sport/onderhoudsbrok

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

sport/onderhoudsbrok

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-02 09:21

Ik voer mijn paarden v Cootens sportbrok. Als ik mijn ruin meer dan 3 kilo voer, gaat ie uit zijn plaat.
Nu ik terug zit te denken, deed hij op de eerste stal waar ik stond, nooit echt heel gek, daar voerden ze onderhouds.
Op de volgende stal voerden ze Pavo Stibro en deed ie ook nooit echt lastig. Totdat ze Pavo 2 gingen voeren, toen begon het bit-pakken-en-doodlopen-truukje.
Nu heb ik hem thuis en voer dus nog sportbrok. Ik heb de voerleverancier gebeld dat ik een maand onderhoudsbrok wil proberen en ik hoop dus dat hij daardoor weer wat hanteerbaarder wordt. Mijn paard werd ook altijd ontzettend heet van Countrymix, van een halve kilo was ie al door het lint, dus het lijkt erop dat ie daar gevoelig voor is. Ik kan me nu wel voor mijn kop slaan dat ik daar langer dan een jaar over moet doen om dit te verzinnen, maar ik werd door iemand aan het denken gezet.
Ik hoop dus dat ik de link gevonden heb.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes Suzanne


Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-02 12:33

ja ik.
Lodewijk vlieg alle kanten op op 2 kilo sportbrok per dag.
Met 3 kilo onderhoudsbrok ga ik ook vliegen.Deze winter stond ie op 2 kilo onderhoudsbrok (pavo) en dat ging het beste.
nu staat ie 24/7 in de wei en doet hij het met een halfje musie op de dagen dat ik rijd krijgt hij er een kwart sportbrok bij

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-02 15:14

Er zit ook nog verschil in de "explosiviteit" van de brok, en dat verschilt nog weer per paard hoe ze daar op reageren. Je voert er uiteraard veel minder van. Ik heb Nescio als hij vol in training staat juist wel op een sportrok, omdat hij anders meer dan 6 kilo moet eten.
Gewoo uitproberen dus wat jouw paard het beste past. Pavo heeft trouwens ook een muesli die niet zo 'expolsief" is, misschien kun je dat erbij probern ipv de countrymix. Nescio reageerde er best goed op.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-02 16:30

Marillion staat vol in training en dan vind ik 3 kilo weer zo weinig. Maar ja, hij zal niet zwaarder in training staan dan Lodewijk en die doet het weer met minder, dus het zal idd wel per paard verschillend zijn. Ik kon mij alleen niet herinneren dat Maril op Pampushout ooit het bit heeft gepakt en als een idioot is gaan rennen. Dat begon pas toen ze op de stal daarna sportbrok gingen voeren. En aangezien hij zo heftig reageert op de countrymix (terwijl die van mijn vriendin daar prima op gaat....).....
Op Pavo kruidenmelange doet ie het wel goed, dat krijgt hij nu als beloning na de training.
Ik heb dat drukke en hete van hem steeds geweten aan dat hij dingen soms moeilijk vindt. Totdat iemand mij aan het denken zetten met voer. Ik hoop maar dat het de oplossing is. Een keertje gek doen is niet erg, maar ik heb mijn paard met stang&trens los moeten rijden op concours, voor ieders veiligheid!!!! Ik hoop dus dat ie weer de oude wordt, ik ben benieuwd hoe snel je verschil merkt.

Groetjes Suzanne

IngridM

Berichten: 10538
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-02 16:58

Countrymix van welk merk? Ik gaf Mirage na het "werk" altijd Pavo Herbasan, bedoel je die ook, jij hebt het over kruidenmix.... maar oke, daarop ging ze goed. Toen kocht ik een keer van Hippostar de countrymix en daar werd ze ERG vrolijk van zeg maar....

Qua sport en onderhoudsbrok; mirage begon met onderhouds, maar ik ben overgegaan op prestatiebrok, puur omdat dat vaak veel betere kwaliteit voer is dan onderhoudsbrok!!! Daar heeft ze niet zo heel veel last van, maar ik moet geen 3 kilo gaan voeren. Dit voer is overigens van Treurniet en ik heb geen flauw idee of dat regio-gebonden voer is of niet. Ik denk het wel.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers