opnieuw laten keuren

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tinne

Berichten: 13717
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Zundert

opnieuw laten keuren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-02 19:56

Als jullie een paard zouden willen gaan kopen dat al klinisch is (goed)gekeurd, zouden jullie die dan opnieuw laten keuren of gewoon het keuringsrapport vragen.

Groetjes,
Sanne Party!!


orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 20:06

Ligt eraan hoeveel tijd ertussen zit.
Ik denk dat ik, tenzij het de dag ervoor is geweest Knipoog alhoewel...
toch overnieuw zou laten doen, keuring blijft een moment opname.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Noukie
Berichten: 9942
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 20:09

ligt er een beetje aan bij mij.. vooral de prijsklasse bepaalt dat. Als ik voor rond de 5000gulden een paard kan kopen met keuringsrapport en foto's erbij dan waag ik die gok, maar boven de 10.000gulden laat ik ze door mijn eigen dierenarts klinisch en rontgenologisch (inclusief rugfoto's) keuren. Kost even wat, maar dan heb je zekerheid.

Zo zou ik een paard kopen, keuringsrapport helemaal goed enz. Bij de latere keuring bleek hij in 2 achterkogels een chip te hebben, wat tussen het gewricht zat en dus probelen zou gaan geven. Zoiets is best te opereren maar het kost je wel een hoop tijd en moeite en dat is niet wat je in je hoofd hebt als je een nieuw paard koopt... Daarnaast was dit paard ook nog hyperflexibel in zn bekken, zal dus niet makkelijk kunnen dragen in zijn achterhand.. blij dat mijn eigen DA nog even gekeken heeft dus!
Laatst bijgewerkt door Noukie op 10-06-02 20:10, in het totaal 1 keer bewerkt

guidolover

Berichten: 1642
Geregistreerd: 26-09-01
Woonplaats: St. Maartensdijk (zeeland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 20:09

dat ligt eraan wanneer ie gekeurd is, als dat nog maar kort geleden is en je mag dat keuringsrapport hebben/zien dan kan je daar in zien wat er wel of niet "aan mankeerde" zeg maar.
toen ik guido kocht kreeg ik daar ook een keuringsrapport bij, dus kon ik ook alles nalezen.

maar als het al van een paar jaar geleden is ofzo kan je hem misschien beter ff opnieuw laten keuren.

over welk paardje gaat het nou trouwens?
*ben heel nieuwschierig*!!!

Guido is mijn Black Beauty...!!

**ik heb weer foto's in mn profiel**

odis
Berichten: 339
Geregistreerd: 13-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 20:10

Dat ligt eraan hoelang geleden die keuring gedaan is. als hij een paar weken geleden gedaan is, dan is hij voor de verzekering nog geldig. ik zou hem dan niet opnieuw laten keuren. Hij is tenslotte goed gekeurd.
Toen ik m'n paard kocht, zat er ook een keuringsrapport bij van 2 maanden oud. hij was goedgekeurd, maar ik heb hem toch opnieuw laten keuren omdat ik hem wilde verzekeren en dit keuringsrapport was net 2 weken te oud. Keuringsrapport voor de verzekering mag maar een aantal weken oud zijn anders pakken ze het niet. maar als het keuringsrapport een paar maanden oud was, zou ik hem zowieso nog een keer laten keuren.

Katja

Berichten: 40781
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 21:29

Ik zal het maar vast zeggen, al mijn vrienden denken dat ik paranoia ben. Feit is dat ik alweer een paar jaartjes meeloop in de paardehandel. ALTIJD opnieuw laten keuren, al is hij gisteren gekeurd toch opnieuw. En altijd bij je eigen dierenarts. Helaas is er nogal wat vriendjespolitiek in de paarden en zijn daar ook dierenartsen bij betrokken. Daarbij komt dat een klinische keuring een momentopname. Als er al foto's gemaakt zijn dan laat ik ze altijd nakijken door onze dierenarts, zijn die goed dan keuren en nieuwe foto's. Ik heb overigens nog niet meegemaakt dat er rugfoto's bij een keuring gemaakt werden, ik zou daar als verkoper ook niet om staan te springen. Ik weet wel dat als we paarden naar Amerika verkopen dat er heel veel extra foto's gemaakt worden maar dat hoort erbij.

Noukie
Berichten: 9942
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 21:45

Katja"]
Ik zal het maar vast zeggen, al mijn vrienden denken dat ik paranoia ben. Feit is dat ik alweer een paar jaartjes meeloop in de paardehandel. ALTIJD opnieuw laten keuren, al is hij gisteren gekeurd toch opnieuw. En altijd bij je eigen dierenarts. Helaas is er nogal wat vriendjespolitiek in de paarden en zijn daar ook dierenartsen bij betrokken.
[/quote]

mee eens, je ziet het te vaak gebeuren en van zoiets wil je gewoon niet de dupe zijn. Daarom laten wij nu ook altijd bij ONZE dierenarts keuren en als dat niet mag, dan toch lekker niet? Dan zoek ik wel een ander paard...

[quote="Katja schreef:
Ik heb overigens nog niet meegemaakt dat er rugfoto's bij een keuring gemaakt werden, ik zou daar als verkoper ook niet om staan te springen.


het gebeurt ook niet vaak. Toch hebben wij er zo onze redenen voor. Zo hebben we een Concorde met schoftwervels die ooit gebroken zijn geweest en nu scheef staan en afgebroken zijn deels. Daar kwamen we dus 3 jaar nadat we hem hadden achter. Dit paard is nooit meer echt geschikt voor de sport (eem losse ontspannen rug/hals is lastig voor hem, landen na een hoge hindernis is niet altijd even fijn enz), niet als eerlijk voor de verkoop en de verzekering betaald vaak niet uit met zulke problemen... Er zit wel 3 jaar tijd, geduld, geld enz in. Dat is dus 1 zo'n rede.. Ik kan me voorstellen dat verkopers het niet echt fijn vinden zoiets, maar voor mij is het niet anders. Zoiets wil ik gewoon niet weer mee maken

Katja

Berichten: 40781
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 21:52

Kan ik me wel voorstellen alleen moet je denk ik ergens een grens trekken. Als een paard een paar wervels wat dichter bij elkaar heeft zitten en de koper wil hem niet meer zit ik mooi met een paard waar ik dat voortaan bij moet zeggen. Vallen die schoftwervels niet onder een verborgen gebrek? ER zijn natuurlijk zoveel dingen die een paard kan hebben die er niet bij een gewone keuring uitkomen en je kunt gewoon niet alles bekijken.

Esther

Berichten: 3577
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 21:57

Als het keuringsrapport niet ouder is dan 2 weken zou ik niet opnieuw laten keuren.
Keuren door je eigen dierenarts brengt ook een risico met zich mee. Als dan achteraf blijkt dat bijv. de foto's niet goed beoordeeld zijn heb je geen poot om op de staan bij de vorige eigenaar. Is de keuring uitgevoerd door de DA van de verkoper kun je altijd nog verhaal halen. Wat ook kan is een second opinion op de foto's, dus nog een tweede DA ernaar laten kijken. Dus bijv. de koper zijn DA foto's laten maken en dan de foto's ook nog eens door je eigen DA laten beoordelen.

Ben je op zoek naar de handleiding van je paard of hond? Kijk op http://www.handleidingpaard.nl of http://www.handleidinghond.nl
Op zoek naar kvv of gedroogde snacks in de omgeving van Terborg? http://www.kompleetversvoerenzo.nl
Een plek op aarde waar paarden nog paard mogen zijn: http://www.pferdehof-montferland.eu

Noukie
Berichten: 9942
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 22:02

Citaat:
Als een paard een paar wervels wat dichter bij elkaar heeft zitten en de koper wil hem niet meer zit ik mooi met een paard waar ik dat voortaan bij moet zeggen.

heb je gelijk in. Om zoiets zou ik ook weer geen problemen maken, maar ik kan me voorstellen dat er kopers zijn die daar wel om gaan zeuren. Als er duidelijk kissing spine te zien is houd het voor mij wel op, maar zoals je verder al zei, geen enkel paard is op de foto 100% goed van kop tot staart, als je wil kan je altijd wat vinden. Ik overleg dus ook vaak gewoon met mijn dierenarts wat de risico's van eventuele lichte "gebreken" zijn en wat er aan te doen valt. Meestal valt het dan allemaal wel mee.

Citaat:
Vallen die schoftwervels niet onder een verborgen gebrek?

ja.. goeie vraag.. waarschijnlijk wel, maar volgens de verkopende handelaar was dit paard alleen voor de recreatie gebruikt... dat verhaal is zowiezo al bullsh*t.. dus of hij het al wist van die schoft?? het is dan zijn woord tegen het onze, en het was toch niet zomaar 1 of andere rare onbekende handelsstal ofzo.. maar goed, dat is gebeurt, ik zal nooit meer een paardbij hun kopen, en verder valt er nu helaas niks meer aan te veranderen..

Katja

Berichten: 40781
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 22:10

De grote handelsstallen lijken soms het ergst. Het is altijd de één tegen de ander, kan je DA het verhaal niet onderbouwen. Met keuren is het inderdaad zaak om goed met je DA te overleggen. Het paard moet geschikt zijn voor jouw gebruiksdoel.

Noukie
Berichten: 9942
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 22:18

onze DA zou opzich het verhaal kunnen onderbouwen, maar we hebben het paard nu al een paar jaar, dus die handelaar kan vanalles als antwoord geven, bijvoorbeeld dat het vast door een ongeluk bij ons is gekomen oid. of erger: dat hij het gezged zou hebben.. Dat soort dingen zijn gewoon moeilijk, en we hebben in dit geval pech gehad. Het is hard, maar je leert ervan. Gelukkig zijn er ook nog handelsstallen enz die wel eerlijk zijn. Dat is dan maar de conclusie die we getrokken hebben, naast het feit dat we dus nu altijd bij onze dierenarts laten keuren. (toen hadden we niet echt een DA met klinkiek en waren wel eens bij die keurende arts geweest, maar minder vaak dan de handelaar natuurlijk)

en dat is dus voor dit topic mijn tip: al is het paard 1 dag geleden gekeurd, maakt niet uit, altijd je eigen DA erbij..

Katja

Berichten: 40781
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 22:33

Je hebt helemaal gelijk. Het is natuurlijk na zo'n tijd moeilijk om een handelaar aan te pakken. Wij verkopen de paarden altijd met een contract, daar staan ook eventuele bijzonderheden in. Op die manier dek ik mezelf in voor kopers die later zeggen dat ze dat niet wisten.

Noukie
Berichten: 9942
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 22:46

ik geloof dat ik volgende keer bij jou een paard kom kopen dan! Knipoog Ik heb er op het moment geen nodig alleen, tenzij er echt interesse komt voor mn 3jarige en ik weer paardloos zou worden Haha!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 23:25

altijd opnieuw laten keuren. Als de foto's niet te oud zijn kun je evt besluiten geen foto's te laten maken. Bij jonge paarde doe je dat beter wel, daar zit nog wat meer "werk" in dan bij oudere paarden. Koop je een 10-jarige, die de hele wereld al een keer heeft rondgelopen, dan heb je toch wat minder risico, en als je foto's dan 3 maanden oud zijn...

Bij een jong paard moeten de foto's optimaal zijn. Beter wordt het niet namelijk. Bij een oud(er) paard heeft het klinische beeld een veel zwaardere doorslag.

Ik heb wel eens een paard goedgekeurd aangeboden gekregen, op een foto die mijn DA puur foto-technisch niet goed genoeg vond. Laat nou net op die foto een dikke bemerking komen die het paard een 4-tje opleverde... Lips are sealed Lips are sealed

Ellende krijg je toch wel, dus waarom zou je het dan kopen?

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

vandas

Berichten: 5645
Geregistreerd: 22-11-01
Woonplaats: Noordoostpolder

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-02 06:56

ligt aan de prijs en hoe lang het is geleden en heel belangrijk, bij welke dierenarts het paard toen is gekeurd!

Katja

Berichten: 40781
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-02 08:08

Ik vind de prijs onbelangrijk, al is een paard nog zo goedkoop je wilt toch weten wat er evt. aan mankeert.

steeffie

Berichten: 2340
Geregistreerd: 23-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-02 14:02

Ik zou het wel doen. Het is een hele aanschaf, een paard, en dan maakt dat beetje extra geld voor ene keuring niet zoveel uit als je daarmee een hoop ellende kan voorkomen vind ik. Ik ben zelf ook bezig met een paardje kopen en ik laat ook foto's van de benen maken, omdat dat ons nadrukkelijk geadviseerd is. Er was geloof ik iemand die een paard had gekocht, die klinisch helemaal goedgekeurd was maar toen bleek later dat er toch iets niet helemaal in orde was met de benen, wat als ze foto's had laten maken waarschijnlijk wel duidelijk was geworden. Tja tuurlijk is het niet erg waarschijnlijk dat dat gebeurd, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere.

Tinne

Berichten: 13717
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-02 14:23

guidolover schreef:
over welk paardje gaat het nou trouwens?
*ben heel nieuwschierig*!!!


Het gaat nu om Joris, een 7-jarige (? weet ik niet helemaal zeker meer...) KWPN-ruin... Hij is 6 weken geleden klinisch gekeurd...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ellenimar, Fiero6, jampy, nitouche, RvT, spookyskippy en 51 bezoekers