austerlitz op superfjord

Moderators: Muurp, Apple

 
 
brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

austerlitz op superfjord

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 10:43

Zondag vroeg eruit en op pad naar Austerlitz. Dit wordt onze eerste wedstrijd van dit jaar en heb getweifeld of ik eerst een klasse I (om erin te komen) of meteen een klasse II zou rijden. Uiteindelijk toch gekozen om meteen in klasse II te starten en dan gewoon heel rustig te rijden. Ook de voorbespreking net gemist maar ik had wel meteen contact met een haflingerrijdster die wel samen wilde rijden.

Bij de voorkeuring alles prima, alleen vondt een vet de turgor wat hoog. Maar bij het voordraven wordt dat nog eens bekeken en die vet vond dat alles prima in orde was. Toch onderweg maar regelmatig water aanbieden "just in case". Hartslag 36 en ademhaling 20. Ik had een wedje met de vet dat het 40-20 zou zijn, ach bijna goed. Met de tweede klasse II groep van start en ik ben rustigaan achteraan blijven hangen. Plinka bleef rustig en ik kon haar goed in mijn tempo laten lopen. De haflinger kon ik nergens meer bekennen. Inplaats van in een vast tempo te lopen wilde ik Plinka meer haar tempo laten lopen (sneller dus) en dan vaker stappen onderweg. Ik hoopte dat dit voor beide meer ontspannen zou zijn. Inderdaad ging al snel haar koppie omlaag en liep ze lekker los met oortjes naar voren. Na de PA/vetgate voor de eerste keer gepasseerd te zijn kwam ik de haflinger tegen die bij de start meteen een sprint ingezet had. We besloten samen verder te rijden. Weer langs de pa/vetgate en door naar de finish voor klasse II. hebben jullie daar ook die kapotte helm zien liggen, erg onheilspellend, langs de finish en door voor de laaste kilometers naar de vetgate. Bij het bordje 1 km lekker gaan stappen. En ontspannen de paardjes gaan verzorgen. Aangeboden met als resultaat 56 hartslag (net aan zeg) en ademhaling 28. Maar de arts dacht dat ze een onregelmatigheid hoorde. Hmmm gelukkig vond de tweede arts dat er niets aan de hand was maar dat je alleen een slag onwijs goed hoorde. Ook zij ze dat haar hartslag nu rond de 48 zat dus het zakte nog prima. Voor het voordraven weer een dikke A.

Deken erop en de appelmoes met electrolieten (bedankt desiree) naar binnen gewerkt en zelf wat eten en drinken. Het was erg koud daar en zelf de paardje begonnen te trillen. Dus snel nog een deken erop en wat meer gaan stappen. Op naar het tweede stukje wat voor ons idee wel heel snel voorbij was. Er reed nog een tijdje een meisje achter ons galopperde die op een gegeven moment riep: jemig, wat draven jullie hard!!! Ach dit was ons "normale" tempo. Op een kilometer voor de finish lekker ernaast gaan lopen. We hadden tijd zat om binnen te komen en winnen zouden we toch niet. Bij de finish was PLinka's hartslag dus gewoon 56!!! Ik geloofde het zowat niet. Super nietwaar. Dus lekker nog even kort afgesponsd en maar niet de koelelementen om haar benen gebruikt. Bij de nakeuring was ze al weer behoorlijk aan het draaien en keren (is ze goed in de laatste tijd) met als resultaat 52 pols en 12 ademhaling en verder alles in orde ook haar turgor..

Daarna door voor het voordraven. Staan er een man of vier op een rijtje naar je te kijken maar een keer draven en we kregen weer een dikke A. De dierenartsen waren er over eens dat dat Plinka een super getrainde fjord was en dat ze nu al hun vooroordelen over Fjorden wel overboord konden gooien. Kijk dat doet een (fjorden)mens goed.
Dus onze derde klasse II is nu een feit. Volgens mij zijn we 22e geworden van de 25 die gefinished zijn (kan nu alleen niet bij de uitslagen op de DER-site) met een gemiddelde snelheid van 10.99 km/u. Oke geen toptijd maar prima voor ons op dit moment. Op naar de volgende wedstrijd in Kootwijk (als alles goed gaat). ook de haflinger is netjes goedgekeurd en 23e geworden volgens mij. Netjes voor een eerste keer.

