paarden bij elkaar zetten

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 56342
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

paarden bij elkaar zetten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-02 22:37

ok, paard 1:
Pandora, 2.5 jarige welshcob merrie, komt uit de opfok, tegenover mensen soms een beetje dominant, tegenover hon super braaf, maar hon zoekt haar ook niet op, die gaat haar eigen weg

Paard 2:
jamaica, 3.5 jarige haflinger merrie, was altijd erg dominant tegenover andere paarden, erg beschermend tegenover andere paarden als het om hon gaat

paard 3:
Honey, wil graag met elk paard vriendjes zijn, maar als dat niet zo is, zal het haar een rotzorg wezen, leeft een beetje in haar eigen wereldje.

Pandora en Honey staan regelmatig met elkaar in de bak/wei. Hier willen we jamaica graag bij hebben. Dit hebben we nog niet gedaan omdat jamaica ijzers had. Die heeft ze nu niet meer.
Jamaica staat op stal tussen honey en pandora in.

Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?
Ik heb uit het verleden slechte ervaringen met jamaica, omdat ze zo gruwelijk dominant was. Ik wil ze graag bij elkaar hebben, maar vind het tegelijk een beetje eng

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!


Tinkie
Berichten: 222
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-02 22:49

Langzaam opbouwen, eerst laten wennen met een draadje ertussen dus. Eens komt dat toch het moment dat je de gok moet nemen vrees ik. Of eerst bv Pandora met Jamaica zetten en de derde apart (draadje ertussen) of Honey met Jamaica, beetje aftasten met wie je het beste als eerste kunt beginnen. Beetje creatief zijn dus. Hoe zijn ze op stal tegen elkaar ?

Dennis

Berichten: 28757
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 09:37

Moeilijk. Wij hebben nu een oude taart op het land die niets van niemand mag(en dat komt omdat eerst niemand iets van haar mocht). Gewoon ff aan kijken in een ruimte die groot genoeg is om te vluchten en waar je toch in zou kunnen grijpen.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

loulou

Berichten: 13607
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 10:56

ik zou ze langzaam aan elkaar laten wennen. mschien eerst met een draad ertussen. of de paarden die al met elkaar op kunnen schieten bij elkaar en dan steeds eentje erbij.

Kyra

Berichten: 1399
Geregistreerd: 05-11-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 11:19

Persoonlijk zou ik ze niet laten wennen met een draad ertussen. Het risico is groot dat het paardje dat op dat moment alleen staat, in jouw geval jamaica, er doorheen gaat. Als er een houten afrastering is is het perfect om ze te laten wennen, en daarna gewoon bijelkaar zetten.

http://www.helpmijnpaard.nl Osteopathie en paardrijlessen omg Apeldoorn eo

Dees

Berichten: 16607
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 12:15

Gewoon bij mekaar in. Dat is eventjes gemiep, en dan komt de rust er wel. Ze kennen elkaar al van stal, er is niet 1 met ijzers bij, de dominante merrie is ouder dan Pandora en die andere honey maakt het niet veeluit. de rangorde is dus nu al te voorspellen.
Gewoon doen, gebeurt niets mee...

silleke
Berichten: 1165
Geregistreerd: 27-08-02
Woonplaats: Hasselt België

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 19:58

ik heb mijn nieuwe paard ook bijna onmiddellijk bij mijn andere pony gezet. Eerst 15 min met een draad ertussen maar daar keken ze niet naar. En toen de poort tussen in open. Eerst was het wel wat bijten en bokken maar na een uur was dat over. Ze aten wel niet samen van het hooi maar nu na 2.5 weken is alles koek en ei, ze gaan zelfs samen in de stal. Is wel grappig, is juist een moeder met haar veulen.
Gewoon doen en niet te veel bang hebben, loopt wel goed af.
Ik vond het eerst ook heel erg voor de pony maar na enkele uren ging het al veel beter.

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 20:05

Meteen bij elkaar in zetten, even gemiep en dan is het klaar. Voor je eigen gevoel kun je even blijven kijken, maar grijp niet te snel in. Paarden vermoorden elkaar niet zomaar hoor! Knipoog
Eventueel kun je een bakje brokjes klaar houden voor het geval het wel mis zou gaan, als je daar mee rammelt houden ze vast weer snel op.
Ilonka, de shet de de tuiger staan ook bij elkaar, twee met ijzers en meppen er ook lustig op los als het ze niet aan staat. Ze snel krijgen ze niet wat hoor.
Succes!

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

Laar

Berichten: 6654
Geregistreerd: 24-02-02
Woonplaats: Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-02 20:10

idd eerst eens met een draadje ertussen ,.. alhoewel doerak wel eens los word gelaten in de bak , en dan in de andere bak z`n overbuurman los is .. reageren ze heel jaloers en snauwen ze best een beetje tegen mekaar , en als ze smane in de bak staan dan gaat het echt geweldig en allemaal kroelen etc. dus misschien kun je het als je ze meteen bij elkaar laat beter zien.. maarja alle paarden reageren weer anders.. en aangezien je zegt dat je geen goede ervaring ermee hebt.. zou een draadje ertussen toch een goed begin zijn .. dus ik ga voor dat draadje..KnipoogYorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-02 08:17

Een draad vind ik geen goed idee. Je loopt het risico dat een van je paarden erdoorheen gaat, of aan de draad blijft hangen als ze naar elkaar slaan.
Beste kun je ze gewoon bij elkaar zetten. Ik neem aan dat het land groot genoeg is om te vluchten? Ze zullen vast een paar tikken uitdelen, maar dat kan niet zoveel kwaad in mijn ogen. Ze slaan elkaar niet zomaar de hersens in.

* To Belg, or not to Belg *


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dollyspikkel, Feyax2004, ilovejuno, LadyMadonna, Manny, Myrthe_bz, ogidni, stuf en 37 bezoekers