Chaps versus leren laarzen

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-01 09:33

Ik rij op dit moment met Chaps hele fijn van tredstep volgens mij. Waren 200.00 maar het rijdt super. Ik zit erover te denken om laarzen te kopen en meteen maar leren laarzen. Wat vinden jullie zelf het fijnst om mee te rijden, chaps of leren laarzen. Dan weet ik of ik over moet stappen op leren laarzen.


Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 09:44

Hoi,

Ik heb ook de chaps van tredstep en die rijden heerlijk, ik rijd 2 paarden op een dag en ik heb ze al 2,5 jaar en ze zien er nog super uit dus ze zijn het geld wel waard Pling . Ik heb tevens leren Cavallo rijlaarzen maar die gebruik ik alleen voor op de wedstrijden, ten eerste omdat ik het zonde vind (ze slijten sneller als je er elke dag mee rijdt) en ten tweede mijn chaps zitten heerlijk. maar als ik jou was zou ik gewoon een keer laarzen van iemand lenen om te kijken wat je lekker vindt, want als je nieuwe leren rijlaarzen koopt zitten ze in het begin heel rot en dan denk je ook wat heb ik gekocht. Huilen Verward .Misschien kun je 2e hands lerenrijlaarzen kopen want alsje eenmaal met leren rijlaarzen rijd, kun je bijna niet meer met rubberen rijden want die geven minder stevigheid en zitten minder lekker (als je leren rijlaarzen goed zijn íngereden').
succes Lachen Lachen Lachen

_________________
Nee ik ben niet stug, ik kom alleen zo over....[img]../upload/236/poesje.gif[/img]

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mytens 1 op 2001-04-13 10:45 ]</font>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:17

Mijn beenligging is netter als ik met leren laarzen rijd, rustiger nog als met chaps!
Sonja.

Karin

Berichten: 61935
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:19

In Australië wordt door (wedstrijd)ruiters veel gereden met leren chaps die in combinatie met jodhpurlaarsjes haast niet van leren rijlaarzen te onderscheiden zijn. Ze kosten wel wat (minstens 300 gulden), maar dat ben je voor een goed paar leren rijlaarzen ook kwijt.

Het voordeel is dat je ze, net als van die slappe chaps, gewoon afritst als je niet op het paard zit. Ze kunnen dan niet vies worden of beschadigen. Ik wil wel eens op internet gaan zoeken en dan laat ik m'n bevindingen hier wel weten!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Danielle
Berichten: 236
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:29

Ik had al leren rijlaarzen, maar ben juist overgegaan op chaps, omdat ik zuiniger op mijn leren rijlaarzen wilde zijn en ook omdat ik niet zo lang op die dingen kan lopen, ik krijg er na 3 jaar nog steeds blaren van, ik kan er alleen mee rijden en dan moeten ze eigenlijk uit. En ze zijn wel de perfecte maat! Voor de rest vind ik het met rijden eigenlijk weinig uitmaken, met leren laarzen rijd ik lekker en met chaps ook! Ik heb chaps van Kiefer, ook met een elastisch stuk er in, echt perfect vind ik ze! Groetjes Danielle

***Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard******Roderick = Springpaard***

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:49

Die leren chaps heb ik hier al bij twee ruitersportzaken gezien (nog niet bij divoza) Weet niet of het echt leer was, maar ze waren geloof ik tussen de 90 en 160,- Ik wil ze ook graag kopen!

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 11:04

Mijn beenligging is met leren laarzen beter dan met chaps.
Die laarzen geven gewoon wat meer stevigheid, heb ik het gevoel

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 11:12

Ik rij met chaps om mijn laarzen te sparen. Voor wedstrijden en lessen doe ik ze weer 2 dagen aan, want iedere keer is het weer omschakelen, het voelt toch ietsjes anders. Na een kwartiertje ben ik weer helemaal gewend hoor.

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 11:27

Ik had eerst altijd leren laarzen .Maar omdat ik nogal grote voeten heb (maat 42) moest ik altijd laarzen aan die te breed te kort enz waren .
Toen heb ik van die leren chaps gekocht van cavallo die zitten perfect en als je er sporen op aan doet en met het riempje wat camoufleerd ziet niemand dat je geen laarzen aanhebt .Ik rijd er nu al een jaar wedstrijden mee ,buiten en binnen nbvr en nkb en er heeft nog nooit iemand iets van gezegt .Dus waarom zou je dan nog van die ondingen kopen en ze zoals iemand zegt 2 dagen van te voren aandoen enz .Deze kostten 119,-en als m,n joppers versleten zijn koop ik gewoon nieuwe en kan ik m,n chaps gewoon houden .

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 12:10

Ik heb zelf vrij goedkope chaps gehad, die na een half jaar op mijn enkels hingen. Het rijden ermee vond ik wel heel prettig, mijn benen lagen erg stil.

Ik heb twee jaar geleden leren rijlaarzen gekocht die achteraf toch te groot bleken te zijn: leuk hoor, als je aan het galopperen bent en je voelt je laarzen naar beneden zakken Verward ! Ik kon ze gelukkig verkopen aan een stalgenootje.

Sindsdien rij ik met mijn oude rubberen rijlaarzen, ook vanwege de nogal blubberige toestand hier op stal (ff onder de tuinslang en schoon zijn je laarzen *LOL* , ideaal). Mijn benen liggen voor mijn gevoel wel wat minder stil met de rubberen laarzen, dus ik denk er wel over om weer over te gaan op iets anders. Weet alleen nog niet wat: goede chaps of leren laarzen...

Groetjes Mieke

gillian

Berichten: 3856
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Haarsteeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 17:55

ik heb chaps, gebruik ze nooit eigenlijk.
leren laarzen die ik regelmatig gebruik derby's zijn het, zijn wel fijn.
en dan heb ik nog mountain horse high rider zijn ook leren laarzen en daar woon ik in.
zijn te vinden bij divoza.
superlaarzen vind ik,er zit een rits achterin en zijn helemaal waterdicht.
gewoon regelmatig poetsen met zadelzeep en een keer invetten met hamanol of zo.
zijn ookwel prijzig maar ja dan heb je ook wat Pling
Afbeelding
ik heb ze in het zwart.
toedeledoki
gillian

_________________
**5 miljoen jaar geleden sloeg een naamloze aap een andere aap met een scherpe steen de schedel in.
De mens was geboren.**

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: gillian op 2001-04-13 19:00 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: gillian op 2001-04-13 19:01 ]</font>

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 17:58

Heb ik ook nog tussen lopen twijfelen tussen gewonen leren laarzen en die Moutain horse high.....maar hier in de ruitershop hadden ze ze nog niet in het zwart dus ben ik maar gegaan voor de traditionele leren Pling ....en ik heb ooit wel chaps gehad maar weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik daar van vond Lachen

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-01 11:03

Ik heb een paar goedkope chaps. Gewoon van die suede. Ik vind ze prut omdat ze afzakken, maar wel lekkerder dan alleen op schoenen, 'k heb net iets meer steviger kuiten met die dingen! Ik moest ze destijds hebben omdat ik door de week les had (vanuit huis) en dat deed ik met laarzen. In het weekend sliep ik bij mijn vriend en daar reed ik ook paard. Een heel gezeul iedere keer met die laarzen op de fiets en bovendien een paar nette schoenen voor de dag erop. Dus chaps gekocht. Ik heb ze ca 2 jaar iedere zaterdag gebruikt, maar ben blij dat ik nu gewoon weer met (leren!) laarzen kan rijden. Die leren larzen heb ik nog maar sinds oktober, maar bevallen me ontzettend goed. De zolen slijten inderdaad vrij snel 9ben nog niet aan verzolen toe, maar de eerste slijtplekken zie je al..) Voor mij dus geen moeilijke keus. Party!!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-01 13:20

Ik rij met mijn chaps op Voltrack en de endurance wedstrijden. Het is wat soepeler, je kunt er in veel verschillende houdingen mee rijden, en het zit ook fijner dan mijn leren laarzen, omdat de schacht te breed is. Laarzen gebruik ik als ik op Joop rijd, die loopt namelijk met een zodanige paslengte dat met doorzitten alles goedblijft zitten. Vol dribbelt wat meer, dus dan schuren/schuiven mijn leren laarzen. Ik wil wel nwe, maar dat zie ik dan wel weer (first things first). Leren laarzen zijn op dit moment rond mijn been irri, maar rond mijn voet stukken beter. Je hebt volgens mij beter contact omdat je geen dikke schoenen hebt (dat heb ik dus, wil nog niet zeggen dat je dat altijd met chaps hebt).
Ik vind chaps fijn voor het langere en minder mooie werk. Mijn laarzen zijn voor t net.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-01 13:24

Ik heb chaps met elastiek van Kieffer. Ze rijden echt super. Ik rijd er dus ongeveer 12/14 paarden in de week. (niet allemaal verschillende) En ik merk bijna geen slijtage.
Leren rijlaarzen wil ik wel. Maar ik voel me dan denk ik erg een kakker. Omdat ik geen wedstrijden rijd.
En het is voorlopig nog te duur.
Groetjes!

Suus

Berichten: 1692
Geregistreerd: 13-03-01
Woonplaats: Stein

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-01 13:38

Ik zweer dus bij leren laarzen. Heb ook ooit chaps gehad maar dat beviel me niet zo. Ik heb nu Konigs laarzen. Zijn redelijk prijzig maar wel geweldig!

mdev

Berichten: 354
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Zeven, DE

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-01 19:54

Ik ben ook bezig met Königs laarzen te kopen, gelukkig gaat er 10% van de prijs af(bekende van de verkoper), want ze zijn best wel prijzig, maar zeer zeker ook mooi. Die Mountain Horse laarzen wilde ik ook kopen, maar m'n voeten zijn te groot (snik snik Verdrietig )

Spirit

Berichten: 27461
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 07:58

Ik heb dus die rijlaarzen van Aigle en ik heb ook chaps met leren phodphurs (ofzoiets) maar die dingen zijn te klein dus ik heb nu niks om onder mijn chaps te doen.
Ik heb zwarte chaps van Two 'N Moon en van die phoddinges ook zwarte en daar weet ik het merk ook niet van, lekker duidelijk he? Scheve mond\ Schijnheilig

_________________
<center><font color="brown>Me Luv Arabiertjûs</font></center>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: *-Spirit-* op 2001-04-18 08:59 ]</font>

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 08:04

ik rij dus normaal met chaps en jodhpuhrlaarsjes (merk?!?) Ik heb nu 2 paar chaps, zitten allebei prima. Een paar met klitteband en een paar met rits en elastiek.
Op wedstrijden rijd ik met aigles maar dat gaat echt )(^&&^^ Ik ben aan het sparen voor leren want ik kan echt niet rijden met rubberen. Volgens mij rijdt ik mijn proefjes daar zelfs minder netjes door.....
Ik laat jullie het horen als ik leren heb.
Maar als ik moet kiezen tussen rubber en chaps zou ik tot nog toe voor (goede!) chaps gaan.

Groetjes Petra

:evaw:

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:42

Ik heb dus deze chaps, tredsteps en die zitten heerlijk en gaan heel lang Cool mee.

Tredstep elastische minichaps (bst.nr.: 40814)
Deze exclusieve en modieuze minichaps van Tredstep zijn voorzien van elastiek en sluiten daardoor perfect aan. Sluiting d.m.v. een rits. Optimaal draagcomfort.
NLG 209.95 - Euro 95.11

(beetje onduidelijk)

[img]../upload/236/tredstep.jpg[/img]

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 18:30

Ik zelf rijd vaak met chaps en van die mountain horse schoenen. Ik heb hele fijne chaps met een rits en extra lang omdat ik nogal lange benen heb.
Die schoenen zijn ook erg fijn. Ze hebben een speciale zool die niet van rubber is. Met rubber blijf je namelijk erg kleven in je beugels en dat kan erg gevaarlijk zijn.

