beugels langer

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

beugels langer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-02 16:36

Op mijn protocol stond dat ik mijn beugels langer moet doen, maar voor mijn gevoel zitten ze toch echt lang genoeg, maar ja, het zal best zo zijn hoor... maaruh, hoe kan ik testen of ze lang genoeg zijn? Ik meet ze door onder mijn oksel te kijken, dus met de lengte van mijn arm... en als ik erop zit zitten ze wel ongeveer bij mijn enkel, maar das moeilijk te beoordelen als je niet precies weet waar hij zou moeten zitten, dus wie weet er hoe je het precies kan zien?

Druk druk druk... Knipoog


Avanti

Berichten: 13495
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 16:48

Dan zouden de beugels toch goed moeten zitten, want ze moeten bij je enkels hangen. Probeer het anders gewoon een gaatje langer en dat kijk je hoe het zit.

Roosje87

Berichten: 427
Geregistreerd: 06-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 18:05

Ik reed ook te kort volgens mijn instructrice en had mijn beugels ook tot onder mijn oksel. Nu heb ik hem 2 gaten langer gedaan. In het begin wel een beetje lang, maar ben er nu wel aan gewend. *LOL*

Ethelate

Berichten: 20191
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 18:09

ligt ook een het zadel wat je hebt,.
In een dressuurzadel zien ze graag je beugels een gaatje langer...
Ik had ze in het begin 2 gaatjes korter en kreeg van iedereen commentaar..
nu heb ik ze lnger en merk zelf wel dat het fijner zit..

[o]Ook via Stockon boodschappen bestellen met 3x€10 tegoed? Meld je aan met: Eva194999 :)[o]

gomir

Berichten: 23902
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 18:24

Ik zit zelf liever iets korter, ook op mijn dressuurzadel. Ik merk dan gewoon dat ik fijner zit *LOL* Ik heb er trouwens nog nooit commentaar op gehad Verward
Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders en je zou het eens kunnen proberen Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 19:23

Na 16 jaar alleen maar op sprinzadels of veelzeidigheids zadels richting springen te hebben gereden, rij ik op mijn dress.zadel wat ik nu een half jaar heb ook met redelijke korte beugels.
Voor mijn gevoel meer als lang genoeg.
Maar ik heb nog geen commentaar gehad, en zolang ik dat maar 1 x krijg blijven ze lekker zo zitten.
Mocht nu iedereen er opmerkingen over maken, dan zal ik er wel op gaan oefenen.

kaj

Berichten: 3753
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 23:39

Ik rijd zelf graag nogal lang. Nu ik al een behoorlijke poos niet gereden heb en daarvoor ook nogal sporadisch, merk ik dat ik mijn beugels toch weer korter moet doen.
Maar als ik mijn been gewoon laat hangen dan zitten mijn beugels nog niet ter hoogte van mijn enkel maar eerder ter hoogte van mijn voet.

Als ik mijn tenen iets optil dan wil ik mijn voet gelijk in de beugel kunnen steken. Als ik hiervoor mijn hele been omhoog moet doen vind ik het echt niet lekker rijden.

En inderdaad in een dressuurzadel hoor je ook met lange benen te rijden dus ze zien de beugels niet graag kort. Heb je er geen foto van dan is het voor ons misschien wat makkelijker te beoordelen?

Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-02 19:25

Ja, ik ga het gewoon proberen met langere beugels (op de manege hebben ze veelzijdigheidszadels) en een foto, tja, die heb ik nog niet, ik denk dat het nog een paar weken duurt voor ze ontwikkelt zijn, het rolletje is namelijk nog niet vol, maar op de film vond ik ze zelf niet echt veel te kort ofzo, maar ik ga het wel proberen!
Ik ben alleen bang dat ik mijn beugels dan kwijt ga raken, ik weet het niet hoor.. hihi, maar als dat zo is dan weet ik gelijk dat ik mijn hakken verder moet uitdrukken he Haha!

Druk druk druk... Knipoog

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-02 12:27

Ik heb op een veelzijdigheidszadel de beugelRIEMEN tot onder mijn oksel (dus daarna nog de beugel zelf). Ik denk dat het meer aan je bouw ligt, want als jij korte beentjes hebt zijn die beugels veel te lang. Kijk gewoon waar je fijn en netjes mee kan zitten of ga een beetje experimenteren.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

manzano

Berichten: 18364
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-02 22:57

Tja, vroeger reed ik ook altijd normaal en nu gewoon lang. In het begin rijd het echt Boos! , maar als je er eenmaal aan gewend ben wil je niet anders meer. Ik zou gewoon beginnen met een gaatje langer en dat evt. later uitbouwen, tenzij dat al genoeg is. Ik meet altijd de beugels idd tot mijn oksel en er daarna nog ong. 2 gaatjes bij.
Ik heb ook een keer commenteaar (puntenaftrek Boos!) gehad dat ik ongelijke beugels had Verward. Tja, bij die manegezadels zijn de beugelriemen meestal ongelijk of er zit een supergroot verschil tussen de gaten in de riemen en dan doe je maar wat het beste zit en trouwens voor mijn gevoel zaten ze gelijk.
Maar waar ze volgens mij op letten qua lengte is dat je benen redelijk recht afhangen en dus niet heel erg overdreven gebogen zijn in de knie. En de truc met meten tot je oksel is natuurlijk niet altijd van toepassing, want misschien heb je relatief korte armen en lange benen of andersom.

Jeddah

Berichten: 14363
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Corning Ar USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-02 23:01

Rij een half uurtje zonder beugels, doe daarna je beugels weer in, je zal dan voelen dat ze te kort zijn. Dan opnieuw iets verlengen. Dat zal te lang voelen, maar gewoon mee door-rijden, kijken hoe het gaat.

Dit moesten wij vroeger van onze dressuur instrukteur doen (17 jaar geleden)....

:+: Mijn paardjes :+:
Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

ruby_babe
Berichten: 14
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 14:20

Hey ik heb zelf ook een tijdje gereden met te korte beugels en kreeg daar ook komentaar op. maar toen ik ze langer had gemaakt viel ik steeds terug in het zadel toen heeft mijn instructrise geadviseerd om eens zonder stijgbeugels te gaan rijden en dat heb ik dus een paar lessen gedaan. (dat was om aan te leren mijn benen niet op te trekken) en sinds dien heb ik ze 2 gaatjes langer! en het is inderdaad fijner zow want je krijg ook minder spierpijn en je zit veel meer rechtop! suces ermee!

people becareful on youre horse befor you know it she's gone!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 14:30

Voor iemand die niet de juiste houding heeft, is het al snel zo dat ie het gevoel heeft niet langer te kunnen zitten. Waarschijnlijk zit je wat te ver achter in het zadel, daardoor voel je niet dat je beugels te kort zijn, en komen ze tot je enkel. Voor in het zadel zitten, en niet in een stoelzit. Dan kun je waarschijnlijk langer zitten.

Maar, dit is een optie, vanaf internet is het natuurlijk moeilijk te vertellen, omdat je geen beeld erbij hebt.

Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-02 19:03

hmm, ik ben mijn zit wel aan het proberen te verbeteren... ik zit met een te bolle rug (ik vind al wel dat het al beter gaat), ik moet zorgen dat het tussen mijn schouders hol is en goed naar voren kijken...
het gaat al wel veel beter hoor Lachen maar misschien gaat het inderdaad nog wel veel beter met langere beugels! Maar weet je wat ik zo lastig vind... als je in boeken leest moet je je heup inknikken ofzoiets??? maar hoe doe je dat??? Das echt vaag en ja, je moet je zitbeenknobbels voelen he, maar die voel ik niet echt in het zadel, ik heb zeker een te dikke kont Bloos Haha!

Druk druk druk... Knipoog

ruby_babe
Berichten: 14
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 20:27

Nee hoor je hebt absoluut geen te dikke kont haha! je moet gewoon proberen om de onderste stukken van je kont-bot te voelen(zitbeenknobbels) ga eens om te oefenen op een stoel. ga zitten en net zo lang van positie veranderen totje ze voel! ga helemaal rechtop zittenschouders naar 8teren en probeer je kont een beetje naar 8ter te duwen en ga een beetje schuiven net of je rijd (het zadel uitvegen)! als je ze voelt ga je kijken wat voor houdingh je hebt en ga die uit proberen op je paard!(vraag aan je instructeur of het de goede zit is maar als je ze voelt en goed rechtop zit met je schouders naar 8ter kan het eigenlijk niet missen! succes!!! Laurie!!!!

people becareful on youre horse befor you know it she's gone!

Fleury

Berichten: 4908
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-02 14:43

Ik heb best wel lange benen en rijd op een niet al te grote pony. Ik vind het keifijn rijden met kortere beugels en als ik ze langer maak hangen mijn benen wel best ver onder de buik. Dat rijd al helemaal niet fijn en voorla niet omdat het (eerst) een pony was die best veel bokte.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-02 14:52

Als je kort zit dan ga je snel achter de beweging zitten.

Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-02 18:57

Haha, ik voel mijn zitbeenknobbels op een stoel en op de fiets wel ja, als ik inderdaad heel rechtop ga zitten en een beetje beweeg. Morgen heb ik weer les, dus zal ik ook weer hard mijn best doen op het paard Knipoog
En ik heb nog even een oude foto gevonden, hij is van een jaar geleden en tja, ik probeer nu al wel op mijn zit te letten, dus hij zal best wat verandert zijn, maar tis maar voor een idee:
<img src="http://www.clubs.nl/ClubsData/Paarden%20en%20Dressuur/incoming/Brenda%20op%20Lambada.jpg">
Wat mijzelf opvalt is dat ik in ieder geval niet mijn voeten onder mijn heupen en schouders heb... das dus al fout, komt dat omdat ik hier te ver naar achter zit ofzo??? Enne ja, verder is het ook moeilijk beoordelen op zo'n foto, je kunt wel zien dat ik niet bezig was met rijden. Ik was net opgestapt en poseerde even voor de foto, dus dan kun je het zowiezo niet echt goed beoordelen, maar ja...

Druk druk druk... Knipoog

ruby_babe
Berichten: 14
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-02 19:08

haa wat ik zo kan zien is dat je meer je hakken naar buiten moetdraaien en je been iets meer naar 8teren leggen! verder meer een holle rug proberen te maken en schopuders meer naar 8teren! handen hoger tot boven de manenkam. (maar dit komt op de foto denk ik omdat je net was opgestapt). verder moet je morgen maar eens goed gaan voelen op het paard en een beetje uitproberen of je ze voel die knobbels en als je ze eindelijk hebt gevonden probeer je in die houding( als je rechtop zit tenminste) verderte rijden en goed dat zadel uit vegen! hopelijk heb je er wat aan! groetjes Laurie!

people becareful on youre horse befor you know it she's gone!

Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-02 20:14

Ja, die dingen die jij mij zegt wist ik al Knipoog
Schouders naar achter, rug hol Knipoog en ja, mijn tenen staan naar buiten :S maar dat heb ik met lopen ook :S
Dus ik moet mijn benen verder naar achter, tja, ik zal het eens proberen Knipoog ik zie het zelf ook wel op die foto, maar ja, ik heb niet het gevoel bij het rijden mijn benen te ver naar voren te hebben, maar ik zal zien morgen Knipoog

Druk druk druk... Knipoog

ruby_babe
Berichten: 14
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-02 20:53

okeej nou veelsuc6 met proberen en goed onthouden hakken laag en naar buitnen duwen!!! en je moet gewoon dat onderbeen van je iets meer draaiennaar 8ter snappie? dus niet hget hele been he Pling hihi maardat snaptje je denk ik al!!! veel plezier morgen en suc6!

people becareful on youre horse befor you know it she's gone!

Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-02 17:59

Ik ging gister in de les een buitenritje maken... op zich wel leuk, alleen gingen we haast alleen maar stappen, dus het was best saai Verdrietig Bovendien was er dus niemand die op mijn houding lette, maar goed, aan de andere kant, bij dat stappen kon ik er zelf dus wel goed op letten, ik kon mijn aandacht daaraan besteden he! Ik vond het wel redelijk gaan, alleen moet ik er wel constant aan denken :S als ik er even niet aan denk zit ik weer verkeerd, maar das natuurlijk logisch, want zo ben ik het gewend. Ik heb mijn beugels ook een gaatje langer gedaan, zit inderdaad best lekker Lachen ik weet niet of het nog langer moet, maar dat kan ik anders de volgende keer wel vragen als mijn normale instructeur er weer is, hij was namelijk op vakantie...
Nog even een vraagje he, als ik mijn hakken goed uitdruk en mijn tenen naar binnen draai zit mijn gewicht zeg maar aan de binnenkant van mijn voet en wat ik ook doe, daar blijft de druk, maar ik had ergens gelezen dat de druk juist aan de buitenkant van je voet hoort te zitten Frusty klopt dit? En zo ja, hoe krijg ik dat dan voor elkaar Verward

Druk druk druk... Knipoog

ruby_babe
Berichten: 14
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-02 18:25

heey is wel fijn dat je gisteren zo hebt kunnen oefenen en dat je er nu nog veel aan moet denken is lochies want je hebt nooit anders gedaan en om ineens precies te weten hoe het moet gaat gewoon niet! je mopest in het aller eerste begin denk ik toch ook wel goed blijven denken hoe je goed moest lichtrijden enz enz! dus dat is volkomen lochies!enne dat van het gewicht...ik heb gehoord altijd dat het gewicht verdeelt moest zijn over je gehele voet omdat het anders slecht is voor je voeten! als je namelijk op een kant gaat van de voet je gewocht zet dan gaan je botten ook scheef staan tijdens hetrijden snap je? ikkan het niet echt goed uitleggen maar probeer dit eens dan snap je het wel!ga met je voet gewon op de grond staan en druk die eens net of je je voet verzwikt dus maak die beweging ermee dan zul je merken als je hem daarna weerterug zet dat het gelijkveel minderzwaar is! of andersom je zet je voet oom weer eerst recht en dan doe je het zelfde alleen dan naar de binnenkant! weer zul je merken dat het heel zwaar is veel zwaarden als normaal! dus probeer je voet als jeje hakken uitdrukt en tenen naar binnen doet probeer om het gewicht te verdelen over je voet! vraag instructeur voor verdere uitleg want zo over internet is nogal moeilijk! maar ik heb geprobeert het uit te leggen! alweer suc6 er mee!
xxxx Laurie!!!

people becareful on youre horse befor you know it she's gone!

Brendahorseslover

Berichten: 545
Geregistreerd: 16-01-02
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-02 18:33

Tja, dat is wel logischer ja, gewicht eerlijk verdeeld, maar dat lukte niet helemaal als ik mijn hak uitdrukte en mijn tenen recht naar voren deed :S maar het is allemaal nog wennen natuurlijk, ik hoop dat mijn verzorgpaard dinsdag niet meer kreupel is... kan ik ook weer op mijn zit letten en als mijn instructeur terug is van vakantie dan kan ik inderdaad ook hulp vragen. Bovendien neem ik na mijn tentamenweek, das volgende week en die week erop ook weer eens priveles, dus dat komt wel goed Haha!
In ieder geval heeeeeel erg bedankt Lachen Enne, als de foto's van mij op Treffer zijn ontwikkelt plaats ik ze ook nog wel even, das dus van die wedstrijd, dus die foto's zijn recenter he!

Druk druk druk... Knipoog

alf
Berichten: 18
Geregistreerd: 04-04-02
Woonplaats: A'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-02 09:35

Ik rij ook altijd op een springmaat tijdens dressuur, maar dan moet je gewoon wat vaker zonder beugels gaan rijden dan merk je op een gegeven moment niet eens meer dat je je beugels langer doet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MizzMontana, noordje, SterreMarie en 33 bezoekers