paard bijna in sloot

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tinka

Berichten: 1500
Geregistreerd: 20-12-01
Woonplaats: Den Bommel

paard bijna in sloot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-02 20:21

Ik heb mijn paard, een 6 jarige merrie nu bijna 3 maanden. Bij de vorige eigenaar was ze recreatief gereden vooral in de binnenbak, ze ging denk ik niet zo vaak naar buiten. Ze is wel redelijk verkeersmak maar vind trekkers, vrachtwagend ed. best wel eng. Daarom ga ik voorlopig alleen met een ander paard samen rijden die wel goed verkeersmak is. Vandaag ging ik dus samen met een vriendin rijden, haar paard staat in dezelfde wei en is 100 % verkeersmak. Het ging best goed tot we een geparkeerde trekker tegenkwamen, met daarachter van die grote rollen kabels. Vreselijk eng dus vond mijn paard. Het paard van mijn vriendin ging er gewoon langs. Naast die trekker was nog zo'n 2 meter ruimte, maar nee mijn paard vond het zo eng dat ze gewoon nog meer op zij ging en daar was dus een sloot. Ze ging dus bijna die sloot in. Ik dreef haar voowaarts maar ze bleef opzij gaan. Nadat ze met haar achterbenen bijna in die sloot zat heb ik haar gelukkig toch naar voren kunnen schoppen en is het geen zeepaardje geworden. Hoe kan ik dit in de toekomst het beste oplossen. Als ze iets eng vind wil ze er dus absoluut niet langs en gaat dan achteruit lopen. Als ik haar dan benen geef of een tik gaat ze nog harder achteruit of bokken. nou een lang verhaal, ik hoop dat iemand tips heeft.


Corona

Berichten: 781
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-02 13:52

hoi, maël heeft dat probleem gehad toen ie voor het eerst onder het zadel de bak uit moest lopen. hij wilde er absoluut niet uit en ging ook achterwaarts en lopen draaien. wat helpt bij mij is geduld hebben. niet gaan schoppen of slaan, gewoon eerst even laten ruiken, gaat ie achterwaarts even aansporen om te laten zien dat dat eigenlijk niet mag.
als ie toch achterwaarts gaat even een rondje en er weer naar toen en weer en weer en weer.
net zo lang totdat hij ziet dat er niets engs is en dan langzaam aansporen om er langs/door heen te gaan. zeker nooit en te nimmer opgeven. dat heb je nu goed opgelost. ze is er langs gegaan uiteindelijk.
en dan had je er eigenlijk nog 10 keer langs moeten rijden, hij laten ruiken aan de trekker. totdat ze er braaf langs liep.
en je moet leren dit soort situaties juist op te zoeken of iig niet te vermijden. anders blijft je paard alles eng vinden. zoek het maar gewoon een beetje op. liefst natuurlijk in de bak of op je eigen erf zodat er geen verkeersongelukken kunnen ontstaan.
succes!!

Bon Jovi rules!

Josée
Berichten: 51
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Bergen op Zoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-02 19:45

Ik leef met je mee. Ik heb dus onlangs echt in de sloot gelegen en da's niet fijn. Ze moest er met een trekker uitgetrokken worden, het arme beest. Maar tips heb ik niet voor je want ik weet niet of je het altijd wel kunt voorkomen. Ze moet i.p aan alles wennen kunnen. Tact, beleid en volhouden. En zelf niet bang worden want dat is bij mij een groot probleem; ik ben bang dat ze er weer in springt.

Tinka

Berichten: 1500
Geregistreerd: 20-12-01
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-02 20:39

Ik denk dat het op den duur ook wel beter gaat. Ik ben al van plan samen met een vriendin op zondag naar een industrieterrein te gaan om te oefenen met stilstaande vrachtauto's. Gisteren is ze wel langs een shovel met een hele enge bewegende grijparm gegaan toen ik er naast liep. Vandaag was ze heel vervelend, ze wilde niet bij de wei weg en bleef maar achteruit lopen. uiteindelijk is het toch gelukt, en ben ik na een klein stukje maar weer terug gegaan zodat ik niet bleef vechten. Ik vind het inderdaad eng als ze zo richting de sloot gaat. Mijn vorige pony heeft me vorig jaar richting sloot geduwd toen ik er naast liep en ik heb toen mijn enkel heel vervelend gebroken. Sindsdien ben ik al helemaal geen held meer, maar ik ga er toch op.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antheman, Duhelo, kaatje89, linda2008, Maddiechadi, MvBeek, WendyShet en 17 bezoekers