de ombudsmandieren is een feit.....kom maar met de klachten

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
henk
Berichten: 142
Geregistreerd: 01-12-01

de ombudsmandieren is een feit.....kom maar met de klachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-02 18:11

De Ombudsman Dieren


Dierenleed leeft bij de Nederlandse bevolking! Dat blijkt uit de massale belangstelling die de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren krijgt, zowel in de media als bij particulieren. De website is sinds de oprichting in juli reeds meer dan 175.000 keer bezocht en de Stichting krijgt dagelijks tientallen e-mails en brieven.

Nederland heeft een uitlaatklep tegen dierenleed gevonden in de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren! Deze enorme stroom van klachten over dierenmishandeling werd door de Stichting zo serieus genomen dat vanaf 17 januari de Ombudsman Dieren een feit is!

Eindelijk! Eindelijk een centraal punt waar mensen terechtkunnen met hun klachten en waar deze klachten ook daadwerkelijk behandeld worden! In Nederland zijn reeds diverse organisaties actief op het gebied van dierenbescherming, maar zij richten zich voornamelijk op de verbetering van de leefomstandigheden van dieren. Bestrijding van dierenmishandeling is bij deze organisaties geen hoofdactiviteit. De Ombudsman Dieren tracht dit gat op te vullen en richt zich uitsluitend op het bestrijden van dierenmishandeling.

Klachten die binnenkomen bij de Ombudsman.nl worden op verschillende manieren behandeld. Bij repetitieve en zware delicten zal de klacht zelfs worden doorgespeeld aan de AID en de LID, zodat een strafrechterlijk onderzoek kan volgen. Alle delicten worden verzameld in een databank. De bedoeling is dat hiermee een fundament gelegd wordt waarvan politie, justitie en gedragswetenschappers gebruik kunnen maken.

Dierenmishandeling valt binnen de Nederlandse wetgeving momenteel onder ‘materiële schade’, hetgeen zoveel wil zeggen dat dezelfde straffen gelden voor het mishandelen van dieren als voor het bewust schade toebrengen aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Een van de eerste activiteiten van De Ombudsman Dieren zal erin bestaan de mogelijkheden te onderzoeken om een civielrechtelijke procedure tegen dierenmishandelaars op te starten. De Ombudsman Dieren zal dan pogen een uitspraak van de rechter te poneren zodat de Ombudsman Dieren belanghebbende is in een procedure in rechte. Indien dit lukt, dan bestaat de mogelijkheid om een verandering in het Nederlandse rechtssysteem door te voeren, zodat dierenmishandeling niet meer onder ‘materiële schade’ valt, maar voortaan gezien kan worden als ‘immateriële schade’.

We moeten de rechtelijke macht ervan overtuigen dat dieren niet voor zichzelf kunnen opkomen en dat derhalve een onafhankelijk rechtspersoon namens deze dieren moet pleiten!


Met vriendelijke groet,

Henk ten Napel
06-25253336

Ombudsman Dieren
www.ombudsmandieren.nl


janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 18:17

crosspost..staat ook al op algemeen..

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 18:24

Ik heb verder zelf geen klachten, maar ik vind dit wel een goed initiatief. Ik heb wel een vraag, is het ook de bedoelling van de dierenombudsman, om bijvoorbeeld in de hondenfokkerij de zgn. broodfokkers aan te pakken?? En soortgelijke situaties?? omdat daar op dit moment veelal niks aan gedaan wordt door de dierenbescherming.

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 18:27

Inderdaad een goed initiatief. Kijk ook eens bij www.gaia.be . Een soortgelijke (?) organisatie, maar dan in België.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 18:51

Inderdaad een crosspost zie:http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=38478

Een is wel genoeg.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anji, belle_boef, CraziiEmma, Fu_Qi, HighFly_, maximuss, Sclimpre, xReetch en 37 bezoekers