verslag endurance Leersum met (Drift) Kikker :-)

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

verslag endurance Leersum met (Drift) Kikker :-)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-02 19:45

Deze keer (Drift) tussen haakjes, want mijn Kikkertje was vandaag gelukkig niet zo springerig als de vorige keer! Lachen

Gisterenmiddag Ameretto weer naar Zilfia's Hoeve gebracht. Ik had deze keer één groom minder: Lautje bleef thuis want die voelde zich niet helemaal fit, maar ik had gelukkig Maarten nog. Best gek ook om voor het eerst helemaal alleen met het paardje van m'n zusje op stap te zijn. Ameretto had het alweer snel naar z'n zin op ZH, na aankomst even lekker in de paddock liggen rollen en toen op stal.

Vanmorgen om kwart voor 8 opgestaan, om half 9 richting stal waar de Nederlandse Kampioenschappen Carrousel al in volle gang waren. Nog even staan kijken terwijl Ameretto z'n ontbijt wegwerkte en toen op naar Leersum. De lucht zag er wat dreigend uit, maar gelukkig bleef het daarbij: over de hele dag hebben we maar een paar sputtertjes gehad! Al snel hadden Paulien en Lonneke ons gevonden, daarna gemeet met Annalynn (Ganna op Bokt) en haar Fjord, en naast ons bleek Luna te staan, de Arabier die ooit van Kim (Nimber) was en toen nog Moonlight heette. Leuk om haar ook eens in het echt te zien! Startnummer opgehaald, toen de voorkeuring waar Retje met glans doorheen kwam met o.a. een hartslag van 36 (!) en een half uur voor tijd gaan opzadelen.

Ameretto had weer veel zin, maar gelukkig hoefden we deze keer niet achterstevoren te starten Tong uitsteken. Hij bleef braaf de eerste kilometer netjes stappen. Omdat hij toch leek te denken dat het om een cross ging, heb ik hem daarna een kilometertje of 3 laten galopperen en daarna kon ik hem prima terugnemen. Nog even gestapt en toen verder in draf. En toen begon de ellende... Tot ongeveer 10 km was het vechten geblazen. Meneer wilde steeds harder, trok me de hele tijd de teugels uit handen en was niet van plan om ook maar een meter terug te gaan in stap. Ik zag het al helemaal hopeloos worden, maar... mijn geluk lag in het feit dat de P/A deze keer niet op de helft van de rit (15 km) lag, maar pas op 2/3e (20 km). Na 12 km stond Maarten ons op te wachten met een emmer water, maar Ret weigerde weer eens te drinken. Gelukkig had ik 'm toen net terug in stap, waar ik helemaal happy mee was.

Na 15 km liep hij als een zonnetje, heb toen afwisselend gestapt, gedraafd en gegaloppeerd, en kon hem ook heel makkelijk weer terugnemen. Steeds kwam ik om de beurt dezelfde mensen tegen, een meisje met een Engels Volbloed x tuiger en een vrouw met een Arabier. Ben met allebei behoorlijke stukken meegereden. De laatste vroeg me of mijn paard soms draversbloed had (eeeeehhhh... hoe bedoel je? Haha!), goed geraden dus, hij draafde net zo hard als dat haar Arabier galoppeerde. Haha!

Op bijna 2 km voor de P/A zijn we netjes gaan stappen en zowaar... geen gedribbel deze keer! Maarten stond ons 500 m voor de P/A op te wachten, ik ben toen naast Ret gaan lopen en... bij de P/A bleek mijn Kikkertje een hartslag van 48 (!!!) te hebben! Een heel verschil met de 88 van de vorige keer. Snel weer verder dus, we lagen heel goed op schema. Ik wilde nl. gemiddeld 12 km/u rijden en het leek erop dat dat ging lukken.

