wie zou dat doen?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
snoocky

Berichten: 987
Geregistreerd: 13-03-02
Woonplaats: leiden

wie zou dat doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-02 12:05

ik was zaterdag naar paardrijles, en toen kwam de instructrice naar mij toe, en zei, sanne je doet het erg leuk nu op de wedstrijden maar volgend jaar kan je niet meer op Snoocky wedstrijden meedoen (welsh 1.36), want je bent dan te groot (ik ben 1.63 en ik ben 12 jaar) want je groeit te hard. Verward ze zei, ik zou maar eens gaan denken over een ander paard (heb nu een pony) mijn ouders kunnnen geen 2 paarden betalen, 1 is genoeg .
toen werd er gezegd, dan verkoop je Snoocky toch Schijnheilig maar dat kan ik niet, want ik ben gek op haar Lovers dus voor mij is dat uitgesloten, en kan ik dan waarschijnlijk volgend jaar geen wedstrijden meer rijden(terwijl ik dat juist zo leuk vind Huilen ).maar mijn keuze is gemaakt ik hou Snoocky gewoon en daarmee uit *LOL* .
mijn vraag is nu? wie zou wel zijn/haar pony verkopen (waar je al meer dan een jaar dagelijks mee bezig bent, en alles geleerd hebt) en wie geeft mij gelijk en zegt, dan maar geen wedstrijden meer.
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door snoocky op 14-10-02 13:53, in het totaal 3 keer bewerkt


Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:14

Ik weet het niet. Ik ben geen wedstrijdruiter, dus voor mij zegt dat niet zoveel. Maar als je echt wedstrijden wilt blijven rijden zul je op den duur moeten kiezen voor een andere pony.
Ik zou er in ieder geval eerst eens heel goed over nadenken. Als je pony eenmaal verkocht is, is hij weg.

* To Belg, or not to Belg *

madelien

Berichten: 1669
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:21

ik heb mn pony verkocht voornamelijk omdat ik te groot was(er waren nog meer redenen i.v.m. thuissituatie en het blijven zitten enzo). ik heb hem 1,5 jaar gehad. het was een hengstje (heel toevallig ook een welsh) en vrij eenkennig. we hadden een erg goede band was gek op hem en hij ook op mij (althans dat denk ik) Lovers . heb hem ook alles geleerd. maar ik vond het voor hem beter als ie naar iemand ging die nog wel alles met hem kon doen (gelukkig was daar mn neefje Haha! ). het is wel zo dat ik altijd op het paard van mn vriendin kan en mag rijden en dat ik geen wedstrijden met hem reed maar wel 2x in de week in de springles zat (met paarden we sprongen dus behoorlijk hoog voor een pony van 1.26m en was best trots dat hij de hindernissen nog haalde ook ). op een gegeven moment vond ik mezelf gewoon te groot worden. dat ik hem moest verkopen brak mn hart ik heb onwijs veel Huilen maar hij heeft het nu veel beter. mn neefje kan van alles met hem doen zonder bang te zijn dat ie te groot is ofzo. kijk je moet zelf weten wat je doet en als het niet echt nodig is om hem te verkopen vooral niet doen. maar uiteindelijk moet je doen wat je hart je ingeeft. lang verhaal sorry . hoop dat je er wat aan hebt (voor foto's hoe het eruit zag kan je me pb-en of mailen) ik brei er een eind aan oh ja by the weg een lesgeefster heet een instructrice

<3Trotse mama van Madison (14-09-09), het prinsesje en Marisol (19-01-12), ons Sumo-kindje <3
|( Papa Hendrik, vredig heengegaan op 25-04-08. Papa Richard, onverwachts overleden op 08-07-08. Uit het oog, maar nooit uit mijn hart!! |(

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:25

wil je blijven rijden? je doet je pony er geen plezier mee als je te lang en te zwaar voor hem bent om er op te blijven rijden. Dan kan er beter een kleiner kind op rijden, dan slijt ie minder hard.

De hond is de betere mens

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:30

hallo het is toch jou pony dan beslis je toch zelf wat je doet of begrijp ik dat nou verkeert?

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:36

Ik zou 'm niet verkopen, maar ik ben ook geen wedstrijdruiter. Ik vind het trouwens wel een beetje belachelijk dat een ander dan maar stelt dat je 'm maar moet verkopen.

jilleroo

Berichten: 5617
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:48

ik denk dat je moet kijken naar wat je wilt. als jij serieus de wedstrijden in wil dan kun je hem beter verkopen. maar maak daar dan geen haast mee en zoek uitgebreid naar een nieuwe goede baas.
als jij niet de wedstrijden ingaat kun je hem houden . maar houd er rekening mee dat je straks toch echt te groot en te zwaar word voor hem. dan zul je hem moeten verkopen of voor een karretje doen. ik had een kleine fjordenmerrie die ik 21 jaar had. was gek op dr maar ik vond mezelf te groot voor haar en daarbij wou ik westernrijden en niet dressuur en daar was zij het type niet voor. ik heb heel lang gezocht en heel rustig en nu is ze verkocht aan een meisje in cruquius. ik heb bijna elke dag contact via msn met haar en het gaat heel goed ik hoop er van de week heen te gaan. tuurlijk vond ik het moeilijk en ik heb wel wat tranen gelaten maar ik ben blij dat ze nu bij een meisje is die er meer plezier aan heeft dan ik want zij gaat ermee de wedstrijden in!!!!
veel suc66 met je beslissing hoor!!


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 12:56

By The Way, wie bepaalt dat jij geen wedstrijden meer mag rijden?? Dat bepaald je toch zelf of ligt dat aan mij??

Op zoek naar de zon!!!

Mer1980

Berichten: 10698
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 13:09

Tsja wat is te groot. hinder jij je pony met je lengte en gewicht. ja dan kan je de pony beter verkopen of beleren voor een karretje. Dat is eerlijker anders staat ie alleen maar op stal en mag je er alleen mee wandelen.

Hinder jij je pony niet dan rij je toch gerust even verder.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

snoocky

Berichten: 987
Geregistreerd: 13-03-02
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-02 13:46

Merilyn schreef:
Tsja wat is te groot. hinder jij je pony met je lengte en gewicht. ja dan kan je de pony beter verkopen of beleren voor een karretje. Dat is eerlijker anders staat ie alleen maar op stal en mag je er alleen mee wandelen.

Hinder jij je pony niet dan rij je toch gerust even verder.
nee ik hinder er mijn pony niet niet mee ( anders zou ik dat NOOIT doen) en ik ben ook niet te zwaar voor haar ( beslist niet) en ik kan ook lekker met haar buiten rijden, maar je wordt soms door anderen zo onzeker gemaakt.maar ik heb mijn beslissing al genomen hoor ik hou haar lekker bij mij)

«·´`·.(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)«·´¨*·.¸.(Snoocky).¸.·*¨`·»(¸.·* *·.¸)`·.¸).·´`·»

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 14:10

Je bepaalt inderdaad zelf wat je met je pony doet, en of je wel/geen wedstrijden rijd bepaal jij en niet je instructrice! maar wanneer je ook van de jury opmerkingen krijgt over je lengte bij je pony dan is het beter om geen wedstrijden te rijden.

Maar je bent nu 12 en dus nog niet uitgegroeid en je zal de komende jarer dus nog groeien en ook zwaarder worden, waardoor je toch uiteindelijk te groot/zwaar voor je pony wordt.
dat hoeft niet binnen nu en een jaar te zijn, maar over eenpaar jaar denk ik eerlijk gezegd dat je te groot voor je pony zal zijn, heb je toevallig een foto van jou op je pony?

maar zolang je je pony niet hindertmoet je je er niets van aantrekken!ik heb op mn pony/paardje van 1.58 ook nog gereden toen ik 1.79 was en er dus ook wel wat te groot voor was, maar was er gelukkig niet te zwaar voor, en als anderen t niet mooi vinden, dan kijken ze toch lekker de andere kant op?t is jouw pony dus jij bepaalt!

ik zag laatst bij een wedstrijd een meisje op een kleine C-pony en later reed ze ook een E-pony, voor de E-pony was ze al vrij groot dus kan je nagaan hoe ze er uit ziet op de C-pony, maar ze waren wel eerste in de klasse Z1! dus rij lekker wedstrijden tot de jury er iets van zegt!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 14:16

Als je haar echt wilt houden zul je toch alternatieven voor het rijden moeten zoeken, over een tijdje kan je absoluut niet meer op die pony rijden. Misschien is aanspannen een optie?

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 14:20

Hoi,

Ik heb zo'n vijf jaar geleden mijn pony verkocht omdat ik niet verder zou komen met wedstrijden.
Nou was die pony niet alleen van mij maar ook van mijn zus en mn moeder.
En om een paard te kunnen nemen moesten we onze pony verkopen. Het was zeker niet makkelijk, we hadden die pony al 4 jaar. Maar nou was die pony beslist geen knuffelpony. Dus tuurlijk was ik eraan gehecht, maar dan is die band toch minder.
Nu heb ik al vijf jaar een paard die zowel op wedstrijden erg goed is maar ook nog eens verschrikkelijk lief. Ik heb dus best geboft, het klikt gewoon super.
Verder zeg ik niet dat ik die pony nooit gemist heb, ik denk nog wel eens van hoe ze het zou hebben.

Het is helemaal je eigen beslissing. Nu mijn paard veel blesures heeft gehad en misschien niet veel verder kan ik de dressuur om dat haar lichaam (met name benen) het niet aankunnen, denk ik er niet aan om haar weg te doen.

Little_Sun

Berichten: 1165
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 14:42

Hoi,

Ik huur al 1,5 jaar ofzo een kleine pony. Lex Lachen, hij is maar 1.18, maar gelukkig wel stevig gebouwd. Ik zelf ben denk ik 1.55 ofzo en ik groei hoogstens nog een paar cm. Ik ben 15 en ben bijna even groot als mijn ouders. Voor het plaatje ben ik wat te groot, ik zou en heb nog nooit een officiele wedstrijd met hem gereden. Recreatie kan nog makkelijk en ik merk niet dat ik hem ermee stoor. Ook ik denk er wel eens over of ik toch niet op een grotere pony zou overgaan en dat is een hele moeilijke keuze.
Zolang jij jouw pony er niet mee stoort, kan je er makkelijk op blijven rijden. Uit je verhaal begrijp ik dat je erg veel van wedstrijden houdt. Je kan wel zeggen dat je er mee stopt, maar ik denk dat je het dan toch over een tijdje gaat missen... En als dat zo is, dan kan je Snoocky beter nu verkopen dan over een paar jaar (en grote kans dat je dan nog meer van hem houdt). En hoeveel betekent rijden voor jou? Ik weet natuurlijk niet hoe groot/zwaar jij zal worden, maar er bestaat een kans dat je over een tijd ook te groot/zwaar bent om op hem te rijden. Er zijn natuurlijk goede alternatieven, voor het karretje, vrijheidsdressuur enz.
Zou jij dan ook gelukkig kunnen zijn met een pony waar je geen wedstrijden mee kan rijden en je misschien over een tijdje ook niet meer op kan rijden?
Zoja, dan zou ik voor Snoocky kiezen Lachen Gewoon van hem/haar genieten en nix van anderen aantrekken!

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 15:25

Tja wat zijn de opties he?
Ik heb ook een kleintje waar ik nooit op zal kunnen gaan rijden,maar ik doe hem nooit weg hoor.Aan de andere kant hoeft het helemaal niet duur te zijn,helemaal niet zelfs.Ik zal je een voorbeeld geven waar je mee naar je ouders kunt als het je bevalt.Ga eens rond de tafel zitten leg je verhaal uit en ga de week erop weer bij elkaar zitten als men er over heeft kunnen denken om te kijken of iedereen het er mee eens is.

Men zoekt een wei(duurt even voor je er een gevonden hebt hoor als je die nog niet hebt!)
kosten:tussen de 50 en 80 euro(of als het minder kan is het helemaal fijn)
De pony kan daar lekker vrij zijn maar heeft wel een stalletje nodig waar hij in en uit kan lopen.
Maar goed dan nog wordt je te groot en wil je wel een andere maar deze wil je ook niet weg doen.
Oplossing:Men zoekt een verzorger(met goede lengte voor de pony) en gaat zelf op zoek naar een nieuw paardje wat weer bij jouw lengste past!
Kosten:De verzorger betaald 35 euro in de maand(of iets meer)wat over een komt met de kosten voor het voer(hooi en brok)
Jij en je ouders sparen rustig voor een grotere pony(tussen de 400 en 800 euro kan je er zo een vinden,weet anders wel een adres voor je tegen die tijd dat je er geld voor hebt)
Jij en je ouders betalen dan de huur van de wei(blijft toch maar 50 euro of net wat je al moest betalen ook al komt er een bij) plus het voer voor je nieuwe pony want de verzorger betaald ook mee en dus heb je geen onderhouds kosten aan die pony.
Simpeler gezegt:als je de verzorger een bedragje laat betalen tussen de 30 en 45 euro per maand hou je de kleine pony dus voor niks.Je betaald dus in feite de wei en voer voor de grotere pony en de kleine verblijft gratis.Aan de kleine pony verdien je niks maar hij kost je ook niks.Dat zullen je ouders wel fijn vinden.Tevens heb jij ook een maatje waar je mee kan rijden in de bossen enzo.

Nu zeg je dat je nog een klein jaartje kan rijden op de kleine pony.Dat geeft je dus ook een klein jaartje de tijd om een wei te zoeken en tevens te sparen voor een nieuwe.
Nu weet ik niet of het wat is om met je ouders af te spreken dat jij elke maand een deel van jou zakgeld opzij zet en dat zij er ook een bedragje bij doen van zo'n 30 euro bv.Als je dit elke maand zou kunnen doen dan heb je over een jaartje de kans om eens een nieuwe pony te gaan bekijken.

