wie kent Taconis, een homeopaat voor paarden

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
carlosje

Berichten: 1738
Geregistreerd: 04-12-01
Woonplaats: Rotterdam

wie kent Taconis, een homeopaat voor paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 13:57

wie kent hem?
hij heeft mijn paard behandeld en ik wilde weten wat jullie van hem vinden. Hij werkt ook met accupunctuur en chinese kruiden.

wie kent hem? Lachen

gr kat


zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 14:08

Ik ken hem als een grote oplichter die strafbare zaken doet (zoals inspuiten, want dat mag hij niet). Als je je geld wilt kwijt raken, geef het dan aan een goed doel...

Maar, hoe zijn jou ervaringen dan?

carlosje

Berichten: 1738
Geregistreerd: 04-12-01
Woonplaats: Rotterdam

hoi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 14:33

hoi hoi!
Ik weet niet of het echt geholpen heeft, kijk misschien is de pijn wel vanzelf over gegaan. Ik heb zijn linkerknie laten inspuiten, een tijd liep hij weer goed dat was in mei, maar nu lijkt het wel of het weer komt begon al wat te merken in oktober. Huilen

Maar hoe weet jij dat het een oplichter is?

groetjes kathelijn Lachen

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 15:08

Als hij daadwerkelijk de knie heeft ingespoten kan je hem laten oppakken wegen onrechtmatige handeling op je paard. Omdat hij GEEN medische opleiding heeft, dus niet in Utrecht heeft gestudeerd, mag hij NIET inspuiten. Volgens mij spuit hij goud in, iets wat ze trouwens ook in Utrecht doen. En dat is vreselijk duur, en werkt maar tijdelijk (wat ze in Utrecht ook vertellen).

Waarom ga je niet naar een goede paardenkliniek waar ze meer en beter verstand hebben van het bewegings apparaat dan die taconis. Voor problemen aan het bewegings apparaat is mijn ervaring om niet meer door te hobien met omhooggevalen personen als taconis, jonas, en anderen, maar gewoon naar een goede paardenkliniek gaan. Taconis heeft toch geen rontgen ogen? Hoe weet hij nou wat er aan de hand is in die knie?

Mijn ervaringen, en ik heb diverse paarden zien behandelen door hem, dat ze nog nooit met toedoen van zijn kunst beter zijn geworden. Misschien voor korte termijn, maar de problemen kwamen bijna altijd weer terug.

En denk erom, hij is strafbaar bezig en mag niet injecteren. Hij heeft daarvoor geen opleiding gehad en in tegenstelling met een kliniek doet hij het niet in een hygienische omgeving en ontsmetten kent hij niet.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 15:38

Ik sluit me aan bij Eleonoor.

Ik heb wel goede ervaringen met Rodinde, zij werkt ook met accupunctuur en meer van dat soort dingen, maar zij is wèl bevoegd dierenarts en behandeld je paard ook gewoon op de reguliere manier als dat beter werkt. Kost een smak geld, maar dan heb je ook wat.

Nulla tenaci invia est via

Billy

Berichten: 19019
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 16:42

Billy is door Taconis behandeld toen hij letterlijk doodziek was.
De dierenarts wist niet meer wat hij moest, van de verzekering had ik toestemming om hem af te laten maken. Als laatste redmiddel heb ik Taconis erbij gehaald, binnen een week was Bill weer helemaal de oude. Zie foto's in mijn profiel. Ik heb zelf 5 dagen lang mijn paard medicijnen moeten spuiten, pak mij dan ook maar op, want ik mag het ook niet.
Feit was wel dat mijn op-sterven-na-dode paard na 2 dagen duidelijk aan het opknappen was, na 4 dagen weer vast op z'n benen stond, en na een maand weer voorzichtig aan gereden kon worden.
Als Bill weer zulke symptomen ontwikkelt haal ik niet de veearts erbij, maar gelijk Taconis. De dierenarts had na 2 weken absoluut geen resultaat, het paard was alleen maar zieker geworden.
Bij Taconis met z'n "vage"kruiden was hij binnen een week weer helemaal op de been.

Ik ben die man nog elke dag dankbaar!!!

Be a voice, not an echo!

