Band met je pony?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

 
 
Joyce

Berichten: 6358
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-01 18:07

Hoihoi allemaal,
hoe lang duurde het voor jullie een echte goede band met je pony kreeg?


vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 18:16

Klik!!! Nou Dribbel, dat ging echt zooooooo snel, was Lovers op het eerste gezicht! Ik kan me eigenlijk geen moment voor de geest halen dat ik geen band met haar voelde, en ondanks het feit dat haar eerste eigenaar (die haar vanaf veulen tot ze net 8 was gehad had) op dezelfde stal stond met zijn nieuwe paard trok ze eigenlijk meteen al naar mij toe! Of in ieder geval zo goed als meteen. KnipoogMisschien omdat ik meer met haar "tuttelde", lekker wandelen en ff langs de weg laten grazen, heeeeeeel uitgebreid poetsen, rijden, knuffelen, noem maar op. Ik ben ook nooit met een uurtje al weer weg...daarvoor ben ik te lang onderweg... Knipoog *LOL* Haha!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 18:41

Scheve mond\ Ik was emotioneel iets terug houdender in het begin vanwege ervaring met vorige paard. Lovers Maar toen ik hem zag bij de fokker vond ik hem direct leuk en lief.
En 200% braaf ook, goed karakter.
Clown Hij kan je weleens totaal vergeten en schrikken en bovenop je springen dus dat werkt ook niet mee, *LOL* , hij is daarbij eenkennig en vertrouwen is een precaire zaak bij hem. Nu na een jaar kan ik zeggen, ja, ik heb een band met hem....daar heb ik wel voor moeten knokken want hij geeft je weinig kado, des te meer voldoening geeft het Lovers
Belangrijker vind ik ook dat hij op een gegeven moment respect ging tonen in de omgang, wat bij hem tegen anderen nog weleens ontbreekt *LOL* zoals bij de staleigenaar bij het uitmesten over de kruiwagen springen omdat je naar de weide wilt....

Maar als je hem ziet dan is hij gewoon lief, het is pas als je hem echt leert kennen dat je verschil ziet en merkt. Lachen

Ik heb hem nu een jaar. Lovers

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 18:45

Die band was er al na een half minuutje in zijn stal toen hij een weekje oud was.
Toen ie drie werd, was ie van mij. Het bijzondere gevoel dat ik voor hem had heeft een hele sterke band geschapen tussen hem en mij.

Joyce

Berichten: 6358
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-01 18:57

Ik hou namelijk heel veel van me shet Lovers maar heb nog geen echte goede band met hem en heb um nu iets langer dan 3 maanden. het wil nog niet zo. Komt denk ook door mkz want zolang ik hem heb heb ik maar 2 keer kunnen wandelen buiten en nu kan ik hem alleen losgooien en zo. niet naar buiten dus ik denk dat dat onze band ook verstevigt (als we naar buiten kunnen dalek) want nu is het elke dag zo'n beetje het zelfde, losgooien, paar rondje som de hooiberg, en dan nog even in de binnebak rollen, poetsen, water geven, op stal.
elke dag.
hij vind het saai worden en word daar heel vervelend van. toch Lovers ik heel veel van hem Lovers Party!!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 19:31

Isolda is ondertussen al 11 jaar bij mij en ik heb een band met haar sinds dag 1! Nou ja, niet helemaal, want Berber was met haar 1e veulen een agressief moedertje, maar al wel vroeg.
Die band is versterkt vanaf dat ze 2,5 was, toen is ze van de vlakte gekomen. Toen hebben we jaren een gewoon paard-meisje- band gehad en nu sinds 2 jaar hebben we een echte band. Nu pas kan ik aan haar merken dat ze op me let, komt ze bij me om een knuffel (niet het knuffeltypje!) en ziet het er naar uit dat ik niet de enige ben die dol op haar ben, maar ook anders om.
Gisteren nog dat ik haar naar stal gebracht had en hebben we zo fijn samen naar buiten gekeken. Samen naast elkaar staan in de stal, kijken naar wat er buiten op straat gebeurd. En heel af en toe raakt ze mij aan met haar snoet, meer nog met haar neusharen. Gewoon om te zeggen, "Jantina, vind je het ook zo gezellig?"
*zucht* Lovers

Joyce

Berichten: 6358
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-01 20:32

ik wou dat ik dat had met dribbel. maar dat komt vast nog wel Party!! Lovers

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 20:43

Ik zou het niet weten.... Scheve mond\
Maar ik weet wel dat ie mi heeeeel lief vind...hij heeft een tijdje gehad dat alleen ik op zn rug mocht zitten....anders werd ie woest Lovers Maar hij heeft wel meer rare trekjes...wel lief hoor Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers Lovers

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 22:08

Wat Jantina beschrijft dat heb ik ook.
Wat ook erg leuk is aan Lab is dat hij zich altijd overal mee bemoeit, als ik in gesprek ben, dan komt hij erbij staan. Het is een echte theetante.
En inderdaad steeds maar weer contact houden.

Dribbel, dit duurt iets langer dan 3 maanden. Zorg dat je af en toe iets voor hem doet, gras voor hem plukken als hij ergens staat dat ie er niet bij kan. Zo zijn er nog meer dingen, krabbel hem als hij jeuk heeft. Etc.
Dat deed ik ook voor Lab als hij in de bak stond, hij kon dat altijd zeer waarderen.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 23:28

Haha! Van Orry mag ik geen gesprekken voeren zonder hem *LOL* dan gaat hij zich duidelijk aanwezig maken *LOL* (tanden langs de tralies, lekker drammerig ventje Knipoog )

En ja, hij wijst aan waar hij jeuk heeft zodat ik voor hem kan krabben als hij bv vast staat. Lachen

Lovers

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-01 23:32

Met mijn eerste paard Levi's was het dus "klik". Lovers Dat is met mensen ook zo, soms werkt het vanaf het eerste moment, en soms moet je er wat tijd insteken.
Met Nescio ging het heel moeizaam in het begin. Hij heeft zoveel ego, daar paste ik niet meer naast }> Toen hij geblesseerd was heb ik kílometers met hem aan de hand gestapt, en hem heel intensief moeten verzorgen en in die tijd is er wel wat gegroeid. Het grappige is dat mijn stalgenoten zeggen dat het zo'n eenkennig paard is, maar zelf merk ik er weinig van dat hij "op mij zou trekken".

Ik denk dat je op den duur met elk paard dat je verzorgt wel iets opbouwt, al zal het met de ene wel makkelijker gaan dan met de andere. Maarre, hij is een paard, dus jij bent de enige die gecompliceerd denkt. Paarden zijn veel makkelijker. Als je goed voor ze zorgt gaan ze je na verloop van tijd wel lief vinden, al laat de een het beter merken dan de ander.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Lieke

Berichten: 10398
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 09:24

Ik weet niet of het echt een goede band is maar een van mijn verzorgponys komt wel altijd op mij afgegaloppeert en als ik aan de telefoon ben gaat hij tegen me aan duwen hinniken echt zo lief.

Marijke

Berichten: 516
Geregistreerd: 16-02-01
Woonplaats: Bommelerwaard (Gld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 10:18

Ik heb Minne nu ook een jaar. We gingen eigenlijk kijken naar een palomino pony, maar toen we het hoekje van de stal om kwamen lopen stond daar een statig zwart Fries hoofd boven de boxdeur, met van die grote vochtige puppy-ogen die me heel errug wijs aankeken.

De eigenaar liet hem in de paddock en ik ging samen met hem in het midden staan, hij heeft hem toen een beetje vrij gelongeerd en hem nog even los laten lopen terwijl we stonden te praten. Toen hij weer naar stal mocht, kwam hij gericht naar mij gelopen en op dat moment klikte er iets. Volgens Henk was het heel mooi en apart om te zien hoe we elkaar stonden aan te kijken, vanaf dat moment was er "iets" Lovers tussen ons.

Hoewel ik zelf erg terughoudend ben geweest in het begin omdat ik zelf niet zo goed durfde te rijden ivm rugblessure heb ik inmiddels zoveel vertrouwen in hem gekregen en hebben we echt een fantastische band opgebouwd (dat duurt gewoon een tijdje). Ik rijd hem nu dus zelf en mijn instructrice rijdt hem 1 tot 2 x per week.

Minne weet wie ik ben en respecteert me en dat is absoluut wederzijds. Hij laat duidelijk merken dat hij blij is om me te zien en komt ook heel bewust m'n gezelschap opzoeken als ik in de wei of paddock loop. Hij kan ook zo heerlijk begrijpend kijken en z'n zachte snoet tegen m'n gezicht aanwrijven. Als zijn weidemaatje Nadia naar me toekomt kan hij soms echt chagerijnig doen, zo van laat mijn baasje met rust.

Ik denk dat je een band het beste opbouwt door veel tijd met hem door te brengen, veel tegen hem te praten en veel met hem te doen. Ik ben ervan overtuigd als je je paard of pony met liefde en respect behandelt, je hetzelde terug zal krijgen. Maar vergis je niet een paard blijft een kuddedier en is geen huisdier, je moet wel consequent blijven, anders bestaat de kans dat ze gaan proberen om je te domineren.

Veel succes met je shet en ik hoop dat je net zo veel plezier met hem gaat hebben, als Minne en ik! Party!!

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 10:19

met hickroy heeft het enorm lang geduurt. ze was enorm eenkennig, en ik was te eigenwijs.

Met raldi gaat het na het 3 dagen waken voor koliek, hartstikke goed tussen ons! Party!! Party!!

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 11:42

We hebben Barbje nu 1,5 jaar en sinds een maandje of 2/3 voel ik echt een band. Sinds hij op een andere manege staat gaat het echt steeds beter hij laat veel meer toe, heeft rust in zijn hoofd. Soms staan we zo lekker te knuffelen. Lovers

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 12:00

Het duurde bij Wal en mij denk ik wel 1,5 jaar oid, maar dat kwam dan ook omdat ik in het begin maar 1x pw reed, er nog anderen reden en hijnis het begin heel lastig was.

Nu zie ik het aan zoveel kleine dingetjes, hij loopt bij mij direct mee uit de stal en blijft bij anderen een half uur stil staan Lachen
Hij kan me zo aankijken van 'ik vind je lief en jij begrijpt mij he?' Hij kijk meteen over z'n deur als ik hem roep, voorheen bleefie met z'n kont naar me toe staan. Als ik naast hem ren in met losgooien wil ie graag met me spelen Lovers

Rachel
Berichten: 96
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: you

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 13:01

Heej, ik heb een beetje moeite om met mijn paard een speciale band te krijgen omdat ik kort geleden een pony had waar ik wel zo'n speciale band mee had. Maar ik hou van mijn Aris en onze band word steeds specialer. Ik heb gewoon meer tijd nodig.

O yeah ... If you don't like me, sue me ...

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 14:51

ik had al een band met haar toen ik d'r nog maar 3 keer ad gezien. Toen wij spot kochten hadden we haar in de vakantie, toen wij weg waren bij mijn oma gebracht meteen vanaf Evaline de Gruyter, waar wij haar kochten, en toen we net terug waren had Spot ernstig koliek. Het is bijna 2 uur rijden dus we konden er niet ff heen, maar ik was toch bang toen! Ik kende haar nog helemaal niet, maar gewoon het idee dat het mijn eigen paardje was maakte me al Lovers op haar Haha!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:25

Hihihi, het is heel grappig om te lezen. Ik vraag me weleens af. Wij hebben een band met ons paard/ pony. Maar denken jullie nou dat je paard/ pony ook een band heeft met jezelf?
Ik bedoel, voor eten doet een paard alles, das duidelijk.
Een paard heeft natuurlijk niet zulke gevoelens als wij, maar zou ie ons wel als "vriendje" zien.
Isolda mij wel. In ieder geval als "lid van de kudde" denk ik. Maar aan de andere kant.... als ik weg ga en zij blijft alleen. Interesseerd haar niets.
Daar denk ik weleens over na. Ik denk namelijk niet dat een paard een band met mij heeft. Maar ik hoop het wel!!! *zucht* konden ze het maar zeggen he, Jantina ik houd van jouw!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:29

Volgens mijn moeder staat Lab de hele dag op zijn Rolex te kijken hoe laat ik nou eindelijk eens kom.
Het is voor mij wel duidelijk dat ik een belangrijke rol heb voor hem. gisteren liep ie los en zag iets..... Kop erop, staart omhoog, in de startblokken ... en toen keek ie dus gelijk naar mij en toen ik niks deed, ging zijn staart ook weer naar beneden. Hij doet dat ook vaak op vreemd terrein. je kunt zeggen dat ik wel een vaste betrouwbare factor voor hem ben. Als er iets gebeurt, kijkt ie eerst naar mij. Als iemand hem uitstapt op vreemd terrein blijft ie ook op mij letten.

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:36

Nou, ik merk het wel degelijk dat [**] mij mist, als ik (door vakantie) bijvoorbeeld 2 dagen niet ben geweest, is ie helemaal gek van blijdschap Vork Frusty Boos!

Maar als iemand anders hem zou gaan verzorgen zou ie mij denk ik niet missen.. Verdrietig
Ik denk dat dat met alle paarden is, zo slim zijn ze ook weer niet..

Caballo

Berichten: 1157
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:37

Ik heb niet zo'n hele sterke band met mijn paardje Verdrietig En zij ook niet met mij. Totdat ik haar alleen in het land zet. Dan komt ze wel naar me toe voor een knuffel. Maar zodra ze samen met der maatje loopt, dan is die band ver te zoeken.
groetjes, Caballo

Life is all about ass; you're either covering it, laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, trying to get a piece of it or behaving like one.

Ineke2

Berichten: 22506
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 18:52

Leuk om te lezen al die verhaaltjes!!

Ik zelf heb niet echt een band met een paard. Ja Bassie is heel speciaal voor mij, maar om nou te zeggen dat ik een band met hem heb...kan ook bijna niet met een manegeknol. Als ik zijn naam roep, kijkt ie meestal wel ff om, maar dat kan ook zijn omdat ie denkt "hee ik krijg vast iets lekkers!"

Met Cioola is het ook weer anders, want die respecteerd mij niet (in de zin van: is heel koppig en doet lekker waar ze zelf zin heeft, ze zal mij geen kwaad doen ofzo hoor, maar ze is loeisterk en het is een soort grote tank waar je naast staat of opzit)

Jolanda (eigenaresse) kan echt alles met der doen en Esmeralda (vriendin) kan er iig meer mee als ik. Zij zijn allebei wat sterker als ik en treden harder op. Ik ben te lief Lovers

En Samir heb ik pas 3 dagen gedaan, maar hij is wel onwijs lief Lovers

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

kim_oud1

Berichten: 818
Geregistreerd: 03-04-01
Woonplaats: Tussen de middeleeuwse stadmuren van Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-01 19:50

met mijn eigen haf duurde het ongeveer 2 jaar en we zijn nog steeds aan het bijleren over mekaar.
Met zijn moeder duurde het veel langer, zeker 3 jaar voor dat ze me vertrouwde.
kim Lovers

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek!
info:http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=210362

Charmotte

Berichten: 4245
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-01 13:46

Om te zeggen dat ik een echte band heb met Charmotte... Nee, dat ook weer niet denk ik... Het is wel zo dat als ik haar uit de wei haal ze niks doet en gewoon rustig blijft staan en meeloopt. Maar als er een vriendin mee is, en die vriendin wil haar pakken dan loopt Charmotte met h'r oren in d'r nek weg, en heel soms probeert ze vreemde zelfs te trappen!! In het begin deedt ze ook zo tegen mij, ik verzorg haar nu 9 maanden en nu is ze echt heel lief. Vindt echt alles best, zolang ik of haar eigenaar het maar ben, en geen vreemde... Ze is gewoon heel erg eenkennig.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: brokjes, Googlebot en 10 bezoekers