paarden van slacht gekocht?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

paarden van slacht gekocht?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-02 00:07

heeft iemand van jullie al eens paarden bij de slager gekocht?
omdat je soms hoort dat paarden onnodig naar de slacht gaan ofzo omdat ze geen tijd hebben om ze te verkopen of iets of geen geduld om af te wachtten tot de pony niet meer kreupel is.
'vroeger' zat ik er ook aan te denken om daar een paard te kopen(dan wel 1 die te genezen is of niet ziek is) omdat je dat een leven red.
hebben jullie dat al eens gedaan en hoe gaat dat precies?


moontje

Berichten: 331
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 00:34

de eigenaar van mijn oude verzorgponietje die was slager maar bij hem hadden ze maar heel zelden een pony/paard om te slachten en als er een paardje binnen kwam was et een shetlandertje
en et klopt idd dat er gewoon gezonde paarden naartoe gaan maar vaak ook zieke paarden en paarden met een afwijking
et is wel een goedkope manier om een pony te kopen maar die ene pony moet er maar net staan
groetjes monica

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-02 00:44

ja ik snap wel dat er niet vaak gezonde ponys naar toe gaan. maar ik zou een pony kopen, ik doe het niet omdat het daar zo goedkoop is maar ik vind het gewoon harstikke zonde om zon beestje te laten slachten als die beter kan worden. ik wil gewoon dat paard zn leven redden

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 08:48

Bekijk het eens andersom: Ik zou mijn paard niet naar de slager brengen als hij zou moeten, OMDAT ik niet zou willen dat één of ander iemand hem weer overkoopt en toch verder gaat aanrotselen met hem.
Als een paard ziek is, ookal zie je niets (bijv. een peesblessure, dan zijn ze vaak nieteens kreupel en is er niets te zien) en hij wordt toch overgekocht, en krijgt weer beweging, dan krijgt het paard veel pijn.

Vaak is het voor de bestwil van een paard beter dat ie naar de slager gaat. En je moet heeeeeel kundig zijn om te zien of ie wel of niet 'gezond' naar de slager gaan. Zelfs een DA kan dat vaak niet goed zien als ie niets van het paard af weet.

Ik raad het je dus af.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 10:01

Ik ben het helemaal met Carola eens!
Mijn vorige paard is naar de slager gegaan omdat hij gewoon niet meer kon lopen, hij had grote problemen aan zijn voorbenen en na veel dokteren en niet beter worden heb ik samen met de specialist de knoop doorgehakt en besloten te stoppen met verder behandelen.
Dorret zag er prachtig uit, aan de buitenkant zag je echt niets aan hem, tot hij probeerde te lopen.....
Toen hij bij de slager aankwam stapte hij uit de trailer en er was niets aan hem te zien, hij liep als nooit tevoren en gaf zelfs nog een show weg, dan banketstaaf je ook niet meer he...... zelfs de slager had nog even zo iets van zonde zeg, zo'n mooi dier maar ik wist wat hem mankeerde!
Als er toen iemand hem bij de slacht weg had gehaald had hij alleen nog maar een verder leven vol pijn en ellende gekregen. Ik ben er zelf bij gebleven dus ik weet zeker dat hij er niet meer is, maar ik kan me heel goed voorstellen dat er nu mensen zijn die toch hun twijfels krijgen over het wel of niet dood zijn van hun paard.....

Wat wel kan is hoe ik het gedaan heb met Mambo, mijn hengstje.
Deze zou wegens geldproblemen naar de slacht gaan, hij mankeert niets is een plaatje en kerngezond, hem heb ik dus eigenlijk gered van de slacht maar niet bij de slager zelf!
Maar ja, daar moet je maar net tegenaan lopen of je moet zo'n pony kennen, ik had mazzel dat ik een verhaal hoorde bij ons op stal en ik ben er achteraan gegaan, anders was hij er nu ook niet meer geweest.

Maar, zoals Carola al zegt, niet doen!! Je zal in de meeste gevallen het dier er geen plezier mee doen door hem/haar weg te halen bij de slacht!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-02 10:19

ik zeg niet dat ik het ga doen, maar ik had er wel even over na gedacht.
natuurlijk ga ik niet een paard daar kopen dat er mooi uitziet en ik zie dat niks hem mankeerd, want in veel gevalen zie je het niet als een paard wat heeft. en een heel ziek paard ga ik ook niet kopen omdat het heel veel werk is en moeite om hem er weer bovenop te laten komen.
áls ik daar een pony zou kopen zou ik hem natuurlijk laten keuren of kan je daar het paard niet terugbrengen binnen een paar dagen ofzo?

nou ja, in ieder geval bedankt voor jullie reacties

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 11:13

eh, nee, het lijkt mij niet dat een SLAGER een aankoop garantie geeft....... Verward

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 11:30

Mijn pony heb ik niet van de slager opgekocht, maar als er niet snel genoeg een koper voor haar zou komen (de verzorgster had geloof ik een maand ofzo de tijd) zou ze wel geslacht worden. En waarom??? Omdat de eigenaresse er geen geld meer aan wou uiitgeven. Ik heb er een vreselijke leuke pony aan. In de twee jaar dat ik haar heb is ze 1 keer geopereerd, omdat ze een tumor kreeg (maar dat kan bij elke pony gebeuren) verder is ze nog nooit ziek geweest. Ze is een 1 week kreupel geweest, omdat ze een knal had gekregen van een ander paard, maar verder is ze dus nooit ziek of kreupel geweest. Hieronder twee foto's ter vergelijking, Jerai toen ik haar ongeveer een maand had en een foto die niet zo lang geleden is gemaakt.

Afbeelding

Afbeelding

Zoals je ziet is zelfs haar kleur veranderd. Ik zeg niet dat het slim is, ik wil alleen aantonen dat je onder bepaalde omstandigheden best wel een heel leuk paardje kan kopen, dat anders naar de slacht zou zijn gegaan.

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

gillian

Berichten: 3779
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Haarsteeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 13:26

mijn paard heb ik gered van de slager.
hij had zn elleboog gebroken en was daaraan geopereerd, maar hij bleef kreupel lopen.
enige mogenlijkheid was nog om hem op de wei te zetten voor een half jaar in de hoop dat zn ellebooggewricht in zou slijten(breuk liep door het gewricht heen).
de eigenaar(mijn baas) zag hier niks meer in en wou hem dus naar de slager brengen, toen heb ik hem dus gekocht voor de slachtprijs.
ik heb hem dus wel op de wei gezet, maar na 4 mnd. was ie echt stokkreupel en liep de pus uit zn been.
foto's laten maken bij de veearts, bleek dat ie last had van dat plaatje wat die breuk dus had laten helen.
dat was van binnenuit gaan ontsteken en gaan fistelen.
enige optie was nog een operatie.
ik heb dus al mn spaarcentjes bijeen gelegd(dat was eigenlijk voor een nieuw zadel) en heb hem naar belgie gebracht voor die operatie.
precies een maand na de operatie zat ik er voor de 1e keer op.
toen had ik hem ruim een half jaar.
ondertussen heb ik hem bijna 2 jaar en hij loopt weer gewoon rad.
mijn baas zegt zelf dat ze er toch wel spijt van heeft dat ze niet verder is gegaan met hem.
de veearts zegt dat ie niet geschikt is voor de sport maar als je hem ziet lopen is er echt niks meer van te zien(gelukkig)
[img]../upload/66/plaatje_nico.JPG[/img]
toedeledoki
gillian

Superblij met m'n nieuwe Remedio zadel!!
Kijk hier voor een foto!!

co2

Berichten: 4856
Geregistreerd: 09-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 13:34

Meestal zijn de paarden die naar de slacht gaan best oud en dus waarschijnlijk helemaal op (verslaten). Sommige hebben dan ook pijn. Stel, je kan niet merken dat een dier pijn heeft en je zou hem kopen dan is hij nog niet van de pijn af en kan het alleen maar erger worden.
Ik raad het je dus af om naar de slager te gaan voor een paard of pony.

Kuzz

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 20:53

Jerai ziet er idd prachtig uit!!! Wat is die bijgekomen zeg!!
Op de zelfde manier heb ik Mambo dus ook gekocht, ook een geld probleem, ik zeg dus niet dat je een pony niet moet redden van de slacht, maar als hij er al staat zou ik het niet doen, als je weet dat hij er misschien heen gaat en de pony is gezond (dan heb je nl. wel gelegenheid om hem eventueel te laten keuren) kan je het natuurlijk altijd doen!

Groetjes, Tanja.

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 21:27

Iemand die ik ken had 3 pony's. 1 van 2 jaar, 1 van 3 jaar en 1 van een jaar of 11 ofzo geloof ik. Alledrie Welsh Cob's.
De oudste hebben ze een tijd terug verkocht en ze wilde geen pony meer bij kopen. Totdat ze bij de slacht een Welsh Cob hengst zagen staan. Moest geslacht worden, omdat hij zogenaamd gevaarlijk was? Verward Ze hebben hem gekocht en het is een super lieve hengst, echt niets gevaarlijks aan! Ik heb er echt bewondering voor dat ze hem gekocht hebben. Ikzelf zou nooit een hengst kopen waarvan gezegd word dat hij gevaarlijk is.

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

xThalyx

Berichten: 4097
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 22:34

Jerai lover schreef:
Mijn pony heb ik niet van de slager opgekocht, maar als er niet snel genoeg een koper voor haar zou komen (de verzorgster had geloof ik een maand ofzo de tijd) zou ze wel geslacht worden. En waarom??? Omdat de eigenaresse er geen geld meer aan wou uiitgeven. Ik heb er een vreselijke leuke pony aan. In de twee jaar dat ik haar heb is ze 1 keer geopereerd, omdat ze een tumor kreeg (maar dat kan bij elke pony gebeuren) verder is ze nog nooit ziek geweest. Ze is een 1 week kreupel geweest, omdat ze een knal had gekregen van een ander paard, maar verder is ze dus nooit ziek of kreupel geweest. Hieronder twee foto's ter vergelijking, Jerai toen ik haar ongeveer een maand had en een foto die niet zo lang geleden is gemaakt.

