gogue/chambon

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 56334
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

gogue/chambon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 20:18

Wat is nu eigenlijk de functie van een gogue/chambon?
Voor wat voor doeleinde of problemen is het aan te raden?
En wat is het verschil in beide teugels?

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!


Sirius_
Berichten: 10232
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:27

chambon:
Er wordt veel ruggebruik gevraagd, daar het paard met zijn hoofd voorwaarts wordt gedwongen. Bij opwaartse beweging wordt druk achter de oren en in de mondhoeken verkregen. Bij het zoeken naar een uitweg voorwaarts en neerwaarts zal de Chambon zachter worden en tenslotte niet meer inwerken en de druk achter de oren en in de mond verdwijnen. Het paard heeft zelf de oplossing gevonden. De paarden werken diep en ontspannen; hierdoor worden de rugspieren verder ontwikkeld. De Chambon kan zowel tijdens het rijden als bij het longeren worden gebruikt.

gogue:
Er wordt veel ruggebruik gevraagd, daar het paard met zijn hoofd voorwaarts wordt gedwongen. Bij opwaartse beweging wordt druk achter de oren en in de mondhoeken verkregen.Door het rondlopen van de teugel, blijft het paard een constante aanleuning houden met het bit, hierdoor wordt het paard nageeflijk. De paarden werken diep en ontspannen; hierdoor worden de rugspieren verder ontwikkeld. Kan zowel tijdens het rijden als bij het longeren worden gebruikt. Zeer geschikt voor het africhten van jonge paarden.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:30

Dit is wat Pronk erover zegt in "in het rechte spoor":
..Bij de chambon kreeg het paard wel druk in de mondhoek, maar niet op de lagen. Bij de gogue is dit wel het geval. Het heeft dus een sterker effect dan de chambon en vereist een nauwkeurige bepaling van de lengte van de koordjes. Wanneer de koordjes kort gegespt worden, kan het paard het hoofd niet meer naar voren brengen, hetgeen wel mogelijk moet zijn.

Beiden hulpteugels, mits goed afgesteld, bevorderen het ruggebruik van het paard en zorgen voor het aan het bit blijven van het paard door de geleidelijke drukverzwaring...

Overigens is het niet de bedoeling om je paard naar beneden te 'dwingen', ook bij deze hulpteugel is het de bedoeling dat je paard zelf zijn evenwicht zoekt en zich licht maakt dankzij de impuls van achteren.

De gogue heeft mijn voorkeur trouwen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers