boos en ook geschrokken

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16188
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-01 19:41

Hoi Allemaal,

Vanmiddag ben ik met Polly naar de smid geweest en op de terugweg kwam ik haar oude eigenaresse tegen (ik moet haar nog afbetalen dus ze is nog de eigenaar) ze zei dat ze een beetje schrok van hoe ze eruit zag omdat ze zo mager was. Omdat ik niet precies wist hoe oud ze was vroeg ik het haar en ze zei dat ze eind zomer 3(!!!) zou worden, ze hebben me altijd voorgehouden dat ze 4 was!!!!! Ik heb haar dus ook benahndeld als een 4-jarige en best veel gelopen etc etc. Ze heeft wel gelijk, ze is vrij mager maar ik vind dat ook niet zo gek als ze nog 2 is. Ze heeft inmiddels (bij haar!) 2 veulens gehad, beide dood, maar dat kan je toch niet maken! Dat beest is zelf nog een ukkepuk, ik vind het echt heel erg. Ik vind het ook erg van mezelf dat ik haar best hard heb getraint (longeren, springen) ik heb hulp ingeroepen van een kennis die ook een jong paard heeft en al vele paarden heeft gehad, ze heeft me aangeraden om haar terug te brengen maar dat kan ik echt niet, het is zo'n scheet en wil zo graag haar best doen. Dinsdag komt ze voor het eerst en neemt meteen een baal hooi mee, ze heeft gezegd dat ik elke dag een plak moet voeren dus dat doe ik dan maar en haar eerst een beetje tot rust moet laten komen. Weet iemand wat ik nog meer met haar kan doen (ze is verkeersmak en loopt normaal mee en ze vind het geweldig buiten). Ik weet het echt niet ik heb altijd manegepony's gereden en ik sta nu echt met mijn handen in het haar.
Wie wil mij helpen???
Renee


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 19:55

MEUH???????? ( Koe )
En heeft je veearts dan niets over de leeftijd gezegd toen je Polly liet keuren? En is het je zelf niet opgevallen dat haar gebit er nog erg veulenachtig uitgezien moet hebben? En dat ze nog niet volgroeid was?
Ik neem aan dat als je echt manegeruiter bent, je toch wel begeleiding hebt bij je eerste eigen paardje (zelfs als je echt dacht dat ze vier was, want dat is nog hartstikke jong)

Je hebt trouwens ook wel een hypergemotiveerde smid, als die op zondag werkt!

Sorry als dit allemaal wat wantrouwig klinkt hoor, maar ik vind dit wel heeeeeel vreemd allemaal!

Sonja.

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 19:57

Ja het kan best dat er een vergissing is gemaakt.

Dat is wel even schrikken he! Geef haar voorlopig veel rust en verwen haar goed!

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16188
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-01 20:02

Hoi Sonja,

Ze komt bij een boer vandaan en ik heb haar daar vandaan gehaald omdat ze haar gewoon dood lieten gaan, hij heeft al meerdere dode paarden op zijn geweten en ik was zo gek van haar dat ik haar verzorgde dat ik haar wil kopen, ik heb haar nog niet afbetaald en dus ook nog geen papier gezien. Ik heb niet echt begeleiding gehad omdat ze niet zo lang op dit land staat en ik ken bijna niemand met paarden in de buurt. Vanaf dinsdag krijg ik hulp van iemand die er wel ervaring mee heeft. Ik weet inderdaad niet hoe je dat aan het gebit kan zien, dat heb ik op de manege nooit geleerd dat was meer poetsen, uurtje rijden ff knuffelen en weer weg, je mocht daar heel veel en het was leuk om het rijden en het tutten. Klinkt als een niet zo goede manege maar de rijlessen waren doendertij heel goed, nu absoluut niet meer!!
Maar ik leer steeds bij misschien denk je nu wel, jeetje verkoop die knol dan aan iemand die er wel verstand van heeft maar dat kan ik niet, misschien begrijp je dat.
Sorry als ik een beetje dom overkom, maar ik doe echt mijn best maar ik weet ook niet alles en dan kan ik wel niet aan een paard beginnen maar moet ik haar dan maar laten doodgaan op dat land, net als al die andere veulens, ik zou zo graag al die paarden daar weghalen maar ik heb er gewoon geen geld voor, het is een minishet en ik heb haar ook niet laten keuren (weer dat geld) en ik heb met de eigenaar een regeling dat ik haar betaal als ik het geld heb.
Renee

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16188
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-01 20:03

Ik was ook zeker van plan om haar rust te geven en ik krijg nu ook hulp.
Renee

p.s. maar ik wil evengoed graag dingen weten die je met een jong paard kan doen (als ze weer een beetje is aangesterkt)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 20:07

Hoi Polly,

Jeetje wat een verhaal; kan me voorstellen dat je haar per se wilde hebben....
Misschien is het verstandig om haar lekker een half tot een heel jaar weer het land op te doen (liefst met andere paarden) en daarna weer voorzichtigaan het rijden op te pakken? Lijkt me voor je paardje het allerbeste, en in die tijd kun je gewoon met je lieveling poetsen, wandelen, stukje fietsen etc!

Heel veel succes met haar!

Sonja.

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 20:17

Jeetje meid dat is schrikken Pling
Maar ja je moet het jezelf ook maar niet kwalijk nemen, jij hebt gedaan wat jou het beste leek......!!!
En zo zie je maar je blijft leren........ga maar lekker veel knuffelen en tutten met je shet, en laat haar maar lekker uitrusten en pak over een jaartje ofzo rustig weer het rijden ofzo op.....veel sucses Lovers

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 20:24

HOi,
Ik sluit me bij de andere aan maar zet haar zo lang mogelijk in het land. liefst 1 tot 2 jaar. Ze heeft een klap gehad die niet te omschrijven is en die moet je nu weer opvangen. en dan na 2 jaar heel rustig wer beginnen. Beter te lang erover doen dan te kort!
Gegroet!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 22:47

Hoi Renee,

Wel even schrikken zeg!
Ik zou als ik jou was je pony lekker laten aansterken. Lekker hooi voeren en misschien wat muesli, zijn ze dol op en het is helemaal niet zo duur. Er zitten veel voedingsstoffen in en dat kan ze wel gebruiken! Als je hier meer over wilt weten, stuur me dan even een persoonlijk berichtje.
En verder, gewoon lekker met haar wandelen, zo kan je haar alvast verkeersmak maken voordat je weer begint met rijden. En dat rijden zou ik als ik jou was weer oppakken als ze ruim 3 jaar oud is (heel weinig rijden) en liever nog pas als ze 4 is. Dan kan je het halfjaar daarvoor vast wat gaan wandelen met het zadel op bijvoorbeeld, niet strak aansingelen hoor.
Als je nu wat meer geduld hebt, heb je veel langer plezier van haar. Heel veel succes!

Ju-Ju

Berichten: 55
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Ambacht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-01 10:15

Jemig hier val ik stil van dat soort mensen nog paarden mogen hebben Huilen je leert elke dag bij hoor en iedereen is aan het begin begonnen wel zou ik haar een jaartje rust geven lekker laten uitgroeien en genieten van haar. Het voeren heb je haar al een wormenkuur gegeven? zo te horen heeft die boer dat niet gedaan en is het misschien verstandig als je dat eerst geeft. en daarna lekker bijvoeren veel groenvoer zoals peen, appels en misschien wat muesli.
Succes!

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-01 10:38

je ziet toch of een paard 2 of 4 is?
Nou ja, zal wel aan mij liggen, foutje kan iedereen maken.. Schijnheilig

Renee_oud
Berichten: 12
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-01 20:34

Hoi,

Ik heb haar daar weggehaald om te voorkomen dat ze haar langzaam zouden laten doodgaan. Ik heb wel verzorgpaardjes gehad en op een manege gereden maar eerlijk gezegd hebben we daar nooit echt geleerd hoe een 2 jarig paard eruit ziet.
Daarbij was ze zo mager en zag ze er niet uit toen ze kwam dat je er zowat geen paard meer in herkende, maar ik leer steeds bij.
Ze staat nu lekker op het land en laat haar een paar dagen in de week aan de hand grazen. Ze barst van de energie ze galoppeerd erg veel door het land.
Af en toe laten we haar dan los in de bak van de buren om te voorkomen dat ze het land omploegd maar dan is het net een paard wat op stal staat.
Renee

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16188
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-05-01 22:45

Dat berichtje hierboven heb ik bij mijn vriend geschreven daar sta ik nog geregistreerd als Renee, inmiddels veranderd!!
Ik heb besloten Polly te houden (eigenlijk wilde ik haar al niet wegdoen maar wilde jullie mening horen) en ik zal er alles aan doen om haar een geweldig paardenleven te geven. Ik hoop dat ik jullie evengoed om advies mag vragen als ik dat nodig heb.

Renee


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bellatrix, Donnatella, Fleuribelle, herous, Lipydo, Mirranda, mylittlejoy, SensaHorses, speedfiets_2, Sylvia_muis, tagger, wiebke, Yontheke en 42 bezoekers