Wat hebben jullie liever? ook qua lessen enz.

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

wat hebben jullie liever? aan huis of op een manege

thuis
30 (100%)

Totaal aantal stemmen: 30


paardje

Berichten: 4103
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Wat hebben jullie liever? ook qua lessen enz.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 16:22

nou ik zit te tweifelen: paard liever aan huis of op de manege laten staan. beide goede voorzieningen. wat kost meer tijd. heen en weer naar de manege ong. 30min of thuis.

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo


Piaffe
Berichten: 4441
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 16:27

Als je thuis de voorzieningen hebt (bak enzo) dan zou ik hem thuis willen hebben..... Het kost misschien wat tijd qua mesten enzo, maar je hebt er dan wel wat voor terug.

Mutzzzzz
Berichten: 261
Geregistreerd: 12-12-01
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 16:30

Ik zal altijd kiezen voor de manege (of pensioenstal). Als je je paarden aan huis hebt ben je altijd aan huis gebonden. Je kan niet 's ochtends opstaan en bedenken dat je vandaag de hele dag weg gaat want je paardjes moet je zelf verzorgen (voeren endergelijk). Op de manege wordt er altijd zorg voor gedragen. Misschien kan je wel iemand vinden die altijd voor je paardjes wil zorgen als ze bij je thuis staan maar persoonlijk vind ik het heel vervelend om afhankelijk te zijn van zo een persoon.

paardje

Berichten: 4103
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 16:36

dan zou ik wel een gedraineerde buitenbak krijgen. en in een gebied wonen et veel paardenhouderij. dus verzorging zou ik wel kunnen regelen. bovendien, als je pard overdag in de wei staat. je voert hem s´ochtends en s´avonds is dat toch oke? behalve swinters moeten ze dan hooi of kuil. op de manege heb ik geen mogelijkheid tot dag en nacht weidegang wel een stapmolen enz. het lijkt mij geweldig met je paard opstaan en naar bed gaan!

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 16:37

Hoe fanatiek wil je rijden? Is er een overdekte bak op de manege? Kun je instructie krijgen aan huis? Hoeveel tijd heb je om te rijden?
Je verliest het contact met mederuiters als je je paard thuis hebt staan. Je hebt geen vriendinnetjes meer die je op stal tegenkomt, dus dat contact zal ook wel minder worden. Heb je je dat al gerealiseerd. Je moet thuis ook zelf mesten en voor het eten zorgen.
Maar als je land hebt thuis en je paard kan dag en nacht het land op (en het liefst nog met een vriend of vriendinnetje) dan is dat iets waar geen manege tegenop kan. Is er wel toezicht thuis? Kan iemand thuis herkennen als je paard koliek heeft, of vastligt, weet degene wat hij moet doen? Heb je vervoer als hij naar Utrecht moet?

Dat zijn allemaal vragen die je jezelf zou moeten stellen. Als ik de mogelijkheid zou hebben om mijn paard onder toezicht thuis te laten staan zou ik het doen. Van de andere kant word ik een beetje moedeloos van het slechte weer en zou toch dagelijks willen rijden in een overdekte bak. Het andere punt is dat je op een manege altijd rekening moet houden met de lessen. Als je je paard thuis hebt staan heb je nergens een boodschap aan.

Ik zou het wel weten, maar dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken.
Laatst bijgewerkt door Cassidy op 28-01-02 17:07, in het totaal 1 keer bewerkt

Je suis Charlie.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 16:54

Ik heb mijn paarden thuis staan, en zou absoluut niets anders meer willen. Ik wil precies in de gaten kunnen houden wat en hoeveel ze eten, hoelang ze de wei op gaan, enz.... Vooral een manege waar ook nog kinderen rondlopen lijkt me niets. Straks gaan ze nog beschimmeld brood ofzo geven!

Nee, ik ben blij dat ik ze thuis heb, ook al heb ik dan geen mooie 20 bij 60 binnenbak ofzo.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

paardje

Berichten: 4103
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 16:56

ik moet dan 2 keer per week naar de manege met trailer voor lessen. of natuurlijk lessen aan huis. maar ik denk dat ik les op die manege neem. we moeten nog een trailer kopen. verder is er op de manege een binnenbak. daar zijn buiten school altijd lessen in (mag wel meerijden). 1 uur per dag is er pensionles. de stallen zijn niet altijd heel schoon. ook is er een losgooibak die vaak onder de plassen zit. ik ehb 2paarden dus met vriendschap en verveling geen probleem. ik rijdt ze beide 1 of 2 keer per dag (met mijn moeder samen) we hebben nog geen huis gekocht, maar zitten er over te denken. we hebben voor weekendjes weg wel mensen die onze paarden verzorgen en ze rijden. worden het geen bange poeperts thuis? nou zal wel meevallen als ze 3 x per week naar de manege gaan toch????

