ik als zij haar rug wegdrukt dat weer een fout in de basis, dat MAG ze niet doen als ze harder wil dan jij. Dat jij dan al 28 keer terug bent gegaan naar de basis heeft dan al 28 keer geen effect gehad.

Nog een ding, waarom op het gebied van trailer wel respect en geduld, en op het gebied van de paardenmond wel ???
Bericht op snowdown was een mening, niks onvriendelijks aan.

oja, als ze al verpest is door zoveel verschillende bitten, vroeger, waarom vererger je dat dan?
En is dat een feit, of een excuus die jij voor haar bedacht hebt, omdat het jou niet lukte haar met een trensje te rijden?

Eindelijk M2 startgerechtigd!

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 19:08

Rianne, ik krijg het idee dat dit niets te maken heeft met het verslag van Navy, maar dat je puur een persoonlijk tintje aan dit topic wilt geven. Je blijft maar doorgaan, puur en alleen in dit topic. Ik wil je vragen om daarmee op te houden, je hebt in dit topic al voldoende je mening gegeven.

Als je werkelijk zoveel van endurance weet, dan daag ik je uit om ook even commentaar te geven op mijn verslag: [WD] endurance Holterberg - mooi slot van seizoen! . Ik zou namelijk wel eens graag iemand met ervaring (zoals jij jezelf noemt) willen horen wat ik fout doe in een wedstrijd. Naar mijn idee rijd ik namelijk niet zo heel veel anders dan Mandy, dus ik ben benieuwd.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-02 19:33

Ik zal ook niet meer op je ingaan, Rianne, dat heb ik via de PB al gedaan. Een ding nog: in eenvreemde omgeving, met wedstrijdspanningen en dergelijke, door mijn hand heen lopen noem ik GEVAARLIJK, niet alleen voor mij, Navy, maar ook zeker voor mijn mede-ruiters. Ik wil niet de kans op diskwalificatie lopen. Vandoor dus ook nog steeds in klasse 1, die spanningen moeten zich niet uiten door door mijn hand heen te lopen, maar klasse 1 is er uiteraard voor om ervaringen op te doen..

Richtje, sorry, ik had je berichtje over het hoofd gezien, is waarschijnlijk geplaatst terwijl ik mijne typte. Terug ging het ook super goed, maar hadden we toch een tweede en derde poging nodig. Ze wou wel, en twijfelde eigenlijk ook niet, stond heel rustig te wachten, maar het ging met minder enthousiasme waardoor we opnieuw aanliepen. Ik doelde uiteraard niet specifiek op jullie, zoals je weet is het niet mijn manier, en zou ik het nooit met Navy doen, en ben daarom blij dat ik, ondanks dat velen om mij heen iets anders zeiden, het toch op mijn manier heb gedaan, wat duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Uiteraard gaat dit ook gepaard met het feit dat zij het erg naar d´r zin heeft op wedstrijden.. Voel je dus niet aangevallen, dit was niet op jullie gedoeld.

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-02 19:37

Ow, en ik ben net terug van Navy. Standaard gheeft zij een dag na de wedstrijd een dagje rust, zo ook vandaag.

Omdat het kouder wordt, en de dagen korter staan de paarden nu om half 7 al binnen. Ik kwam dus aan, en trefde daar een vrolijke en frisse Navy. Even met haar gestapt en gedraaft, alles was soepel. Toen lekker losgegooid in de bak.. En er kwam me een partij energie vrij!! Luid schetend en werkelijk bokkend rende zij de hele bak door, en leek geen einde aan te komen.. Showen, snuiven.. Geweldig. Niks stijf, alles lekker losjes en soepel. Ze had keurig gegeten en gedronken, en ook de mest en urine zag er goed uit.

Dat is toch het beste gevoel, dat je ná de wedstrijd wéét dat het goed was, dat we beiden hebben genoten en dat ze er absoluut klaar voor was. Na LV was dat anders, dus ik ben nu ook helemaal happy.. Geweldige Navy Haha!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 19:42

Wat fijn dat het zo goed gaat met navy!
Toch blijf ik van mening dat het bij tiko wle de goede keuze is om hem er in te slaan. Maar daar hoeven we niet opnieuw een discussie over te beginnen, dat hebben we al vaak genoeg gedaan, maakt het niet gezelliger en bovendien worden we het op dat punt toch niet eens.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers