moet ik dit gewoon betalen??

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
odis
Berichten: 339
Geregistreerd: 13-11-01

moet ik dit gewoon betalen??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-02 20:44

Ik heb een beetje onenigheid met de staleigenaar.
De stalprijs die ik op dit moment betaal, is incl. de bix.
Omdat m'n paard ziek was geweest en niet genoeg vitaminen en dergelijke uit zijn voer haalde, werd door meerdere mensen aangeraden om van voer te veranderen. Dit voer haal ik zelf in de winkel en betaal dit ook zelf. Het voer van de stal krijgt hij dus niet meer, alleen m'n eigen voer.
Dan is het toch redelijk dat het voer wat gerekend wordt bij de stalprijs, eraf wordt gehaald???
Ik kreeg van de week te horen dat ik gewoon de volle stalprijs moest betalen. Er stond voer wat ik gewoon mocht pakken (wat dus in de prijs berekend is) maar als ik perse m'n eigen voer wilt gebruiken dan was dit m'n eigen probleem. Verward
Ik vindt het echt achterlijk. Dat zou betekenen dat ik bijv. in de winter 4 zakken bix. moet betalen die in de stalprijs berekend zijn (waar ik dus niets van gebruik) en nog eens 4 zakken bix. wat ik zelf koop.


UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-02 20:47

In fiete moet je het idd betalen want je kiest zelf voor ander voer en daar heeft de eigenaar geen boodschap aan.
Het enige wat je zou kunnen doen is vragen aan iedereen daar de eigenaar over te halen ander voer in te kopen. Of een andere stal zoeken. Paard moet goed voer krijgen.

Ps vind het nogal raar dat ze bix geven met te weinig vitamine inhoud ik hoop voor die mensen daar dat er geen sportpaarden bijzitten.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

miesie

Berichten: 7403
Geregistreerd: 28-04-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-02 20:49

Nou ik vind het belachelijk eerlijk gezegd, dan heb je nou niet echt een goede staleigenaar!! Als jouw paardje voor de rest van zijn leven dit voer nodig heeft, zou ik rondkijken voor een betere stalling anders moet je jaren onnodig betalen Verward Maar als je dit een fijne stalling vindt, zou ik proberen toch tot een oplossing te komen met de eigenaar! En anders of hij misschien ook een beetje van dit voer zou kunnen kopen, dat je dat kan pakken.

fabienne

Berichten: 4817
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-02 22:12

Je had dit van tevoren moeten afspreken toen je daar op stal kwam. Nu heb je met de stal een overeenkomst aangegaan, en daar moet je je aan houden helaas. Formeel gezien staat de man in zijn recht. Het blijft jammer dat zulke mensen alleen maar zakelijk blijven en weinig goodwill vertonen in dit soort situaties.........

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-02 22:34

Normaal dat je door moet betalen.
Ik voer Kawa na het rijden ook musli bij omdat ik dat zelf graag wil, ik kan ook gewone brokken pakken, dus is het mijn eigen schuld.

Verder vind ik het ook raar dat er te weinig vitamine in zou zitten, dat zit toch al in alle basis brok?
En ben je dan niet goedkoper uit om alleen een voedings suplement bij te kopen/voeren ?

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 01:31

Hmmm, een beetje moeilijke situatie, zou ik zeggen. Ik kan best begrijpen dat de eigenaar zo reageerd maar ik vind het dus wel een beetje raar dat je voor voer betaald waar weinig vitaminen enz... inzitten. Mijn voer voor DC is ook ingerekend in mijn stalling. Als ik het zou willen veranderen weet ik zeker dat het geen probleem zou zijn. Nu moet ik wel zeggen dat de eigenaar van onze stal wel heel fijn en gezond voer voor de paarden heeft. Ik zou toch nog een keertje met hem gaan praten en zien of er iets te regelen valt. Je paardje heeft gezond voer nodig en als jij voer betaald hoort je paard ook gezond voer te krijgen.

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!

Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 07:18

Dat is gewoon normaal hoor is bij ons ook zo inc voer is de stalprijs dat ik daar nog weer extra muslie bovenop koop is mijn probleem.
Beetje lastig als je met 20 pensionpaarden of misschien wel eer voor elk paard ander voer moet aan schaffen en dat ook voeren en vaak is de 1 ook veel duurder dan de ander

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 07:48

Ik vind het ook normaal. Wat je extra voert, is voor je eigen kosten. Ook al maak je dan geen gebruik van de bix van de stal.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 07:53

Even ander vraagje. Welke brok voert de staleigenaar?

Vaak is het goodwill van de staleigenaar als je eigen voer wil voeren en dat spreek je van te voren af. Ik voerde ook eigen brok maar betaalde maar 10 gulden per maand minder. Zo weinig brok at hij heus niet, maar ja het gaat ook om hun verdiensten. Alles wat je zelf bij wilt geven is voor je zelf.

Kan het zijn nu je paard weer gezond is dat je wel zijn brok kan blijven voeren en voer je wat extra bij, zoals muesli en geef je hem in de wintermaanden een voedingssuppl. bij voor de extra's.

Echt hele slechte brok bestaat volgens mij niet, wel kan je brok met extra toevoegingen kopen. Dit kun jij misschien oplossen door wat extra's bij te voeren.

Andrea_
Berichten: 1612
Geregistreerd: 27-08-01
Woonplaats: LA Terras Del Sol in het altijd zonnige Belgische San Lanaco

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 08:48

nee mensen, dit is NIET normaal, als je GEEN gebruikt maakt van het voer van de staleigenaar, hoef jij dat ook niet te betalen!!!!!!!!!!!!!!!

stel je nou eens voor:
je gebruikt het voer van de staleigenaar maar je paard krijgt er kolieken van!
wat doe je?
je stopt met het voeren van zijn voer, en je geeft het paard je eigen gekochte voer omdat hij daar beter op staat!!!!!!!
dan ga je toch echt niet het voer betalen van die vent!!!!!!!!!!!!
het lijkt wel of al die staleigenaren uit het zelfde stuk hout zijn gesneden!!!!!
denken alleen maar aan hun eigen hachje: GELD!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odis, als ik jou was zou ik op zoek gaan naar een andere stalling omdat er alleen maar gezeik van komt!
en ik spreek uit ervaring!
dit zal een begin zijn van een hoop ellende, als hij hier nu al mee gaat dwars zitten, wat is dan het volgende?

veel succes!!!!!!

"Het hoofd van een welsh Cob, de actie van een Hackney en het lange haar van een Shire"......Balou?
http://www.depaardenbazaar.be

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 08:55

Denk dat je het wel moet betalen.
Want iemand die weinig voert hoeft toch ook nog minder stalgeld te betalen dan iemand die meer voert..?

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 09:02

Deze discussie heb ik 2 jaar lang gehad met onze staleigenaar......en het haalt niets uit, want betalen zal je ervoor Frusty Het voer wat wij op onze stal hebben zit veel energie en eiwit in, Nappie kan die energie nou net niet gebruiken en al helemaal niet het eiwit Boos! Hij wordt er gewoon echt dik van dus geef ik hem z'n eigen voer, laag eiwit gehalte en weinig energie. Er is ook een aantal keer gewisseld van voer en ik vindt dat niet goed dus moet ik maar m'n eigen voer betalen.....

Bij ons op stal was het zelfs zo als je 1 plakje hooi erbij wilde hebben betaalde je daar 50 eurocent meer voor (ze kregen maar 2 plakjes per dag en ik vindt dat te weinig, helemaal als ze niet het land op kunnen!) , ik heb toen voorgesteld omdat ik toch geen gebruik maakte van het bix en de granen of ik dat dan mocht compenseren met hooi en het antwoord bleef nee Frusty dus conclusie: waarschijnlijk moet je het gewoon blijven betalen, vervelend maar waar!

Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 09:44

Gut wat een gedoe...
Je hebt een overeenkomst met zo'n stalhouder, waarbij het paard mag eten wat de pot schaft....
Zie het zo, als jij op vakantie bent in een hotel, en je maaltijden zitten bij de prijs is, en er staat die dag een lekkere portie lever op het menu en dat lus jij niet...dan gaat het hotel toch ook niet de kosten van die maatlijd in mindering brengen als de rest het wel lust? en het hotel gaat otch ook zkeer niet de zak patat die jij elders koopt vergoeden. Zo werkt het gewoon niet.

Terug op de vitamines. Elke onderhoudsbrok biedt voldoende voedingsstof voor een paard om van te leven en lichte arbeid te verrichten. Voor een L-dressuurpaard volstaat normale onderhoudsbrok heus wel! In mijn bescheiden mening over paardenvoer, wordt er door hippisch Nederland VEEL TE VROEG gegrepen naar hoogwaardige sportbrok, terwijl het paard helemaal niet elke dag 1,5 uur loopt op minimaal M2 niveau.
Als je paard niet toekomt met zijn brokjes, kan je er ook voor kiezen om hem wat meer te geven. Vaak is 1kg sportbrok kwa vitaminering gelijk aan 2kg onderhoudsbrok...
Bij je keuze moet je vooral letten op de Vit A en D en E, in combinatie met het eiwitgehalte....en dan is het een kwestie van balans zoeken en prijs vergelijken.
Sommige paarden hebben een specifieke aanvuling nodig, bijvoorbeeld extra vitamine E, en niet een verhoogde aanvuling van de rest. dAn moet je gaan werken met toevoegingen. Maar de meeste paarden komen op een fatsoenlijke onderhoudsbrok echt een heel eind. Denk maar aan manege paarden, die lopen vaak op onderhoudsbrok, uren lang dag in dag uit...dan zou ons moderne paard dat een uurtje per dag iets sportachtigs moet doen, daar niet mee toe kunnen?

Maar terug op topic; als jij een andere brok wenst, zul je daarvoor zelf je portemonnee moeten trekken. De brok die je stalhouder biedt, is kennelijk voor een ander wel goed genoeg. Als de andere pensiongasten ook iets anders willen, en jullie willen allen ook nog HETZELFDE!, kan je proberen de stalhouder over te halen om van brok te switchen. Houdt er rekening mee dat de kosten van voer en dus julie pensionkosten wel omhoog kunnen gaan in dat geval.

noortje

Berichten: 4619
Geregistreerd: 15-02-02
Woonplaats: almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 09:50

bij ons is het zo dat als je zelf het voer je paard koopt gaat er zoveel van de stalhuur af en als je zegt van ik wil het voer van de stal komt er zoveel bij op dit is denk ik ook normaal anders betaal je iets wat mischien 'slecht' voor je paard is en wat je eigenlijk niet eens gebruikt

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 09:57

Wanneer jij glashard kan aantonen [bijv. door een verklaring van de DA] dat jou paard ziek wordt van het standaard voer dan lijkt het me schappelijk dat de staleigenaar je een kleine korting geeft voor het niet gebruiken van de stalbrok. Wanneer je er zelf voor kiets iets anders te gaan voeren is dat je eigen probleem.

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 10:02

Dees schreef:
Gut wat een gedoe...
Je hebt een overeenkomst met zo'n stalhouder, waarbij het paard mag eten wat de pot schaft.....


Hier ben ik het gedeeltelijk mee eens, als je namelijk bij de overeenkomst afspreekt dat er een bepaald soort voer wordt gevoerd en dit steeds wordt veranderd (2 x per jaar, om te kijken wat het beste maar ook het goedkoopste is Frusty ) dan vindt ik dat daar overleg in moet zijn met je huurders van de stal, je kan namelijk niet zomaar van voer veranderen zonder je huurders in te lichten of ernaar te vragen. Wij kregen hierdoor onwijs frisse paarden op stal.....en daar had niemand om gevraagt. Ook vindt ik dat het bespreekbaar moet zijn dat als jouw paard geen bix of granen eet maar wel een plakje hooi extra wil hebben dat dat te compenseren moet zijn en niet dat je dan ook nog eens moet betalen voor extra hooi

Ik moet er even aan toevoegen dat dit onze situatie was en dat er bij ons op stal alleen maar flexibiliteit van de huurders werd/wordt gevraagd maar dat de verhuurder zichzelf niet flexibel kan opstellen.

Zwabbertje

Berichten: 106
Geregistreerd: 16-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 11:24

Een paard goed voeren is niet zo simpel en heel individueel. Ik vind het al een rare zaak dat op het 'menu' van stal alleen brok staat. Bij ons in de voerkar zit van alles. Het ene paard krijgt een beetje meer van dit, het andere heeft weer meer van dat nodig. Zit er in dit uitgebreide aanbod niks voor jouw paard bij en wil je om welke reden dan ook wat anders voeren, dan kan dat maar er gaat niks van de prijs af. Ik vind jouw geval wel anders. Er is brok van wisselende en onbekende kwaliteit en verder niks. Grote kans dus dat het beter voor je paard is om wat anders gevoerd te krijgen. Heb je verder wel vertrouwen in iemand die zo onzorgvuldig de paarden voert? Als dat zo is zou ik er geen punt van maken. Voor een goede plek mag je best wat extra betalen. Als je meer twijfels hebt, moet je de vraag misschien breder trekken.

odis
Berichten: 339
Geregistreerd: 13-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-02 12:27

Het zit zo:

Ze hebben zelf 3 paarden en alleen ik huur 2 stallen voor mijn paard en pony. Ze voerden eerst merklose onderhoudsbrok van de leverancier. Mijn paard was supersloom en werd magerder en omdat ze zelf ook niet meer zo tevreden waren over het voer (rook muf), zijn ze overgegaan op Masters Horse sportbrok (van Kooten). Hier zit al meer vitamine in dan brok die we eerst hadden. Hiernaast voerde ik nog MAXH vitaminen.
Maar hier haalde hij nog niet genoeg uit. hij komt ook niet aan de hoeveelheid die een paard ong. nodig zou moeten hebben. Met Pavo 1 komt hij dit wel. De voerleverancier vertelde me dat er in Mastershorse eigenlijk te weinig vitaminen zitten en dat je er voor sportpaarden en paarden die de vitaminen echt nodig hebben (zoals die van mij), altijd vitaminenpoeder bij moet doen. Dit kost me ook F60,- per pot en dan komt hij nog niet aan de dagelijkse hoeveelheden. Vandaar dat ik overgegaan ben op PAVO. er zit ook minder eiwitten in en meer energie.
De energie heeft hij gewoon nodig en ik heb liever een voer met minder eiwitten omdat ze dag en nacht op het land staan en in de winter kuilvoer bij krijgen, en daar zit al genoeg eiwitten in.
Ik vindt gewoon dat als ik hun voer niet gebruik, ik het ook niet hoef te betalen. Als het echt een grote stal is, oke, dan kunnen ze niet met iedereen rekening houden. maar ik sta hier in m'n eentje. kleine moeite om die 2 zakken voer van de rekening af te trekken.

Tinkie
Berichten: 222
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 15:40

Citaat:
De voerleverancier vertelde me dat er in Mastershorse eigenlijk te weinig vitaminen zitten en dat je er voor sportpaarden en paarden die de vitaminen echt nodig hebben (zoals die van mij), altijd vitaminenpoeder bij moet doen. Dit kost me ook F60,- per pot en dan komt hij nog niet aan de dagelijkse hoeveelheden.


In de meeste vitamine en mineralensupplementen zit, bij juiste dosering, 100% van de dagelijkse behoefte. Als je paard er dan ook nog brok naast krijgt zit hij al ruim boven de dagelijkse behoefte. Het overschot van de meeste vitamines en mineralen word uitgepoept en uitgepiest. Een aantal worden vastgehouden en opgeslagen in de vetreserves van je paard wat erg ongezond is en op den duur tot vergiftigingsverschijnselen kan leiden. Je kunt dus beter iets te weinig dan teveel geven. Vergeet niet dat ook in hooi en gras allerlei vitamines en mineralen zitten. Dus dit (hooi/gras + brok + supplement) zou ruimschoots moeten voldoen aan de vitaminebehoeftes van je paard. Is dit niet het geval dan is er iets anders aan de hand en moet je je paard door een dierenarts laten nakijken.
Houd er dus rekening mee dat teveel vit. en min. kunnen zorgen voor een vergiftiging en dat misschien je paard juist dáárdoor slomer is dan hij zou moeten zijn.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 101668
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 16:38

Het voorbeeld dat Dees aanhaalt over het hotel incl. maaltijden is hier zeker op z'n plaats.
Als je geen speciale afspraken hebt met de stalhouder over het voer en de kosten, dan zit er helaas niets anders op dan te accepteren dat het zo is.
Tenzij hij voor jou een uitzondering wil maken, maar blijkbaar is dit niet het geval.

Over voerbehoeftes doen ontzettend veel fabeltjes de ronde.
Zoals sommige Bokkers misschien weten, heb ik ruim 7 jaar als voedingsspecialist bij een leverancier van paardenbrokken gewerkt.
In die tijd heb ik misschien wel 1000 verhalen aangehoord van paardeneigenaren, waarvan zeker 95% berust op onzin.
Het ene paard heeft een tekort aan dit, het andere heeft een tekort aan wat anders.
Ook wordt veel te vaak de nadruk gelegd op het voeren van brokken en supplementen, terwijl de basisbehoeftes van een paard gras en/of hooi zijn.
Maar deze prioriteit wordt vaak gewisseld met "eerst brok, en dan aanvullen met wat hooi".
Dat is dus de omgekeerde wereld.
Ook wordt vaak voorbij gegaan aan het feit dat brokken voor het allergrootste deel uit afval (uit granen ed.) bestaan, en dat de vitamines en mineralen slechts een klein percentage van de totale brok uitmaken.

In de ogen van eigenaren is hun paard vaak zo bijzonder dat het absoluut niet met een standaard voer gevoerd mag worden.
In sommige gevallen is dit werkelijk zo, bijv. als paarden hoefbevangen zijn (geweest), dan is een standaard sportbrok niet aan te bevelen.
Maar in veel gevallen berusten de argumenten van eigenaars echt op onzin.

Ik zou je dan ook willen waarschuwen om zelf te veel te expirimenteren met supplementen en erg hoogwaardige voeding.
Als je geen deskundige bent (de DA is dit wel !), kun je nu eenmaal niet inschatten waar het paard een evt. gebrek aan heeft.
Hoe weet bijv. een "leek" dat een paard behoefte heeft aan vitamine E ???
Tests kunnen dit overigens wel uitwijzen, dit is echt een aanrader als je je twijfels hebt.
Maar zelf expirimenteren zou ik zeker niet doen !

Ziolette

Berichten: 17564
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ZHE onder de zon!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 17:58

Mijn paarden krijgen dus ook ander voer, dan het voer dat er standaard op stal gegeven wordt. Ik krijg hiervoor een x bedrag per kilo terug. Dit verrekenen we met het stalgeld. Mijn voer is duurder en ik heb dus ook extra kosten aan voer, maar ik krijg wel een gedeelte terug van de staleigenaar. Het maakt ook niet uit of mijn paard nu 1 of 6 kilo eet per dag. Het is bij ons wel gelijk zo afgesproken toen ik hier op stal ging staan met mijn paarden.


Save the Earth, it's the only planet with chocolate!
Very funny, Scotty! Now beam down my clothes!!!
Torontra Ster Sport (sgw) D-OC v. Lancelot, Alissa Prok D-OC v. Olivi, Talanda WH vrl.keur pref v. WelthitII, Me Lady Ster Sport (drs) v. Hemmingway

Cowgirl

Berichten: 20145
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 18:00

Ik sluit me aan bij oscar.
Als ik af en toe bij mij op stal zie wat er allemaal gevoerd wordt Lips are sealed Ook aan supplementen voor simpele paarden die 1x een uurtje lopen op en dag.
Maar ook hier op bokt heb ik wel eens vraagtekens over hoe sommige wel niet voeren en met name Elektrolyten schijnen nu een modeverschijnsel te worden.
Ik ben bang dat al die voedingsupplementen te snel gevoerd worden.
Maar ja als je in al die bladen kijkt moet je haast wel geloven dat een basisbrok en hooi niet voldoende zijn.
En volgens mij is dat met de muesli's net zo(dat geef ik wel af en toe) is het niet zo dat muesli's hetzelfde zijn als een brok alleen niet samen geperst??

Ik ben gewoon voorstander van goed hooi en een basisbrok.

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 18:37

Bloedmonster laten trekken. Doe ik elk jaar. Ooit eens gedaan omdat hij zo mager bleef en het bijvoeren van mais niet hielp. Ze kunnen dan precies zien hoe de lever en nierfuncties zijn en of er tekorten zijn. Wellicht kan een teveel van een supplement ook moe en sloom maken.

Heel de dag op de wei, nog hooi en kuilgras en brok en Maxh? Kan mij niet voorstellen dat je paard iets te kort komt, eerder misschien wel te veel van iets. Andere DA laten komen.

odis
Berichten: 339
Geregistreerd: 13-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-02 19:16

In de staltijd kreeg hij brokken met MAXH en kuilvoer. Nu staat hij dag en nacht op het land en krijgt hij 1 kg pavo1 met Ijzerpoeder en als hij heeft gewerkt krijgt hij 2 kg.

Er een paar maanden geleden bloed afgenomen omdat hij zo sloom bleef. (hij heeft eerst een ontsteking boven z;n kies gehad waar hij goed sloom en ziek van was , hij heeft toen ook veel antibiotica gehad, maar dit was helemaal over. ) Hij was ook een beetje mager. ondanks dat hij 4 kg. bix per dag kreeg met kuilvoer.
Uit het bloedonderzoek kwam dat hij iets verhoogde aantal enzymen had en een heel licht tekort aan ijzer.
Volgens de dierenarts hoefde ik aan allebei niets te doen. de verhoogde enzymen kon door meerdere dingen komen. hij kon ergens een ontsteking hebben, zich druk gemaakt hebben voordat hij kwam, zich ergens aan gestoten hebben enz. was niets verontrustend. Ook het ijzertekort hoefde we niets aan te doen, zou vanzelf overgaan. We konden evt. wel een vitaminepoeder bijgeven, maar dit was eigenlijk niet nodig. Dit hebben we dus wel gedaan. van MAXh leek hij op te knappen. maar na 2 maanden begon hij weer sloom te worden, beetje doffe vacht, niet vooruit te branden. Toen hebben we advies gevraagt bij een andere dierenarts en die zei dat we ijzer bij moesten gaan voeren omdat hij toch waarschijnlijk bloedarmoede had. deze zei dat ook al heeft hij heel licht ijzertekort, als je er niets aan doet, wordt het alleen maar erger. dus vandaar dat hij dus ook ijzer erbij krijgt. (MaXh krijgt hij dus niet meer).

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-02 19:42

ik voerde ook wat anders dan ze bij onze manege voerden aan mijn pony.
heel logisch dat het gewoon wordt doorberekend, want je bent ermee aaccoord gegaan in de stalovereenkomst.

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers