Denigrerend over tuigers

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 
mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Denigrerend over tuigers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-02 07:51

Hallo medebokkers,

Als tuigerfan heb ik een zendertje ontwikkeld voor negatieve geluiden over tuigers. Nu zullen de medetuigerseigenaren die waarschijnlijk beamen, dat de meeste mensen tuigers maar niets vinden.
Verward

Ik begrijp goed dat ieder zijn voorkeur heeft, en ik ben blij toe want anders zou iedereen Rio willen hebben. Knipoog Wat ik dus niet begrijp is dat ik regelmatig opmerkingen lees (zie laatste foto's van Pepijn) in de trant:
'ik vind hem niet mooi, het lijkt wel een tuiger'.


Hoe komt het toch dat tuigers zo achter gesteld worden?
Ik bedoel ik zeg toch ook niet; wat een bok het lijkt wel een arabier of iets dergelijks?


Alane

Berichten: 15747
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 08:03

Meestal vooroordelen, ik vindt ze wel mooi, tenminste de meeste tuigpaarden, een paard dat op een ezel lijkt vindt ik ook niet mooi. Heb niets tegen ezels hoor.

Ik denk dat het komt door de houding en de gangen van een tuiger.
Ze hebben deze houding nodig om zo te kunnen lopen.

Maar die houding laat alles zien wat je in een rijpaard niet zou willen zien.
Daarbij komt het denk ik ook nog eens een keer dat tuigers (vooral vroeger) bijna allemaal een ramshoofd hebben (of neigend naar een ramshoofd).

Velen weten niet dat een tuiger ook en als rijpaard gebruikt kan worden, en er velen zijn die zeer goed kunnen springen. Mijn meninstructeur had een tuiger die 2-span marathon liep in de zomermaanden, winter dag enkelspan in de wintercompititie, en verkocht is als springpaard.

Ik heb zelf ook een tuiger gehad, V: Nando, een voshengst met vier witte benen.
Een schat van een paard, gekocht als veulen en toen hij 1.5 jaar was hebben we hem voor noodslacht weg moeten doen, na een ongeluk op stal.

Veel kennis is nog geen wijsheid. Wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben, is een dwaas.
Ruzie begint nooit met de eerste zin. Ruzie begint altijd met het antwoord
Communiceren: Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 08:17

Ik vind tuigers geen makkelijke paarden in de omgang, maar ze zijn wel imposant. Ik, en de meesten hier op bokt met mij, rijden ook nog wat dressuur en daar heb je het liefst rijtypische paarden voor. MAar als het mij puur om de recreatie ging, had ik een tuiger ook heel mooi gevonden. Ze gooien alleen zo hoog op he. Dat zit niet gemakkelijk. Ik denk dus niet dat mensen hier negatief zijn over tuigers, ik denk eerder dat ze er weinig mee van doen hebben en dat is iets heel anders.

De hond is de betere mens

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 08:23

Wat dacht je van Dravers? Die zijn ook niet al te populair hoor!
(Denk aan opmerkingen als: ´Kan je daar op rijden?´, ´Dat zit toch niet lekker?´, ´Wat een gangen, ziet er niet uit´)
Jouw Rio vond ik een erg leuk paard hoor in Lage Vuursche!! Myrthe en ik hadden het er nog over toen je langs onze trailer reed. Leuke combi!

Maar, ikzelf zit er niet echt mee dat Dravers een beetje minderwaardig gevonden worden. Ikzelf weet wel beter, wat een geweldige beesten het zijn. Ik wil niks anders meer! En, dan blijf ik ook nog een beetje uniek *LOL*

Dat geldt trouwens ook voor Endurance, wordt door velen ook erg laag overgesproken (´Dat is toch geen sport, een buitenritje maken?´, ´Gewoon een beetje racen in het bos dus?´, maar ook opmerkingen als ´Dat kan elk paard´, ´O, ik wil ook een keer meedoen. De volgende is komend weekend? O, dan gaan we lekker racen en winnen!´) *zucht*

Ieder zijn sport, ieder zijn paard Haha!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 08:34

Ik heb zelfs met een KWPN tuiger die altijd engels gereden is western gereden en dat ging super! Beessie had een waanzinnig verzamelde galop! Geweldig gewoon.

Ik heb het zelf niet zo op fjorden, maar ik ga idd geen opmerking maken, hij is niet zo mooi, lijkt wel een fjord! Frusty

Laat een ieder zijn keus voor een bepaald type in waarde!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 08:52

Ik zou zeggen, "schoenmaker blijf bij je leest". Als je een draver inzet voor dat waar hij het beste in is (en dat is niet dressuur), wordt hij hoog gewaardeerd. Als je een tuiger inspant en laat schowen, wordt hij het hoogst gewaardeerd. Als je paarden gebruikt voor iets waarvoor ze oorspronkelijk niet gefokt zijn, komen ze niet zo goed tot hun recht dan wanneer ze ingezet worden voor iets waar ze wel gefokt zijn. Dan moet je ook niet klagen dat mensen er dan "minderwaardig" naar kijken. Je moet mij ook niet boekhouding laten doen of administratie. Dan ben ik een waardeloze werknemer. Laat mij ook maar dingen doen waar ik goed in ben, want dan word ik tenminste gewaardeerd.

De hond is de betere mens

Billy

Berichten: 19073
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 08:58

Ik heb ook een tuiger en zou niet anders willen. Juist de houding en beweging vind ik geweldig, dat mis ik bij een rijpaard. Toen ik hem net had, kwam er iemand bij ons op stal om een zadel aan iemand anders te verkopen, en die zei met afschuw in haar stem: "Wat is dat dan wel voor paard" Ik heb haar netjes uitgelegd dat dit een tuigpaard was, met een goed papier erachter ook nog Haha!
Bill heeft ook iets een ramshoofd, niet erg, maar net een beetje kromming in de neus. Ik vind het waanzinnig mooi, geeft hem voor mij net iets extra's.
Ze zijn inderdaad wat minder makkelijk in de omgang, hebben naar mijn smaak meer eigen inbreng als een rijpaard, maar dat vind ik wel leuk.
Dit is het koppie van mijn paard:
[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/De%20Frettenbende%20van%20Lida/incoming/billy%2013(1).jpg[/img]

Ondanks Bill zijn niet zo makkelijke karakter komt er absoluut weer een tuiger als er wat met hem gebeurt. Het is een verslaving Haha!

Be a voice, not an echo!

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 09:00

Wat een ander vindt moet ie oprapen en weggooien, zeg ik altijd.

Het lijkt er inderdaad soms op dat als je geen donkerbruine KWPN-er van 1,70m heb, je niet meetelt Haha! , maar dat is natuurlijk niet zo.

Ik vind tuigers erg leuke paarden en een schuitje tuigerbloed in een rijpaard is ook niet verkeerd. Kruisingen tuigers x volbloed kunnen vaak heel erg goed springen trouwens.

Alle dravers die ik gekend heb waren bijzonder lief, betrouwbaar en aanhankelijk en hadden schattige snoetjes. Ik heb dus ook een zwak voor dravers, al hebben ze natuurlijk als rijpaard hun beperkingen. Als ik ooit nog eens een typisch endurancepaard zou gaan kopen, wordt het waarschijnlijk wel een draver.

Ik vind zo ontzettend veel rassen leuk en ook wel een paar rassen wat minder leuk, maar daar zie ik ook weer de positieve eigenschappen van. Ik zal bijv. nooit vallen voor een fjord, maar het zijn gewoon hele betrouwbare en veelzijdige dieren, dus er is niks mis met een fjord, behalve dat ik er niet zoveel aan vind.

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

Billy

Berichten: 19073
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 09:05

Desiree schreef:
Ik zou zeggen, "schoenmaker blijf bij je leest". Als je een draver inzet voor dat waar hij het beste in is (en dat is niet dressuur), wordt hij hoog gewaardeerd. Als je een tuiger inspant en laat schowen, wordt hij het hoogst gewaardeerd. Als je paarden gebruikt voor iets waarvoor ze oorspronkelijk niet gefokt zijn, komen ze niet zo goed tot hun recht dan wanneer ze ingezet worden voor iets waar ze wel gefokt zijn.

Hier ben ik het niet helemaal mee eens, mijn paard loopt heel erg graag voor de kar, vindt springen super, en ik heb een tijdje western gereden met hem, en dat pakte hij ook heel goed op.
Alleen dressuren had hij eerst problemen mee, maar de laatste tijd gaat dat ook steeds beter. Ik denk dat je een paard voor meerdere dingen kkunt gebruiken, zolang hij er zelf zin in heeft. Het is meer hoe de buitenwereld er tegenaan kijkt. Het vooroordel van een tuiger belemmert de mensen die naar zo'n dier kijken meer dan de mensen die er op rijden. Laatst zeiden ze tegen mij dat het zo jammer is dat ik met Bill geen springwedstrijden rij, want hij heeft een hele goede techniek en wil absoluut niks raken.

