uitglijden in de trailer

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lieke

Berichten: 10205
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

uitglijden in de trailer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-02 17:07

Smiles is al een hele tijd onrustig is de trailer(2 paards). En dan echt heel onrustig. Wij dachten eigenlijk dat hij gewoon vervelend was. Maar vandaag was hij wel erg vervelend. Dus ik ging bij hem in detrailer zitten, en rijden. Maar smiles glijdt heel erg uit met zijn achter benen, hij knalt van de ene kant naar de andere kant helemaal in paniek op zn kont. Ik heb geen idee wat we er aan kunnen doen hij staat op rubber en op stro.


pmarena

Berichten: 34417
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 17:14

Op goed rubber zouden ze toch stevig moeten staan Verward ...

Kan het niet zo zijn dat het stro de oorzaak van het glijden is , dat is wel glad , rubber is als het goed is stroef....

Ofwel je hebt een stroeve laag die je door het stro glad maakt .
Wel eens gewoon zonder stro geprobeerd ?

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 17:18

Als rubber nat wordt (urine, stront), kan het toch nog vrij glad worden hoor. Heb je echt 'ruw' rubber, of van dat vlakke, gladde rubber?
Wij hebben een heel speciale bodem met een soort steentjes (heel klein) en nog iets. Ik heb geen idee hoe het heet, en ik zou niet weten wat het precies is, maar het helpt super tegen vocht en het is erg ruw.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 18:51

Ik heb een beetje hetzelfde probleem: als hij alleen in de trailer staat, gaat het goed. Staan ze met zijn 2-en, nou dan is het muiten geblazen Haha! Ik heb een rubber-mat erin liggen (is poreus, dus niet glad, op maat laten maken) en die duwen ze met zijn 2-en zelfs -onder het schot door!- de neus van de trailer in. Onder de mat ligt een polyester gietvloer. Als die vloer dus nat wordt zonder de mat, is het pas echt glijen, vandaar de mat. Ik zou je willen aanbevelen een poreuze rubber mat te kopen, geen strooisel op de vloer- en zorgen dat hij wat te doen heeft in de vorm van een lekker bakkie hooi. Bij ons gaat het de laatste tijd erg goed als ze wat te eten hebben...
Het kan ook zo zijn dat je het schot erin moet laten als hij alleen staat, sommige paarden hebben die steun echt nodig.

lynn
Berichten: 357
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Doetinchem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 19:52

dat komt me bekent voor mijn pony(lynn)heeft pricies het zelfde probleem de vorigre keer dat ze op de trailer stond is ze gaan hangen en twee maanden kreupel geweest(augustus ) ze heeft er inmiddels wel weer op gestaan maar we hebben toen nog niet met de trailer gereden.
probeer het eens met het schot breed of haal het schot eruit
mijn pony staat wel rustig op een vrachtwagen

Zaterdag Gelderse met Leonard:)

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100906
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 21:46

Mijn eerste pony had een soortgelijk probleem.
Wij dachten eerst ook dat hij constant uitgleed, maar achteraf bezien ging hij in paniek echt letterlijk op z'n kont zitten.
Hij stond ook op een rubbermat met profiel en stro.
Op een of andere manier had hij de schrik goed te pakken, hij bleef maar achterover hangen en proberen te gaan "zitten".
We hebben toen het tussenschot uit de tweepaardtrailer gehaald, en dat ging al snel iets beter.
Na ongeveer een jaar (en heeeeeel rustig rijden en veel geduld) was het probleem definitief verholpen.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 22:04

Stro op rubber met vocht en dan het liefst nog ijzers is ideaal voor een goede glijpartij in de bochten. Misschien dat zaagsel beter gaat.
En natuurlijk ontzettend voorzichtig rijden! Langzaam door de bochten, geef hem de tijd om zich schrap te zetten, idem dito met optrekken en afremmen, laat je niet opjutten door verkeer dat achter je loopt te pushen, ze wachten maar.

Nulla tenaci invia est via

Lieke

Berichten: 10205
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-02 22:18

We rijden zowiezo heel rustig. Maar hij staat dus eigenlijk altijd met een ander paard op de trailer. De vloer is verder niet vochtig, maar hij staat wel op ijzers, ook heeft hij hooi voor zn neus hangen. In het begin had hij het nooit en bij de vorige eigenare ook niet.
Maar hij is gewoon contant bezig zich overeind te houden. Ik vond hetecht zielig om te zien, heb hem nooit zo in paniek gezien eigenlijk.
Ik ga het maareen keertje proberen zonder stro, hopen dat he dn beter gaat

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

evenwicht kwijt bij remmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-02 23:42

dit soort paarden is zijn evenwicht kwijt bij remmen. als je remt gaan ze naar achteren en ze vangen dit op door door de achterhand te zakken in plaats van te verstappen. Ze kunnen ook met hun achterste zover zakken dat ze onder de achterstang terecht komen. Het enige dat je eraan kunt doen is een trailer zoeken die je paard andersom of dwars (vrachtwagen) vervoert. Als dat niet mogelijk is dat kun je in ieder geval je paard zo breed mogelijk zetten. Ze kunnen dan zelf scheef gaan staan en het remmen beter (met voor en achterbeen opvangen). Heel heel heel langzaam remmen in het begin...Tot ze voldoende zelfvertrouwen hebben. Dan dat langzaamaan een beetje opvoeren, dan kun je een keer proberen smal te zetten, maar laat je de achterstang niet helemaal vast klikken. Als ze er dan onder komen met de billen dan breek je niet de hele trailer af...Het duurt even, maar het is op te lossen.
anya

_Charlotte

Berichten: 8708
Geregistreerd: 13-03-02
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 08:37

zaagsel werkt ook goed

pmarena

Berichten: 34417
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 11:45

Of misschien wat zand op de bodem strooien ?

Nooit geprobeerd hoor , is maar een idee Verward

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 13:25

Dit drama ken ik helaas maar al te goed Verdrietig ; bijna 2 jaar geleden is Dikke op de autobahn, in de trailer gevallen. Het hele stuk naar de AB was ´ie al super onrustig (de man van mijn vriendin reed, HEEL VOORZICHTIG, het lag niet aan hem!!). Ik kon dat zien, omdat mijn man en ik erachter reden. Toen we de AB opreden, zag ik dat ´ie weer naar voren knikte en niet meer omhoog kwam Verdrietig . We zijn meteen aan onze vrienden voorbij gereden en m´n vriendin zei later: "ik zag de paniek in je ogen en wist dat er iets giga fout was". We zijn dus allemaal op de vluchtstrook gestopt en toen we het deurtje open maakte, werd ik al meteen weggestuurd door mijn vriendin: Dikke lag, 2 ijzers afgetrapt, z´n bandages helemaal kapot, de trailer vol met bloed... Huilen . Mijn vriendin is toen in de trailer gegaan en ik ook. Ik was zó bang, dacht dat ik hem terplekke kon laten inslapen door een DA! We hebben onze schouders onder z´n borst gezet en geprobeerd om hem omhoog te duwen, wat uiteindelijk ook gelukt is Scheve mond . Toen bleek dat ´ie kon staan, zijn we heel voorzichtig bij de volgende uitrit van de AB afgegaan, die gelukkig al 300 m verderop was. Na heel veel gedoe, hebben we toen iemand gevonden, die een kalmeringsmiddel had, wat we hem toen gegeven hebben en we tenminste naar huis konden komen. Op de stal aangekomen, hebben we eerst het paard van m´n vriendin uitgeladen (zijn grote Lovers !) en toen heel voorzichtig geprobeerd of we hem eruit konden krijgen. Uiteindelijk bleek dat hij alleen een wond aan de kroonrand had Lachen ! Ik was zó opgelucht!!!!! Sindsdien durf ik alleen geen trailer meer met hem te rijden Scheve mond . We zijn inmiddels al wel zo ver dat ´ie weer in een trailer gaat, alleen durf ik de laatste stap, het rijden, nog steeds niet aan Verdrietig . ik ben bang dat als het weer fout gaat, hij nooit-en-te-nimmer meer in een trailer gaat Verward en dan kan ik hem nog begrijpen ook! Op de afgelopen equitana, heb ik een paar minuten met Monty Roberts gesproken en hem het probleem voorgelegd. Hij zei dat ik Dikke het beste of in de trailer alleen neer kan zetten, met de wand opzij, óf in een trailer die als tussenwand van dat dikke folie heeft, zodat ´ie z´n benen "breder" neer kan zetten. Ik heb het op de PNH-cursus ook nog eens aan Birger Gieseke gevraagd en die adviseerde me hetzelfde. Ik durf alleen nog steeds niet.... Scheve mond !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

toch doen hoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 16:42

hoi,
ik zou het toch doen, die laatste stap: weer gaan rijden met de trailer. Ik snap hoe je je voelt maar de Parellimensen hebben gelijk. Ik heb met het probleem van B'elanna (ze liet zich onder de achterstang zakken en vallen) overal aangeklopt, maar het enige goede advies kwam van de Parelli-clan. Breed zetten, ruimte geven. Het werkte, ze staat nogmaals inmiddels weer smal en loopt vrolijk de trailer op. De enige die nog een trailerfobie heeft (volgens mijn vriendin) ben ik (haha). Ik kan het nl. niet nalaten steeds krampachtig in de spiegels te kijken of ik haar oren nog wel zie. Echt: gewoon doen! desnoods door iemand anders zodat je niet je eigen angst op je paard overbrengt.

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 18:08

Ik heb er ook zo'n eentje die graag rommelt in haar trailer. De laatste keer dat we haar vervoerden had ze het zo ver gekregen om de buis in het midden eraf te gooien. Ze loopt altijd te klieren in de trailer en is dan ook verwonderd waarom ze omver valt. Misschien inderdaad zonder het stro proberen?

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie