Duitse termen???

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-01 14:15

Ik ga dus in augustus op vakantie naar Lipica en krijg daar een week dressuurles, hartstikke leuk natuurlijk, alleen de les is in het duits. Nou spreek ik wel "normaal" duits maar rijtechnisch??? Weet iemand een goed boek (in het duits dus) waar alle paardrijtermen in voorkomen, zodat ik vast een beetje kan wennen??? Als jullie zelf termen in het duits weten: ook welkom. Vast bedankt, Yvonne

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe


casy

Berichten: 131
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-01 14:28

Pak de gids van de horselover er even bij. Volgens mij staan daar wel duitse boeken in die je dan uit de bib even kan lenen.

Wel tof dat je in Duitsland dressuurles krijgt.
Ik verwacht wel een verslag hoor!!! *LOL*

Succes,
Casy Party!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-01 16:15

Het allerbeste boek voor dressuurruiters:
"Das Dressurpferd van Harry Boldt"
Ik heb het boek zelf in het duits.

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 10:29

Hallo,
Ik had hetzelfde probleem toen ik in Engeland was! Ik spreek verder wel goed Engels hoor, maar al die termen zijn best lastig. Als je bij een vertaalmachine die woorden intypt, dan krijg je een vertaling, ik weet niet of het goed werkt, maar ik gebruik het altijd als ik teksten moet vertalen! Pling Pling Pling Pling Pling Pling Pling

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 10:42

Ik ben ook in Lipica geweest, jaren geleden al hoor, en mocht op die geschoolde hengsten rijden. Meestal op degene van die les gaf, dat scheelde hem s'middags weer een paard te rijden. Maar het was fantastisch om de passage, de piaffe, de wissels om de en zo eens echt te voelen!! Ik heb het daar geweldig naar mijn zin gehad.
De enige kreet die ik nog weet, die ik absoluut niet snapte, was parade, ik dacht wat wil die man nou, dat is dus een halve ophouding. Haha!
Die Lipizaners worden trouwens wel anders gereden als ik gewend was. Veel meer op de binnenteugel ipv de buitenteugel, dus dat gaf zo nu en dan ook leuke effecten *LOL* En bij het halthouden moeten ze altijd vierkant staan, dus ook als je ze uit hun box haalt, of afzadeld, halt= vierkant. Niet helemaal mijn filosofie, maar het was te gek om als die Grand Prix oefeningen eens mee te maken.
Toen kon je inschrijven voor de toeristenlessen, of als je Z dressuur was voor die geschoolde hengsten. Ik was met mijn dravertje dus nog geen Z, maar bij het voorrijden, om te kijken in welke groep je hoorde, vroegen ze of ik niet op de hengsten wou rijden. Ja natuurlijk, goed eerst een hele hoop bijbetalen, die lessen zijn ook met max. 2 personen en toen mocht ik naar de hengsten. Ik hoop dat jij er net zoveel plezier hebt als ik daar heb gehad, en schrijf nog even hoe dat nu geregeld is. Of je ook op die hengsten mag.
Er was er trouwens een bij, het is dat we met de bus waren en ik dus geen achterbank had om hem op te stoppen *LOL* maar hoezo kunnen Lipizaners niet bewegen Kwijl

Navragen is beter dan afvragen.

Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-01 12:06

Leuk dat jij er ook geweest bent!!! Tegenwoordig kan je kiezen uit groepsles of priveles. Ik heb dus voor priveles gekozen, je kunt dan weer kiezen uit Grand Prix niveau en "gewoon" dressuur. Ik heb dus voor het laatste gekozen (ben zelf nl B) het schijnt dat ze dan in de les kijken welk niveau je hebt en daar stellen ze de les op in. Is op zich natuurlijk wel makkelijk als je priveles hebt. Je kan ook de kans krijgen om op de hengsten te rijden, maar dat bekijken ze nog steeds naar aanleiding van je niveau (zal bij mij dus wel niet lukken denk ik). Maar ik heb er inderdaad heel erg veel zin in!!! Ga met het vliegtuig, en kan dus helaas ook geen paardje voor je meesmokkelen Haha!

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe

aglaranna

Berichten: 449
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België, vlaams-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 17:00

Yoehoe, ik heb les gevolgd in duitsland twee jaar geleden!

Ken dus wel nog wat woorden, maar lach me hier niet uit met de schrijfwijze ervan, heb geen tijd om ze op te zoeken het klonk als volgt:

stap: schrit
galop: galoperen
het paard wat meer fut geven: machen see das pferd flèzig
een zweep: eine géte
springen: springen (met duits accent uiteraard)

Excuseer dus voor de schrijfwijze, heb geen duits op school ofzo. Sorry

Voor de rest klinkt alles ongeveer hetzelfde hoor, dat is minder moeilijk als in Engeland.

Dus dat lukt wel. Stap en zweep waren de enige woorden die ik niet verstond, zodus.

Groetjes en amuseer je!!

Aglaranna

Die fjorden, die gaan nog al, hé!!! Knipoog yeahhaaaaaa

Suzan

Berichten: 1581
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 21:46

Wat leuk dat je naar Lipica gaat, ik ben er een jaar of acht geleden geweest en op dat moment lagen alle activiteiten daar stil. Maar ja ik was in de buurt, dus moest het even met eigen ogen zien. Mooi gebied in elk geval. Tja ik heb zelf toen ik 18 was een zomer op een manege gewerkt en ook les gegeven in het Duits. Ik ben nu hard aan het denken, maar kan momenteel even heel erg weinig termen bedenken. Wanner ga je weg? Als ik even na denk komt er wel weer wat boven, dus wordt vervolgd.
groetjes Suzan

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-01 21:55

Weet je zeker dat het niet lukt, zo'n vliegtuig is toch hartstikke groot, en die Lipizaners zijn niet zo groot! *LOL* Maar ja ik denk toch dat 2 paarden een beetje veel voor mij is. Als je de kans krijgt op die hengsten te rijden, zeker doen, echt te gek, moest wel veel bijbetalen, maar die kans krijg je maar een keer.
Wanneer ga je, laat je wel weten hoe het was, en laat je niet verleiden door die Sloveense jongens, zijn daar erg goed in. Ik nog beter ze te weerstaan hoor. Veel plezier.
De buitenritten zijn ook leuk, maar doodeng, ga je met die megadure hengsten over rotsblokken en zo, brrrr.

Navragen is beter dan afvragen.

Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-01 07:54

Ik vertrek 4 augustus, kom de 12e terug, zal hier zeker laten weten hoe het was. Dus Suzan als je nog iets te binnen schiet, ik hoor het graag! Met die Sloveense jongens zal wel meevallen: ben 35 jaar, al getrouwd, zullen vast veel jongere meisjes rondlopen die ze veel interessanter vinden! En anders ben ik zeer goed in afpoeieren (dat lukt in alle talen!)

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Claire, _Zoe, bokker88, DemDeempel, fjordwijk, Goldwynn, Googlebot, KDonna, Maaike_Indy, MarliesR, Megane, Mirranda, NF_Daphne, nowylover, Passieli, xChanelx en 47 bezoekers