Homeopatie

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Homeopatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-02 20:27

wie gelooft daarin? Wie laat er weleens een homeopa(a)t(e) naar zijn/haar paard kijken... en werkt het? wat wordt er voorgeschreven?

Het zit namelijk zo.... Ik was vanmiddag bij de hoefsmid met Leo en toen kwam het er over dat Leo 3 kilo haver krijgt, 2 kilo zemelen (natte) en dat zemelen geen voedingswaarde (niet/nauwelijks) heeft maar dat de homepaat dat voorgeschreven heeft.... toen kreeg tie ene doos met zakjes waar zijn nierkrampen van over moeten gaan...

De homeopaat heeft leos buik onderzocht en geconstaateerd dat hij nierkrampen heeft.... de hoefsmid heeft aan vele homeopaten gevraagd kan je mij ook onderzoeken net zoals dat paard (dus gewoon met je handen over debuik, rug alles heen gaan) nou dat kon.... de hoefsmid was kern gezond volgens de homeopaat... volgens de hoefsmid zelf niet hij is nierpatient en weet als geen ander dat nieren niet kunnen krampen!!! Scheve mond .... conclusie... je wordt opgelicht!

wat is jullie ervaring/mening enz.!

....


carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 20:37

Ik snap je verhaal nog niet helemaal, maar goed. Ik ga proberen om te antwoorden.
Eerst één vraagje: heb je er al een reguliere DA bij gehad?
Met homeopaten en andere 'alternatieve' genezers zijn er veel kwakzalvers, en maar een paar hele goede. Ikzelf heb een normale DA (die altijd eerst komt) die samenwerkt met een homeopatische DA.
De homeopaat is gespecialiseerd in honden, katten en paarden. Ik ken haar persoonlijk heel erg goed, en alleen in haar heb ik heel veel vertrouwen. In de meeste andere homeopaten heb ik geen of weinig vertrouwen. Ze is echt supergoed, is regelmatig op tv geweest (bij barend en van dorp enzo!) en geeft les op de universiteit van utrecht, bij de facultiteit diergeneeskunde.
Als je serieus in haar (een goede DA dus) geïnteresseerd bent, dan kun je me PB'en voor het adres.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 20:42

Homeopatie werkt dus wél.
Maar er zijn mensen die anderen oplichten.

Oók dierenartsen hoor... kijk maar naar de paarden die ergens gekocht worden, een dierenarts uit die omgeving erbij die de ex-eigenaar al kent, en die keurt een paard goed dat iets mankeert... omdat de dierenarts een vriend is van die man. Tja. Ook oplichterij.

Zo ook met homeopaten: er zijn mensen die wel goed beoordelen wat het paard nodig heeft, maar er veels te veel geld voor vragen.
Dan heb je ook homeopaten die je maar wat aansmeren, terwijl je paard niets mankeert of juist heel wat anders.

Er zijn ook homeopaten die het goed doen.
Zoeentje heb ik zelf, omdat ik epilepsie, chronische vermoeidheid en geheugenverlies heb, en twee keer kanker gehad.
Dan wil je wel eens wat homeopatisch proberen.... Haha! en het hielp goed!

Wat paarden betreft: als je paard een klacht heeft vraag dan eens hier op Bokt wie dit ook bij zijn paard heeft en wat hij of zij er homeopatisch aan doet?
Ook kun je vragen wie er een betrouwbare homeopaat weet, en welke niet betrouwbaar zijn grijnz.
Veel sterkte!

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-02 20:49

oh sorry als mijn verhala niet duidelijk is... mijn schrijfvaardigheid is ook niet zo best! Scheve mond Kijk dat er goeie en beste zijnm dat geloof ik wel... maar dit is er dus een die zomaar wat aansmeert en wat vertelt Maar als het een homeopate is die ook een DA is dan weet zij wat ze zegt, ook vanuit medisch opzicht wat wel en wat neit kan! Maar er zijn er dus ook die zeggen zomaar wat en dan een middeltje aansmeren wat soms helpt, soms niet helpt en soms je paard er aleen maar zieker van wordt(heb ik ook gehoord!)

Ik zie het niet echt als een probleem maar ik heb het idee dat Leo gewoon niet meer van die zemelen en haver houd en nu er een poedertje overgaat is de smaak anders en het nu wel tijdelijk weer eet!
Want omdat hij nierkrampen heeft zou hij zn linkeracvhterbeen niet volledig kunnen gebruiken en hierdoor ook niet goed eten en enz.

....

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 20:55

Homeopathie berust, naar mijn mening, voor een heel groot deel op het placebo-effect. Als je er in gelooft dat je van zo'n druppeltje beter wordt, dan wordt je hele instelling beter en ga je je dus ook beter voelen. Een homeopathisch genezer waar je vertrouwen in hebt kan dat placebo-effect versterken. (geldt overigens ook voor reguliere artsen en reguliere middelen) Prima als je baat hebt bij dat placebo-effect en je er prettig bij voelt, slechter zul je zelden worden van homeopathie, dus in die zin vind ik het prima.

Bij dieren heb je dat placebo-effect niet vanuit het dier zelf, maar dan wil de eigenaar graag zien dat het helpt en dan wordt iedere minimale verbetering gelijk toegeschreven aan het middel. Terwijl dat dus ook gewoon vanuit het lichaam zelf kan komen.

Ik ben zelf wel eens bij een homeophaat geweest voor m'n hooikoorts. Nou ik sta ik zelf vrij sceptisch tegenover homeopathie (ook door mijn studie), dus dat placebo-effect heb ik niet. En vervolgens hielp het gelijk ook niet. Overigens vond ik die homeophaat ook een eikel en vertrouwde 'm voor geen eurocent, had het idee dat hij alleen op m'n centen uit was. Speelt ook weer mee.

Ik geloof wel dat er absoluut goede geneesmiddelen uit planten komen, of in ieder geval middelen die het lichaam kunnen helpen zichzelf te genezen, maar ik geloof er dus echt niet in dat het nog steeds werkt als je het zo sterk verdund als in de homeopathie vaak gebruikelijk is. Zelfs tot in zulke lage concentraties dat de moleculen van de plant niet meer aan te tonen zijn, maar dan zou zogenaamd de 'geest' wel afgegeven zijn aan de drager-vloeistof. Nou dat wil er bij mij dus niet in.
Wat dat betreft spreekt fytotherapie me veel meer aan, ook natuurlijk, maar gewoon de plant zelf in de een of andere vorm, geen gepruts met verdunningen.

Ik ben absoluut pro natuurlijke geneesmiddelen mits die beter werken dan de chemische. En dat is dus vaak niet zo. Al kan ik me heel goed voorstellen dat je het probeert als je vastloopt in de reguliere geneeskunde, je moet toch wat.

Nulla tenaci invia est via

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 21:02

Volgens mij hoeft een homeopaat nog geen arts te zijn hoor!
Kan best dat ze homeopatie heeft gestudeerd, maar wie zegt dat ze de dierenarts opleiding heeft gedaan? Behalve als ze dit kan aantonen natuurlijk, dan is het verder oke.
Een homeopaat is niet altijd een arts, ook bij 'mensen-homeopaten' niet.

Verder kun je (bijv. op internet of ergens anders) eens vragen aan een andere dierenarts of een paard nierkrampen kan krijgen?
Ik weet niet hoe het precies zit met nieren, maar ik denk dat je, als je twijfelt, er zeker eens een andere dierenarts bij moet halen en vragen wat je paard mankeert.
Sterkte!

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 21:03

Margreet schreef:
Homeopathie berust, naar mijn mening, voor een heel groot deel op het placebo-effect. Als je er in gelooft dat je van zo'n druppeltje beter wordt, dan wordt je hele instelling beter en ga je je dus ook beter voelen. Een homeopathisch genezer waar je vertrouwen in hebt kan dat placebo-effect versterken. (geldt overigens ook voor reguliere artsen en reguliere middelen) Prima als je baat hebt bij dat placebo-effect en je er prettig bij voelt, slechter zul je zelden worden van homeopathie, dus in die zin vind ik het prima.
Vaak ben ik het wel met je eens, maar hier echt niet. Zoals ik al zei, is één van Nederlands beste homeopatische dierenartsen een hele goede kennis van mij. Ik spreek haar vaak, en ik ben een paar keer een paar dagen ter oriëntatie met haar meegelopen.

Zei is degene die Snoop van haar peesblessure heeft afgeholpen voor het grootste deel. We hebben er twee (hele goede) paardenDA's bij gehad, onafhankelijk van elkaar. Beiden zeiden ze dat er geen hoop meer voor Snoopy was, en dat we haar beter konden laten inslapen.
Als laatste redmiddel hebben we de homeopatische DA erbij gehaald. En nu, 2,5 jaar verder rent ze weer, speelt ze weer en maakt zelfs af en toe een laag sprongetje.
In de periode dat ze onder de medicijnen van de homeopaat stond, zijn we wel naar de paardenDA geweest voor scans e.d. Die vond het een wonder; 'onvoorstelbaar, ik heb nog nooit een paard met zo'n ernstige peesblessure weer zo snel zien herstellen. Dit is een wonder' (de woorden van de DA).

Tja, dieren kunnen niet 'geloven' in het pacebo-effect. Hoe leg je me dit dan uit? Ik was er eerst ook heel sceptisch tegen, maar nu niet meer. Ik geloof er voor 100% in, omdat ik mijn paard (en ook andere paarden) er heel erg van heb zien genezen. Zonder de homeopathie was Snoops al naar het hiernamaals gegaan.

Wel wil ik erbij zeggen dat een homeophaat niet alles kan. Ik ga altijd eerst naar een reguliere DA, dan pas naar de homeophaat. Het is belangrijk dat je echt een goede homeophaat hebt, maar gelukkig heb ik die!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 21:13

Tja, 2,5 jaar is ook een behoorlijk tijd en je zult versteld staan van wat voor klappen een paardenlichaam kan verwerken en waar ze van kunnen herstellen. Een beetje peesblessure kost je zo een jaar. 2,5 jaar voor een 'zware' vind ik dan niet zo gek. Ik ben heel blij dat je er bij gebaat was, maar een sluitend bewijs vind ik het absoluut niet.
Gipsy is ook zo'n 'wonder'. Maar dan met een -onbekend- apparaat uit Duitsland uit de reguliere geneeskunst, waar ik je al over verteld heb. Scans waren ook verbazend. Zij was ook een twijfelgeval of we hier nog wel mee door wilden gaan. Een op zichzelf staand geval is voor mij gewoon niet genoeg bewijs.

En zoals ik al eerder zei, dieren kunnen niet geloven in het placebo-effect, maar de eigenaar wel! Als jij iets wilt zien, dan zul je het ook zien!

Wat ik wel de kracht van homeopathie vindt is dat er goed naar het individu gekeken wordt. Niet alleen maar gedacht wordt in op zichzelf staande klachten, maar dat het hele wezen er in mee genomen wordt, als je je daar bewust van bent heb je vaak al een groot deel van de problemen te pakken. Dat is ook de kracht van iemand als Rodinde.

Ik moet trouwens nog ergens een stuk hebben liggen over die discussie over of homeopathie een geneesmiddel is of niet, zal wel eens kijken.

Nulla tenaci invia est via

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 21:31

Nu ik .mijn shet is 30 jaar en is hoefbevangen geweest op het randje echt heel slecht.
Ze knapte maar langzaam op en net dat laatste aan ontstekig kon haar lijf niet verwerken.Dus ik bel een homeopatische DA aangezie de va nmij dat niet in zijn pakket heeft.
Al na 4 dagen veranderde ze in de zin dat ze als het ware opdroogde,mooie dunne beentjes weer had en ze kon de meest aangedane voet weer belasten.Nu zijn we 3 weken verder en ze is erg happy en lijkt weer jong !
Dit vind ik voor mij en de shet een welkome aanvulling ,zelfs mijn eigen DA die ik op de hoogte had gesteld stond er positief tegenover.En dat is ie niet zomaar.
Voorlopig gaan we nog door omdat mijn shet er baat bij heeft. Haha!

en dat heeft ze ook verdien Lovers

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 21:41

Wat ik trouwens altijd wel frappant vindt is dat genezingen met behulp van homeopathie altijd gelijk als iets heel bijzonders ervaren en naar buiten gebracht worden, terwijl je zelden of nooit iets hoort van een paard dat geneest door middel van de reguliere geneeskunst, terwijl dat er veel meer zijn!
Vraag ik me dus weer af, als het nou allemaal zo goed is, wat is er dan toch zo bijzonder aan dat het met veel tam-tam gemeld moet worden? Omdat het maar om enkele gevallen gaat?

Gewoon overpeinzingen van mijn kant he, geen aanval!

Nulla tenaci invia est via

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-02 10:47

Margreet, uitgaande van het feit dat het lichaam zichzelf heelt ,aangestuurd door hetzij regulier of homeopathie, kan ik gelukkig een keuze maken.
In het geval van de hoefbevangenheid had de behandeling van de DA die bestond uit pijnbestrijding en bloedverdunners niet afdoende geholpen .

Dat het naar buiten gebracht wordt als iets bijzonders is gewoon gelegen in het feit dat de vorige behandeling niet voldoende aangeslagen heeft.

Het zou mooi zijn als een en ander geintegreerd zou worden,maar zover is Utrecht nog niet !

Het is nu nog aan die DA-en die meer willen betekenen voor een totale benadering van het zieke dier en die er zelf nog een studie voor willen volgen.
Gelukkig ken ik er genoeg dus er is nog hoop Lachen

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: greendragon, Karinlooij, petje86, Qucolu en 13 bezoekers