hoelang redelijkerwijs garantie?

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 17198
Geregistreerd: 02-04-02

hoelang redelijkerwijs garantie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-02 10:13

Ik heb mijn Petrie rijlaarzen (model perfect) in oktober 2 jaar, nu dus iets meer dan 1.5 jaar. Ben er dus totaal niet tevreden over.
De zolen scheuren terwijl de schoenmaker zegt dat ze niet versleten zijn, maar dat het een constructiefout is. En nu laten de stiksels ook al los bij de balijnen.
Ik gebruik ze 1 keer in de week (soms 2 keer, soms ook niet) en eigenlijk alleen met wedstrijden, soms met les. Ben er super voorzichting mee. Helaas zitten er wel wat krassen op, maar daar klaag ik ook niet over. Ik gebruik altijd een laarzenknecht, maak ze geregeld schoon en smeer ze in met laarzen was. Verder heb ik spanners om ze in model te houden.
Divoza geeft dus in principe 1 jaar garantie, maar er is een regel dat de garantie langer moet zijn omdat je ook nog met een verwachte levensduur te maken hebt. Een wasmachine mag ook niet na 2 jaar al stuk zijn omdat de verwachte levensduur 8 jaar is.
Zo is het ook met leren laarzen, die horen wel 8-10 jaar mee te gaan.
Ik ken iemand die loopt er mee door de modder en dergelijke en die heeft de perfect al 10 jaar. Daar blijven ze mooi, maar bij mij zijn het dramalaarzen.

Ik heb nog geen tijd gehad om bij Divoza mijn beklag te doen, kon m'n laarzen ook niet missen. Nu dus wel, heb vervangende laarzen gevonden.
Ik vind het heel redelijk als die laarzen kostenloos gemaakt worden en dat ik niet te lang op reparatie moet wachten.

Wie heeft ook zoiets meegemaakt en hoe is het afgehandeld? Mag ook bij een andere zaak als Divoza zijn, of bij iets anders bijvoorbeeld zadel/deken.
Wat vinden jullie redelijkerwijs de garantieperiode voor zulke dure leren laarzen? (weet wel dat er nog duurdere zijn, maar voor het geld dat leren laarzen kosten mag ik toch wel verwachten dat ze langer meegaan dan kunstof).
Kunstof laarzen gaan bij mij minstens 2 jaar mee en dan loop ik er dagelijks op (de goedkoopste van HH van 45 gulden, ongevoerd).

Nobody is perfect, I am nobody


vandas

Berichten: 5646
Geregistreerd: 22-11-01
Woonplaats: Noordoostpolder

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 10:23

neej je mag er niet vanuit gaan dat leren langer meegaan dan kunststof, leer is immers gevoeliger voor van alles. Het is duurder, omdat deze duurder zijn, op maat worden gemaakt als je goede hebt en gewoon mooier staan. Toch kan kunststof net zolang mee gaan in mijn ogen.

Maar ik zou terug gaan naar Divoza, dat je er niet lang of hoeft te wachten kun je niet eisen, maar kosteloos of in elk geval met een goede korting zou ik zeker eisen.

Mijn petrie laarzen zijn super, maar je weet het nooit, er kan altijd een paar mindere tussen zitten...

Succes ermee!

Nimber

Berichten: 25686
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 11:16

je kan het proberen maar helaas heb ik hetzelfde probleem met de petrie laarzen.
een stalgenoot van mij heeft ze geprobeerd terug te laten sturen via onze ruitersportzaak maar helaas.
voor ons geen petrie's meer

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 11:17

Garantie op constructie- en productiefouten zou in principe levenslang moeten zijn, als je hier echt te maken hebt met zo'n fout maak je een goede kans. Ik zou in ieder geval persoonlijk langs gaan met je laarzen, dan maak je de meeste kans.
Verder vind ik een garantie van 1 jaar redelijk. Alles daarboven is meegenomen, maar ik vraag me af in hoeverre je garantie kunt geven op zoiets bewerkelijks als leren laarzen. Ik bedoel, een apparaat doet 't of doet 't niet. Een boom van een zadel blijft heel of breekt, terwijl die grens bij laarzen niet zo scherp getrokken kan worden.

Nulla tenaci invia est via

germie

Berichten: 17198
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-02 11:58

Maar stiksels horen niet los te laten, en zolen niet te breken. Het is een rechte scheur, en het profiel zit er nog gewoon op. Langsgaan bij Petrie is geen optie, te ver weg. En bovendien moet je je altijd eerst wenden tot de verkoper, dus in mijn geval Divoza.

Nobody is perfect, I am nobody

Vendell

Berichten: 430
Geregistreerd: 06-01-02
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 12:06

Ik heb ook Petrie laarzen en de mijne zijn nu ongeveer 4,5 jaar oud en ik gebruik ze elke dag, maar ze hebben hun beste tijd wel gehad.

Ik had runderlaarzen met leren zolen, maar dat hoeft van mij ook niet meer. Al heel snel waren de leren zolen versleten en moesten er nieuwe onder, wat toch rubber zolen werden. Het verzolen gaf bij mij super veel problemen. Binnen anderhalve week lieten de zolen alweer los door het vocht, opnieuw, opnieuw en weer opnieuw. Allemaal bij zaken die rijlaarzen verkochten. Daar mag je toch van verwachten dat ze weten wat ze doen. Erg vervelend als je ze elke nodig hebt.

Na eindelijk een schoenmaker gevonden te hebben die ook laarzen kon maken (heeft te maken met de maat van de leest) zijn ze eindelijk zo teruggekomen dat de zolen ook bleven zitten. Het probleem zat in het rubber dat aansloot aan/tegen de hak. Rubber loop je een beetje uit en ging daarom krullen, vocht ertussen en je zool licht er weer van af. De laatste schoenmaker heeft het rubber schuin af laten lopen naar de hak toe.

Nu gaan mijn laarzen scheuren en gaten vertonen precies in de kreukels bij mijn enkels. Niemand die het ziet, maar stuk is stuk. Balen!!! Ik dacht ook dat ik nog 4 extra jaren met de laarzen had kunnen doen. Mooi niet!

"Het verschil tussen weten en doen is vaak miscommunicatie tussen linker en rechter hersenhelft, en doe daar maar eens wat aan!"

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16915
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 12:24

Je moet iig eerst teruggaan naar de zaak waar je ze gekocht hebt, die moet je eerst de kans geven het euvel op te lossen

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

germie

Berichten: 17198
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-02 12:29

Vendell, ik dacht ook dat ik jaren met m'n leren laarzen kon doen. Maar naar Petrie gaan is geen oplossing, te ver weg. En bovendien moet je altijd eerst naar de verkoper terug. In mijn geval dus Divoza. Zij moeten voor een oplossing zorgen, dus dat ga ik ook doen. Moet ik alleen wel eerst richting Leek komen. Dat is ook niet naast de deur.

Nobody is perfect, I am nobody

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 12:45

Je moet er idd bij Divoza mee terug komen, die sturen de laarzen op naar Petrie, die vervolgens de klacht gaat beoordelen. Ik kan je alleen wel vertellen dat Petrie niet een van de snelsten is helaas...

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Blub
Berichten: 14
Geregistreerd: 08-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 12:55

1,5 jaar is toch echt te kort voor leren laarzen hoor!! En kunstof laarzen gaan helemaal niet langer mee dan leren... kunstof scheurt veel sneller! Ik doe al 5 jaar met mijn leren laarzen. Met mijn kunstof laarzen deed ik nooit langer dan 1 jaar. Maar in dit geval terug naar divoza en laat hun maar kijken wat ze er mee gaan/kunnen doen.

Esther

Berichten: 3669
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 14:47

Je kunt Divoza natuurlijk ook gewoon bellen en vragen wat ze eraan willen doen. Opsturen is dan makkelijker als langsgaan, laten hun het dan maar weer oplossen met Petrie.

Sprakeloos

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 110564
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 16:10

Ik ben het helemaal met Margreet eens.
Laarzen zijn toch een "vaag gebied", toch iets heel anders dan bijv. een wasmachine oid.
Een tijd geleden heb ik al een topic gelezen over je laarzen, en zoals jij het beschrijft lijkt het op een fabricagefout.
Waarom bel je niet even naar Divoza om het probleem voor te leggen ?
Misschien kun je ze dan opsturen naar Divoza (als het te ver is om ze weg te brengen), die ze dan weer doorsturen aan Petrie.
Nee heb je, ja kun je krijgen.......


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Googlebot, Pattypaard, zacharyhill en 34 bezoekers