Maar helaas... toen reed ik tot 2 x toe verkeerd. De eerste keer was de schade nog te overzien. Ik was ervan overtuigd dat ik een wit lintje had gemist, de hoefsporen van het pad gingen naar links, maar het bleek dat ik toch rechtdoor had gemoeten. Deze keer 'slechts' 2 minuten verlies. Op 4 km voor de finish ging het echter goed fout. Er hing een bord met '1e x rechts, 2e x rechtdoor' of net andersom, in ieder geval wist ik niet wat er bedoeld werd (1e x? 2e x is voor klasse II die 2 x hetzelfde rondje doen?). Ik scheurde eerst rechtdoor, draaide toen om en ging alsnog rechts, evenals twee meisjes achter mij. Na ongeveer een km merkten we dat we weer midden in het parcours zaten en toen bekroop ons het bange vermoeden dat we verkeerd gereden waren. In een snelle galop weer terug naar dat bord en toen alsnog rechtdoor. Helaas daardoor zeker 5 minuten verloren èn de hartslag van onze paarden nodeloos opgejaagd.

Toch de laatste 2 km gestapt, en nog netjes ook. We kwamen precies op de geplande tijd binnen (dus 12 km/u), maar Ameretto had helaas een hartslag van 72. Na 10 minuten was die gezakt naar 60, waardoor we toch nog mooi gefinished waren. Helaas dus wel 10 minuten straftijd, waardoor ons gemiddelde niet op 12 maar op op 10.84 km/u kwam. Afgesponsd en toen de eindkeuring. Ik was nog even bang voor de turgor (Ret is namelijk een moeilijke drinker en ook deze keer had hij maar twee slokken op over de hele dag), maar ook hier kwam hij weer met glans doorheen. Op de vetkaart staat een ademhaling van 16 - weet niet of dat wel klopt (het lijkt me zo laag), maar in ieder geval weer een rit volbracht! Party!!

Retje op de trailer gezet, een frietje gaan eten en daarna heb ik nog ff gemeet met Afke. 't Was een vrij zwaar parcours geweest en dat was aan haar paardje wel te zien, die was goed moe. Leuk dier trouwens! Inmiddels waren Lonneke en Nina ook binnen, ook goed door de keuring èn binnen de tijd. Heel netjes Lon! Luna was helaas niet binnen de tijd, en hoe het met Annalynn is afgelopen weet ik niet, we hebben haar na de rit niet meer gezien.

Bij de prijsuitreiking bleek dat we een goede kans hadden gehad om bij de eerste 10 te eindigen. Helaas zat dat er door het verkeerd rijden niet in: sowieso al 5 minuten tijdverlies en door die extra galop had Ameretto net te weinig tijd om voldoende te herstellen voor de finish. Nu waren we 18e, maar ook daar was ik heel tevreden mee. Van de ongeveer 100 starts in de klasse I zijn er namelijk maar een stuk of 45 gefinished. De rest was afgekeurd, niet op tijd of had zelf opgegeven, voor velen was het parcours vermoedelijk toch net iets te zwaar. Dus al met al een super prestatie!!!

Ik hoorde dus van veel mensen dat ze het parcours erg zwaar vonden, maar gek genoeg vond ik dat zelf helemaal niet. Wel veel boomwortels en hier en daar stukken mul zand (2 km voor de finish nog een zandverstuiving), maar ik had het idee dat Ameretto's 'carrière' als SGW-paard hem wel hielp om zijn hoefjes netjes neer te zetten, zelfs in een flinke galop. Hij is niet één keer gestruikeld, heeft zich zelfs niet verstapt. Echt een toppaardje! (Ik heb trouwens wel bewondering voor Lau dat ze zo'n stevig galoptempo zoals vandaag ook nog aandurft mèt hindernissen... Zonder lukt het mij prima, maar een cross hoeft voor mij toch echt niet!)

Anyway, moe maar voldaan naar huis. Toen we wegreden, stond Retje wat sufjes op de trailer, onder de indruk van zo'n drukke dag. Maar thuis kwam hij alweer met veel gestamp en gesnuif de trailer af - dat zat dus wel goed. Lekker afgespoten en toen wilde hij ineens wèl drinken - uit de slang... Haha!

De spierpijn voel ik nu al, dat wordt dus geen aftrainritje morgen (vorige keer was dat ook vrij pijnlijk, voor beiden). Ret gaat fijn in de molen morgenochtend, en ik ga nu even lekker douchen...Haha!

[Edit] suffe typo [/edit]
Laatst bijgewerkt door Karin op 26-05-02 20:57, in het totaal 1 keer bewerkt

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-02 19:54

Wat zonde dat je uiteindelijk nog zo verkeerd gereden bent, maar je driftkikker was tenminste al een stuk rustiger dan de vorige keer.
Leuk joh, gaat steeds beter!
Ben heel benieuwd hoe jullie het 3 augustus gaan doen, kan ik hem ook eens in het echt bewonderen! Lachen

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-02 20:08

ik vond het ook heel leuk dat ik jullie daar heb gemeet. ik vond het parcour op zich niet super zwaar. wat stukjes met heuvels en wat natte plekken en die zandverstuiving. op zich niet overdreven zwaar maar voor mezelf vond ik het wel pittig. ik heb ook overal spierpijn en nina moet morgn in de les. zal ze leuk vinden. ik vind toch dat je het heel netjes hebt gedaan. ik was als 43e geeindigd en was toch ook wel trots op nina omdat er idd zoveel paarden uit waren gevallen. het was een leuke drukke zware dag en nu ga ik zo lekker Slapen hoop dat je op lage vuursche toch nog mee kan doen. ik ga me er goed op voorbereiden zodat ik daar misschien wat meer op snelheid kan rijden.

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-02 20:37

Lonneke mailt me net dat ik ff bij de uitslagen op de DER-site moest gaan kijken, ik sta daar als 19e i.p.v. 18e. Op de lijst die op de wedstrijd rondging was ik 18e, nu dus toch 19e. En 'bij de eerste 10' zoals ik zei is nu ook wat overdreven zie ik Haha!, 'eerste 15' was realistischer geweest.

Maar 19e van de 45 die van 91 zijn overgebleven is helemaal niet slecht vind ik! En Lon, echt super dat jij je eerste rit zo goed hebt uitgereden, als je ziet hoeveel uitvallers er zijn geweest! Party!!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Monica

Berichten: 3053
Geregistreerd: 05-10-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-02 21:28

Leuk joh dat het goed ging Cool Jammer dat je verkeerd bent gereden, maarja Scheve mond
Succes de volgende keer Party!!

http://www.ziezoo.com Kinderlifestyle en design

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-02 21:31

Gaaaap morgen komt er wel een verslag van mij.... ik wil nu naar mijn bedje toe!!!! Haha! Dromen

Het doet mijn hart als groom iig goed om zulk teamwerk te zien als vandaag! Lachen

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 07:21

AAAAUWWW spierpijn!!! Gisterenavond begon het al, maar vanmorgen kon ik helemaal niet meer bewegen. Kuiten, bovenbenen, armen, rug, kont, alles doet pijn... Zo meteen maar weer ff lekker douchen. Het is prachtig weer, dus Ameretto zal zich zo ook wel vermaken in de molen. Lau rijdt hem vanavond nog even, ben benieuwd of hij ook spierpijn heeft! Haha!

Cody > 3 augustus hangt nog even af van een selectiewedstrijd springen voor de Overijsselse waar mijn zusje graag aan wil meedoen, we zijn er nog niet uit of die nu de 3e of de 10e is. Ik hoop natuurlijk de 10e, want dan kunnen we allebei onze wedstrijd starten! Anders wordt het voor mij alsnog Lage Vuursche op 14 juli.

Enne... idd super teamwork gisteren! Veel supporters waren er niet, maar eigenlijk vond ik dat ook wel lekker, eens een keertje in alle rust rijden. In Laag Soeren (16 juni) heb ik weer een hoop toeschouwers, verder woont het oude baasje van Ameretto daar in de buurt dus hopelijk komt zij ook, en ik ga ervan uit dat mijn groomteam dan ook weer compleet is. Heb er alweer zin in!!!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 08:32

Leuk zeg! Mijn eerste endurance wedstrijd was ook in Leersum. Toen was het behoorlijk zwaar, en bovendien slecht aangegeven. Stond er ene boom, met rood, wit en geel plakband eromheen. Verward Yeah, en toen???
uitendelijk heb ik het toen nog wel redelijk snel gereden, maar ik ben ook een paar keer verkeerd gegaan in dat parcours.
Op naar de volgende start!

Fitzroy

Berichten: 18144
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 12:05

Jammer Karin, van dat verkeerd rijden ... Vreemd dat zo'n organisatie dat niet beter aangeeft.
Ik ben blij dat tot nu toe de bordjes in mijn dressuurringen wel altijd goed hebben gestaan Haha!

Dus als je volgende keer goed rijdt en met nog meer ervaring, zit je vast wel bij de eerste 10!

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.
[o]

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 13:45

Zeker weten dat ze een goede kans maken om hoog te eindigen!! Party!!

Toppertjes zijn het!! Haha!

Ben trouwens wel uitgeslapen genoeg om een verslag te typen, maar heb weinig tijd om een lang verhaal te schrijven, dat komt vanavond wel

(hmmm.... misschien zitten jullie allemaal wel helemaal niet op een verhaal van een groom te wachten Haha! Schijnheilig )

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 13:56

Ik was helaas te laat binnen, ook door verdwalen en wachten bij de pa want die van mij was voor de pa een erg driftkikkertje.

Daarna werd het al snel minder en heb ik echt op mijn dooie gemakkie verder gereden want had geen zin in blessures en dat soort dingen.

Voor de rest was het weer een gezellige dag!

Amaretto is trouwens ook een leuk beestje, en heb Lonneke haar paardje ook gezien, ook leuk beestje... zij heeft mij waarschijnlijk niet gezien maar okay.

Nou tot 16 juni dan maar.

Mijn paardje is nu trouwens weer vol energie.
Net ff rustig aan gelongeerd maar daar was ze wel weer voor te porren dus viel denk wel mee gister.

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 14:22

ben jullie zondag volgens mij bijna allemaal tegengekomen, reed in datzelfde bos, met een vriendin, alleen tegen de richtig in..
Zijn jullie twee ruiters met westernzadels tegengekomen, dan waren wij dat..
Even een vraagje, niet beledigd opvatten hoor!!!
maar is het normaal dat de helft die we tegenkwamen dravend of galoperend tegenkwamen, is er niet iets afgesproken dat je moet stappen als je andere ruiters tegenkomt???
Ik heb namelijk een pony die erg bang is als er paarden hard op hem afkomen (was ik nu niet mee). Dat vroeg ik me af, verder gefeliciteerd met het resultaat!!! Cool

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 14:44

youngster schreef:
Even een vraagje, niet beledigd opvatten hoor!!!
maar is het normaal dat de helft die we tegenkwamen dravend of galoperend tegenkwamen, is er niet iets afgesproken dat je moet stappen als je andere ruiters tegenkomt???
Ik heb namelijk een pony die erg bang is als er paarden hard op hem afkomen (was ik nu niet mee). Dat vroeg ik me af, verder gefeliciteerd met het resultaat!!!


Toen ik de vorige keer ging kijken viel dit me idd erg op. ZWAAR irritant dus dat is dus een van de redenen dat ik niet mee zou doen stel je voor dat het misgaat. Als je andere paarden tegenkomt is het toch normaal dat je gaat stappen of niet?

Vorige keer kwamen ze zelf op de rust plek in galop of draf voorbij. Dus gewoon dwars over het wacht terrein. Vond dit echt een min punt. Misschien is het normaal maar het lijkt me niet echt fijn.

Karin/maarten hebben jullie daar een verklaring voor??

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:23

Prisca"]
[quote="youngster schreef:
Even een vraagje, niet beledigd opvatten hoor!!!
maar is het normaal dat de helft die we tegenkwamen dravend of galoperend tegenkwamen, is er niet iets afgesproken dat je moet stappen als je andere ruiters tegenkomt???
Ik heb namelijk een pony die erg bang is als er paarden hard op hem afkomen (was ik nu niet mee). Dat vroeg ik me af, verder gefeliciteerd met het resultaat!!!


Toen ik de vorige keer ging kijken viel dit me idd erg op. ZWAAR irritant dus dat is dus een van de redenen dat ik niet mee zou doen stel je voor dat het misgaat. Als je andere paarden tegenkomt is het toch normaal dat je gaat stappen of niet?

Vorige keer kwamen ze zelf op de rust plek in galop of draf voorbij. Dus gewoon dwars over het wacht terrein. Vond dit echt een min punt. Misschien is het normaal maar het lijkt me niet echt fijn.

Karin/maarten hebben jullie daar een verklaring voor??
[/quote]


Nou dat dacht ik eigenlijk ook, maar ik ben dus niet te enige die zich dit afvraagt!!

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:50

in principe is het niet de bedoeling dat je elkaar dravend passeerd. het is mij tijdens mijn rit gisteren ook al opgevallen dat er toch een hoop zijn die dat doen. helaas word er niets van gezegd door de organisatie en doet iedereen dus gewoon waar hij of zij zin in heeft. heb je mij trouwens gezien met die palominobonte??

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 15:56

Ik denk dat veel deelnemers graag willen doorrijden in een constant tempo, of dat nou draf of galop is. Als je volgens een strak schema rijdt (5 min stap, 5 min draf, 5 min galop) en je gaat ineens stappen terwijl dat niet in je 'planning' past, dan ligt je wedstrijdschema op z'n gat. Mensen die op die manier rijden en dus niet overgaan in stap of draf bij een 'tegenligger' kan ik dan ook goed begrijpen. Volgens de ruiteretiquette hoor je ook voetgangers in stap te passeren, maar stel nou dat jij je parcours op een ruiterpad rijdt dat naast een wandelpad ligt? Dan kun je wel de hele tijd blijven stappen en dan schiet het dus nooit op met je tempo.

Overigens rijd ik zelf mijn ritten niet volgens een strak schema, ik rijd op gevoel. Merk ik dat een galopje wel lekker is, dan ga ik galopperen, en als ik wil stappen dan ga ik stappen. Tijdens deze wedstrijd ben ik twee keer een ruiter van de andere kant tegengekomen, en ben toen in ieder geval één keer overgegaan in stap. Ik realiseer me dat niet alle paarden het fijn vinden als ze in draf of galop gepasseerd worden. Dus bij tegenliggers houd ik daar rekening mee, en mede-deelnemers roep ik ruim van tevoren aan of ik mag passeren (en dat doe ik dan in een flinke draf, niet in galop).

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 16:13

Prisca schreef:
...Als je andere paarden tegenkomt is het toch normaal dat je gaat stappen of niet?...


Tijdens een endurancewedstrijd rijd je met zo'n 100 man tegelijk dezelfde route, ieder in zijn/haar eigen tempo. Je komt dus constant andere paarden tegen en het zou dus ondoenlijk zijn om voor ieder paard dat je tegenkomt te gaan stappen. In stap iemand passeren die langzamer draaft dan jij gaat al helemaal niet.

De regel is dat je mede-deelnemers op tijd aanroept als je wilt inhalen. Ik doe dat, en ik ga dus ook over in stap als ik een tegenligger tegenkom. Voor de rest rijd ik op snelheid en dat doet volgens mij 99% van de deelnemers, dus dat betekent het tempo er in houden. Ik weet dit soort dingen van tevoren als ik me inschrijf voor een endurancewedstrijd. Ik weet wat me te wachten staat bij zo'n rit, net als dat ik weet dat ik over de kop kan gaan bij springen of SGW. En als mijn paard het niet kan hebben dat andere paarden hem in draf of galop inhalen/passeren, dan ga ik daar eerst thuis op trainen - eerder doe ik niet mee. Ameretto kon daar een paar jaar geleden ook helemaal niet tegen, nu gelukkig wel. Overigens heb ik een boel paarden gezien met een rood lintje in hun staart. Ik weet dat ik die voorzichtig moet passeren aangezien die kunnen trappen. Een gewaarschuwd mens...

Overigens: als ik op zondagmiddag met mijn paard een relaxed bosritje maak en opeens in een mountainbike-wedstrijd terecht kom, kan ik ook niet van die mountainbikers verwachten dat ze voor mij langzamer gaan rijden. Of stel dat je in een motorcrossparcours terecht komt? Dan zorg ik zelf wel dat ik me uit de voeten maak. Zo'n terrein is duidelijk aangegeven als wedstrijdterrein, een enduranceroute is dat ook.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 17:32

De route vond ik niet bijster goed aangegeven, en er stond ook niemand bij uitgangen, om te zeggen dat er een rit was! Dus wij wisten van niks, kwamen er wel na een aantal paarden gezien te hebben er achter dat er een rit was!!
Maargoed het is dus niet helemaal normaal dat als je iemand tegenkomt die dravend of galoperend voorbij komt... lijkt mij trouwens ook logisch, want als er wat gebeurd heb je veel minder grip dan als je stapt!!
Iedereen heeft denk ik wel meegekregen dat hij/zij een tegenligger stappend moet passeren!! Maakt niet uit of het een paard, fiets of voetganger is. Als er geroepen word van te voren, vind ik het opzich best, dan kan je er rekening mee houden, nou is mijn pony redelijk makelijk wat dat betreft, dus daar bof ik mee, maar je heb ook paarden die niet te houden zijn als er tegenliggers voorbij draven(daar gaat dan je relextje bosritje). Maargoed Lonneke, ik heb zoveel paarden gezien, dat kan ik me niet echt herinneren. heb wel wat bonte gezien, zo ook iemand zonder zadel op een zwart bonte, iemand op een kleine fries, nog wat arabiertjes, welshjes waarschijnlijk(heb ikzelf ook), en ook nog een appaloosa!!
Misschien heb je een foto ofzo??!!
groetjes
p.s. wanneer is er weer zo'n rit hier??

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 18:06

Fitzroy schreef:
Ik ben blij dat tot nu toe de bordjes in mijn dressuurringen wel altijd goed hebben gestaan Haha!Haha, dat is mij dus een keer gebeurd.. Dat de bordjes verkeerdom stonden. Gelukkig zagen we het op tijd, en kon de organisatie de bordjes goed zetten voordat ik de ring in moest. echt een gek gezicht hoor! Je ziet wel dat er iets niet klopt, maar wat...???

Ganna

Berichten: 838
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 21:09

Ik heb gisteren dus lekker Leersum gereden, en mijn voornemen om alleen en op eigen tempo te rijden ging dus al de mist in bij het secretariaat. Toen kwam er een meisje/vrouw (naar me toe of ze met me mocht starten op haar volbloed arabier. Nou ik vind het prima, maar rijd mijn eigen tempo, zei ik toen nog. Dus een uur later dan geplant gestart, met een doodsbange arab. Die van echt alles bang was, bomen, andere paarden, Ilonka en noem maar op. Heerlijk gedraaft in een rustig tempo, eerst 20 minuten en later 25-30 (! en dat voor Ilonk!) Het ging allemaal wat hultebulterig. Ilonk is echt een ster hoor, ze loopt in één tempo heuvel op en heuvel af. Net alsof ze een cruise-controle heeft. Echt hard gingen we hierdoor niet, 10 km/uur. Proesja (die arab, je schrijft het heel anders, van Esther Evers, ze rijd met haar kwpn klasse III) vond van alles eng en dan moesten we wachten. Bij de P/A (op 20 km) miste uiteraard na een zware klim en een forse daling het bordje 2 km voor P/A. Dus meteen gaan stappen met het gevolg Ilonk had 53/28. Prima dus en weer verder. Proesja kreeg het zwaar en ging steeds langzamer, terwijl Ilonk, net als in Balkbrug, juist zoiets had van "gaan met die banaan". Ik bleef er dus maar bij rijden en dat had ik beter niet kunnen doen. In elk geval niet zonder op mijn horloge te kijken want we zijn dus
gediskwalificeerd met 8 minuten te veel op de klok. En ik met een paard dat heel erg graag zou willen galopperen. Lekker dom dus. Maar wel eigenschuld, had ik maar moeten opletten.(uiteindelijk 8.65 km/uur gereden)
Overgens was de route wel langer dan 30 km, drie jaar terug dezelfde route (ongeveer) en toen was ie ookal langer als 30 km.