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 17:02

Als je mocht beslissen om je paarden naar huis te halen: Is er verder overdag toezicht huis? Weten jullie raad met de mest? Een goed gedraineerde buitenbak is heel belangrijk, maar bedenk ook dat je verlichting nodig hebt. En je hebt niemand in de buurt die je even kan helpen mocht je tegen problemen aanlopen.
Bange poeperds worden het niet als je ze regelmatig onder de mensen brengt en er eventueel wedstrijdjes mee gaat rijden.
Ik zou het in ieder geval proberen of het lukt als je ze aan huis hebt staan. Terug naar de manege kan altijd nog. En thuis neerzetten is in ieder geval goedkoper.

Je suis Charlie.

paardje

Berichten: 4103
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 17:08

we kunnen toezicht denk ik aan de buren vragen............. Ik rijdt elke week wedstrijd. als ik ga verhuizen is het voor de paardn aan huis. dus dan kan ik niet weer terug. er is in dat gebied heeeeel veel paardenhouderij dus problemen zullen wel ergens terecht kunnen. mijn ouders zijn ook wel zo van al ze ziek zijn bellen we voor de zekerheid wel meteen een veearts.debak is altijd lekker rustig,lijkt mij wel ekker. alleen met storm wat minder, maar ja.

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo

paardje

Berichten: 4103
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 17:09

ik denk dat we mest enzo op laten halen, zullen er wel meer zijn in dat gebied.

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo

obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 17:10

ik zou ze gewoon thuis zetten... waarom? omdat je dan niet aldoor dat gebemoei heb t van andere stalgenoten.. enne je zegt zelf al dat er veel les is bij die manege en als je zelf een bak hebt kun je ten alle tijden rijden! succes ermee in ieder geval! Haha!

SGFotographics.

Paarden Fotografie

paardje

Berichten: 4103
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 17:14

op de manege kun je wel alijd in de gedraineerde buitenbak 20 bij 60 rijden.

Dressuurles t/m ZZ-licht aangeboden Amersfoort eo

gomir

Berichten: 23720
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 17:14

Ik kan je maar één ding aanraden, DOEN!
Ik heb sinds december mijn paardjes op een eigen stukje land staan en dat bevalt super! Echt 100 x beter dan al die pensionstallen!
Het kost wel meer tijd, maar het is ook heel leuk om je dag te beginnen met het voeren van je paardjes.

HorseF@N

Berichten: 1378
Geregistreerd: 12-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 17:16

Ikke hou ze lekker thuis, hoef je niet steeds op en neer daar de manege. En het is heerlijk toch paardjes thuis, kan je der steeds even naartoe.

Komende jaren zet ik 's winters mijn pony op de mangege, kan ik goed doortrainen.

profiel btje ge-update

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 17:21

Ik denk toch dat ik voor de manege ga, ik rijd liever in en binnenbak omdat de paardjes die ik heb gereden snel afgeleid waren, dat heb je in een binnenbak minder.
Ook vind ik het sociale contact erg belangrijk. Vandaar dat ik ze dan liever op de manege heb staan, dan praat je nog weleens met de mensen die daar ook hun paardje hebben staan. Verder hebben ze op de manege waar ik rijd ook weidegang en een buitenbak dus ik kom niets te kort.
Verder zou ik als ik meerdere paarden heb, inderdaad thuis stallen, meer omdat dat veel goedkoper is. Stalling is al niet goedkoop, laat staan als je nog meer paarden hebt om stalling voor te betalen. Verder is het voor je paard ook leuk als hij of zij maatjes heeft natuurlijk.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Riaa_
Berichten: 1419
Geregistreerd: 20-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 17:42

ik hou liever van thuis les hebben, je hoeft de deur niet uit, maar ook heb je meer consentratie als je thuis rijdt, zo kun je je helemaal richten op je paard, kun je ook niet makkelijk afgeleid worden..
veel succes rianne

Ethelate

Berichten: 19867
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 18:15

Ik heb Tos niet op een manege of pension maar bij een boer, hier vlakbij...
Kan heel de dag het land op, ruime stal, heel de dag is er wel iemand thuis *hebben veel verstand van paarden* en hij staat niet alleen *erg groot probleem voor Tos*
Ik vind hem daar fijn staan, er is altijd iemand dus ze kunnen hem echt niet zomaar jatten *stel je voor!*... Ik kan altijd om advies vragen
Als ik een keer ziek ben... of als we op vakantie gaan dan zorgt die boer voor hem... En hij zet hem iedere dag buiten *en ik zet hem binnen, maar dat doet die boer ook wel als ik het vraag...*
Er ligt altijd stro en hooi klaar *dus geen geregel* en ik kan altijd voer pakken *is niet nodig, maar het kan!* En zou hij per direct weg moeten kan ik de veewagen meenemen *nouja, me vader bv! Haha! *
Er is nou alleen geen rijmogelijkheid *erg nat allemaal!*
Maar ik hobbel 3x per week naar de ponyclub *2 binnenbakken* en heb daar dan les...
En ik kan van uit daar heerlijk naar buiten met hem...

Thuis zou ik hem ook kunnen stallen *me vader gaat er van de zomer een stalling maken* maar dan zou hij alleen staan en overdag zou er geen toezicht zijn, en dat vind ik geen fijn idee...


Maar ik vind dat je het zelf moet beslissen, wat jij aan eisen stelt en wat jij belangrijk vind!

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 19:45

ik zou ze zeker thuis houden!! Gewoon omdat het me heerlijk lijkt om op te staan en je paardjes te kunnen begroeten, maar ook omdat je er dan zelf helemaal verantwoordelijk voor bent. Als jij wil dat ze om een bepaalde tijd gevoerd worden of zo, heb je daar zelf zicht op. Als je eens geen tijd hebt, kan je ze ff snel voeren of desnoods ff losgooien in de bak. Tis wel zo dat ze er op een manege voor zorgen dat je paard de nodoge verzorging krijgt, maar op een manege vind ik altid j dat eer zo vreselijk veel op je wordt gelet, je krijgft veel commentaar en je betaald er een klap geld voor!!
Op zich heeft eeen manege natuurlijkw el zijn voordelen, want je hebt idd contact met anderen. Maar dat contact is dan ook de enige reden dat ik het zou doen..

Onderschriftloos :Y)

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 19:51

Thuis!Bevalt me heel goed, ik kan zo even binnenwippen bij m'n paardjes, kan ze altijd zien. Ik kan gewoon lekker doen wat ik zelf wil zonder altijd bang te hoeven zijn dat iemand het fout vindt (dat deed ik vroeger). Ik vind het echt super, gezelligheid heb ik op school wel en anders spreek ik wel iets af met iemand. Kan het je echt aanraden!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 21:14

Ik moet er niet aandenken dat een ander met zijn tengels aan mijn paard zit!
Das dus duidelijk: THUIS!
Isolda heeft een klein jaartje op de manege gestaan ivm het inrijden van haar. Nou moet ik ook zeggen dat het niet zo'n bijzonder goede manege was.
Kom ik aan, paard in een andere box! Of heeft ze de hele dag binnen gestaan. Of nou ja, kleine ergernisjes.
Ik ben blijdat ik zicht heb op wat Isolda eet en, klinkt misschien wat raar, weer uitpoept Lachen
Hoe ze zich gedraagt en ik kan 's avonds laat voor ik op bed ga even controleren hoe ze er voor staan. Oogjes helder? Oortjes naar voren? Dan ka nik gerust slapen.

Enige nadeel is dan wel dat ik geen bak heb en als het regent wordt ik of nat of ik moet niet gaan rijden. Dat nadeel neem ik dus op de koop toe hoor, ik pijns er niet over!

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 21:27

Tja, ik heb maar niet gestemd, omdat ik het best moeilijk vond.

Punt 1: ik kan de verantwoordelijkheid niet aan om een paard aan huis te hebben, als ik het geld ervoor zou hebben (accomodatie etc.).
Mijn lichaam laat het af en toe afweten, chronische vermoeidheid en epilepsie.
Dan is 1x per dag de stal uitmesten bij de pensionstal nog wel te doen, mocht ik ziek zijn dan kan ik vragen of zij het doen een dagje.
Maar als ik het paard thuis heb moet ik alles zelf doen, ook voor hooi/stro/voer zorgen etc. Dat wordt, gezien de energie die ik er dan in moet steken, gewoon teveel.

Punt 2: op de manege vind ik te duur, en ook te druk. Dan bevalt een kleine pensionstal (bij ons maar tien stallen) prima. Je kunt bijna altijd in de buitenbak terecht, je kunt regelen dat je paard een ander soort voer krijgt dan de rest, als je ziek bent een dagje door de stalhoudster laten doen, allemaal heel gemoedelijk.

Er is dan geen binnenbak, geen luxe dingen etc. maar het is reuze gezellig en ik ga over een tijdje 1x per week op de vereniging lessen (die huurt de binnenbak van de manege).
Dan heb ik ook contacten buiten de pensionstal om, vind ik heel belangrijk, en priveles aan huis zou ik niet altijd kunnen betalen, hopelijk in de toekomst misschien?
Kortom, kleine pensionstal, daar ga ik voor!

Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 22:07

Ik heb toen ik mijn paard kocht gekozen om hem op een privéstal te zetten ipv de manege waar we alle twee vandaag kwamen.
Ik wilde op een andere manier les dan op de manege. En aangezien mijn zusje instructrice is, was dat snel op gelost.
Maar ik wilde ook beter voorzieningen voor mijn paard. Ik wil dat hij iedere dag de wei in kan en dan niet een uurtje, maar gewoon de hele dag. Maar ook nog contact hebben met andere paarden.
De stal van Laiser staat 5 minuten rijden met de auto van mij vandaan. Dus het is niet echt aan huis, maar wel iets anders dan een manege.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

N00tje

Berichten: 7733
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 22:24

als je ook een bak e.d hebt dan wil ik aan huis, voor mij zou het alleen het voeren meer tijd kosten, en meer geld, maar ik meot nu ok zlef uitmesten enzo... ik sta nu namelijk op een boerderij wat gewoon mijn 2e thuis is... ik ken de staleigenaresse al 7 jaar heb altijd les van haar gehad en we zijn daar met een hele gezellige groep meiden, we hebben altijd lol... echt ik zou het nooit willen ruilen voor een manege!!

Doe wat je niet laten kunt... Maar laat wat je niet doen kunt...

Percy
Berichten: 11082
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 22:34

Mijn paarden staan bij huis. We hebben deze boerderij ook gekocht om de paarden aan huis te kunnen hebben.
Ik kan zelf bepalen hoe ik ze verzorg, wat ze te eten krijgen en hoe laat. En, voor mij heel belangrijk, hoe vaak ze de wei opkunnen. Ik heb nooit heb probleem van een bezette bak. Geen bemoeienissen van andere pensionklanten etc.
Af en toe mis ik de gezelligheid van een pensionstal wel maar er zijn hier zoveel mensen met paarden in de buurt dat ik dat wel kan compenseren. Als ik eens advies nodig heb kan ik ook altijd bij vrienden terecht. Zij hebben ook een binnenbak zodat ik toch binnen kan rijden als ik wil. Het is natuurlijk wel wat omslachtiger wanneer je tien minuten moet rijden voor je bij een bak bent.
Ik heb er wel eens aan gedacht om mijn paard gedurende de wintermaanden op een pensionstal (of bij die vrienden) te stallen zodat ik gemakkelijker van de faciliteiten gebruik kan maken. Ik heb het nooit gedaan omdat ik het veel te gezellig vindt om mijn paard bij huis te hebben. Ik heb mijn dochters pony wel een keer een maand op de manege hier vlakbij neergezet om het veulen te spenen. Ik was heel erg blij toen ze daar weer weg kon. Al die kinderen elke keer om je heen, de steeds bezette bak en de ellende met verdwenen kruiwagens en mestvorken hingen me al snel de keel uit.
[/list]

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 22:35

Mijn paard wordt nu 6 keer per dag gevoerd. Op de ochtend gaat hij in de trainingsmolen en op de avonden rij ik zelf. De stal wordt gedaan dus daar heb ik ook geen omkijken naar. Ik werk 32 uur en ik zou echt niet weten hoe ik dat zou moeten doen met een paard aan huis. Vergeet niet dat er behoorlijk wat tijd gaat zitten in het onderhoud van de stal, weide en rijbaan, afgezien van het dagelijks mesten en het bijhouden van je voorraden. Ik vind het geen prettig idee mijn paard op de wei te zetten zonder toezicht. Aangezien mijn man ook werkt zo ik niet weten hoe we dat moeten oplossen.
Als ik nu hele dagen thuis zou zitten dan had ik mijn paard graag aan huis. Dan had ik meteen wat te doen *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _suus19_, adnariM, bellehorses, berthe, Pallatin, PaulineH en 22 bezoekers