Shires

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Shires

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-02 17:54

Hoi,

Hoe denken jullie over de Shire als recreatiepaard. Ik heb er al veel over gelezen en elke keer komt dat rustige en betrouwbare karakter weer naar voren. Ook het feit dat ze zo goed met kinderen zijn spreekt mij erg aan en natuurlijk de schofthoogte. Haha!

Wie heeft er ervaring met Shires? En kan me ook wat meer over de prijzen vertellen. Zijn ze ook geschikt voor beginners? Ik wil misschien een paardkopen met mn zusje en die heeft geen ervaring, is een Shire dan een goed leerpaard?

Alvast bedankt!!!!

KIM


Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 18:01

Hi,

ik heb zelf een tijdje een shire verzorgt en dat was echt een schat. Maar ik vind het zelf geen beginnerspaard. Ze zijn zo ongelooflijk groot en daarmee heel sterk en lomp dat een beginner nog weleens omver gelopen kan worden. Deze shire was ook niet heel goed getraind en liep dus ook zo met je weg, en jij er dus achteraan skiƫnd!
Ook als ze een pas opzij deed moest ik oppassen, want ze ging zo op je staan. dus ik denk dat je goed moet weten waar je mee bezig bent. Maar als je er eenmaal opzit dan zijn ze goed geschikt voor beginners, mits hij of zij al goed ingereden is, want anders kan je trekken, schoppen en doen wat je wilt, maar die shire voelt helemaal niks hahaha

Anneke
Berichten: 6657
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 19:00

Ik heb zelf een jonge Shire van 2 jaar. Uiteraard rijden we hier nog lang niet mee.
Het doel is dat ik hem in ga rijden, en goed opvoedt, en dat mijn vader (beginner) er straks mee kan gaan rijden.

Zelf heb ik nog geen ervaring qua rijden met Shires.
Craignethan hier op Bokt wel, zij kan je zeker advies geven.

Qua omgang wel. Mijn Shire is ontzettend rustig, schrikt nergens van en is heel gewillig. Hij leert erg snel en is heel gehoorzaam.

Nadelen vind ik dat we dus echt geen hoefsmid kunnen vinden die die megahoeven kunnen/ willen doen. Frusty

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 19:44

Ik heb zelf een Clydesdale, maar hij is absoluut niet geschikt als beginnerspaard. Duncan staat bij twee Shires gestald, waarvan de een een superbeginnerspaard is en de ander niet echt. Dus Shires zijn net zo geschikt als beginnerspaard als welk ander ras ook.

Over het algemeen zijn ze behoorlijk onverstoorbaar en nemen ze je niet gauw iets kwalijk. Dat zijn erg gemakkelijke eigenschappen. Een onopgevoede Shire is net zo lastig als een onopgevoede WPN'er of Welsh of noem maar op. Mijn paard is zo ontzettend beleefd, dat hij sorry zegt als hij per ongeluk bijna op je voeten stapt Haha! , hij loopt nooit over me heen, is echt voorzichtig met me.

Als je meer info wilt of betrouwbare adressen voor Shires, p.b. me dan even of kijk op m'n website Knipoog .

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 20:07

Bij ons op stal heeft een meisje een Shire van vier jaar oud. Ze heeft hem zelf ingereden (western) en hij is erg braaf. Buiten schrikt hij geloof ik wel eens, maar hij is er verder nog nooit echt van tussen gegaan.

Ook in de verdere omgang is hij best lief en onze smid heeft er geen problemen mee hem te bekappen en op ijzers te zetten. Nou is Rio voor een Shire ook niet enorm groot, dus dat scheelt wel een beetje.

Sonja_vR
Berichten: 24008
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 20:41

ik heb in het land van ooit gewerkt en daar werken ze bijna alleen maar met shires en ze zijn echt geweldig! ze worden in het seizoen gewoon tussen de mensen gereden(training) opo een groot veld bij de arena (waar het riddertoernooi is) de mensen kruipen bij wijze van spreken onder die beesten door en ze geven geen kick, ze rijden in costuum door het land heen al die kids erbij , springen drukdoen en gillen, echt geen probleem die beestjes kijken een keer van :goh , doe jij nou? en that's it
de shires worden daar ook gewoon dressuurmatig getraind omdat ze in de shows heel soepel moeten zijn(scherpe bochten enzo) en dat kunnen ze ook best goed.

bij mij in de buurt was een tijdje terug de streekdagen en daar werd een dressuurshow gegeven met twee shirres waarvan er 1(de merrie) net 4 weken onder het zadel was, beestje keek niet op of om

en een andere demonstratie daar werd een ruin (ros een nakomeling van monarch uit het land van ooit) op een zeil gezet en hij werd toen als een kadootje ingepakt , geen reatie, hij moest er onder gaan staan en de uiteinden van het zeil werden tegen de grond gedaan en ook werd toen het zeil bovenop hem lag nog eens flink mee gewapperd
nog steeds niets
en het sikte daar ook van de trekkers en dergelijke die de hele tijd rondronkte

mijn conclusie , geweldige paarden

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-02 21:12

Als ik deze reacties zo hoor word ik nog enthousiaster over dit ras. Ze hebben ook zo'n geweldige uitstraling en voor mij zijn ze ideaal omdat ik niet een van de lichtsten ben.

Ik wil mijn zusje de basis gaan leren en als ze verder wil komen in de dressuur heb ik liever dat ze op les gaat.
Ik rijd nu 6 jaar en ben van mening dat ik haar een goede zit en de basisgangen kan aanleren. Wat vinden jullie hier van, is dit verstandig of kan ze beter eerst op een manege wat meer ervaring op doen.

Kim

Ook bekend als Kim20!

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 21:34

Met een braaf paard wat de gangen en hulpen goed kent, kun je rustig aan de slag met je zusje.

Zo heb ik het ook gedaan met m'n man. Ik gaf hem les op 1 van de Shires, hij kende totaal niks. Na een half jaar vond ik dat ik hem niks meer kon leren, de zit ging redelijk, de gangen aardig. Hij kon rustig een buitenrit maken op Bonnie. Nu heeft hij les van een andere instructeur, die het gewoon beter uit kan leggen als ik Haha! .

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnetteFlame, chazzie, Faitherr, friendly, Googlebot, Kaatje_S, Laura_, madeinspace, mirriejj, Prrrr, Tigerr, Vadiz, wessjuhh, Zidore en 49 bezoekers