Over het aangeven. Het was wel heel duidelijk hoor. Als je ook de kaart had bekeken was het heel logisch. 1e keer rechts, met rood erbij, 2e keer rechtdoor, met geel erbij. Ze hadden het niet duidelijker kunnen maken, serieus niet, wij organiseren dus zelf ook en betere bordjes kun je niet maken. Kort en bondig. Ik snap wel dat er mensen fout rijden, maar duidelijker kon gewoon niet. (dit bedoel ik niet stom hoor)

Over het passeren van mederuiters. Ik vind dat er verschil zit tussen wedstrijdruiters en mensen die op dat moment lekker in het bos rijden.
Je moet dus na aanroepen in gepast tempo passeren.
Mensen die ik achterop kom vraag ik of ik er langs mag, en ga er dan in draf langs, niet in galop.
Tegenliggers vraag ik ook of ik in draf langs mag, waarom zou ik afremmen als iemand er geen moeite mee heeft als ik langs kom gedraafd? Veel mensen zeggen ja, en somigen willen het niet, ook oke, dan ga ik in stap over. Met voetgangers hetzelfde, ik kwam er nogal wat tegen op het ruiterpad, die vroeg ik ook of in langs mocht draven.

Ehmm youngster verwacht je serieus dat de organisatie mensen genoeg heeft om er een paar bij het bos neer te zetten om anderen te informeren dat er een wedstrijd is? Helaas hadden organisaties maar zoveel mensen, het is al een wonder als er genoeg zijn voor de wedstrijd zelf. (oke dat is overdreven, maar mensen over heb je niet echt vaak.)

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-02 07:48

ik ga andere der mensen ook voorbij na aanroepen (in draf) maar ben zelf paar keer zonder aanroepen in flinke galop ingehaald en voor de pa had die van mij daar wel wat moeite mee...

andere ruiters passeer ik gewoon in stap.

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-02 16:44

nou ik verwacht niet dat er bij elk uitgangspunt iemand staat, maar hang dan een briefje op ofzo (kleine moeite).
Als je aan komt draven weet je niet of het andere paard moeilijk gaat doen of niet, je kent het paard niet!!!
Dus ik heb dan zoiets roep het dan even, ben het wel tegengekomen hoor (maar liefst 1 keer) dat iemand het riep of hij er dravend langskon, nou ja prima!! Vind ik niet erg, maar ga niet hard dravend voorbij, doe het dan rustig aan, kan je ook nog optijd ingrijpen als het fout gaat!
Ik weet dat mijn paardje niks zal doen, maar dat weet jullie niet, dus zou ik zeggen, neem het zekere voor het onzekere en ga stappen, of rustig draven!!!

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

Ganna

Berichten: 838
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-02 18:09

Youngster, je hebt helemaal gelijk mensen moeten eerst aanroepen en vragen of ze mogen passeren. (Naya passeren moet wel mogen, maar in welke gang.) Zo hoort het. Ik houd me hier dan ook altijd aan.
En ik wou dat iedereen dat deed, ik ben ook een paar keer in een flinke galop ingehaald. Nou kijkt mijn pony daar niet van op, maar het arabje dat met ons reed dus wel.
Kom je een keer mee doen?

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-02 18:25

ja lijkt me best leuk, iemand bij mij op stal heeft het ook een tijdje gedaan, en daar heb ik wel eens mee gereden, die vondt m'n paardje wel goed daarvoor..(ze is zo veelzijdig)!! hahaha!!
Maare wanneer is dat dan, en kan je zomaar meedoen???

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers