Jong en te zwaar, geen pony maar groot paard??

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Normaal dat een klein meisje op een groot paard rijdt?

kan wel/niet als je maar voorzichtig doet
4 (100%)

Totaal aantal stemmen: 4


Queeny
Berichten: 7
Geregistreerd: 15-12-01
Woonplaats: Provincie Brabant

Jong en te zwaar, geen pony maar groot paard??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-01 14:58

Een klein meisje van 1.30 op een paard van 1.70?

Bij de boer waar ik Queeny stal heeft sinds vorige week een meisje rond de 1.30m een paard van 1.70. Omdat ze te zwaar is heeft een keigroot paard gekregen die ook van haar ouders is, maar meestal is ze alleen in de stal te vinden. Dat paard doet verder geen vlieg kwaad maar de boer heeft er ook zo zijn twijfels over. De boer zadelt het paard enz maar verder gaan ie ouders nooit mee. Wat ik trouwens keiraar

Kan het kwaad dat een meisje van 1.30 teveel weegt op een paard van 1.70m rijdt????

Graag wil ik jullie reactie want ik vind het niet normaal.

Queeny


Martenique
Berichten: 1606
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-01 15:07

dit klopt toch niet met de titel??

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-01 15:35

Verklaar je eens nader, want hier snap ik dus even helemaal niets van!

Je suis Charlie.

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-01 15:43

ik ben ook maar 1,50 en rijdt ook op mijn paard van 1,70m. wedstrijden springen en dressuur. er wordt wel over gezeurd, maar ik heb tot nu toe wel alles gewonnen , op 1 proef na. (niet dat het daarom gaat, maar die mensen zijn gewoon jaloers!) Als het paard goed aan het been is hoeft het niet zo heel veel uit te maken. en vooral geen angst Haha! Huilen

coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-01 17:54

Ik heb dus altijd op een paardenmanege gereden en ik heb op m'n achtste leren rijden op een paard van 1.90 m.Ik ben ook nog erg klein en licht...
Ik vind dus dat dit helemaal geen kwaad kan.

Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-01 10:08

Een dikkertje op een paard kan prima hoor. het is alleen niet echt een mooi gezicht. Zo'n meisje zou best een Haflinger of Fjordenpony kunnen rijden, of een ijslander, of een ander kleiner paard dat er bekend om staat veel gewicht te kunnen dragen.

Maar ja, als zij al 18 is dan wil ze misschien wel meerijden bij de paarden, en dat gaat toch het beste op een, jawel, paard. Pony's als fjorden en haflingers enzo maken wel wat kans bij de paarden, maar eigenlijk lang niet altijd. Ik kan begrijpen dat iemand dan voor een paard kiest.

maar echte zwaargebouwde mensen doen er toch goed aan om eerst wat af te vallen alvorens ze op een paard stappen. Niet alleen is de belasting erg zwaar voor een paard, het is namelijk ook zo verrotte moeilijk om een dikke kont rustig in het zadel te houden.....(ben zelf ook niet slank, heb hier recht om te spreken...)

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-01 10:28

ik vind het geen gezicht.
bij mij op stal is een klein meisje van een jaar of 7(?) ze is echt heel klein en ze rijd op een grote groningse merrie, echt geen gezicht ik vind het niet kunnen. Het is ook nog eens gevaarlijk IMO

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-01 10:34

Een mooi gezicht zal het niet zijn nee, ik vind persoonlijk dat de ruiter het paard moet afdekken (of het paard de ruiter) Iemand van 1.30m past niet op een reus van 1.70m. Ik denk dat de benen met moeite onder de zweetbladen uitkomen? Hoe wil je zo'n paard beenhulpen geven? Je zit iedere keer tegen het zadel aan!

Bovendien lig je er in no-time af als hij wel eens een bokkesprong maakt. Ik persoonlijk hou liever van een klein paard waar ik mijn benen omheen kan sluiten, dan van een groot paard waar ik gewoon opzit en in no time eraf gecatapulteerd wordt als hij al gaat springen. Bovendien zijn pony's dwarser en leer je er daardoor beter op rijden. Wie een pony heeft (of gehad heeft) en daar mee overweg kon, voor die zijn paarden later geen probleem meer.

Ik zou in dit geval een pony kiezen. IJslanders, Haflingers, Fjorden, Welsh Cob, Connemara en Merens zijn hele leuke pony's die zelfs het gewicht van een volwassene kunnen dragen, dus ook een steviger kind van 1.30m.
En het is echt het gewicht niet dat het probleem is, het is hoe je op het paard zit. Een lichtgewicht persoon die niet zo goed kan rijden kan een paard veel meer dwarszitten dan een wat zwaarder persoon die met de beweging meegaat.
Laatst bijgewerkt door Cassidy op 19-12-01 11:16, in het totaal 1 keer bewerkt

Je suis Charlie.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-01 10:50

Het is inderdaad geen leuk gezicht, zo'n klein meisje op zo'n groot paard.
Maar dat niet alleen.
De hulpen kunnen niet goed gegeven worden, en als het paard tijdens een buitenrit ergens van schrikt, hoe lief hij ook is, ze kan hem dan echt niet houden als hij op hol slaat.
Ze heeft ook niet echt overwicht op dat paard, zal hem niet snel kunnen overtuigen.
Een leuke D-pony zou meer wat voor haar zijn. Er zijn tegenwoordig hele leuke rijtypische haflingers en fjorden, dat lijkt me echt wel wat, maar daar moet je van houden natuurlijk. Ze kan ook gewoon een NRPS-er nemen, die kan haar best houden hoor.
En wat haar overgewicht betreft: ik denk dat als ze op zo'n groot paard zit, je dit alleen maar gaat benadrukken. Van die trutjes die bijv. tegen haar zeggen: rij je op zo'n grote omdat een normale pony je niet kan dragen?
Als dat meisje onder de 14 jaar is, kan ze beter een pony kopen.
Of, als ze per se bij de paarden wil, een klein paard.
De combinatie paard-ruiter moet passen, en dat heeft OOK met de lengte te maken: je moet de hulpen goed kunnen geven tijdens het rijden.
Dan kan ze beter een paardje van 1.60 m nemen.
Wat haar overgewicht betreft, een haflinger D-pony bijv. kan haar nog dragen hoor, omdat ze klein van stuk is lijkt ze zwaar, maar dat valt door die 1.30 m toch wel mee?
Hoe oud is ze eigenlijk?

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-01 11:14

Ik heb ook vanaf m'n zesde op grote paarden gereden, en ik reed ook vaak op Giant, die niet voor niets zo heette Haha! Geen centje pijn, TOT je groeistuipen krijgt. Je verrekt van de pijn in je bekken en daar is helemaal niks aan te doen. Door onderzoeken kwam de dokter erachter dat het waarschijnlijk kwam doordat ik altijd op grote paarden had gereden. Die zijn veel te breed voor een kinderbekken.
Als het beperkt blijft tot een uurtje per week kan het nog, maar vaker is echt niet aan te raden. Vandaar dat ik gestemd heb voor 'als je maar voorzichtig bent' en daarmee bedoel ik dus niet te vaak!

Ik vind het trouwens een slechte poll; de mogelijkheden kloppen niet en zijn te beperkt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chasingmood, Googlebot, marygoround, Tova, VogeltjeM en 13 bezoekers