Groetjes Brigitte


Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 10:55

Hee Brig, leuk verslag! Ik wist niet eens dat je ook op Bokt zat joh, en dit is al je 15e bericht... Bloos

Leuk om een tijdje met je op te rijden, helaas had Ret niet zo'n zin om te stappen (jaja, die zijgangen zaten er goed in maar een beetje op het verkeerde moment). Ik ga binnenkort eens knutselen om net zo'n handige bidonconstructie voor elkaar te krijgen als die van jou, dat zag er wel heel solide uit. En je hebt een erg leuk geel gevaar! Zo'n opmerking over je Fjord doet je idd erg goed, heel anders dan de opmerkingen van de veterinairen die ik in KWB over Fjorden heb gehoord...

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 12:00

ja ik heb bokt ook sinds ontdekt maar tot nu toe alleen maar op andere verhalen gereageert. Nu het seizoen weer losgebarsten is zullen de verhalen ook wel los komen.

Hoe gaat het met de spierpijn? Ik moet zeggen dat ik na mijn eerste klasse II ook twee dagen niet lopen kon. Vooral mijn kuitspieren leken centimeters gekrompen te zijn. Heb moet bij elke wedstrijd wordt het minder. Ik had nu (eerste van het seizoen) ook wel verwacht weer veel last te hebben maar tot nu toe valt het mee. (even afkloppen). En dan die paardjes van ons. Zij hebben het meeste werk gedaan en nergens last van!!!!

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 12:07

En we zijn nu dan ook klasse III startgerechtigd. Het lijkt mij onwijs leuk ooit eens een klasse III te rijden maar nu nog niet.

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 12:08

foutje bedankt
Laatst bijgewerkt door brig op 08-04-03 12:24, in het totaal 1 keer bewerkt

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 12:18

Heeej Brig,
Ben echt supertrots op jou en Gerrit, beide Kl 3 startgerechtigd, jaja laat ze maar komen met de vooroordelen, die gele monsters doen het toch maar even!
Tot de volgende rit!

PS: groetjes van ilona.

Doeii Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 12:21

'Weten jullie wel dat een Fjord geen echt endurancepaard is?' Knipoog

Gelukkig ben ik de veterinairen van KWB al bijna vergeten. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 12:37

Hoi Viv,
Heb jij nu ok het endurance virus te pakken. Welke wedstrijden wil je gaan rijden?

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 13:25

Hi Brig,

Leuk verslag en ik vind de tijd wel goed hoor!!!! zo 11 km/h is een prima gem. rijtijd hoor.
Leuk nu zijn we beiden kl3 startgerechtigd. Maar beloof me wel dat je eerder kl3 gaat rijden dan ik doe. Bedoel hiermee wij zijn al jaren kl3 startgerechtigd maar starten als maar niet in deze klasse.... Maar dit jaar gaan we in zelhem ons kl3 debuut maken.

Maar neem ook je tijd, plinka is nog jong en de weg naar de 160 lang... (of wil je dat niet) wel mijn ultieme wens, met Uck ooit een 160-er goed uitlopen.

Geniet van de dag

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 13:27

Karin schreef:
'Weten jullie wel dat een Fjord geen echt endurancepaard is?' Knipoog

Gelukkig ben ik de veterinairen van KWB al bijna vergeten. Haha!


Tja ik weet het.....maar voorlopig doen de gele rakkers het wel goed.. Lachen
Oké we winnen de klasse 2 en hoger niet maar uitlopen doen we wel! En hoe met die kleine korte gele beentjes.

Geniet van de dag

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 14:08

Aan 160 km rijden moet ik voorlopig nog niet denken. Ik verschuif langzaam mijn grens een beetje. Eerst als ik ooit een klasse I uitrij.... naar go, klasse II een keertje.... en nu dan misschien klasse III een keertje. Volgend jaar ofzo.
En dan heel stiekum dromen om ooit eens 100 km uit te rijden. Dromen mag toch nietwaar? Ik denk zelf dat het slimmer is eerst nog wat kilometers te maken in klasse II en misschien te proberen 12 km/u te rijden zodat je bij de overgang naar klasse III een marge hebt en daar weer met een rustig tempo kan beginnen.
Voorlopig ben ik weer blij dat het seizoen eindelijk weer begonnen is

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 14:09

Hoi gerritje ik hoopte nog stiekum om jullie tegen te komen in Austerlitz om te zien hoe Turbofjord Ukie loopt maar helaas.

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 14:38

Hi Brig, we hadden de paarden na de wedstrijd naar huis gebracht. Die kondne lekker het land op, wij alles opgeruimd en schoon gemaakt en toennog even terug om te kletsen en voor de prijsuitreiking. Je kunt hem weer zien in Kootwijk. Mijn moeder rijdt dan haar eerste klasse 2 met hem. Hopelijk is ze daarna nog zo verzot op endurance.

Geniet van de dag

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 14:46

brig schreef:
Aan 160 km rijden moet ik voorlopig nog niet denken. Ik verschuif langzaam mijn grens een beetje. Eerst als ik ooit een klasse I uitrij.... naar go, klasse II een keertje.... en nu dan misschien klasse III een keertje. Volgend jaar ofzo.
En dan heel stiekum dromen om ooit eens 100 km uit te rijden. Dromen mag toch nietwaar? Ik denk zelf dat het slimmer is eerst nog wat kilometers te maken in klasse II en misschien te proberen 12 km/u te rijden zodat je bij de overgang naar klasse III een marge hebt en daar weer met een rustig tempo kan beginnen.
Voorlopig ben ik weer blij dat het seizoen eindelijk weer begonnen is


Leuk he dat je steeds je grens verlegd. Ik herken dat. Zal eens kijken wat ik steeds met Uck heb gereden. Ligt erbij mij wel aan of ik samen rij of niet. Soms spreek ik met andere af om samen te rijden voor grooms en meestal rijden we dan wat langzamer.

Even in het logboek kijken:1999 schoorl 54 km 13.22 / zelhem 60 km 12.95 / leersum 64 km 13.03 / 2000 eersel 65 km 11.30 (het was toen zo'n 30 graden)/ holten 51 km 11.72 / 2002 balkbrug 68 km 14.47 (koel, regen ideaal fjordenweer)/ wittelte 50 km 12.55/ holten 55 km 15.79

Dit jaar nog geen klasse 2. Dus inderdaad steeds zo rond de 12 km per uur. Denk dat je dan wat meer marge hebt voor klasse 3.

Ben erg benieuwd hoe Uck het daar gaat doen. Jeanne had toen met storm (haflinger) in klasse 3 geen geluk, terwijl kl2 super ging. Ben dus benieuwd of het gaat lukken in Zelhem (90 km).

Geniet van de dag

Westernfreak

Berichten: 5233
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 19:37

Karin schreef:
'Weten jullie wel dat een Fjord geen echt endurancepaard is?' Knipoog

Gelukkig ben ik de veterinairen van KWB al bijna vergeten. Haha!


Ik nog lang niet, maar dat komt ook omdat de hoofdveterinair les geeft op mijn school. Die kraakt wel vaker alle robuustere pony's af..... en vooral pennymeisjes.... Schijnheilig

"The world is best viewed through the ears of a trotter"

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-03 20:57

Westernfreak"]
[quote="Karin schreef:
'Weten jullie wel dat een Fjord geen echt endurancepaard is?' Knipoog

Gelukkig ben ik de veterinairen van KWB al bijna vergeten. Haha!


Ik nog lang niet, maar dat komt ook omdat de hoofdveterinair les geeft op mijn school. Die kraakt wel vaker alle robuustere pony's af..... en vooral pennymeisjes.... Schijnheilig
[/quote]

Ach, gewoon lekker laten praten. ene oor in en andere weer uit. Vooral niet druk om maken dat is het niet waard.
Vroeger op de landelijke rijvereniging zoveel commentaar op Uck gehad dat we ondertussen al een dikke huid hebben. Hoop alleen dat deze commentaren niet standaard worden voor de endurance. Want endurance is niet per definitie een sport voor arabieren en dravers.

Geniet van de dag

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 11:36

brig schreef:
Hoi Viv,
Heb jij nu ok het endurance virus te pakken. Welke wedstrijden wil je gaan rijden?


Heeej,
Ja heb het al wat jaren te pakken (sinds iloon katwijk reed) maar kon nu eindelijk zelf starten. Ik heb me ingeschreven voor Leersum en Holten, das wel weer even genoeg voor dit jaar zo om te beginnen (heb het ook nog druk met dressuur, showteam enz enz).
Volgend jaar zien we wel weer verder..
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Evy

Berichten: 7615
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: Warmenhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 11:48

Echt super dat de rit zo goed ging!!
Ik heb je volgens mij al een paar keer in het Fjordenboekje zien staan, toen vond ik die verhalen ook al zo leuk van Super plinka Haha!

Annelien (Moneymaker x Renovo) ZZL + 1 *\o/*

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 13:10

Ik heb een keer in het fjordenboekje gestaan en Gerrita ook en keer. Die verhalen gingen over verschillende fjorden. Ik probeer nog steed mensen over te halen met hun fjord ook eens mee te doen en te merken hoe leuk het is.

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-03 13:15

klopt, ik heb er met Uck ook meerdere keren ingestaan. Endurance rijden met een fjord kan prima bewijzen de fjordendames maar weer!

Brig jullie rijden Kootwijk ook? Geloof annalynn ook, mijn moeder rijdt op Uck dus dan zouden er 3 fjorden mee doen in klasse 2 echt super!!

Geniet van de dag

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-03 19:59

Ik ben net terug van wintersport (voor het eerst in mijn leven, en nu leren snowboarden) en moest meteen even op internet. Ik ga ook met Ilonk klasse II rijden. Dinsdag even met Tonkie (met IJsco) trainings rit maken en dan moet je ze de 62 km wel aankunnen.
In elk geval tot dan! #wave#

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

brig
Berichten: 162
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Warmond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-03 07:47

Hoi "Ganna" ik heb je nog een mailtje gestuurd maar ik weet niet hou vaak je die nu kan lezen. Ik heb een klein grommprobleempje in Kootwijk. Ik heb wel een groom maar een zonder rijbewijs. Zou jouw vader/groom eventueel twee fjorden willen groomen? Ondertussen probeer ik nog wat mensen te bellen maar "just in case".

Trouwens veel plezier gehad in de sneeuw?

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-03 08:27

Brig,
Ik wil je ook wel groomen? Lijkt me leuk! Kan ik meteen ff spieken bij kl2, hihiii
Kan je groompje wel meerijden.
Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-03 08:47

Gaaf zeg! Fjorden laten de laatste tijd echt wel zien dat ze toch heel wat meer kunnen dan een hoop mensen denken.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

gerritje

Berichten: 757
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-03 09:56

Mocht er ergens een overschot aan grooms zijn..... ik zoek nog iemand voor Nasir. Niet bang voor paarden, auto met chauf. en groom voor Uck aanwezig. Dus enkel helpende handjes nodig voor water aan te geven en om in de vetgate te helpen.

Geniet van de dag


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker