stoppen met lessen???

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
bijtje
Berichten: 172
Geregistreerd: 07-02-02

stoppen met lessen???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-03-02 18:52

ik rij ongeveer al een half jaartje op een paard van iemand anders en daar les ik ook mee. Maar dit paard is drachtig en krijgt rond 23 mei haar veulentje. Nou ben ik nu al rustig aan bezig met afbouwen van het rijden. Maar nou zit er over te denken om te stoppen met lessen omdat ik toch niet meer het uiterste van haar kan vragen. Ik wilde eens vragen hoe jullie daarover denken en of iemand misschien nog goeie ideeen heeft over het afbouwen van het rijden.


joyce B

Berichten: 14803
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-02 19:25

Je merkt echt wel aan je paardje wanneer je het rustiger aan moet gaan doen. Ze wordt steeds trager en minder voorwaarts, galoperen gaat niet lekker meer, dan wil het draven niet zo goed meer totdat ze het liefst wat rond neuzelt en zo min mogelijk voetjes verzet... Probeer dat aan te voelen en niet er doorheen te drammen. Dan kan er weinig mis gaan. Op deze manier bouwt het rijden zichzelf ook al af. Als je paardje snel moe wordt en moeite heeft met de galop moet je het echt rustiger aan gaan doen. Dat kan met les, maar als er in de les geen rekening met haar kan worden gehouden zul je misschien beter kunnen stoppen. Een vriend van mij is ruim een maand van te voren echt opgehouden met rijden, en zo'n maand, anderhalve maand daarvoor al met les gestopt.

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-02 19:46

Onze merrie geeft het zelf duidelijk aan als ze het rijden niet meer prettig vind.
Vorig jaar heb ik tot een week voor het veulenen doorgereden (ze was 3 weken over tijd).
Nu is ze pas op 1 juni uitgeteld en ben ik al gestopt met rijden.
Het veulen wat ze nu draagt is nl. erg onrustig en als ik de merrie ga rijden begint het veulen steeds te trappen, daar wordt de merrie weer onrustig van en begint te bokken, geen lol aan dus staat ze nu al stil.
Ze gaat nu elke dag van 08:00 tot 17:00 het weiland in en daar lijkt ze wel gelukkig mee Haha!
Het is wel grappig dat het bij elk veulen weer anders is en dat ze het duidelijk aangeeft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna_Amy, Ennasil92, Googlebot, HarmanyL, ingvdh, JackAebe, JackenJill, KnoLLyBoLLy, MataHari13, nele_cairan, nynke55, puppy1128, sannexponys en 44 bezoekers