Ook heb ik leren laarzen en die bevallen me ook super. Ik heb ze op maat laten maken bij Huet, in houten ofzo (?). Ergens bij Utrecht in ieder geval. Dat klinkt duur, maar dat viel heel erg mee. f 350,= ofzo voor op maat gemaakte leren laarzen.
Ik moest ze bijna wel op maat laten maken omdat ik van die onmogelijke benen heb. Lang, dun en een hele hoge wreef.

Ik rijd 2 x per dag, en dan is het toch belangrijk om goede spullen te hebben. Met mijn chaps rijd ik altijd in het bos (dat doe ik nogal veel) en meestal rijd ik met mijn laarzen altijd in de bak. Ook al heb ik best goede schoenen en chaps, toch merk ik nog steeds dat mij voeten stiller liggen met rijlaarzen.

Het is dus maar hoe en hoeveel je rijd en wat je eisen zijn tijdens het rijden. Wel raad ik het aan, om je leren laarzen niet alleen voor 'netjes' te bewaren. Je moet ze namelijk goed inlopen en veel rijden met leren laarzen bevordert volgens mij ook je zit.

Spirit

Berichten: 27461
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 19:43

Citaat:
Op 2001-04-18 14:42, schreef Mytens 1:
Ik heb dus deze chaps, tredsteps en die zitten heerlijk en gaan heel lang Cool mee.

Tredstep elastische minichaps (bst.nr.: 40814)
Deze exclusieve en modieuze minichaps van Tredstep zijn voorzien van elastiek en sluiten daardoor perfect aan. Sluiting d.m.v. een rits. Optimaal draagcomfort.
NLG 209.95 - Euro 95.11

(beetje onduidelijk)

[img]
../upload/236/tredstep.jpg[/img]Hee mijnes lijken daar ook wel heel veel op (die chaps). Maar ik geloof nooit dat ze zo duur waren (die van mij dan), dat zou mijn vader toch niet doen Knipoog

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

Spirit

Berichten: 27461
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 19:46

Citaat:
Op 2001-04-18 09:04, schreef Sjimmy:
ik rij dus normaal met chaps en jodhpuhrlaarsjes (merk?!?) Ik heb nu 2 paar chaps, zitten allebei prima. Een paar met klitteband en een paar met rits en elastiek.
Op wedstrijden rijd ik met aigles maar dat gaat echt )(^&&^^ Ik ben aan het sparen voor leren want ik kan echt niet rijden met rubberen. Volgens mij rijdt ik mijn proefjes daar zelfs minder netjes door.....
Ik laat jullie het horen als ik leren heb.
Maar als ik moet kiezen tussen rubber en chaps zou ik tot nog toe voor (goede!) chaps gaan.

Groetjes PetraJa, bij wedstrijden staat er bij mijn blaadje ook meestal, nouja vroeger dan nu is dat steeds minder, dat mijn benen niet goed stil liggen ofzoiets, maar ik heb ook Aigle.. Ligt t daaraan? Dat ik nu misschien meer gewend ben aan zulke laarzen omdat ik er al 4 jaar mee rij? Of is dit onzin? Verward ? Ik heb dan wel nog nooit leren laarzen gehad ofzo, maar altijd deze, en ik vind ze eigelijk wel lekker zitten

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-01 12:02

Ik heb chaps, maar ik heb ze nooit aan omdat ik alleen kan rijden met leren laarzen....op een ander paard kan het dan nog wel met chaps, en als ik buiten rijd vind ik het ook nog wel fijn, maar met chaps als ik dressuur rijdt dat gaat echt niet.....ik kan ook alleen met een rijbroek met leren stuk erin rijden, tsja, beetje verwend he....
Leren laarzen rijden btw wel heel fijn, zijn echt aan te raden!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: desi200, lideli, marmir, mijnlieverd, spookyfan, Vagabondo en 14 bezoekers