In de warrrrrr!!!!!

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7117
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

In de warrrrrr!!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-02 14:27

Ik heb hier al eens eerder gevraagd wat ik t beste kon doen als ik een nieuw paard zou kopen.
IK wil dus meer gaan springen, maar de dressuur van het paard moet ook niet misselijk zijn.
Jullie zeiden omdat ik begin een paardje te kopen met wat meer ervaring een ouder paardje dus.
Nou is iedereen in mijn omgeving daar zo'n beetje op tegen Verward , ze raadden me een jonger beestje aan wat ik zelf dus hogerop moet zien te rijden...
maar ik weet niet of mij dat wel lukt, bovendien, ben ik die 'onbeleerde' paarden een beetje zat aan t worden.. (heb niet zoveel geduld en da's mijn slechtste eigenschap) Ik wil eigelijk wel es een paardje wat overal makkelijk op reageerd, maar dat zou misschien een sleur worden voor mij.. volgens insiders dan! Maar goed wat moet ik nou gaan doen?!!!
Een jong paard wat ong B loopt kopen of een ouder paard dat M/M is (dress en spring).???? Verward Lips are sealed


XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 14:29

Ik weet natuurlijk niet hoe goed je kunt rijden, maar het hoger rijden van een paardje is niet wat je 123 doet...aan de andere kant lijkt het mij ook niet leuk om een kant en klaar paardje te kopen wat al wat ouder is. Ik weet natuurlijk zelf wat ik in mijn mars heb, maar ik zou dus een wat jonger/groener paardje kopen zodat ik er zelf wat meer aan kan sleutelen e.d. Maar ja..das mijn mening. Je moet wat je zelf het leukst lijkt.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

In de warrrrrr!!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 14:37

*volcano* schreef:
maar ik weet niet of mij dat wel lukt,
bovendien, ben ik die 'onbeleerde' paarden een beetje zat aan t worden.. (heb niet zoveel geduld en da's mijn slechtste eigenschap)
Ik wil eigelijk wel es een paardje wat overal makkelijk op reageerd


Ik denk dat je zelf het antwoord al geeft. Let wel: je koopt het paard voor jezelf en niet voor je omgeving dus je moet kopen wat JIJ wil en niet je OMGEVING! Want jij moet 7 dagen per week met dat beestje overweg kunnen en niet je omgeving.

Succes met zoeken en ga op je gevoel af.

Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 14:41

Ik zou in dit geval doen wat je zelf het leukste/beste lijkt en niet te erg naar je omgeving luisteren. Je geeft zelf al aan een wat ouder paard te willen, dus dan moet je dat ook doen. Bedenkt wel dat een paard wat al wat meer kan, duurder is in aanschaf. Dat zal misschien ook wel de reden zijn waarom men jouw in een andere richting wil pushen.

Gewoon op je eigen gevoel afgaan. En als die zegt: ouder paard met meer ervaring, moet je dat ook doen.

Je suis Charlie.

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 14:47

Je moet gewoon doen wat jou ZELF het beste lijkt. Ik heb persoonlijk Imker gekocht omdat hij al M (hij is 11)was en ik met een gerust hart hem mee naar buiten kon nemen. Dat is iets waar je helemaal zelf over moet/mag beslissen, zij hoeven niet op jouw paard te rijden en niet elke dag er moeite voor doen....
Als je niet mega-veel tijd in het beleren wil stoppen, zou ik een wat ervarener paard kopen... maar da's mijn mening

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 15:14

Ook bij een ervaren paard gaat niet alles vanzelf. Hij kan misschien al een hoop, maar je zult er toch echt eerst aan moeten rijden voordat hij het doet! Makkelijker dan bij een jong paard, maar echt niet minder leuk.
Kun je zelf ook een hoop van leren, zodat je over een tijd misschien wèl zelf een jong paard omhoog kan rijden.
Ik zou dus voor een ervaren paard gaan, maar die zijn inderdaad een stuk duurder! Of je moet weer een paard nemen dat ouder is dan 15.

Nulla tenaci invia est via

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 15:26

Als ik die advertenties lees, wil iedereen een paard kopen dat minstens M niveau loopt, dressuur, en evt. L springen maar het paard mag niet meer kosten dan rond de f 5500,-. Je kunt best een paard met opleiding kopen hoor, maar die kost wel een paar duiten. MAar als je het kunt besteden moet je het wel doen. Kennelijk heb je geen belangstelling in het opleiden van een paard. Overigens, geduld heb je altijd wel nodig hoor, ook bij goed opgeleide paarden, want die geven ook niet altijd alles cadeau.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 15:35

Inderdaad Desiree!
En vergeet daarbij niet dat het paard absoluut 100% gezond moet zijn, geen gebreken mag hebben, supergangen moet hebben, verkeersmak, lief, mooi en van een bepaalde kleur moet zijn met bij voorkeur een geweldige afstamming en niet ouder dan 6 jaar! En dat mag dan allemaal niets kosten! Frusty

(is niet tegen jou bedoeld hoor *volcano*!)

Nulla tenaci invia est via

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 15:45

Hahaha, het is jou dus ook opgevallen! Ongelofelijk he, dat de mensen het durven te vragen! Waarom niet een paard dan gewoon gratis weggeven?

Faline

Berichten: 7117
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-02 18:21

Ja zoiets had ik dus ook,
Ik wil dus wel een goed paard die als ie dan toch ervaren moet zijn minstens dubbel M is..
Maar goed wij laats bij een paard kijken dat Z springen was, klonk goed, onverslaanbaar in de barrage naar zeggen.
Komen we daar aan,
eerst maar ff aan de longe zien, nou die bak was dus meer een modder bad en dus liep het paardje heel voorzichtig, dachten we..
Maar we gingen dus nog naar een binnenbak daar om haar ff onder t zadel te zien.... nou je gelooft t of niet, ik heb nog nooit zo'n stijf paard gezien, je kon door allen te luisteren naar het lopen al horen dat t niet klopte! Maar goed dr was ook al 2 jaar nix meer mee gedaan. Maar behalve die stijfheid liep ie nog te sterren kijken en helemaal scheef!
Er zat waarschijnlijk wel meer in het paardje, dat zeker, ze was 8 jaar dus dat stijve valt er dan nog wel uit te rijden,
maar wat sommige mensen al niet voor hun paarden durven vragen is ook niet normaal! (was trouwens B dressuur, wat ik niet vind kunnen bij een Z springer, die moet toch wat gehoorzamer, verder zijn afgericht in de dressuur dan B) maar goed, wat denk je 20.000 voor dat paard, wat dus 3x nix was! En daarbij komt nog hoe die mensen met paarden omgingen, je moest eers door 3 m stront lopen om in de stal te komen, het erf had veel weg van dat van de familie flodder. Gingen we met de tailer naar de mange, hadden ze de klep niet goed afgesloten, en de halve trailer viel bijna uitelkaar! (een van de stangen die achter het paard horen donderden bijna bij ons op de moterkap!)

maar goed, magreet, jij slaat de spijker recht op zn kop, dat zeiden mijn instruktrices dus ook. Ze zeiden dat als ik een Z paard koop dat die dan in notime toch geen Z meer loopt, maar als dat zo zou zijn, zou ik toch al helemaal geen Jong paard moeten kopen?? toch? Ik ben nu zelf met mijn Pony M springen en L dressuur... en ik ben dus bezig mn pony wat verder in de dressuur te krijgen, maar makkelijk is t niet, want zij heeft er een hekel aan en ik heb niet veel geduld, maar ik zal eerst zondag even afwachten, dan krijg ik les van een nieuwe instruktrice, die naar zeggen mijn pony wel in de Z kan krijgen... (met mij dr op dan... ben benieuwd of ze weet met wat voor ramp ze begint, al heb ik toch wel hoop dat het met haar wel lukt, wat bij al die vorige instruktrices dus niet lukte)

Eigelijk gaat het mij ook alleen maar om de dressuur, want een paard verder krijgen met springen heb ik eerder gedaan, die dus ook wel goed dressuur liep, maar als een paard nog geen sprong kan maken moet ik dus wel van te voren zien of dat paard wel aanleg heeft om verder te komen met springen en zo goed ben ik nou ook weer niet dat ik bij de eerste stap al zie, goh, dit is een springtopper!
Verward Verward Verward Verward Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed

Nou ja eerst die les zondag maar es zien.. en ze zou mij daarna ook nog ff les geven op haar ruin die dus Z2 loopt om te zien hoe dat gaat... Haha!

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-02 19:47

je moet vooral doen wat je zelf wilt en je van nieman wat aantrekken. nou, het is wel beter als je bijvoorbeeld met een vriend of vriendin die jou goed kent en waar je goed mee kunt praten overlegt, maar laat je vooral niet al te veel beinvloeden.
ik denk dat het belangrijkste in een paard is dat hij een goed karater heeft en dat jij samen met je paard een leuke tijd beleefd. of het nou een jong paard is of een oud paard. als je nog niet eerder een paard hebt gehad is het denk ik handiger een iets ouder paard te nemen. met iets ouder bedoel ik niet boven de 20 ofzo, maar gewoon rond een jaar of 7/8 en goed ingereden. ik denk dat dat de beste leeftijd is, maar het verschilt wel per paard, je moet denk ik iig een paard nemen dat goed is ingereden,maar het is natuurlijk wel leuk als je hem nog wat erbij kunt leren.

HorseF@N

Berichten: 1378
Geregistreerd: 12-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 14:38

Ik ben het helemaal met Vippie eens, je koopt een paard voor zezelf niet voor je omgeving!

profiel btje ge-update


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers

cron