Be a voice, not an echo!

germie

Berichten: 15464
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 09:11

Maar een goed springende tuiger zou ik wel willen hoor Haha! Dan maakt uiterlijk niet uit. Mennen vind ik saai, dus als ik ooit een tuiger koop, dan moet ie Z springen kunnen worden en dat kunnen sommigen ook.
TuigerX gelders ka nook een leuk paard opleveren. Heb er een mooi exemplaar van gezien.

Een Z-springende tuigpaardmerrie is altijd nog iets goedkoper dan een Z-springende rijpaardmerrie. En als die tuiger maar goed tussen de oren is, dan wil ik best zo'n tuiger hebben, maar die komt niet voor de kar.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 09:29

Idd ik merk het bij ons ook op de ruitervereniging. Lopen allemaal van die superrijtypische bokken en dan ik ertussen met mijn tuiger. Wacht maar, mijn wraak zal zoet zijn haha. Jurga is gewoon superveelzijdig e dat kun je niet van elk rijpaard zeggen. Ze kan leuk dressuren als je het mij vraagt, klein sprongetje maken, is op buitenritten superbraaf, fokmerrie, topper van een menpaard, iedereen kan erop stappen..... Geen probleem voor mijn Jur. En dat terwijl het een typische eigenwijze tuiger is, eentje met heel veel karakter! Ik trek me er geen bal meer van aan wat mensen van haar zeggen, het is mijn schoonheid en mijn toppertje en dat zal ze altijd blijven.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 09:38

Jurga schreef:
Idd ik merk het bij ons ook op de ruitervereniging. Lopen allemaal van die superrijtypische bokken en dan ik ertussen met mijn tuiger. Wacht maar, mijn wraak zal zoet zijn haha. Jurga is gewoon superveelzijdig e dat kun je niet van elk rijpaard zeggen. Ze kan leuk dressuren als je het mij vraagt, klein sprongetje maken, is op buitenritten superbraaf, fokmerrie, topper van een menpaard, iedereen kan erop stappen..... Geen probleem voor mijn Jur. En dat terwijl het een typische eigenwijze tuiger is, eentje met heel veel karakter! Ik trek me er geen bal meer van aan wat mensen van haar zeggen, het is mijn schoonheid en mijn toppertje en dat zal ze altijd blijven.


Ik heb 's in je profiel gekeken, maar jij hebt echt 'n prachtige tuiger zeg!! Kunnen anderen jaloers op zijn Haha!

Ik vind het meestal niet zo mooi als ze 'n ramshoofd hebben en daar ook nog 'n grote bles op hebben, maar het gaat natuurlijk om 't innerlijk van 't paard en of hij geschikt is voor het doel waarvoor je 'm wilt gebruiken. Dat ze hoog opgooien vind ik wel mooi (heb er alleen nog niet opgezeten Haha!).

It never eats, it never sleeps, it never stops...

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-02 09:56

Desiree schreef:
Ik zou zeggen, "schoenmaker blijf bij je leest". Als je een draver inzet voor dat waar hij het beste in is (en dat is niet dressuur), wordt hij hoog gewaardeerd. Als je een tuiger inspant en laat schowen, wordt hij het hoogst gewaardeerd. Als je paarden gebruikt voor iets waarvoor ze oorspronkelijk niet gefokt zijn, komen ze niet zo goed tot hun recht dan wanneer ze ingezet worden voor iets waar ze wel gefokt zijn. Dan moet je ook niet klagen dat mensen er dan "minderwaardig" naar kijken. Je moet mij ook niet boekhouding laten doen of administratie. Dan ben ik een waardeloze werknemer. Laat mij ook maar dingen doen waar ik goed in ben, want dan word ik tenminste gewaardeerd.


Wie zegt dat een paard niet multifunctioneel kan zijn? Minderwaardig kijken omdat ze er niet van houden, maar niet om dat het niet gaat.....
Ik ben het met je eens dat je moet doen waar je goed in bent, maar het bij voorbaat niet proberen, vind ik te gemakkelijk......omdat ik een vrouw ben ben ik toch ook niet gedoemd om achter het aanrecht te staan, kom op zeg....
Slapen

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 09:59

Desiree schreef:
Ik zou zeggen, "schoenmaker blijf bij je leest". Als je een draver inzet voor dat waar hij het beste in is (en dat is niet dressuur), wordt hij hoog gewaardeerd. Als je een tuiger inspant en laat schowen, wordt hij het hoogst gewaardeerd. Als je paarden gebruikt voor iets waarvoor ze oorspronkelijk niet gefokt zijn, komen ze niet zo goed tot hun recht dan wanneer ze ingezet worden voor iets waar ze wel gefokt zijn. Dan moet je ook niet klagen dat mensen er dan "minderwaardig" naar kijken. Je moet mij ook niet boekhouding laten doen of administratie. Dan ben ik een waardeloze werknemer. Laat mij ook maar dingen doen waar ik goed in ben, want dan word ik tenminste gewaardeerd.


Hier ben ik het gedeeltelijk niet mee eens. Paarden die ergens voor gefokt zijn, kunnen alsnog uitblinken in andere takken en voor andere doeleinden. Probeer maar eens een Endurancepaard te vinden dat daar speciaal voor gefokt is. Vind je niet zo makkelijk, ik persoonlijk ken maar een fokkerij, en misschien wat particulieren. Je schrijft zelf ook dat je jou dingen moet laten doen waar je goed in bent, dat kan zeer uiteenlopend zijn. Zo kan een Draver best goed gepresteerd hebben op de baan, maar het ook goed doen in, in mijn geval, de Endurance. Of een tuiger in de Dressuur, of het Springen. Zo zijn er waardeloze Dravers, die geen wedstrijd op de baan hebben gelopen omdat ze daar gewoon simpelweg, te slecht voor waren. Die presteren nu in het M2, of klasse 4 Endurance. Ergens is het toch allemaal met hetzelfde paard begonnen..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 10:09

Afbeeldingeeeuhm.... ik vind die koppies juist wél mooi! Maar ja, ik heb ook niet voor niet een bullterrier als hond. Haha!

Ramshoofden hebben voor mij iets sprekends.
Afbeelding

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 10:10

mobick schreef:
omdat ik een vrouw ben ben ik toch ook niet gedoemd om achter het aanrecht te staan, kom op zeg....
Slapen

Je discrimineert, want uit jouw woorden blijkt dat vrouwen dus geschikter zijn voor het aanrecht dan mannen. En daar had ik het dus over bij paarden. Tuigers zijn voor dressuur over het algemeen gewoon minder geschikt dan rijtypische paarden. Mensen die dus op een tuiger dressuren kunnen dus meer commentaar verwachten. Overigens ben ik geen voorstander van die commentaar; iedereen moet zelf weten wat voor paard hij/zij rijdt. Zelf vind ik vele verschillende paarden erg mooi. Ben weg van arabieren, andalusiers, shires, haflingers, tuigers, friezen, tinkers, noem maar op. MAar vanwege mijn doeleinden heb ik voor rijtypische warmbloedpaarden gekozen. Als iemand voor een ander soort paard kiest, zal ik de laatste zijn die er commentaar op heeft. Als ik zie dat iemand plezier aan zijn dier heeft en het goed behandelt, vind ik het allang goed. Denigrerend praten over paarden om wat voor redenen dan ook is nooit goed te praten.

De hond is de betere mens

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-02 10:30

Desiree, bedankt voor je toelichting....je maakt een hoop duidelijk! Het wordt tijd dat mannen kinderen gaan baren, maar dat is mijn stelling.. want discrimineren komt in mijn woordenboekje niet voor....

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 10:45

Desiree schreef:
Tuigers zijn voor dressuur over het algemeen gewoon minder geschikt dan rijtypische paarden.


Waarom wordt een tuiger dan 9 van de 10 x binnen de mensport ingezet in het dressuur en bv niet in de marathon???? Juist, omdat een tuiger dus wel degelijk UITBLINKT in de dressuur.

Een dressuurproef onder het zadel met zoveel knie-actie is misschien minder gewild, maar waarom zou je alles in een vast omlijnd hokje stoppen?

Mijn vriendin heeft een ex-dekhengst, Imondro (KWPN tuiger). Die heeft -als ie zijn dag heeft- een waanzinnige knieactie! Echter voor de marathon is ie te lui! Haha!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 10:57

Buitenzorg"]
[quote="Desiree schreef:
Tuigers zijn voor dressuur over het algemeen gewoon minder geschikt dan rijtypische paarden.


Waarom wordt een tuiger dan 9 van de 10 x binnen de mensport ingezet in het dressuur en bv niet in de marathon???? Juist, omdat een tuiger dus wel degelijk UITBLINKT in de dressuur.

Een dressuurproef onder het zadel met zoveel knie-actie is misschien minder gewild, maar waarom zou je alles in een vast omlijnd hokje stoppen?
[/quote]
Ik had het echt over dressuur onder het zadel, niet in het span. en wat betreft vastomlijnde hokjes: zo denken juries nu eenmaal. Mensen zijn daarnaast vaak ambitieus en kiezen het paard wat het meest geschikt is voor een bepaald doel, en het liefst een paard dat VET scoort (qua uiterlijk en gangen). Vooral als ze hogerop willen. Je hebt op het Z niveau best een enkele tuiger lopen, maar rijpaarden overheersen. Ook in de springsport.

