Rubber stalmatten

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tess
Berichten: 982
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Mierlo-hout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-01 21:24

Een tijdje geleden heb ik al eens geschreven over rubber stalmatten die ik had en die helemaal niet bevielen o.a. i.v.m. vliegenoverlast enz.
Nu heb ik er pas geleden officieel over geklaagd bij de fabrikant en er werd mij telefonisch toegezegd dat ik de matten vergoed zou krijgen.
Ik blij natuurlijk, maar ik hoorde er niks meer van en dus nog maar eens gebeld.
Kwam er gister een meneer bij onze pensionstal kijken en die vond dat mijn matten er nog prima uitzagen, logisch, want ik heb ze drie maanden gebruikt!
Ik was er zelf niet want ik moest werken, maar hij heeft met onze stalhouder staan praten en die weet er eigenlijk ook niet veel van.
Vanavond heb ik hem aan de telefoon gehad en hij is niet van plan om de zaak zomaar te vergoeden, hij zei dat ik die matten iedere(!)dag af moet spuiten om te zorgen dat de porien niet verstopt raken, de verkoper heeft mij dit destijds niet gezegd.
Ik baal als een stekker, nou moet ik weer met die verkoper in de clinch en ik denk eerlijk gezegd dat die ook weer smoesjes zal hebben.
Heeft iemand van jullie ervaringen met granuflex stalmatten, goede of slechte, laat het me weten s.v.p.

Wat niet is kan nog komen...


carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-01 21:34

Ik heb al 6 jaar van die dikke (5 cm) matten van 100 x 80 cm. De onderkant bestaat uit noppen, en de bovenkant is van dat doorlatende rubber.
Ze bevallen mij heel erg goed en ik maak ze maar 1 x per maand schoon met de hogedrukspuit.
Het is wel belangrijk dat de ondergrond goed is. Wij hebben een betonnen ondergrond, die iets schuin loopt richting het afvoerputje. Het is namelijk belangrijk dat de urine goed weg kan lopen.

Odi
Berichten: 1100
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 21:21

Ik heb ook van die matten met die noppen eronder, nog wel in gebruik maar ik vind ze niet echt super. De bovenlaag met de ribbels (matten nu 2 jaar oud) zijn al helemaal afgesleten. Nu de bovenlaag zo glad is valt het niet altijd mee voor mijn paard om overeind te komen.
Voordat ik deze matten kocht heb ik ook geinformeerd naar die waterdoorlatende matten. Die verkoper zei toen dat je ze af en toe moest afspuiten. In mijn ogen is dat niet dagelijks. Maar ja, zo gaat dat altijd als je klachten hebt het ligt nooit aan hun.
Misschien kun je die matten nog verkopen aan iemand die ze kan gebruiken voor in de wasplaats.

Silvia

Berichten: 2786
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 13:05

Ik weet niet wat je allemaal al gedaan hebt maar als ik jou was zou ik:
Eerst schriftelijk je beklag doen en vragen om een schriftelijke reaktie. Het blijkt alweer dat een telefonische belofte niets waard is Frusty
Antwoorden ze niet? Dreig met de consumentenbond of zo, maar probeer alles op papier te krijgen dan sta je dadelijk sterker. Enne, elke dag afspoelen in natuurlijk gekkenwerk. Niemand maar dan ook niemand die dat doet..... dat is een echte rotsmoes! Boos! Sterkte ermee!

DubbelDun

Berichten: 71443
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 14:47

Ik heb ook doorlatende rubber matten, zonder noppen, maar mijn ondergrond bestaat uit een soort eierdozen waardoor de urine wegloopt. Ze bevallen prima. Ik gebruik heel weinig zaagsel per week. Ik haal 1x per jaar de matten eruit en maak de ondergrond weer 'open' zodat de grond weer los is en de urine weer makkelijk wegloopt.
Op 1 plek staat mijn paard af en toe te schrapen (eten <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> ) en daar wordt de mat iets dunner. Ik maak ze nooit schoon met een hogedrukspuit en heb geen overtollig last van vliegen.
PS Ik heb 'gewone' Divoza-matten.

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-01 20:32

Ik heb gewoon rubbermatten in de stal die niet vochtdoorlatend zijn, maar gewoon schuin aflopen naar het afvoerputje. Ik vind ze prima! Nog nooit problemen mee gehad. Cool

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-01 08:54

Ik heb er ook nooit problemen mee gehad! Vin ze super! Navy eet nogal veel stro, dus lihgt er soms een beetje weinig in (we halen om de dag de hele stal leeg en gooien m dan weer helemaal vol met schoon stro) dus dan is t wel handig dat ze niet meteen op een harde koude grond liggen!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-01 19:52

We hebben echt, maar dan ook echt precies hetzelfde systeem als carola. Alleen is bij ons het afvoerputje een rooster langs de gehele achterzijde van de stal. Het bevalt prima, alleen in de zomer beetje vliegjes ja. Maar dat is volgens mij wel te verhelpen door eens in de zoveel tijd er met de hoge drukspuit over te gaan. ( Zowel beton, als noppen, als matten, als muur.......)

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-01 12:05

ik heb die dingen ook gehad. In de winter kun je ze neit schoonmaken, want dan bevriest de hele zooi, en krijg je een ijsbaan, en in de zomer trek je zo'n vieze strontknol uit de stal. Getver. Als je dan had schoongemaakt, en het paard ging erop liggen, kwam er vies water vanuit de matten omhoog, waardoor je hele paard dus in de natte zooi lag. Doe mij dus maar stro!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-01 12:07

Een kennis van mij heeft ze in een oude koeienstal liggen,
bovenop de roosters van de gierkelder,

dan werkt het als een speer!

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-01 20:36

Citaat:
Op 2001-07-13 13:05, schreef janna:
ik heb die dingen ook gehad. In de winter kun je ze neit schoonmaken, want dan bevriest de hele zooi, en krijg je een ijsbaan, en in de zomer trek je zo'n vieze strontknol uit de stal. Getver. Als je dan had schoongemaakt, en het paard ging erop liggen, kwam er vies water vanuit de matten omhoog, waardoor je hele paard dus in de natte zooi lag. Doe mij dus maar stro!


Wat voor een noppen hebben jullie eronder dan? Loopt de vloer niet schuin af? Het lijkt me errug stug dat ze in de zooi komen te liggen.........................

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-01 12:40

De vloer loopt (eigenlijk liep, want ik heb daar geen paarden meer in staan) schuin af, met een afvoerput voor de hele stal langs. Verder zitten er van die vierkante noppen onder de matten, met groeven ertussen om het vocht af te voeren. Bij ons bleef er teveel vocht in de mat hangen, liep niet genoeg door dus.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BianCatjee, Cientjee, estell__, Googlebot en 16 bezoekers