Eisen aan 'paardvriendelijke' schuilstal

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Eisen aan 'paardvriendelijke' schuilstal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-02 21:52

Omdat ons oude 'hokje' (omgebouwde schapenstal van meer dan 20 jaar oud) op instorten staat, mede door onze houtvretende paardjes, moet er iets nieuws komen.

Maar hoe bouw je nou een schuilstal waar de paardebeesten ook daadwerkelijk gebruik van gaan maken? Dat wat we nu hebben is sowieso te laag, dat is duidelijk.
Wat is de minimale hoogte voor een schuilstal?
Moet er een donker of een zo licht mogelijk dak op?
Moet het aan één of aan twee kanten open zijn?
Hoe groot (voor twee of drie paarden)?
Van welk materiaal - toch hout of iets kauwbestendigers (en zo ja wat)?
enz.

Deze stal moet puur gaan dienen voor overdag, zodat we bij een dikke bui de paarden ook in de winter in het land kunnen blijven zonder dat ze daar last van krijgen. 's Nachts gaan ze in hun 'echte' box.

Wie heeft er tips?

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~


mijntjuh

Berichten: 811
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: esch

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-02 15:09

Wij hebben thuis ook zo'n schuilstal, maar waar wij vooral opgelet hebben is dat ze altijd uit de wins staan, dus op de opening staat nooit de wind, verder is ie dus aan drie kanten dicht. vrij hoog, als een gewone stal zeg maar. em mijn twee shetlanders kunnen er allbei goed onder. de afmeting zou ik zo doen dat je paarden er allemaal onder kunnen maar ze hoeven ook geen zeeen van ruimte over te hebben natuurlijk. ook is het wel fijn, dat het in de schuilstal altijd droog is, de stal ligt dus ook wat hoger als het weiland:-)

alweer een jaar samen Lachen

petrakolen

Berichten: 364
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-02 23:21

Onze schuilstallen hebben een geraamte van metalen buizen (mijn echtgenoot kan goed lassen) en die zijn bekleed met metalen damwandprofielen (aan de buitenkant groen, aan de binnenkant licht grijs). Ze zijn 5 meter lang, 3 meter diep en 2,5 meter hoog (aan de voorkant, naar achteren aflopend naar 2 meter). Ze zijn aan 3 zijden dicht en de dichte achterzijde staat naar het zuid-westen (daar komt de meeste regen vandaan). Er kunnen 3 paarden in schuilen.
Petra

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 10:26

Goede vraag, wij moeten ook een schuilstal maken. Onze eisen zijn ongeveer dezelfde, alleen willen we de stal absoluut in hout omdat het weiland heel mooi gelegen is en het zonde zou zijn dat zicht te verstoren met een metalen golfplaten-stal of iets dergelijks, onnatuurlijks.

Hoeveel wanden moet je minimaal hebben en hoe bereken je hoe hoog de stal moet zijn? (dus afhankelijk van de grootte van het paard of de pony)

De enige zekerheid is dat men van niets zeker is...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 10 bezoekers