Help, dringend jullie mening gevraagt.

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

 
 
maartjeN
Berichten: 16
Geregistreerd: 21-09-02
Woonplaats: koningsbosch

Help, dringend jullie mening gevraagt.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-02 18:12

Haha! ik heb een bijrijdster voor een van mijn paarden, zij betaald hier 45 euro per maand voor, kan hier zoveel voor rijden als ze wil, mag hem meenemen op concours, en hoeft verder niets te doen. Ik doe de stal, betaal de smit, de dierenarts, zij gebruikt mijn zadel, hoofdstel etc.

Nou kreeg ik vandaag een telefoontje waarbij ze zei, dat ze deze maand die 45 euro niet kan betalen, omdat ze veel belasting moest betalen!!

Wat vinden jullie hier nu van????
ikzelf heb zoiets van, nou dan blijf maar helemaal weg.
Ik betaal elke maand 500euro voor de stalling, en ik kan ook niet zeggen, ik betaal deze maand maar niet, want ik moest veel belasting betalen... of zie ik dat verkeerd. Verward
Ik heb vroeger zelf veel meer moeten betalen om mijn paardje te huren, en moest ook nog alle materiaal etc. zelf hebben, en de complete verzorging op me nemen.

Het is wel zo, dat mijn paardje er niet slechter van wordt, dat zij hem rijdt.

Ik hoop dat jullie me advies kunnen geven.

gr. Maarje Lovers

ps, misschien doet dit niet terzake, maar ze hebben twee inkomens, en rijden een behoorlijk dikke mercedes Haha!


Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 18:21

500 euro voor de stalling vind ik echt asociaal duur!

Maar goed.. Ten eerste ben ik niet echt voorstander van "rijden en weg". Uitmesten, vegen en alle andere klusjes horen daar gewoon bij. 45 Euro voor rijden, en wedstrijden noem ik gewoon bijna gratis. Vind ik echt erg weinig.

Heeft ze wel gezegt of ze het volgende maand dan dubbel betaald? Of wil ze het er gewoon bij laten zitten?

Je moet uiteraard zelf weten wat je doet, ben je verder tevreden over haar? En je paard, heeft ide het naar zijn zin? Iemand anders vinden, zeker voor maar 45 euro, doe je waarschijnlijk wel, dus daarom hoef je het niet te laten..

Succes ermee in elk geval..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

renegade
Berichten: 387
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: ursem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 18:26

al mijn bijrijders reden gratis op mijn paard maar die deden hem hoogstens 3 x per week en deden geen wedstrijden ofzo en ja ik vind t banketstaaf voor jou jij betaalt veel voor je paard en zij doet er inprenciepe weinig voor en als je een dikke mercedes rijd kan die 45 euro er ook wel af hoor

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 18:31

Ik denk dat het hierbij belangrijk is hoe jij over haar denkt zoals Navy al zei. Ben je tevreden over haar? Is ze normaal altijd optijd?

Het kan natuurlijk echt zijn, dat ze een maand erg krap zit. Dat kan ik (en jij) niet voor haar beslissen. Als ze netjes en aardig gevaargd heeft of ze het volgende maand mag betalen dn zou ik er zelf niet zo'n probleem van maken. Als ze gewoon zegt "ik heb het niet helaas" dan is het voor mij simpel; Houdoe!!

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

maartjeN
Berichten: 16
Geregistreerd: 21-09-02
Woonplaats: koningsbosch

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-02 18:37

even een antwoord Lachen
Ze wil dus gewoon deze maand niet betalen, envolgende maand gewoon verder gaan met huren:)

Ik betaal 500 euro, voor twee paarden hoor, niet voor een.

Ik ben aan zich wel tevreden over haar, maar wat me dus niet bevalt, is dat ze verder geen klap doet, maakt nog nieteens het bit schoon na het rijden, maarja, das mijn eigen fout, had ik maar betere afspraken moeten maken.
Ik kan inderdaad niet over haar inkomen oordelen, maar ik weet wel, dat ik de afgelopen maand ook ontzettend krap heb gezeten, echt mega krap, en ik heb ook letterlijk het geld voor de stalling bij mekaar moeten schrapen, dus ik weet best wat het is om krap te zitten hoor., er is dan ook echter niemand die tegen mij zegt, acccccccchhhhhhh zit je krap????, nou dan betaal je toch gewoon deze maand maar wat minder??/ of niet.
Ik ben echt de beroerdste niet hoor, als ze had gezegt, ik betaal volgende maand dubbel, lag het anders voor mij.

IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:05

wat ik zou doen is zeggen dat het goed is dat ze voor een keer niet (optijd) betaald en dat het meteen de eerst en de laatste keer is en dat ze het in wel moet terug betalen (in gedeeltes ofzo)
maar ik vind wel dat ze errug weinig hoeft te betalen hoor. voor wat ze allemaal met het paard mag doen zou ik er minstends de helft van de stallingskosten voor vragen.

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:17

Heb je het er al met haar over gehad?
En uitgelegd dat jij ook wel eens veel moet laten om alles rond te krijgen?

Verder volgende discussie Tong uitsteken Knipoog
Ik heb dus nooit geen cent betaald, voor het rijden.
Ik deed dus wel alle stallen, meer dan dat er paarden waren om te rijden.
tuig poetsen, voeren, hooi/stro mee binnen halen, gewoon alles.

Dus of ze weinig betaald?
de helft zou ik dus veels te veel vinden.
Als de eigenaar besluit hem te verkopen, heb je toch als verzorger uiteindelijk niets te zeggen Lachen

En hoefsmid moet toch, of er nu 1 x in de week op gereden word of 5.

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:20

Ik denk dat je gewoon moet zeggen:
"Sorry, heb er nog eens over nagedacht, maar ik vind dat je gewoon moet betalen."

45 Euro is namelijk een bedrag dat je best wel eens van je ouders of broer of zus kan lenen, of een vriendin, en dan de volgende maand terugbetalen.
Dus ze kan best het paard betalen, maar ja, ze probeert gewoon of het een keer gratis kan... NOT!

Daar komt bij:
als je nu toe zou geven, en haar dit toestaat, zal ze in de toekomst vaker momenten hebben dat ze 'de regels wil veranderen', met een smoesje erbij.
Dus iets doen met je paard wat niet was afgesproken, en dan hoor je later een smoesje...
Of nog een keer over een half jaar niet kunnen betalen want 'ze hadden de vakantie geboekt en...'
Kortom, niet toegeven.

Kan best dat ze goed rijdt en dat jouw paard daar van leert, maar ze heeft bijna een 'eigen' paard voor maar 45 Euro in de maand.
Dat is, zelfs voor 'goedkopere gebieden' in Nederland, vrij goedkoop.

Al helemaal als je niets in de verzorging hoeft te doen, en er ook nog eens wedstrijden mee mag rijden! Scheve mond
Hier wordt zij zelf ook beter van, want als je een paard bijrijdt leer je er altijd wel van, wat voor paard het ook mag zijn.

Al met al, gewoon zeggen dat je zelf het geld ook hard genoeg nodig hebt met twee paarden, en dat je vind dat ze, op z'n minst voordat de maand om is (voorbeeldje), toch betaald moet hebben.
Of de maand erop gewoon dubbel. Lachen

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:30

Ik vind het zowieso al belachelijk dat je moet betalen om een paard voor iemand anders te rijden! Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een bijrijdpaard, maar echt iedereen vroeg geld! (en soms niet zo weinig ook niet!) Ik heb zoiets van: ik verzorg je paard perfect, rijd hem netjes. Dit doe ik omdat JIJ geen tijd hebt en ik ga er dan echt niet voor betalen!