Kijk dit is maar een optie he?ligt er dus geheel aan of jij en je ouders zich er mee kunnen vinden.
Ik doe het ook zo.
Heb nu een klein veulentje waar ik dus nooit op zal kunnen gaan rijden maar zoek straks een verzorgertje en heb een grote waar ik wel mee uit de weg kan.Ik ben ook absoluut niet rijk,maar omdat het me zo weinig kost is het te doen.Ik zou zelf niet voor een stal kunnen kiezen want dan wordt het wel erg duur en dus kan ik geen paarden houden,vandaar op deze manier,misschien is het ook wat voor jou.
Aan de andere kant als jou ouders best een nieuwe willen kopen maar dan mag je deze niet meer houden dan ga je op zoek naar een plek die jij fijn voor hem vind.Waar je ook af en toe eens langs mag.Het is niet leuk,maar het zij zo.groetjes

wennie

Berichten: 2758
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 15:48

Ik heb 2 shetlanders waar ik niet op kan rijden (nooit gedaan ook) en toch heb ik er heel veel plezier van.

Ik zet ze voor de kar en mijn jongste zusjes zullen er nog een paar jaar mee rijden. Ik vind het er leuk om hun les te geven. Ze gaan nooit meer bij mij weg (tezij ik in tijd of geld nood kom natuurlijk)

Ik heb dan het geluk dat ik nog een andere pony heb waar ik mee kan rijden maar mijn zusje van 15 kan niet op de shetlanders rijden en rijd ook niet op mijn pony.

Ik zou die pony gewoon lekker houden. Je kunt er best nog een poosje mee wedstrijd rijden, en dan kun je er altijd nog aangespannen wedstrijden mee rijden. Heel veel succes.

17 mensen vinden dit leuk

Roselie

Berichten: 10764
Geregistreerd: 01-10-02
Woonplaats: Voorhout City

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 19:06

ik heb me shet ook 5 jaar geleden verkocht. vond het moeilijk amar ik dacht zo van als ik um hoe doe ik er waarschijnlijk toch weinig mee, nu heb ik een fjord.............me leven lang!

Jasmijn 29-04-2011
<3 Jasmijn <3 Mampina
Brusje op komst!

Alane

Berichten: 15756
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 19:26

Mijn dochter heeft een a-welshje.

Tegen de tijd dat zij er echt te groot voor is is voor mij de keuze heel simpel:
Als ze wil blijven rijden (wedstrijd of geen wedsrijd) zal er een pony (ik heb er momenteel 3)verkocht worden (niet aan de eerste de beste...) en zal er een grotere komen.
Of ze stopt met rijden en gaat aangespannen rijden of stopt helemaal. Wij hebben bewust een merrie gekocht met papier om haar eventueel nog te kunnen gebruiken voor de fokkerij/keuringen.

De keuze die jij zult moeten maken, kan niemand voor jou maken... Ik ben van mening dat wanneer je een andere pony/paard zou kopen je met deze ook een band krijgt en er net zo gek mee/op word dan op deze...

En het advies wat de instructrice gaf is een advies/tip...... Wat je ermee doet is aan jou (icm je ouders)

Bij de ponyclub hierzo worden pony's meestal onderhands verkocht (blijft binnen de ponyclub...)
En hoe dan ook of je nu wedstrijden wilt blijven rijden tot je 80ste of niet, je zal te groot worden voor de pony...

Ik wens je veel succes bij het maken van een keuze, en je kan in principe niet echt een verkeerde keuze maken, voor jezelf dan.......

Veel kennis is nog geen wijsheid. Wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben, is een dwaas.
Ruzie begint nooit met de eerste zin. Ruzie begint altijd met het antwoord
Communiceren: Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-02 19:53

Moeilijke keuze hoor.
Ik sta gelukkig niet voor die keuze, en heb er nooit voor gestaan.
Waarschijnlijk kan je 'm voorlopig nog wel rijden,maar er komt een tijd dat je echt zo groot en zo zwaar bent dat je je pony er geen plezier meer mee doet.
Je zou kunnen denken om 'm aangespannen te gaan rijden, dan kan je ook wedstrijd rijden.
Of tzt een bijrijdertje zoeken die je dan helemaal gaat helpen.
Maar daar vroeg je niet echt om, je vroeg om wat wij zouden doen....
Ik weet het niet, eerlijk gezegd. Als ik echt heel erg gehecht ben zou ik 'm willen houden,m aar al zou ik dan in de buurt echt een goed tehuis vinden dan zou íe misschien wel weggaan.
Anders zou ik er aangespannen mee gaan rijden ofzo, dan kan je toch wedstrijden doen.

Succes ermee.

:evaw:


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers