wat te doen als je je paard niet uit de wei krijgt?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

wat te doen als je je paard niet uit de wei krijgt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 18:57

ik heb ALLES al geprobeerd.. (vandaag dan he, het ligt vaak aan dr bui) isatie had zin om te spelen dus ik heb meer dan een uur achter die knol lopen rennen. nou dan heb je het dus ECHT NIET koud meer he.. pfft wat een beest! en ze bleef maar rennen he. ik heb brokjes al geprobeerd brood en al dat soort dingen.. insluiten trouwens ook maar ze gaat echt nog geen cm langs je.. en begin nou niet over een loingeerlijn want die heb ik niet.. alvast bedankt.. Frusty

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 19:04

Als je er achteraan rent, denkt het paard dat jij wil spelen.
Haal je je paard alleen eruit om te werken ? Als dat zo is, kom dan ook in de wei om niks te doen, gewoon even aanhalen en wat lekkers geven.
Verder moet je gewoon stoïcijns achter hem aanlopen, op den duur wordt hij het beu en de volgende keren hoef je maar even erachter aan lopen en hij komt al.
Lekkers geven kan natuurlijk ook elke keer dat je hem pakt.
Geduld is vaak het beste om te gebruiken.

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 19:09

ja maar ze is gewoon TE slim.. die andere paarden die krijg ik (op den duur) wel maar daar heb ik niks aan.. ik had haar vandaag BIJNA maarja dan rent ze weer weg. echt ZO irritant.. ik zal wel een paar keer de wei in gaan zonder verder iets te doen.. wel goed idee btw!!

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

pmarena

Berichten: 36456
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:05

Inderdaad ervoor zorgen dat het ook LEUK Haha! kan zijn als jij eraan komt,
dus af en toe wat lekkers geven , een beetje spelen , eens meenemen uit de wei om even in stal een appeltje te eten.....of een kort wandelingetje te makenwaarbij je ven wat gehoorzaamheid met haar doorneemt zodat
ze zich braaf voelt , en daarna weer lekker op de wei.

Het scheelt een hoop , net als NA het werken weer terug zetten op de wei , al is het maar om even te rollen , dan is er niks verloren als ze van de wei af gaat want ze komt gewoon weer terug en wellicht gebeurd er iets leuks als ze meegaat....

Wil ze toch niet komen dan doe ik bij mijn pony het volgende :

Ik jaag haar even een beetje op.
We spelen regelmatig een beetje op de wei en daarna haal ik haar altijd aan , dus wil ze niet komen dan laat ik haar even een rondje spelend rennen en dan komt ze zo naar me toe , blij !! Lovers

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm te koop *\o/* Klik hier

Rena
Berichten: 203
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: loosdrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:14

Een vriendin van mij krijgt haar paard ook nooit. Vorig jaar haar de tip gegeven iedere keer als ze naar hem ging kijken alleen een aai en een appel geven. Na een paar dagen halster om en aaien en een appel en weer af. Na een paar dagen had ie al zoiets van he daar heb je haar met die lekkere appel. En kwam ie graag aanlopen. Het jaar daarvoor kon ze hem dus echt niet krijgen. Terwijl die van mij graag aankwam en die van haar op een afstand stond te kijken. Van mij kreeg ie toen steeds een appel en kwam ie er ook bij staan. En toen ze na een week of zes het land weer uit moesten kon zij hem niet vangen en naar mij kwam ie zo toe lopen. Vandaar die tip en het lukte ook nog. Succes, want ze kunnen soms het bloed onder je nagels vandaan halen.

mijn dieren zijn me heilig, mijn dieren zijn me alles!

toontje
Berichten: 94
Geregistreerd: 28-10-01

laten staan

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:15

hoi ik weet het ze halen het bloed onder de nagels vandaan. mijn pony is nu 20 en laat zich nog steeds niet vangen. alles geprobeerd je kan het zo gek niet bedenken. toen zei iemand dat ik hem een keertje moest laten staan. beetje heftige straf dacht ik. de hele nacht op de wei.
maar ja toch maar geprobeerd en ja hoor madam liet zich de eerste paar weken gewoon pakken. nu is het weer een ramp. ik weet het ook niet meer. maar er achteraan rennen is niet de oplossing tenzij je voor de marathon oefent. dan weet ik nog wel een pony! veel geduld en belonen als ze de pony hebt niet boos worden !!! succes

spokey

Berichten: 1864
Geregistreerd: 21-02-02
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:17

macario schreef:
ja maar ze is gewoon TE slim.. die andere paarden die krijg ik (op den duur) wel maar daar heb ik niks aan.. ik had haar vandaag BIJNA maarja dan rent ze weer weg. echt ZO irritant.. ik zal wel een paar keer de wei in gaan zonder verder iets te doen.. wel goed idee btw!!

Ik ken dat heb gisteren er zowat een uur achteraan gelopen. Andere paarden kwamen wel maar hij wilde echt spelen samen met nog eentje. Dan had ik hem bijna en dan in een keiharde galop weg sjeezen. En dan die kop die hij erbij trekt dan moet ik aan de ene kant er ook wel weer om lachen.

flaim

Berichten: 314
Geregistreerd: 08-01-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:20

ik heb m'n paard 10jaar en nog komt hij vaak niet.ik rij al 1,5 niet meer en als hij op de wei staat geef ik hem lekkers en haal hem er vaak niet uit.het enige wat nu helpt als hij weer niet komt is hem negeren en naar een ander paard toe gaan dan kijkt hij echt van dit kan niet je komt toch voor mij Verward .en dan na aarzelen komt hij toch maar.is wel een leuk gezicht als hij zo raar naar me kijkt haha

groetjes

Ineke2


Berichten: 22187
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:28

Zorg dat ie het leuk vind om met jouw mee te gaan, dus niet alleen maar om te werken eruit halen zoals de anderen al zeiden.

Verder kun je als hij telkens wegrent, er achteraan wandelen (niet rennen wandelen ) geef hem geen kans om te grazen, zorg dat hij blijft lopen.
Op een gegeven moment word hij dat beu en is het geen probleem hem te pakken, beloon hem dan uiteraard!

De eerte paar keren kan het zijn dat dit erg lang duurt, neem er dan ook de tijd voor! (lang duren is in dit geval toch zeker wel een uur of 2 uur)

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

uit de wei...

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:41

TIP!!......paarden zijn van nature heel nieuwschierig....
ga is op je hurken zitten en speel met de grassprieten zonder verdere aandacht naar je paard(let wel op andere paarden dat ze je niet omver lopen)kijk naar je paard of hij geintresseerd is en naar je toekomt,
blijf iedergeval rustig,eventueel een halstertouw voorzichtig om zijn hals leggen als hij bij je is,ren nooit achter je paard aan! groetjes

Lepeltje

Berichten: 2898
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: de keukenla

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:42

Hoi, ik leef helemaal met je mee ik heb ook last van zo'n pony. Jammer genoeg is de pony die ik verzorg verschrikkelijk verwend door haar vorige verzorgsters. Als je dan te dicht bij haar in de buurt komt en ze ziet dat je niks lekkers hebt wordt je werkelijkwaar aangevallen. Gelukkig begint ze het een beetje af te leren en steigert en hapt ze af en toe alleen nog naar me, maar eerder was het echt keihard op me afrennen, omdraaien en goed raak trappen. Het enige wat ik hiermee wilde zeggen is eigenlijk dat je ook weer niet teveel met lekkers moet gaan verwennen. Het klinkt heel logisch maar ik ken echt mensen die het gewoon met elke dag wat lekkers oplossen. Nou, dat heb ik wel geweten en ik moest er niet aan denken dat er ooit een klein kind in de wei zou komen, die zou hartstikke doodgetrapt worden.
Koe
Maar goed, ik heb het toen opgelost door die pony met een zweep net zo lang van me af te jagen tot ze uitzichzelf naar je toekwam. (tip van een bokker, haha) Ik mocht haar vooral niet aankijken want dan viel ze je aan. Ik ben de hele middag bezig geweest maar uiteindelijk was het me gelukt en zelfs zo goed dat de pony me de hele tijd achterna liep. (zonder kuren, oortjes naar voren) ik heb haar volgens mij wel 40 keer los en vast gemaakt voor ik het eindelijk echt goed vond, heel veel rondjes tussendoor gestapt en toen vond ze het dus niet bijzonder meer en kon ik haar gewoon pakken.
Maar goed, mijn probleem was heel anders dan de jouwe en ik denk inderdaad dat voor jou veel leuke afwisseling goed zal helpen.

Washbar, 100% natuurlijke shampoo uit Nieuw-Zeeland voor paarden en honden

Ireen_
Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:59

Zolly heeft daar ook wel een handje van... Hij is heel erg speels, en ziet het ook echt als een spelletje wanneer ik achter hem aan loop! Dan ben ik bijna bij hem, steek m'n hand uit en dan springt ie opzij en rent weer weg... En zij weilandje is niet eens zo groot! Gisteren was ik al een half uur bezig met vangen.. toen had ik er wel genoeg van en dacht "jah daag zoek het maar uit dan..." ik was best wel pissig.. stond ik bij het hek komt meneer gewoon aanlopen!!
veel succes met het vangen Haha!

Eilandje

Berichten: 2564
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:20

Wat ook wel eens wil helpen, is doen alsof je een paard bent. Dwz doen alsof het gras héél interessant is, ergens bij een lekkere graspluk blijven staan (& er ook naar kijken ipv naar je paard), dan weer een paar meter verder dichter in de buurt van het 'doelwit', dan weer een paar meter de andere kant op, enz, tot je uiteindelijk heel toevallig ;-) uitkomt waar je moet zijn.

Voor mijn eigen paard zijn zo van die toeren gelukkig niet nodig, maar 't is me op die manier al verschillende keren gelukt om pony's te vangen op de ponykampen waar ik in de zomer les geef... Maar 't helpt ook niet altijd, of soms maar een paar keer, zo heb ik daar eens een pony gehad die echt niet te vangen was, ook niet met iets lekkers ofzo, maar die elke keer opnieuw wél kwam als je met een zakdoek begon te wapperen :-?

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 21:28

ja ik zal die appel wel eens proberen.. en ik ga vooral snel doen. want meestal heb je in het begin nog wel een kans maar zpdra ze aan de ren is krijg je dr echt niet meer. zoals de eigenaar zei: dan gaat ze aan de andere kant van de (GROOOOTE) wei staan met zo'n kop van NANANANA je krijgt me toch nooit! *pfft* maarja.. ik was echt shagerijnig daarna.. maar heb wel goed gezien wat een bewegingen die knol heeft man SOOO echt NIET NORMAAL.. ik zal wel ff wat dingen proberen.. eerst gewoon vanuit gaan dat ze gewoon meegaat.. *morgen komt verslag hier te staan Haha! *

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

hoe je het doet...

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:42

tip....hou je geduld en verwacht niet teveel...succes

Ethelate


Berichten: 20189
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:59

ik geef Toscar altijd een koekie als ik hem uit de wei haal (als ik hem vast klik) dan hoe ik ten minste geen 2 hectare achte rhem na te rennen! Haha!
Soms heeft hij geen zin en blijft hij staan, dan ga ik tegen Nelly (zijn weiland-vriendinnetje zitten praten en aanhalen... moet je zien hoe snel dat jaloerse beest er langs staat van wat-doe-jij-nou?-Je-komt-toch-voor-mij-koppie!
Wat ook helpt is ga gewoon buiten het hek zitten en ga door je pony "heen"kijken! stuur dus bv naar de neus! Kijk haar vooral niet aan en blijf staren op een punt en beweeg met haar bewegingen mee! Ze zal oogkontact willen maken en uiteindelijk naar je toe komen! *soms duiurt het langer als anders!*

Mijn tip blijft, neem altijd een koekie mee, dan vinden ze het helemaal niet erg om uit de wei te moeten! En ik laat Tos altijd van de wei naar stal om de paar meter stil staan en in de berm eten (daar staat op dit moment langer gras als op de wei)
En op stal krijgt hij zijn extra voer... *eten is belangrijk voor de vreetzak! Vork *

(p.s. een longeerlijn is te koop... Schijnheilig )

[o]Ook via Stockon boodschappen bestellen met 3x€10 tegoed? Meld je aan met: Eva194999 :)[o]

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-02 17:26

verslag:
de eigenaar was er ook en die zag gelijk al dat we dr toch niet gingen krijgen vandaag. we hebben de wei kleiner gemaakt zodat ze zich niet klem kan vreten (ze heeft hoefbevangenheid gehad.. maar ze waren er net op tijd bij!!) dus dat willen ze niet meer.. maargoed zo is ze dus wel makkelijker te vangen.. de eigenaresse vertelde dat ik dr brokjes moet geven en ondertussen dr neus vast moet grijpen "dat is de enige manier" dus ik ga die methode maar ff toepassen Haha! *LOL* Tong uitsteken

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

Faline

Berichten: 7545
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 18:42

Ik blij dat ik van die lievertjes heb! Lovers
Mijn pony loopt nooit weg als ik dr aankom, wil een ander haar pakken dan is ze weg.. Lovers
En mn nieuwe beessie wou eerst ook nog wel eens weg lopen maar nadat ik een paar keer in de wei was gekomen om iets 'leuks' te gaan doen bleef ze ook staan en als ik nu naar mn pony ga komt zij ook mooi aanlopen van; "ohh.. en wat gaan we nu doen??"
2 paardjes tegelijk binnen zetten is zo ook geen probleem!

Wel irri is dat ik het altijd zelf moet doen want bij anderen lopen ze weg,
dat doet mijn pony voornamelijk.. paardje neemt het over.. Schijnheilig
maar mn paard loopt vooral te klieren als ze met haar willen weglopen, op hakken staan, domme sprongetjes maken enz.. en met zo'n paard op maat (1.70/1.75 wet niet precies, iig groot genoeg! Knipoog ) is dat niet fijn om mee te lopen. Bij mij loopt ze netjes mee Tong uitsteken
Eigelijk wel lief maar de verzorger van mn pony kan haar nooit uit t land krijgen om te gaan rijden oid en als ik ziek ben kunnen ze beide paarden niet of met moeite binnenkrijgen... Gaaaap Toch hou ik wel van ze Lovers *LOL*

Auri X Kharamel veulentje geboren 16 juni <3 <3

Rinske

Berichten: 23960
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 20:13

Mijn paard heb ik na 4 jaar tobben verkocht ook om die reden Huilen . Er waren nog veel meer dingen, maar dat niet uit de wei kunnen halen was er één van. Ik kon het gewoon niet meer aan. Ik kon niet meer rijden, want ze was niet te vangen. De ene dag liep ze zo mee en de volgende dag was ze dus echt nukkig en chagrijnig. Ik heb ook alles geprobeert.
Alle methodes die hier boven al vernoemd werden, maar nix hielp.
Ze stond 's nachts wel op stal, maar ik had geen verlichte bak tot mijn beschikking en in het donker rijden ging ook niet. Ze wist gewoon wanneer ze moest rijden, en soms kon je haar niet eens binnen krijgen om te eten. Ik denk dat ze het gewoon veel fijner vond op de wei.
Maar gelukkig heb ik met mijn nieuwe paard helemaal geen problemen!! Haha! Haha! Cool Afkloppen... Schijnheilig
Veel suc6

guidolover

Berichten: 1642
Geregistreerd: 26-09-01
Woonplaats: St. Maartensdijk (zeeland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 20:57

ik neem altijd iets lekkers mee voor guido als ik hem ga halen in de wei (ook op stal enzo hoor) op den duur weten ze dat en komen ze meteen op je af!

Guido is mijn Black Beauty...!!

**ik heb weer foto's in mn profiel**

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-05-02 19:46

vandaag geprobeerd met een longeertouw, opsluiten maar het ging echt niet, ze werd er alleen maar paniekerig van. morgen gaat de eigenaar me helpen Extreme duivel

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

Annabelle

Berichten: 539
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Spijkenisse en Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-02 19:55

Als je pony/paard nou een echt maatje heeft, (wat wel te pakken is) haal je dat maatje van je pony gewoon er uit en dan komt je pony (hopelijk) achter je aan.

Veel succes!

pmarena

Berichten: 36456
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-02 20:38

Heb dat verhaaltje van die longeerlijn ook nog NOOIT zien werken ,
wel des te meer ZEER gevaarlijke taferelen ermee gezien .... Huilen

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm te koop *\o/* Klik hier

haike

Berichten: 13148
Geregistreerd: 06-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 21:28

een hele andere aanpak:
geen water geven, als ze dorst krijgt komt ze vanzelf.

Klinkt misschien wel hard maar is een zeer handige aanpak. Heb het bij mijn pony ook gedaan.

Baret, L1+32! en L2+26 M1+10 M2+23 Z1+21
Izadina, L1+19 L2+10


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ballard_L, Bloem39, ElCamino, hoogendroog, MiniMeLona, opisop_shop, Roosje1993, Siebel, StalNollie en 22 bezoekers