Wat is een redelijke bijdrage in de stalkosten?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

 
 

Voor een 'perfect' verzorgpaard wil ik per maand betalen:

Niet meer dan 10 euro
8 (16%)
Tot 25 euro
6 (12%)
Tot 40 euro
9 (18%)
Tot 65 euro
9 (18%)
Tot 80 euro
9 (18%)
Tot 120 euro
3 (6%)
Eventueel wel meer dan 120 euro
6 (12%)

Totaal aantal stemmen: 50


flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Wat is een redelijke bijdrage in de stalkosten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-02 18:32

Ik was benieuwd wat andere verzorgsters en bijrijders per maand betalen voor hun paardje. Ik betaal nu 60 euro in de maand voor een verzorgpaard waar ik ongeveer twee keer per week een uur of twee-drie heen ga en waar ik ook op mag rijden.
Is 60 euro in de maand veel voor een verzorgpaard?
Wat betalen jullie en wat mag je er allemaal voor?


Caira
Berichten: 23634
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:35

mijn ervaring leert, ik heb dan geen verzorgpony maar zoek een verzorgster, dat je de verzorgers nog bijna bij mag betalen als ze op je paard willen rijden!! Een goede verzorger is niet te vinden

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:41

Ik zoek ook een verzorgster hier in het noord'n maar die is moeilijk te vinden. Ik zou wel een bijdrage van zo'n 50 euro willen en dan mag ze het paard 3x in de week totaal verzorgen/rijden, waaronder 1 dag in het weekend. Vind ik een eerlijke deal.

Nintu

Berichten: 4304
Geregistreerd: 16-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:51

Voor Nico betaal ik niks. Ik rij hem 3x per week (of wandelen, longeren) en verder altijd als z'n baasje niet kan (en ik wel).

Aan de ene kant vind ik niet dat je voor een verzorgpaard hoeft te betalen. Je helpt tenslotte de eigenaar omdat hij/zij zelf geen tijd heeft!

Maar aan de andere kant kan ik het best begrijpen als eigenaren een bijdrage willen (bij bijv. geldgebrek).

Binnenkort gaat Nico's baasje voor 4 weken weg, en moet ik hem elke dag doen. Ik vind dan niet dat ik zou moeten betalen daarvoor, ik help Nic's baasje tenslotte uit de brand door Nico te poetsen/rijden/uitmesten/voeren.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:53

Bij mijn eerste bijrijdpaardje betaalde ik niks, hoefde alleen te rijden.
Bij mijn eerste leasepaardje waar ik 24/7 verantwoordelijkheid voor had betaalde ik het onderhoud. Gewoon de kosten die ik bij een eigen paard ook zou hebben.
Bij het tweede leasepaardje betaalde ik 100 gld per maand, degene met wie ik het paardje deelde 250 gld. Die 350 gld in de maand waren voor stallingskosten, voer, wormkuur enz.
Nu betaal ik geen vaste kosten per maand. Maar ik heb bijvoorbeeld de tandarts een keertje betaald, en als er een zalfje ofzo gehaald moet worden doe ik dat ook nog wel eens. Er wordt niet om gevraagd maar ik mag zoveel met dit paard dat ik graag af en toe wat terug wil doen.

Het hangt er voor mij heel erg vanaf welke mogelijkheden ik heb (dressuur, springen, buitenrijden, wedstrijden?) en de faciliteiten (buitenbak, binnenbak, stalling, of alleen weiland, enz) en hoe vaak mag je rijden? In mijn geval nu is dat zo vaak als ik wil, ik mag alles doen met het paard wat ik wil dus vind het moeilijk om de eigenaresse alles te laten betalen. Voor mij werd er niet meer op gereden dus moet het paard op ijzers bijvoorbeeld omdat ik er mee buiten wil rijden dan betaal ik daar aan mee, en lessen ed zijn ook voor mijn eigen rekening.

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:55

Ik denk dat dat afhangt van hoeveel je met het paard mag doen. Ik betaal de helft van de stalling (115 euro) maar dan kan ik dus iedere dag doen en laten wat ik wil. Maar is het dan een verzorgpaard, of spreek je dan meer van een lease paard? Ik betaal alleen de stalling en de overige kosten zijn voor kosten van de eigenaar (smid, stro ,va, voer). Dat vind ik dus wel een goede deal, maar als je maar een of twee keer per week kunt of mag rijden dan is het duur, lijkt me.

Tallie1979
Berichten: 20290
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:57

Ik hoef niets te betalen voor mijn verzorgpaard.. Maar ik vraag dan ook zelf geen geld..

Verder hoef ik geen speciale dingen te doen met hem.. Geen wedstrijden enzo..

Ik help alleen de eigenaar op dagen dat hij niet kan.. Prima oplossing dacht ik zo.. Party!!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 18:58

Het hangt er trouwens ook nog van af wat voor kosten de eigenaar aan het paard heeft. Staat hij op een dure of goedkope stalling?
Een paard die voor 90 euro gestald is betaal je uiteraard minder aan mee dan aan een paard die voor 300 euro op een luxe stal staat.

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-02 19:07

Nee het is echt een verzorgpaard, niet meer richting leasepaard zeg maar. Ik kan nu alleen nog poetsen, longeren e.d. en ga deze week op haar rijden (paard=hittepetit, moest dus eerst aan mij wennen voordat ik haar kon berijden)

Ik moet haar met iemand anders verzorgen, aangezien de eigenaresse van het paard een bijdrage van 120 euro in de maand vraagt en ik dat echt niet kon betalen. Deze week komt er dus nog iemand voor het paard dat ik verzorg en dan moeten we haar samen gaan verzorgen. Ik weet alleen niet hoe dat uitpakt.
Ik heb vroeger een pony verzorgd (waarvoor ik niets hoefde te betalen, ik mocht er wel op rijden en dergelijke) en omdat ik het erg druk had met school vroeg de eigenaar van die pony er nog een verzorger bij. Het is erg vervelend om dan af te spreken wanneer wie naar de pony gaat. Je gaat toch vaak op tijdstippen dat je even niets te doen hebt. Ik vind het erg moeilijk om van te voren te bepalen wanneer ik weer naar mijn verzorgpaard kan gaan. Soms ben ik net iets eerder uit school en dan verheug ik me er al weer op dat ik dan die tijd lekker kan gebruiken om naar mijn verzorgpaard te gaan. Dat wordt allemaal anders als er nog een verzorger bij komt. Dan kan ik niet meer zomaar naar mijn verzorgpaardje toe, dan moet je eerst bellen of de ander er nog niet is of van plan was om te gaan etc. Lijkt me wel vervelend en ik vind het ook erg jammer. Aan de andere kant is er niets aan te doen: als de eigenaresse 120 euro per maand wil hebben en die niet kan krijgen dan moet zij ook een uitweg vinden.

Tja, maar jouw persoonlijke band met het paard gaat er dan wel een beetje aan en iedereen rijdt anders, dus als dat meisje ook op mijn verzorgpaard gaat rijden, dan kan dat toch voor ons beide in het nadeel werken... Ik vind het erg moeilijk wat ik moet doen.

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 19:11

ik betaal 70 euro voor Amadeus, mag daarvoor drie dagen per week met hem doen wat ik wil...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 20:38

Kijk, als je iedere week lest op een manege betaal je ook per maand een behoorlijk bedrag, zeg 12 euro per les, járen geleden betaalde ik al 25 gulden per uur en voor een buitenrit van 2 uur dus 50 gulden. Als je bijrijder bent en je mag 3x in de week rijden, waarbij uiteraard uitmesten, poetsen en voeren hoort, dan ben je toch voor 50 tot 100 euro per maand niet duur uit. Je kan een band met het paard opbouwen en hoeft hem/haar over het algemeen maar met één persoon, namelijk de eigenaar, te delen. Die betaalt de hele verdere zwik, dierenarts, hoefsmid, tuigage etc etc. Het gaat de verzorger ook niet aan wat de eigenaar betaalt voor stalling etc., het is maar net wat je er zelf voor over hebt. En het kan idd zo zijn dat er 2 verzorgers zijn, ik zou dan wel vaste dagen afspreken, ieder heeft dan zijn eigen verantwoordelijkheden, lusten en lasten. Als ik een verzorgster zou hebben die alleen maar poetst zou ik er ook geen bijdrage van willen.

IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-02 21:12

voor een bijrijd paard heb best wel veel geld over, zeker als je er netzo veel mee mag doen als een eigen paard.
alleen zijn er hier in de buurt jammer genoeg alleen mensen die liever een onervaren klein kind hun paard laten verzorgen als mij, iemand met 10 jaar ervaring en vooral met 'wilde' en jonge paarden, liev voor de paarden maar niet té liev, in mijn ogen toch wel eeen verzorger/bijrijder die dicht bij de perfecte in de buurt komt
ik snap echt niet dat er mensen zijn die verwachten dat ze geld krijgen als ze iemands paard bijrijden

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-02 21:21

Nee natuurlijk niet, ik verwacht er zelf geen geld voor. Kan het wel begrijpen als je een paard van iemand inrijdt, waar je ontzettend veel tijd mee kwijt bent enzo, maar nee, ik verwacht het zelf niet.

Ik vind het alleen een beetje typisch dat ik vroeger echt ontzettend veel verzorgponies heb gehad waarvoor ik niets hoefde te betalen en dat het nu blijkbaar ineens 'in' is om geld te vragen aan een bijrijdster of verzorgster. Ik begrijp het natuurlijk wel, ik bedoel, wanneer de eigenaar of eigenaresse van een paard er zelf geen tijd voor heeft dan geeft hij het paard uit handen aan iemand anders die het leuk vindt om zijn of haar paard te verzorgen. Je kunt dan best wel van die persoon verwachten dat hij of zij wat geld betaalt voor het 'gebruik' van jouw paard.

Maar ja, als ik zelf een paard zou hebben waar ik niet altijd even veel tijd voor zou hebben, dan zou ik ook de voorkeur geven aan een bijrijd(st)er die een bijdrage wil betalen in de verzorging van mijn paard. Dat zijn waarschijnlijk toch de mensen die er wat meer voor willen doen en natuurlijk is het geld ook een beetje een 'stok achter de deur'. Je zorgt wel dat je een paar keer in de maand naar je verzorgpaard gaat, anders i het zonde voor je geld. Zo denk ik niet hoor, maar ik kan het goed begrijpen dat mensen zo denken. En als de eigenaar of eigenaresse van het paard zelf een beetje krap bij kas zit, dan is een bijdrage van een paar tientallen euro's per maand natuurlijk niet weg. Vooral ook omdat je zelf niet optimaal gebruik maakt van je paard en alle voorzieningen voor je paard. Wanneer iemand anders die gebruikt (ook dus indirect de stal en het zadel e.d.) dan kan hij/zij er ook wat voor betalen. Maar sommige eigenaren/eigenaressen vragen wel erg veel voor hun paard. Dan is bijrijden niet leuk meer, dan kan je zo wat een eigen paard aanschaffen...

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-02 21:23

Tja, en waarom mensen hun paard liever in de handen willen hebben van een kind van tien in plaats van iemand van ongeveer acht of tien jaar ouder (met meer ervaring), is me ook nog steeds niet duidelijk. Misschien omdat zij nog niet zo veel van een paard vragen?

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 08:14

Gera, het ligt heel erg aan waar je woont en wat je doet aan de verzorging vind ik. Ook aan de accommodatie zelfs.
Ik woon in Zevenaar tussen Arnhem en Doetinchem.
Ik verzorgde een paard (geen geld kwam daar aan te pas) en had vaste dagen waarop ik er moest/mocht zijn.
Ze rekende er wel op, als ik niet kwam moest ik de andere verzorgster van de pony daar bellen of desnoods haarzelf, want die 3 dagen in de week moest ik ook voeren om ong. 17.00 uur.

Verder deed ik dan de 2 stallen, reed het paard, en tijdens dagen dat we meer tijd hadden (de zaterdag meestal) gingen dat andere meisje en ik bijv. het aangekomen stro of hooi helpen opslaan in de schuur, of de wei of de buitenbak uitmesten, tuig poetsen enz.
Ik mocht met het paard dressuren, springen, buitenrijden, en ook lessen bij de vereniging. Zo hield ik hem ook in conditie want dit kon ze zelf niet door haar werk.

Gera ik vind het zelf wat veel wat je voor dat paard betaalt, aan de andere kant, wat moet je er zelf voor doen?
Ik had toen geen binnenbak tot mijn beschikking en hielp de eigenaresse veel omdat ze fulltime werkte (ik maakte zelfs afspraken met de hoefsmid doordeweeks!).

Echter als je een paard op een leuke manege hebt staan, met goede faciliteiten (bijv. ook mooie uitrijmogelijkheden en goed les etc.) dan ligt dit duidelijk anders. Zo'n verzorgpaard wil iedereen wel, met als gevolg dat de eigenaresse al gauw zegt: betaal er maar voor, en zo niet, voor jou tien anderen... Haha!
Dus ja, mocht je het toch teveel geld vinden dan kun je op zoek gaan naar een paardje dat bij een blubberige buitenbak staat, maar die je dan wel gratis mag rijden.
Bijvoorbeeld een fokmerrie op een boerderij is vaak goedkoper of kost soms niks.
Dan moet je wel op de koop toenemen dat er veulies komen, maar dat lijkt me juist heel leuk en leerzaam!

Wie heeft er nog meer ervaring met 'de stal waar het paard staat', dat dit verschil maakt in prijs van verzorg/bijrijdpaard?
Dus eentje op een grote manege is duurder dan eentje op een boerderij of zo?
Gera succes met rijden! Lachen

Tigger
Berichten: 3902
Geregistreerd: 27-06-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 09:18

Ik betaal 40 euro per drie maanden. Maar dat is voor de hoefsmid.
Ze hadden eerst een eigen hoefsmid, die deed dat voor niks. Zij deden weer dingen voor hem, platteland onder elkaar. maar de meiden voor mij waren niet tevreden, dus hebben ze andere laten komen. Dat was prima, maar dan wel zelf betalen. Lijkt me niet meer dan logisch.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 09:20

daar kan ik geen antwoord op geven. Alles naar gelang he. Hoe meer je je verzorgpaard te rijden krijgt, hoe hoger de stalprijs. Hoe meer mogelijkheden je er ook mee hebt, hoe meer het op het hebben van een eigen paard lijkt, en hoe duurder. Dat lijkt mij wel redelijk. En dan natuurlijk hangt het ook af wat de stalprijs aldaar is.

De hond is de betere mens

Amanda_T

Berichten: 5880
Geregistreerd: 01-07-01
Woonplaats: Klundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 09:40

Ik betaal voor mijn verzorgpaardje alles een groot deel
hooi, voer, stro, spullen die ik nofig heb, hoefsmid, dierenarts, wormenkuren, tandarts, clublidmaastschap enz enz
maar ik heb het er graag voor over( nou ik wel maar mijn ouders het meeste aangezien ik 13 ben en zij alles voor me betalen:D )
maar dat komt ook ze staat bij mij in de straat geen stallingskosten omdat ze staat bij die vrouw thuis
en een tijd geleden is die man overldenen en die zorgde altijd voor haar daar kreeg ze eten van enz en dan doen mijn vader, moeder en ik nu samen
maar wij betalen bijna alles voor al bijna 8 jaar lang

::..*,,Rust zacht lieve Lasagna ;(...30/3/1986-30/09/2009.. :+: ,,*..::

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 10:13

Toen ik 13 was had ik een verzorgpony waarvoor ik 60 gulden per maand moest betalen. Ik kon daarvoor elke dag komen rijden als ik wilde. In de praktijk kwam het erop neer dat ik zo'n 3 dagen per week ging.
Naast deze vergoeding moest ik ook zelf alle karweitjes doen: uitmesten, voeren, en ook de andere dieren op de boerderij verzorgen. Ik heb er een geweldige tijd gehad, maar achteraf vind ik het wel ruim betaald...

* To Belg, or not to Belg *

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 11:31

UIk hoef voor die 70 euro verder helemaal niets te deon in de stal ofzo, uitmesten, voeren, buiten zetten, binen halen, alles gebeurt... Ik hoef dus echt alleen maar te poetsen en te rijden, mag springen, dressuren, als de eigenaresse een keer het bos in is geweest mag ik ook naar buiten met hem, losgooien, trucjes leren, kortom alles wat je met een eigen paard kan doen, alleen betaalt zij de veearts en de hoefsmid. Ik betaal nog minder dan de helft van de stalling...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

gamble
Berichten: 755
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 13:21

Ik betaal half stalgeld plus wormenkuren en entinen. Dat hebben we zo afgesproken en daar voel ik me goed bij. Ik mag doen en laten wat ik wil, rij drie keer pw in de les ( zit erbij) en ook mijn kinderen mogen erop. (aan longeerlijn) Iedereen vult het in naar eigen beursinhoud en wensen ik denk niet dat daar een standaard verhaal bij past.

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 14:17

Ik betaal helemaal niets. Ik mest heel af en toe de stal uit, maar de eigenaar doet dat liever zelf.
Verder mag ik doen wat ik wil, ben haar nu aan het beleren (hoewel dat lichtelijk vertraagd is, doordat er nog geen bakrand is Lachen ) en ik wil straks met haar gaan lessen en wedstrijden rijden. Die moet ik uiteraard wel zelf betalen. Het enige wat ik tot nu toe besteed heb aan het paard is een longerzweep en een zak snoepjes Lachen
Ik kan haar wel een beetje beschouwen als mijn eigen, de eigenaar bemoeit zich er verder niet mee. Ze heeft overigens nog meer paarden waar ik ook op mag zitten/mennen, maar daar heb ik geen tijd voor. Die paarden spreken me ook niet echt aan.

תיקון עולם

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-02 14:32

Dorine schreef:
Bijvoorbeeld een fokmerrie op een boerderij is vaak goedkoper of kost soms niks.
Dan moet je wel op de koop toenemen dat er veulies komen, maar dat lijkt me juist heel leuk en leerzaam!


Dank je voor je lange antwoord. Het is wel grappig dat je zegt dat je beter een fokmerrie op een boerderij kan verzorgen. Haha, mijn verzorgpaard is een fokmerrie en staat op een boerderij. Het is erg jammer dat ik niet binnen kan rijden in een goede binnenbak.. Het enige wat ik bij die boerderij heb is een buitenbak: een weiland waar ik in kan rijden. Voor de rest is er genoeg bos in de buurt, dus ik kan wel buiten gaan rijden, maar nu nog niet, omdat het paard erg schrikkerig is en er erg weinig op gereden is, omdat ze oorspronkelijk een fok- en showmerrie was.

Ik vind het wel lekker om buiten te zijn en lekker alleen met het paard bezig te zijn. Wanneer een paard in een manege gestald staat, heb je altijd veel mensen om je heen, wat ook vaak betekent dat de poetsplaatsen het grootste deel van de tijd vol zijn en dat je nooit alleen in een bak kunt rijden (tenzij je priveles hebt, waar je dik voor betaalt.) Ik ben momenteel erg tevreden met mijn verzorgpaardje, alhoewel ik die 60 euro niet makkelijk kan missen per maand: ik kan naast mijn studie ook niet werken omdat ik het te druk heb en tja, dan heb je alleen je studiebeurs (en in mijn geval het Philips vd Willigenfonds, maar dat doet er niet toe) die voor het grootste deel op gaat aan mijn huur..

Misschien dat ik op een gegeven moment toch liever een paard verzorg die op een privestal staat of op een manege en waarmee ik echt hard kan trainen. Ik zou graag weer wedstrijden willen rijden, maar voorbereiden op wedstrijden is niet makkelijk in een klein buitenbakje. Bovendien weet ik niet of mijn verzorgpaard geschikt is voor wedstrijden, dat moet nog maar blijken, en mocht dat wel zo zijn dan moet ik natuurlijk ook nog met de eigenaresse overleggen. Verzorgpaarden zijn super, maar ja, ze zijn nooit 100% van jezelf (dat verwacht ook niemand, lijkt me) en wat je met het paard mag doen, hangt volledig af van de eigena(a)r(esse).

Ik ben in ieder geval nog blij dat ik uberhaupt een verzorgpaard gevonden heb. Ik heb er de nodige ontspanning door en dat is altijd mooi meegenomen, vooral als je altijd met dat hectische schoolwerk bezig bent. En het is een half uur tot 40 minuten fietsen voor me, wat ook weer een goede work-out is. Soms is het vervelend dat ik zo ver moet fietsen (vooral als het regent of erg koud is), maar aan de andere kant, als je thuis bent voel je je weer helemaal trots dat je ook weer iets aan je conditie gedaan hebt Knipoog

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-02 14:37

Ik hoef trouwens voor die 60 euro verder niets te doen. Ik verzorg het paard waar ik het over heb nog niet zo lang (net een maand), maar heb in die tijd enkel wat hulp verricht wanneer het gewenst was en het me vriendelijk gevraagd werd. Ik had natuurlijk ook nee kunnen zeggen, maar ik ben de slechtste niet Knipoog Vind het geen probleem om wat te doen. Maar inderdaad, wanneer ik voor het geld wat ik maandelijks betaal ook de stallen zou moeten uitmesten en dat soort dingen, dan had ik het bedrag 'onacceptabeler' gevonden dan ik het nu vind.

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-02 18:31

Als ik de reacties zo lees dan denk ik dat de mensen die weinig of niets betalen vaak ook niet echt goede paarden/faciliteiten hebben. Ik bedoel daarmee dat paarden òf nog ingereden moet worden (wel lekker voor de eigenaar, kan hij ze beter verkopen) of er geen bak of andere faciliteiten zijn. Of je mag er niet mee naar buiten, of ze zijn te oud, ziekelijk etc etc.
Uitmesten hoort erbij, is ook helemaal niet erg toch? Als je met paarden bezig wil zijn hoort er van alles bij. Maar soms hoeft dat op maneges inderdaad niet, of de eigenaar vindt dat je het niet goed doet, kan ook natuurlijk. Ook aan een verzorgster worden eisen gesteld, je geeft je paard tenslotte niet zo maar uit handen hè. Aan een hoog Penny-gehalte heb je niet veel. Ik vind 60 euro een goed bedrag maar als ik stalling zou hebben voor 350 euro per maand, wat echt in het westen voorkomt, zou de bijdrage voor 3x in de week rijden te laag zijn. Let wel: alleen poetsen en aantutten is een ander verhaal!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nele80, Rosalie_91 en 24 bezoekers