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 16:47

Ik vind het een beetje vaag wat hij doet. Ik heb verschillende paarden wel op zien knappen maar ook een paar rpaarden bleven rommelen.
Hij heeft ook eens naar Pablo gekeken, gewoon omdat ik me afvroeg wat hij er van zou zeggen en hij toch op stal was. Hij vond Pablo heel gezond en ik hoefde ook niks te betalen. Sommige oplichters vinden bij elk paard wel wat dus zo is Taconis niet.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 17:36

Tsja, ik heb hem wel eens bij mijn paard gehad, maar ik zou hem niet gauw nog een keer laten komen...gewoon omdat ik toch echt meer vertrouwen heb in mijn reguliere DA, die zal altijd de eerste zijn die ik naar mijn meis laat kijken als er iets is. En idd, hij is niet bevoegd om te spuiten maar doet het wel. Maar goed, de een heeft goede ervaringen met de man, de ander niet...ik kan er niets over zeggen, ben volkomen neutraal. Haha!

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 18:31

Ik heb een DA (uit Utrecht, die dus echt diergeneeskunde heeft afgerond!) die zich heeft gespecialiseerd op homeopatie bij paarden en honden. Die vertrouw ik helemaal, die heeft echt haar medische opleiding achter de rug.
Met die Taconis heb ik geen ervaringen, maar ik zou het toch eng vinden om mijn paard daar heen te brengen.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 20:08

Mijn DA heeft een geruime tijd samen gewerkt met Taconis, maar op een gegeven moment stopte hij er mee. Ik wilde Taconis eens erbij halen voor mijn paard, maar mijn DA vond dat ik moest oppassen. Hij zei: meisje je moet het zelf weten, er zijn er die er baat bij hebben, maar hoe ik hem heb ervaren is het eigenlijk een soort van automonteur. Hij doet niets wat een ander niet kunt, alleen is hij ontzettend duur.
Uiteraard wil mijn DA mij als klant ook niet kwijt, maar hij wist wel andere accupuncturisten voor mij als ik daar interesse voor had. Voor mij dus een bewijs dat deze meneer niet helemaal zuiver is, mijn DA geloof ik, hij heeft met hem gewerkt en ik zou niet weten waarom hij hem in een kwaad daglicht zou willen plaatsen.

Billy

Berichten: 19019
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 21:33

Dat duur viel wel mee, in 2 weken dierenarts zonder resultaat was ik ruim f 1200,- kwijt. Bij Taconis 2x consult + medicijnen ongeveer f 350,-. Ik moest hem elke dag bellen hoe hij vooruit ging, dus had ik elke dag een (gratis) telefonisch consult.
Ik weet van welke behandeling mijn paard genezen is. Had ik dat gelijk gedaan, had het me een hoop geld gescheeld.
Ik weet ook dat Taconis geen diploma's heeft. Maar toch vertrouwde ik hem helemaal.

Be a voice, not an echo!

Silvia

Berichten: 2755
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 21:37

In de Bit van een paar maanden geleden heeft er een stuk over hem gestaan. Ze waten niet erg positief over hem. (zwak uitgedrukt...)

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 21:41

Hij heeft mijn paarden anders wel mooi op laten knappen terwijl ik al duizenden guldens aan de kliniek had besteed. Over elke alternietve figuur hoor je goede en slechte ervaringen, ik heb er baat bij gehad en zou hem zo weer inschakelen als de reguliere da er weer eens niet uitkomt. Parden met lchtwegproblemen is hij super in en dat met kruiden, beter dan ventipulmin, sputilisin en prednison! EN nog goedkoper ook

Voorzitster AFM

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 22:06

Maar het behandelen van luchtwegproblemen met kruiden is wel even iets anders dan het inspuiten van gewrichten terwijl hij daar niet toe bevoegd is. Van het binnenkrijgen van een verkeerd kruidje zal je paard niet direct blijvend verslechteren (mits je het niet al te bont maakt natuurlijk! Je moet geen taxus gaan voeren), maar met een naald in een gewricht kun je wel degelijk grote schade aanrichten. En op wie kun je die schade dan verhalen? Geen verzekering die het betaald! Om maar niet te spreken over de emotionele schade
Hij zal best goed zijn, maar hij zou zich moeten beperken tot z'n eigen terrein, binnen z'n bevoegdheden en het inspuiten van paarden aan anderen over moeten laten.

Nulla tenaci invia est via

geral

Berichten: 3604
Geregistreerd: 25-08-01
Woonplaats: hm niet belangrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 22:36

Ook mijn ervaring met Thijs Taconis is zeer positief, mijn paard was er zeer slecht aan toe, wetenschappelijk bewezen met een bloedtest die ik door een zeer gerenommeerd arts heb laten bekijken, conclusie was dezelfde als die van Thijs.
De da kon met deze bloedtest niets, wist niet wat het paard mankeerde, dus na wat rondvragen Taconis gevraagd.
Binnen 1 week knapte hij op, kosten ach die vielen wel mee, zeker na alle dure rekeningen van de da, wat niets oploste.
Nogmaals de een heeft baat bij dit en de ander bij dat, maar om nu ronduit iemand af te kraken omdat hij spuit, wat hij niet mag, gaat mij te ver. Hij verteld je duidelijk dat hij dat niet mag, dus de keus is aan jou om het wel of niet te doen.

Billy

Berichten: 19019
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 23:39

Het artikel in Bit heeft er in gestaan vlak nadat Bill ziek geweest is. Ik had toen nog regelmatig contact met hem. Hij moest er vreselijk om lachen, want hij had nog nooit zoveel nieuwe klanten gehad als toen.
Het was de beste reclame die hij had kunnen krijgen Haha! Haha! Haha!

Be a voice, not an echo!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-02 07:14

Ik zag het al in de reactie van Puck en Geral staan;
en ik deel dezelfde mening:

Eerst de reguliere da erbij halen, dan evt. kliniek en zie die er geen heil meer in dan zou ik mij waarschijnlijk ook naar dit soort mensen wenden.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-02 09:24

Ik heb het genoegen gehad om meerdere paarden in de omgeving behandelt te hebben gezien....met wisselend resultaat.
Het niet zo goede resultaat, overigens verkeerde diagnose en daarbij dus inspuiten, even goed, daarna slechter dan ooit,
heeft mij ervan overtuigd dat ik met bepaalde zaken absoluut niet naar deze meneer zou gaan.

Zelf heb ik eens een massage middeltje met kruiden erin gehad (opspuiten, ruikt naar after riding) omdat mijn paard zich verstapt had en zijn knie licht verrekt had,
dat was ook zoals hij zei met 3 dgn over.
Verder had ik, zo ik me herinner, het enige (behandelde, hij deed er meerderen op 1 dag) paard dat verder helemaal niks mankeerde....volgens de heer T.

Ik heb begrepen dat voor luchtwegproblemen deze goede resultaten op leverd, maar dat heb ik niet uit eerste hand.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Silvia

Berichten: 2755
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 11:22

Een paar mensen hebben mij een PB gestuurd met de vraag in welke Bit het artikel stond: in nr. 58 van maart 2000 (toch nog langer geleden dan ik dacht Haha! )
Het is 1 1/2 blz lang, dus helaas teveel om over te typen.
Strekking van het verhaal: Thijs Taconis treedt met zijn behandelwijze de Wet op de Uitvoering der Dierengeneeskunde met voeten. Hij is geen lid van een erkende organisatie zoals bijv. de Nederlandse Vereniging van Accupuncturisten en hij is ook geen erkend dierenarts.

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

Tamara_
Berichten: 263
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: Rijen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 18:08

Hallo,

Ik heb mijn pony ook laten behandelen door Thijs taconis. Ik kon er helemaal niks meer mee, en ben op aanraden van mijn instructrise naar Thijs gegaan. Thijs heeft er wel voor gezorgd dat mijn pony beter werd en ik er weer gewoon mee kon gaan rijden. En dat kan ik nu nog steeds geen terug val. helemaal niks, volkomen tevreden dus. Als mijn pony weer iets mankeert ga ik weer naar Thijs.

Katja

Berichten: 40771
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-04 18:32

Dit is wel een erg oud topic dus vandaar een slotje.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Brusi06, Googlebot, palousa_boy en 30 bezoekers