Nu ff on-topic.... Als dat de afspraak is... Moet ze gewoon betalen. Desnoods over een paar weken. En dat van het bit schoonmaken ed... Daar kun je toch met haar over praten? Ik vind zoiets niet meer dan logisch om het te doen, maar zij waarschijnlijk niet en je kan het het beste gewoon even met haar over hebben.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

Monnik

Berichten: 1795
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Hillywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:52

Tja het krap zitten door het moeten betalen van belasting dat ken ik maar al te goedb Huilen . Ik moet in 4 maanden tijd een megabedrag betalen aan de belasting en in die tijd ook nog de stalling van mijn beiden paarden. Inderdaad is er bij mij ook niemand die zegt betaal maar een maandje niet. In dit geval zo ik dus zeggen.....betalen!

Ook ik heb een bijrijder en deze betaald niets. Hij mag geen wedstrijden rijden, dat doe ik zelf. Hij hoeft niets te doen, ik sta volpension. Het enige wat hij af en toe doet is een zak wortelen of appels halen voor de paarden.
Citaat:
Ik vind het zowieso al belachelijk dat je moet betalen om een paard voor iemand anders te rijden! Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een bijrijdpaard, maar echt iedereen vroeg geld! (en soms niet zo weinig ook niet!) Ik heb zoiets van: ik verzorg je paard perfect, rijd hem netjes. Dit doe ik omdat JIJ geen tijd hebt en ik ga er dan echt niet voor betalen!

Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens Verward!!! Ik heb een verschrikkelijk drukke baan. Zet mijn paard dan ook in volpension met weidegang. Ze HOEFT echt niet iedere dag gereden te worden, dus als ik om de dag kom is dat genoeg. Al mijn spullen worden gebruikt en soms op een ietwat andere manier dan ik zelf zou doen. Mijn zadel slijt harder dan wanneer ik mijn paard alleen zou rijden, doordat er nu dagelijks iemand op zit. Ik rij op een hoger nivo dan mijn bijrijder, dus moet ik soms de puntjes weer even op de i zetten m.b.t. het kunnen van mijn paard.
Wie doet wie hier nu een plezier?? Ik geloof dat het mes aan 2 kanten snijdt en dat het dus absoluut niet gek is dat er mensen zijn die een bedragje per maand als bijdrage vragen!! Uiteindelijk heb jij het plezier van een 'eigen' paard voor heel wat minder dan wanneer je zelf een paard zou hebben !!

[BB-ITP]Aussie puppies aan het spelen
De website over mijn Aussies Face, Jay & Ike, mijn paardjes Jacqie & Jamai en mijn Siberen Noor & Chip: Chiësvar's Aussies, Quarters en Siberen.

RockyLover

Berichten: 4764
Geregistreerd: 09-08-02
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 19:59

Dorine schreef:
Ik denk dat je gewoon moet zeggen:
"Sorry, heb er nog eens over nagedacht, maar ik vind dat je gewoon moet betalen."

45 Euro is namelijk een bedrag dat je best wel eens van je ouders of broer of zus kan lenen, of een vriendin, en dan de volgende maand terugbetalen.
Dus ze kan best het paard betalen, maar ja, ze probeert gewoon of het een keer gratis kan... NOT!

Daar komt bij:
als je nu toe zou geven, en haar dit toestaat, zal ze in de toekomst vaker momenten hebben dat ze 'de regels wil veranderen', met een smoesje erbij.
Dus iets doen met je paard wat niet was afgesproken, en dan hoor je later een smoesje...
Of nog een keer over een half jaar niet kunnen betalen want 'ze hadden de vakantie geboekt en...'
Kortom, niet toegeven.

Kan best dat ze goed rijdt en dat jouw paard daar van leert, maar ze heeft bijna een 'eigen' paard voor maar 45 Euro in de maand.
Dat is, zelfs voor 'goedkopere gebieden' in Nederland, vrij goedkoop.

Al helemaal als je niets in de verzorging hoeft te doen, en er ook nog eens wedstrijden mee mag rijden! Scheve mond
Hier wordt zij zelf ook beter van, want als je een paard bijrijdt leer je er altijd wel van, wat voor paard het ook mag zijn.

Al met al, gewoon zeggen dat je zelf het geld ook hard genoeg nodig hebt met twee paarden, en dat je vind dat ze, op z'n minst voordat de maand om is (voorbeeldje), toch betaald moet hebben.
Of de maand erop gewoon dubbel. Lachen


Ik ben het echt helemaal met Dorine eens!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:00

Nou ik snap toch goed wat mickey bedoelt.
Het is natuurlijk wat anders als je verder niks hoeft te doen, maar anders ben ik ook niet voor betalen.

Jij hebt een drukke baan en kiest voor een paard op een dure stal.
Dus word je ontzettend uit de brand geholpen door een verzorger.
Als jij besluit dat ej je paard niet meer wilt word hij toch verkocht, en heeft de verzorger ook niets meer.
En jij bepaald ook wat er wel en niet met dat paard gebeurt
Dus ik noem dat geen eigen paard.

Ik heb altijd (gratis, of in natura hoe je het wil noemen) op andere paarden gereden.
Oke ik reed er niks af en meestal wel wat aan.

Maar nu heb ik een eigen paard, kost me meer
maar eigen paard, is goud waard Lachen

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:18

Dat is het verschil tussen bijrijders en verzorgers een bijrijder heeft een vaste dag en heeft ook wat te zeggen over het paard op zijn/haar vaste dagen.
verzorgers mogen rijden in overleg etcetc natuurlijk tref je het wat beter en wat minder goed ik was bijrijder en betaalde het hoefbeslag dat was omdat de eigenaar helemaal niet reed en het paard dan geen ijzers nodig had.

Tegenwoordig rijd ik alleen maar paarden als ik er voor betaald krijg.
Ik rijd er een pluspuntje aan en dat doe ik niet voor niets.
Ik zou dus nooit een bijrijder nemen want die betaald en heeft dan recht op je paard daar betaald ze immers voor een verzorger kun je zeggen dat ze pas volgende week weer een keer mag rijden (bv)

ontopic maar weer ik zou even overleggen of ze niet volgende maand dubbel wil betalen en als je toch al niet zo tevreden bent over haar zou ik,
gewoon opzoek gaan naar een ander

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:21

Nou dan was ik ook bijrijder
Bij mij zijn een bijrijder en verzorger hetzelfde Lachen
Wist niet dat daar dus het verschil in zat.
Zal proberen het volgende keer uit elkaar te houden *LOL*

ik had dus ook een vaste dag, 7 dagen per week *LOL*

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100868
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:31

Ik denk dat het weinig nut heeft om een discussie aan te gaan over het wel of niet betalen van een bijrijdpaard.
Dit is een beslissing geweest die in goed overleg genomen is, en als beide partijen daar altijd vrede mee gehad hebben, dan is het toch goed ?
Jij blij, zij blij; prima toch ?

Nu wordt het verhaal natuurlijk anders.
Jullie hebben afspraken gemaakt, en je bijrijder vindt het blijkbaar niet nodig om zich daar aan te houden.
Voor zover ik het kan beoordelen lijk je me een heel redelijk persoon waar best mee te praten valt.
Om eerlijk te zijn kan ik me ook moeilijk voorstellen dat mensen met twee inkomens en een dikke bak onder hun kont zoveel problemen hebben met het opbrengen van 45 euro per maand.
Wij hebben ook 2 inkomens en ook een nieuwe auto (niet dat het er wat toe doet, maar even als voorbeeld Knipoog ) en ik zou me werkelijk dood schamen als ik aan iemand zou moeten melden dat ik geen 45 euro op zou kunnen brengen voor iets dat we duidelijk afgesproken hebben.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100868
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:35

Tsja, ik was dan nog niet klaar met m'n verhaal, maar het lukt helaas niet om een langer topic te posten, dus hier het tweede deel Haha! :

Blijkbaar ligt het bij je bijrijder wat minder gevoelig, en dat lijkt me wel iets om rekening mee te houden.
Hoe gaat dat in de toekomst ?
Doet ze misschien weer moeilijk als ze bijv. een hoge telefoonrekening heeft ?
Bij mij zou het ook zeker meespelen hoe lang ze al bijrijder is.
Als zoiets al na erg korte tijd voorvalt, dan vrees je toch het ergste voor de toekomst.
Als ik in jouw schoenen zou staan, dan zou ik toch eens even met haar om de tafel gaan zitten.
Hoe ze zelf jullie toekomst ziet, en welke problemen je evt. nog te wachten staan.
En dan op basis van dit gesprek een beslissing nemen !

Veel succes !!!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:35

Citaat:
Ik denk dat het weinig nut heeft om een discussie aan te gaan over het wel of niet betalen van een bijrijdpaard.
Dit is een beslissing geweest die in goed overleg genomen is, en als beide partijen daar altijd vrede mee gehad hebben, dan is het toch goed ?
Jij blij, zij blij; prima toch ?

helemaal mee eens
Dat is idd iets voor een ander topic Lachen

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:36

[quote="Mikey"]Ik vind het zowieso al belachelijk dat je moet betalen om een paard voor iemand anders te rijden! Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een bijrijdpaard, maar echt iedereen vroeg geld! (en soms niet zo weinig ook niet!) Ik heb zoiets van: ik verzorg je paard perfect, rijd hem netjes. Dit doe ik omdat JIJ geen tijd hebt en ik ga er dan echt niet voor betalen!
quote]

Mikey:
Het ligt er helemaal aan wat voor paard je rijdt en wat je er mee mag.
Ook of je nog helpt in de verzorging.
Deze persoon hoeft er NIETS voor te doen, huurt als het ware het paard.
Ze mag er zelfs wedstrijden op rijden, wat je niet vaak ziet, en daar kan ze zelf ook beter van worden.
Ik vind dat ze blij moet zijn met zo'n paard te mogen rijden toch?

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 20:56

Ten eerste; je kan idd niet in iemand zijn portomonai kijken en je zult dus moeten vertrouwen op haar woord dat het deze maand even niet makkelijk is om haar bijdrage te betalen, overleg met haar of ze het later wel van plan is te betalen.......

Ten tweede; ik zou nooit betalen voor een bijrijdpaard en nooit geld vragen voor mijn eigen paard als ik een bijrijder nodig mocht hebben. Ik heb voor het paard gekozen en de stalling en overige kosten zijn voor mijn rekening, daarentegen zou ik wel als note erbij willen zeggen dat mijn bijrijder wel 1 x per week les zou moeten nemen met mijn paard bij mijn instructeur als ze mijn paard wil rijden en deze les zelf moeten bekostigen! De reden dat ik geen geld zou willen ontvangen is omdat ik zo mijn bijrijder niets verschuldigd ben en ik geen gezeur wil hebben over het feit dat zij ook betaald voor mijn paard en denkt enige zeggenschap te hebben over mijn knollie.

Nee, ik vindt dat de kosten mijn eigen verantwoording zijn...........dekjes en wedstrijdkleding zou mijn bijrijder wel zelf moeten bekostigen........

maartjeN
Berichten: 16
Geregistreerd: 21-09-02
Woonplaats: koningsbosch

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-02 21:24

even ter verduidelijking,:)
Ik heb me met het woord bijrijder misschien ongelukkig uitgedrukt, maar ik noem het gewoon zo.
ik zocht geen bijrijder, zij kwam naar mij toe, zij wilde graag een paard om te rijden, omdat haar eigen veulen nog te jong was. Ik vond het redelijk hier een vergoeding voor te vragen, dat hoeft niet veel te zijn, maar ik vind, dat wanneer iemand mijn paard graag wil rijden, ik hier best een vergoeding voor mag vragen, tenslotte kost hij mij ook geld, al heb ik hier natuurlijk zelf voor gekozen. Zij kiest ervoor, en vraagt mij, mijn paard beschikbaar te stellen. Het is dus absoluut niet zo, (althans zo zie ik het) dat ik van haar profiteer, ze hoeft immers niets, maar dan ook helemaal niets te doen.
Ik weet wel, wat ik vroeger zelf heb moeten betalen en doen toen ik graag een paard wilde rijden, en dat was heeeeel wat meer dan die 45 euro.

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 21:35

Oke mijn mening Lachen

1) Ik neem aan dat je met de bijrijder afspraken hebt gemaakt. Zij vond het blijkbaar prima om er 45 euro voor te betalen, wat ik opzich niet duur vind.

Renske kost me wel meer per maand *LOL*

Dan hoort zij zich gewoon weg aan die regels te houden.

2) een voorbeeld, er komt een studentje bij een oud dametje waarvan ze gehoord heeft dat zij veel kamers vrij heeft, Studentje belt brutaal aan en vraagt of zij eventueel een kamer wilt verhuren.
Oude vrouwtje zegt is goed hoor, maar het kost wel dit en dit zijn de regels.

na een paar maanden komt het Studentje bij het vrouwtje en zegt sorry maar mijn college geld moet betaald worden en ik kan deze maand de huur niet betalen. Ik denk niet dat dat vrouwtje zegt ach joh dan betaal je het deze maand toch niet !, zo werkt dat niet, en zo werkt het met een paard ook niet!!!

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 22:41

Regelen dat ze de volgende maand dubbel betaalt anders zou ze van mij haar geld aan een hobbelpaard mogen besteden!


Ik vroeg voor m'n paardje wel een bijdrage in de kosten,niet omdat ik het nodig had maar om er zeker van te zijn dat ze serieus waren. Wanneer je moet betalen kom je ook eerder met slecht weer bv! Ik vroeg trouwens 25 euro voor 3 dagen in de week. Heb ervaring met mensen die niets hoefde tebetalen, die lieten gerust m'n pony een dagje staan , mensen die wel moesten betalen deden dat minder snel!

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Percy
Berichten: 11084
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-02 22:46

Een afspraak is een afspraak. Zij wilde jouw paard rijden en is akkoord gegaan met het bedrag.
Als je haar deze maand niet laat betalen zal ze vast vaker met een excuus om niet te hoeven betalen komen.
Je kan natuurlijk ook voorstellen dat ze deze maand het paard dan niet rijdt.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-02 07:12

Ik denk dat je, om problemen in de toekomst te voorkomen, moet zorgen dat ze deze maand wel betaald. Al doet ze dat dan voor een keer een maand later.
Ik denk dat als je nu toegeeft ze over 3 maanden weer een reden heeft om niet te betalen, en over 6 maanden weer.... Dan is het hek van de dam.

* To Belg, or not to Belg *

Alane

Berichten: 15690
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-02 07:45

Ik vind dat je bijrijder juist eerlijk en moedig is om het te vragen/vertellen.....

Wat had je gedaan als ze gewoon was blijven komen en niet betaalt, elke keer een smoes verzint waarom ze geen geld bij zich heeft/nog niet betaalt heeft? Dat zou ik eerder een reden vinden om haar niet meer op je paard te laten rijden.

En de opmerking een dubbel inkomen, grote auto, dus het is gewoon een smoes dat ze niet wil betalen, vind ik nergens opslaan: Er zijn mensen die een klein fortuin verdienen per maand en nog maand overhouden aan het eind van hun geld. En er zijn mensen die met een dubbeltje alles kunnen en nog geld overhouden.......

Ik ken haar persoonlijke situatie niet, maar als ze voorgaande maanden wel netjes betaalt heeft en nu even dusdanig krap zit dat die 45 euro even niet betaalt kan worden.....

En ik ga er verder van uit dat dat oude dametje die die kamer aan een student verhuurt die elke maand netjes op tijd betaalt, zich aan de regels houd en even krap bij kas zit, ook niet zonder meer op de keien word gezet als hij eerlijk vertelt hoe de vork in de steel zit ..
En dat wanneer je paard ergens gestald wordt en je altijd netjes betaalt en een keer erg krap zit dat de staleigenaar je paard ook niet gelijk voor aan de straat aan een boom bindt.....

Veel kennis is nog geen wijsheid. Wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben, is een dwaas.
Ruzie begint nooit met de eerste zin. Ruzie begint altijd met het antwoord
Communiceren: Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Poekkie en 14 bezoekers