[img]
http://www.endoria.net/upload/?bekijk=1011445116[/img]

Afbeelding

Zoals je ziet is zelfs haar kleur veranderd. Ik zeg niet dat het slim is, ik wil alleen aantonen dat je onder bepaalde omstandigheden best wel een heel leuk paardje kan kopen, dat anders naar de slacht zou zijn gegaan.


zo idd hij is 100keer zo mooi geworden!!
een complimentje voor jouw!!!

muurbloempje

Berichten: 83
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 22:47

een vriendin vamn mij heeft 12jaar geleden een jaarling van de slacht gekocht heeft hem nog steeds is kern gezond er worden vaak paarden naar de slacht gebracht die niet mooi van buiten zijn waar ze bij de slacht nog wat voor krijgen

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-02 09:29

wat ik me nog afvraag is:

waar is bij venlo ergens zon slachthuis waar die paarden staan?
ziet het er daar niet ranzig uit?
kan je de pony niet kopen, laten keuren en weer aan de slager terugverkopen als de pony niet goed is?

ik vind het echt erg dat die paarden geslacht worden, niet dat ze gewoon laten inslapen Verdrietig zeker vanwege het geld...

groetjes laura

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 10:09

Ik heb er bewust voor gekozen om een pony te kopen die een tweede kans moest krijgen. Een tijd voordat ik de financien had om een eigen pony te kopen, is een pony die ik heel lang verzorgd heb naar de slacht gegaan. Destijds kon ik hem niet kopen, ik had zoiets van, ik kon hem geen tweede kans geven, misschien een ander wel. Hou er wel rekening mee dat het niet altijd een makkelijke weg is, het kan erg lang duren voordat een beestje wat veel meegemaakt heeft zijn vertrouwen in de mensen terug krijgt en hoewel de aankoopprijs laag is, wordt dat weer gecomsenseerd met de aan het begin vaak hoge dierenarts en hoefsmid rekeningen. Een slachthuis in Venlo zou ik niet weten, maar misschien dat het in het telefoonboek vermeld staat, of dat de plaatselijke manege iets weet. Je an ook een advertentie plaatsen. Zo ben ik ook aan Jerai gekomen.

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-02 10:15

als het paard nog bang zou zijn enzo zou me niet zoveel uitmaken, omdat ik niet van plan ben om binnen zoveel tijd wedstrijden te rijden.
ik zou er nog eens goed naar informeren met dat keuren enzo en ik zal er goed over nadenken.
bedankt allemaal voor jullie reacties!


groetjes laura

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Wel pony bij slager gekocht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 10:25

Hoi
Mijn vriendin heeft in de zomer van 2001 een jaarling hengstje bij de slager gekocht, bleek nog papier bij te zitten ook! Hij moest weg wegens geldproblemen vorige eigenaar. Hij liep daar ook maar wat rond in de drek. Ze heeft hem direct gekocht voor een lach prijsje, 3maanden veel liefde en aandacht gegeven tot er iemand bij haar op de stoepstond, die had belang bij dat paardje en heeft hen gekocht. Hij is nu inmiddels 2jaar, altijd kern gezond geweest en staat in engeland! daar wordt hij straks bereden en gaat naar shows. Zo kan het dus ook!

gr wendy

Haha!

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 11:39

Ik heb zelf 2 twentertjes zo goed als bij de slager vandaan...Indy was meer dood als levend toen ik haar kocht, en bij Sefin had ik maar 1 dag de tijd om hem op te halen, anders ging hij naar de slacht. Indy heb ik nu bijna anderhalf jaar, ze is uitgegroeid tot een redelijk mooie 2 jarige merrie, met alleen een beetje een slappe achterhand doordat ze verwaarloosd was. Sefin heb ik nu een half jaar ongeveer, hij moest naar de slager omdat ze volgens hen attaxie had. Bij ons is dat echter steeds meer de vraag, het lijkt op een ordinaire groeiachterstand, op dt moment kan hij super lopen! Ik heb dus erg veel geluk gehad, maar dat had dus niet gehoeven, het had ook anders kunnen lopen. Ik heb zelf veel plezier aan deze "slachtpaardjes", en had nooit iets anders gewild.

Laten keuren is bij de slacht niet mogelijk hoor, dat gaat je nooit lukken. Neem een verstandig iemand mee, die er verstand van heeft....

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-02 12:18

ik ken wel iemand, die doet ook paarden keuren, die kan zo zien als er wat mis is met een paard.
kon je indy en sefin al?

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 12:25

Indy heb ik 's ochtends bekeken, en heb ik 's middags gelijk laten brengen. Sefin had ik nog nooit gezien, zelfs geen foto... Lips are sealed Ze zijn allebei niet gekeurd, ze zouden er nooit doorheen gekomen zijn.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers