regels/beperkingen landbouwgrond

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mist

Berichten: 9017
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

regels/beperkingen landbouwgrond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-04 19:26

Even een paar vraagjes voor een volgend project Haha!

- mag je van "landbouwgrond" weiland maken ? of moet je om de zoveel tijd mais of bieten gaan zaaien Knipoog

- als er een schuur op staat, mag je die ombouwen tot stallen ? waarschijnlijk niet en moet er een wijziging komen in het bestemmingsplan, wordt dit doorgaans geaccepteerd ? zo ja, hoe lang duurt zoiets ? en mag je dit particulier doen of moet je een bedrijf op richten (pension/stoeterij- al was het maar op papier)

- als er geen schuur op staat, wat zijn de kansen dat je er een mag bouwen........of is dat zeer verschillend per gemeente ?

andere vragen schieten mij nu even niet te binnen, maar alle tips zijn welkom !

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)


Nanda
Berichten: 1481
Geregistreerd: 17-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-04 07:14

Maak een afspraak met de afdeling ruimtelijke Ordening van je gemeente. Die kan je precies vertellen wat kan en niet kan.
Weiland (kan) worden beschouwd als agrarisch (een koeienboer heeft ook weiland). Mijn ervaring is dat paarden(pension/stoeterij) niet worden beschouwd als agrarisch maar als semi-agrarisch. Afhankelijk van wat er in het bestemmingsplan staat, kunnen bovenstaande activiteiten. Vaak moet daar wel een wijzigingsprocedure voor worden gevoerd. Elke gemeente heeft zijn eigen bestemmingsplannen

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-04 08:20

Het lijkt me zeer verstandig om dat met je gemeente te bespreken. Bestemmingsplan is bestemmingsplan, het is zeer lastig en veel bureaucratisch gedoe om dat te veranderen. Toen wij bijvoorbeeld een nieuwe schuur wilden bouwen, mocht hij niet op ons erfkavel op een bepaalde plaats (reden weet ik ff niet goed meer) en daarom hebben we ons bouwkavel een slag gedraaid en op een ander stuk wat dus eerst bouwland was, en nu dus behorend bij bouwkavel, die schuur gebouwd. Hebben we veel gedoe, overleg, en gezeur mee gehad. (Wij zijn btw agrarisch)

Als het echt bouwland is, (dus grond met agrarische bestemming) dan denk ik niet dat je er een schuur op mag zetten. Wellicht dat bij bepaalde gemeentes, als je onder een aantal afmetingen blijft, je wel een klein schuurtje mag zetten, denk aan schuilhok oid. MBT weiland... weet niet zo goed, dacht dat dat ook te maken had met het type bedrijf wat je uitoefent, hoeveel bouwland en weiland je mag hebben enzo.

Wijzigingen in bestemmingsplan zijn mogelijk, kosten wel veel bereaucratisch gedoe. Daarnaast hangt het ook af, van wat voor soort bedrijf het nu is, wat het bijvoorbeeld moet worden, of dat jij een particulier bent, die een failliete boerderij heeft gekocht, en nu wat paarden voor eigen plezier wilt houden (tot onder de 7, globaal genomen) of dat je een manegehouder bent etc. etc.

Als er een bestaande schuur staat, lijkt mij wel dat je daarin wel mag verbouwen, en stallen inzetten, zolang je maar onder het aantal van 7 blijft. Immers, als je 15 stallen neerzet, dan wordt je zeer waarschijnlijk prof, of een bedrijf bezig, en dan gelden andere verordeningen. Maar hier heb ik mij niet echt in verdiept...

Voor de zekerheid, zet alles goed op papier, zoek de bestaande situaties uit, praat eventueel met "collega's" in de buurt, en ga met je gemeente babbelen. Zorg dat je goed voorbereid bent met een grote portie geduld, en succes! Dit moet je echt bij de gemeente navragen, en die kunnen soms zo onmogelijk klieren, daar word je niet goed van. En je wilt later niet met de gebakken peren zitten...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, carika, chocky84, corinep, Danseresje, Hello_xx, kamsel, kosse, L_Ruiterhuis, MAD_fan, Maera, Mandy73_unes, mirriejj, Stelvio, Stienetje en 37 bezoekers