Drukkingen, hoe zit dat nou?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Drukkingen, hoe zit dat nou?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-02 19:29

Drukkingen krijgt een paard van slecht passende zadels/ schurende singels. Dat is mij duidelijk. Maar.....
Wacht, ik zal even het hele verhaal duidelijk van voren af aan opschrijven.
Eergisteren heeft mijn zus met Berber gereden. Gisteren heb ik Berber geborsteld, maar ze was erg nijdig. Ik voelde verder en kwam een dikke bult onder haar buik, tussen de benen tegen. Zo groot als een ei ongeveer, iets kleiner. Beste bult dus.
Verder gepoetst, ik kwam aan de andere kant van haar lichaam. Daar zit dus ook helemaal een zwelling. Op de plaats waar de singel zit, even onder het zadel zeg maar. Dit was niet een bult maar echt een lange, uitgespreide zwelling. Op deze plaats was ze niet alleen neidig, ze keek al boos als ik er al naar wees. Berber kan soms wat kleinzerig zijn, maar dit deed duidelijk heel erg zeer.
Een drukking, dat moet wel. Een steek van een of ander beestje kunnen we toch wel uitvlakken met deze vorst?
Maar..... Berbers zadel past prima. Daar zat de drukking ook niet, maar de singel is ook prima. We hebben voor haar een neoprene singel, rijden we ook al 2 a 3 jaar mee, dus allergie/ overgevoeligheid of iets dergelijks kan het niet zijn.
De singel is schoon, zit nooit overmatig strak, na het singelen worden de benen even naar voren "getrokken" om alles soepel te laten zitten.
Ook onder het rijden was er niets aan de hand, geen verzet, geen tekens van pijn. Ook bij het afzadelen na de rit was er niets te merken of te zien.

Hoe kan ze dan toch een drukking hebben? Of zou het iets anders kunnen zijn? Vanochtend was het overigens al een stuk afgezakt. Ze was ook niet zo boos meer, deed een stuk minder pijn. Ik verwacht dat het morgen alweer meer afgezakt zal zijn.
Maar wat me meer zorgen maakt, hoe zou ze in hemelsnaam aan die zwellingen gekomen zijn? De drukking onder haar buik zou kunnen komen door de martingaal, dat het geknepen heeft. Zou het zo kunnen zijn dat zo'n zwelling door zenuwen oid door kan trekken naar de zijkant en zo daar weer een hele nieuwe zwelling kan ontstaan Verward


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anna79, eclair98, Judith_, KellyR, Magicmowgli, Maren, marindexo, noordje, RvS, Samy24, Sanet, Thunderluck, Zulandra en 47 bezoekers