instructrice met goed nivo?? of instructrice die nog leert??

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

instructrice met goed nivo?? of instructrice die nog leert??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-02 21:12

hey ik zal het effe uitleggen.. ik heb nu les van iemand die zelf op een goed nivo rijdt,maar daar steek ik eigenlijk weinig van op, nu ben ik overgestapt op iemand die zelf ook hoog rijdt en nog een opleiding volgt voor lesgeven .. wat zouden jullie doen? ze zijn allebei heel aardig,maar die 1e is nu op vakantie .. dus heb eigenlijk nog maar 2 x v d andere les gehad.. zouden jullie nog terug gaan naar de andere of bij deze blijven??? is miss. vaag geschreven maar ik hoop dat jullie er uit komen,groetjes sandra!

SGFotographics.

Paarden Fotografie


Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 21:24

Iemand die leuk in de sport rijdt hoeft per definitie nog geen goed les te kunnen geven. Staar je daarom vooral niet blind op de klasse waarin iemand rijdt. Kies gewoon de persoon die jou het meest aaspreekt.

rhijnauwen

Berichten: 4985
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 21:29

ik ben van mening dat degene die les geeft niet op hoog nivo hoeft te rijden, het gaat er om hoe iets wordt overgebracht Haha! iemand heeft misschien zelf een super gevoel en kan echt heel goed rijden, maar weet het absoluut niet over te brengen en je hebt mensen die misschien wat minder goed rijden, maar het heel fijn en duidelijk kunnen overbrengen. Bovendien moet het "klikken' met degene die in het midden staat! Lovers wil je echt alles doen wat die persoon zegt? heb je twijfels als er iets wordt uitgelegd of snap je vaak dingen niet? allemaal dingen om goed over na te denken! vooral niet van iemand les gaan nemen omdat 'die en die' ook les van hem/haar hebben of omdat de persoon populair is! Het gaat erom wat JIJ!! zelf vind, voelt en ervaart! en vooral hoe het paard reageert op de aanwijzingen, hulpen etc.! (vaak verzet etc... Boos! dan maar eens nadenken! een paard pleegt echt niet ZOMAAR verzet om ons te pesten!

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 21:31

Van wie vind je zelf dat je het beste les krijgt? Wie kan het uiterste uit je halen als het moet, maar weet ook wanneer het genoeg is?
Aardig zijn ze alle twee vertel je. Bekijk dan voor jezelf van wie jij het meeste leert, en dat is onafhankelijk van het niveau dat ze zelf rijden. Als ze jou maar duidelijk kunnen maken wat en hoe je iets van je paard moet vragen.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 09:44

Ik vind het niveau niet zo heel belangrijk, als de boodschap maar duidelijk overkomt.
Mijn instructrice rijdt M2 en gaat Z starten. Ze lest elke week bij Tineke Bartels aan de Academy en volgt de ORUN opleiding.
Ze brengt het bij mij heel goed over en mijn paarden zijn echt veel beter gaan lopen. Het zijn allebei springpaarden met normale gangen, maar door deze manier van rijden zie ik dat ze ook voor de dressuur veel potentieel hebben. Gelukkig klikt het ook persoonlijk goed tussen ons, dat is ook wel een belangrijk punt.
Je moet een beetje op je gevoel afgaan en ook de manier van rijden verschilt weer per instructrice. Bij mijn vorige instructrice moest ik mijn paarden heel anders rijden en daar ben ik uiteindelijk gigantisch op vastgelopen. Nu rijd ik in het systeem van Tineke (LDR) en dat is zo'n verschil. Wel heel erg wennen. Handen echt super laag en daar laten nageven. Maar je voelt meer paard onder je, super! Maar goed, dit wordt een beetje OFF TOPIC.
Ik zou zeggen ga op je gevoel af maar zorg ervoor dat de persoon in kwestie wel een toevoegende waarde kan hebben op je rijstijl anders loop je vast net als ik bij mijn eerste instructrice.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-02 09:55

Maar ik vind wel dat als je instructrice hoog rijdt, dat ze dan zelf ook het gevoel heeft en dat beter kan overbrengen. Mijn instructrice is 3 jaar jonger dan ik, maar mag met 1 paard GP starten en met een paar andere paarden rijdt ze lichte tour en Z. Zij heeft zoveel ervaring en gevoel, en zelf ook nog eens van een bekende trainer les, dat ze dat heel goed kan overbrengen op mij. Dat heb ik dus veel liever dan iemand die een stuk ouder is dan ik, maar zelf niets gepresteerd heeft. Mijn mening is gewoon dat zo iemand dingen veel minder kan overbrengen door gebrek aan ervaring.

Gewoon doen waar jij je het beste bij voelt.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-02 10:11

op het moment vind ik degene van wie ik nu les heb,dus degene die nog leert zeg maar,die vind ik het leukste,maar ik vind de keuze best wel moeilijk nog maar ik denk dat ik wel bij degen blijf waar ik nu rij.in ieder geval bedankt voor jullie reacties en je mag nog reageren hoor! gr san Lachen

SGFotographics.

Paarden Fotografie


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amiette, Happy_Joy, MaximEnMarit, mirriejj, secretariat en 35 bezoekers