De hond is de betere mens

Mer1980

Berichten: 10698
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 11:44

Ik denk dat als mensen zeggen: Goh het lijkt wel een tuiger. Dat het gewoon het zelfde is als: Wat een ezel. Dus niets t.o.v. tuigereigenaren. Het sluipt erin als een soort gezegde. Zo slim als een vos bv. Ach als ik naar mijn paard Ro kijk met der hoge witte benen zeg ik ook: Goh je lijkt wel een tuiger. Dat wil dus niet zeggen dat alles tuigers opeens witte benen hebben. Tsja ik erger mij wel eens in topics aan mensen die bijv. Wouter24 aanvallen omdat ie 1 X het woord trekpaard heeft gebruikt. Hij zegt dat echt niet omdat hij iemand af wil zeiken. Ik zeg tegen een Ijslander ook goh wat een uit de kluiten gewassen shetlander. ben ik dan ook aan het schelden?

Doe niet zo moeilijk geniet van je paardje in de dressuur/springen endurance en ga niet overal bovenop zitten doe ik ook niet. Ik ga nl ook gediscrimineerd worden met mijn Andalusier in de dressuur.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

LadyMadonna

Berichten: 56565
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 12:05

het enige wat ik altijd zeg als mijn meiden achterbeschermers omhebben (transport)
Goh, het lijkt wel een tuiger! (ze tillen die achterbenen dan altijd zo hoog op Haha!

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 12:13

Tja, ieder een eigen mening, ik ben er ook niet weg van; ik hou niet van de hals, het hoofd, de rug, de staart en de gangen. Er zullen best wel uitzonderingen zijn.
Maarre, er wordt hier wel gezegd dat mensen iets tegen tuigers hebben maar hoe zit het met die mensen die het over de "dressuurbokken" hebben wordt niks over gezegd.
Bij mij komt er geen in en ik rij ook niet op een tuiger. Ik ben nu zeker een kakker en waarschijnlijk discrimineer ik nog ook.

Cowgirl

Berichten: 20145
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 12:14

Het komt gewoon omdat wij oogkleppen ophebben en alleen maar kijken naar rijtypische paarden.
Als je zo denkt moet je dus alleen naar het kwpn rijpaard kijken en verder je oogkleppen ophouden.

We willen tegenwoordig van alles een rijpaard maken .
Mensem hebben vaak vooroordelen zonder er ooit maar mee in aanraking zijn geweest.
Tuigpaarden zijn gerust mooi, maar dan moet je er even bij blijven kijken en niet gelijk roepen dat het niet mooi is omdat jij een rijpaard wilt zien.

Nog even een aanvulling voor mijn medebokker hierboven.
Ik wordt absoluut niet warm van een kwpn dressuurbok Haha! Er zal er ook nooit een bij mij in de stal komen. Maar soms zitten er wel mooie exemplaren tussen(in mijn ogen dan).

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 12:16

Als iets je smaak niet is heb je maar gelijk oogkleppen op Verward Verward Verward
En om het alleen op KWPNers te houden vind ik ook nogal kortzichtig.

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 15:26

Ik heb zelf ook een tuiger van 1.74m en rij eigenlijk al vanaf mijn 7e op tuigers. Het rijdt inderdaad anders dan een rijpaard, maar ik vind het heerlijk rijden. Mensen die zeggen dat ze er niet op kunnen doorzitten of die het rijden op een tuiger minder prettig vinden... Je hebt alles moeten leren, met wat oefenen is dat ook allemaal prima te doen. Ik zag ergens de opmerking Als je paarden gebruikt voor iets waarvoor ze oorspronkelijk niet gefokt zijn, komen ze niet zo goed tot hun recht dan wanneer ze ingezet worden voor iets waar ze wel gefokt zijn, mijn paard vind het lopen voor de kar geweldig, maar als je een hindernis voor hem neer zet springt hij net zo lief en de dressuur kan ie ook wel hij heeft alleen vel extra oefeningen nodig, omdat hij de spieren anders heeft ontwikkeld... Ik ben juist super blij met mijn paardje, ik kan met hem springen,buitenrijden, aangespannen rijden, dressuur... van alles wat zeg maar...

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ashas, eldora1, froukje_, PaulineH, smiley, Thenexttry, Tosadog, Yellowbird en 34 bezoekers