Tumtum staat al 2 maanden kreupel

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bobo

Berichten: 1786
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 15:04

Ik had hier rond 12 uur al bericht op geplaatst maar dat was geen duidelijk bericht dus hier alle details van tumtum hoe die kreupel is geraakt en hoe het nou met hem is.

Tumtum kreeg ik vorig jaar eind oktober, vlak voor mijn verjaardag! Precies 28 oktober 2000 Haha! Maar eind september is Tumtum kreupel geraakt, mijn zusje zat er op en deed mee aan een bosrit, ze sprong over een greppel enz kwam tumtum verkeerd neer, ze hebben er een dierenarts bijgehaald en hij zei dat tumtum 1 maand rust nodig had. Zo gezegd zo gedaan, hij werd in de wei gezet, moet 3 x per dag zijn voet spuiten met water en 2 x per dag 10 minuten stappen. Maar naar een maand kwam de veearts weer en liep tumtum nog steeds kreupel, maar hij kon weer nix vinden, dus heeft hij er nog een veearts bij gehaald, maar met zijn 2en konden nog nix vinden. Er zijn wel foto's gemaakt van zijn been, maar verdere uitslag moet nog wijzen. Tumtum staat op de manege, maar mijn vader wordt het nou wel zat, om de huur te betalen voor tumtum. En zelf kan ik het niet redden wat ik vor tumtum moet betalen, ik heb wel een bij baantje maar daarvan kan ik het geld voor tumtum niet betalen. Want bobo (mijn 2 pony's) staan allebei op de manege, mijn vader heeft ook gezegd dat hij tumtum zal verkopen als ie niet snel beter is. Zeuren helpt niet maar ja wat helpt nog wel? Tumtum wordt er niet beter of slechter op. Mijn vader heeft wel een voorstel tumtum verkopen en een andere pony kopen, maar zal ik dat voorstel aannemen?? Ik weet het niet Verward dus heb ik jullie mening nodig. Wat zou jij doen als jij mij was?

Dikke
kus
van
Verdrietig radeloze Verward & Boos! boze

Sanne


Bobo

Berichten: 1786
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 15:22

Tumtum is een new forest, 9 jr, bruin, ruin. Zeer braaf rijdt l1 dressuur en b2 springen.

Sanne

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 15:50

Als je nog geen resultaat van de foto's hebt van het been zou ik dat als ik jouw was eerst afwachten. Is je pony beslagen? heeft hij ijzers onder of ijzers onder gehad? Heb je er al eens een fysiotherapeut naar laten kijken? Misschien heeft hij een spiertje gescheurd, of is er een wervel verschoven. Misschien zit het probleem wel in zijn rug?
Is de blessure voor of achter? Linkerbeen, rechterbeen? Is je pony al door een paardenarts bekeken? Ben je al naar Utrecht geweest? Legio mogelijkheden om nog verder te kijken. Als het echt een peesblessure mocht zijn en je zou bijvoorbeeld een half jaar alleen maar mogen stappen, dan weet je van tevoren dat het zo lang gaat duren. Twee maanden kreupel lijkt veel, maar is het niet! Is er verbetering opgetreden nu je een maand aan het stappen bent?

Bobo

Berichten: 1786
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 16:00

Bij tumtum is er geen verbetering maar ook niks verslechterd, hij heeft hoefijzers, maar het stappen gaat al weer wat beter, mijn instructeur kijkt er ook elke dag of ie al weer beter gaat.

Sanne

[i] zelfs het beste paard struikelt wel eens

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 16:45

das lasti meid ik weet hoe het is mijn verzorgpaard heeft net 3 maanden stl gestaan en nu wordt tie waarschijnlijk geopereerd in Belgie en hoelang gaat dat revalideren wel niet duren??? Verdrietig

....

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 17:20

Mijne heeft van januari tot eind april stilgestaan, konnen toen geen foto's gemaakt worden, door de mkz, en ze bleek hko te hebben, maar loopt nu weer super. Hoeveel geef je om tumtum? Als je zelf voelt dat ie eigenlijk wel vervangbaar is, op deze manier, kan je, als je de definitieve uitslag weet, m altijd nog verkopen. Vraag aan je vader of ie nog heel even wilt wachten! In elk geval succes d'r mee..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnetteFlame, laetitia98, Toekie2 en 29 bezoekers