angst voor op en afstijgen

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Rivella-R@chella

Berichten: 308
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-01 19:49

Er is een paard dat bang is voor op en afstijgen. Bij het kopen zeiden ze al dat je snel op en af moest stijgen, anders werd hij zenuwachtig.

nu zijn er enkele dingen voor gevallen, waarbij het paard bij het op en afstijgen er vandoor spoot of boven op je sprong.

De angst ontwikkelt zich nu bij ruiter en paard.
Ze zijn nu als het ware bang voor elkaar.
Het paard is onvoorspelbaar.

Wat valt hier aan te doen??


Vanessa

Berichten: 1073
Geregistreerd: 08-03-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:15

Het vertrouwen van het paard terugwinnen!
Maar niet door iemand die bang is.
Zoek iemand die niet bang is en iemand die het paard wil vasthouden en geruststellen. Laat de ruiter heel voorzichtig opstijgen terwijl er tegen het paard gepraat word. Kom rustig in het zader terecht. Beloon het paard (evt met een snoepje) en stijg dan weer af. Beloon hem weer en begin hier opnieuw mee. Net zolang tot het paard weet dat het eigenlijk helemaal niet eng is.
Succes!

Rivella-R@chella

Berichten: 308
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-01 20:28

zao makkelijk gaat dat niet. Er is al enkele malen iemand bij gekomen die geen angst heeft. Die heeft echter ook een trap mee gekregen.

De meisjes hebben gekneuste ribben gehad, overal blauwe plekken, de afdruk van een hoef op hun been, van het paard snoekduiken gemaakt,achter het zadel terecht gekomen en een gebroken vinger.

En niet meisjes die 1 jr. rijden, nee 8 jaar.

Het paard is echter zo groot en sterk dat ze hem bij angst niet houden.

Nou gaat hij er ook spelletjes van maken, want bij bv. deken op en af doen is hij de ene keer heel lief en de andere keer gaat hij heel zenuwachtig staan doen en springt hij je bijna onderste boven, zover is het inmiddels gekomen.

Het enig wat ik bij deze complexe zaak kan bedenken is natural horsemanship inbrengen d.m.v. een vakman, wat denken jullie??

rachel

A&N
Berichten: 165
Geregistreerd: 21-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 21:03

als ik jou was zou ik eerst er zeker van zijn of het zadel goed past en of ie geen drukkingen heeft van eerst waar hij nu nog last van kan hebben!

Als dit allemal het gaval niet is dan is natural horse man ship (of hoe je dat ook schrijft Verward ) wel een goed idee!

nou iig suc6

groetjes! Party!!

_________________
sommige mensen denken dat ze denken, maar dat denken ze alleen!!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: A&N op 2001-11-24 21:04 ]</font>

confetti

Berichten: 2151
Geregistreerd: 22-08-01
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 00:05

Misschien is het een idee om de verkoper van je paard te laten komen en deze ermee te laten rijden. Of is het paard niet voorgereden voordat jij hem kocht? Het is best moeilijk om weer vertrouwen te winnen van het paard, je moet echt heel veel geduld hebben en het gaat dan met pieken en dalen. veel succes.

gr. martha

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 11:04

het is wel een lastig probleem, maar ik weet niet zeker of NH wel de oplossing is, gewoon logisch nadenken en je in het paard verplaatsten kun je zelf ook best eens doen.
Probeer eerst te ontdekken waarom dit paard zoiets doet en wanneer precies. Ga eens na wat er verder allemaal speelt. Bedenk dan hoe je de situatie beter kunt maken voor het paard.
Het belangrijkste is dat je dingen normaal maakt voor dit paard. Het is normaal dat ie een deken op krijgt en het is normaal dat je opstapt.
Misschien vindt het paard het moeilijk om stil te staan bij het opstappen, dan kun je hem beter laten wandelen, steigeren wordt dan ook al lastiger.
Sommige paarden gaan al achterlijk doen als je een voet in de stijgbeugel zet, je kunt dan beter met een voetje opstijgen, net zolang totdat hij het normaal vindt.
Als hij vervelend doet bij het opstappen en ze zit eenmaal, dan direct aan het werk zetten, draven, galopperen enzovoort. Als ie braaf is, eerst rustig stappen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Fenia, fleur_yen, hynderfrou, JECKYLL, Kabayo, Love_Rosie, Maartje_M, savieralover, xBontfire, YentlShots en 41 bezoekers