Rodeo: zielig of een echte sport?

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-06-01 18:06

Nav de plaatjes op het plaatjesforum, vraag ik me af wat jullie van Rodeorijden vinden. En wat jullie ervan weten. Ik heb nl dingen gehoord als dat er een band bij het kruis vh paard gedaan wordt (zeg maar vlak voor de achterbenen) En dat ie daarvan gaat bokken. Die band is dus helemaal niet zielig maar puur een hulpmiddel voor het bokken Verward Ik weet niet precies wat ik ervan moet vinden (ben ook niet zo op de hoogte vandaar) maar vind de foto's iig zielig Huilen


Spirit

Berichten: 27494
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 18:11

Ik weet ook niet echt wat ik ervan moet vinden, maar eigenlijk vind ik het toch best wel zielig, zo'n band is toch niet echt lekker voor het paard!? Eerder een martelhulpmiddel. Verward

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 18:12

Ik vind het er zielig uitzien.
Maar hoe ze die paarden zo laten bokken en welke middelen ze daarvoor gebruiken ,dat weet ik echt niet.
Ik ben hier eigenlijk ook heel erg nieuwsgierig naar. Haha!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 18:32

Kweet er ook niet het fijne van, moet ook eerlijk zeggen dat ik het alleen in films zie en nooit "in het echt" op de tv.
En over die band bij het kruis van het paard, ehm menselijk kruis zeg maar, nou ja aan de onderkant van de buik, waar het heel gevoelig is. Ik heb gehoord dat ze die laten knellen op de een of andere manier en dat ze daarom zo te keer gaan. Maar goed, ik weet er niets van hoor. Ben er ook niet in geinteresseerd. Vind het machtig om te zien in een film, maar ja ik denk dat het niet echt de fijnste manieren zijn.
Maar goed, kan best anders zijn...

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 19:04

ze doen het ook wel door scherpe dingen onder het zadel te leggen, maar de band wordt vaker gebruikt, gelukkig want de eerste methode vind ik mishandeling, de 2e vind ik ook niet geweldig, maar ik heb wel van paarden gehoord die leerde wat de rodeo inhield, hele handelbare lieve paarden dus, die met de rodeo wild en gevaarlijk leken.
tja, als je een paard dressuur oefeningen kan leren, waarom dan geen rodeo, is nog veel natuurlijker ook Haha!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-01 20:18

Ik ben geen rodeo expert maar weet er wel wat vanaf. Check even het western forum en dan onderwerp "rodeo" Daar heb ik wat geschreven over rodeo broncs en bulls. Overigens doen ze geen scherpe dingen onder het zadel hoor! Ze worden puur getraind om zo te bokken. Als er wat mis gaat en de bull schiet al uit zijn hok terwijl de rijder er nog niet opzat dan bokt ie niet eens. Ook zodra de ruiter op de grond ligt stoppen ze met bokken. Bulls zijn dan vaak zwaar pissed off en proberen de rijder es ff lekker op de hoorns te nemen. Paarden en stieren draven vaak meteen terug naar de uitgang.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: belle_boef, Chasey, judithM, Myrthe_x, P_Tries, VWestra en 16 bezoekers