Weet 't ff niet: wel of geen deken (dampig paard)?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jossie

Berichten: 274
Geregistreerd: 22-07-04
Woonplaats: Noord-Holland

Weet 't ff niet: wel of geen deken (dampig paard)?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 09:58

Daar ben ik weer met mijn overbezorgdheid: Son is van de zomer heel erg benauwd geweest en stond te pompen (naknijpen met de flanken). De VA hoorde een kraakje in de longen en omdat ze dit alles had, dacht hij aan een (lichte) dampigheid. Op dit moment gaat het beter, ze is niet zo benauwd nu (eigenlijk helemaal niet Lachen ), maar heeft ze af en toe nog steeds een helder loopneusje. Hoesten doet ze niet, nooit gedaan ook, maar gisteravond tijdens het voeren zag ik dat ze toch weer ietsje liep te knijpen tijdens het ademen. Waarschijnlijk is het tamelijk onopvallend, maar ik ben nogal overbezorgd Schijnheilig dus ik zie overal problemen bij haar....

Ik heb haar vandaag dus maar een dek opgedaan, een dikke canvas met een dun fleece voeringkje. Dit dek is niet voor de warmte, maar meer omdat ze met dit weer steeds natregent en het waait hier aan de kust nogal. Nu vraag ik me alleen af, is dit slim? Misschien dat hier mensen met ervaring met paarden met luchtwegproblemen zijn die mij (en Son) de eerste herft/winter door kunnen helpen... wij hebben hier helemaal geen ervaring mee en ik wil Son optimaal houden.

Oja, echinea force (voor mensen), hoeveel druppels kan ik Son geven?

Groetjes Jossie

© by Jossie, dus geen teksten zonder toestemming kopiëren!!!


stekelroosje
Berichten: 126
Geregistreerd: 10-02-04
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 13:04

Staat ze dag en nacht buiten? Mischien kan je overwegen om haar ,s nachts binnen te zetten en overdag met een regendeken om naar buiten . Ik denk dat de canvas deken niet waterdicht is . overigens heeft ie van mij ook regelmatig een waterig neusje ,is niet erg hoor als het maar geen dikke snotters worden .

Spikers

Berichten: 2205
Geregistreerd: 28-11-03
Woonplaats: Way up north

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 15:15

Je kan haar misschien beter onder een regendeken zetten met een lichte voering, want ik geloof inderdaad ook niet dat die canvasdeken waterdicht is en als deze doorlekt en ze vat kou dan kan ze goed ziek worden en dit is niet goed voor de dampigheid, misschien is het ook niet slecht om haar met dat hele slechte weer sávonds binnen te zetten. Ik heb n.l. ook een paard met dampigheid en 2 jaar geleden ook eens te lang laten staan met regenachtig weer in de herfst en zij begon toen verschrikkelijk te hoesten. En verder zorg dat de stal lekker luchtig is en zoveel mogelijk stofvrij, en stro en droog hooi is uit den boze, hooi kan wel maar dan nat gemaakt of mooie kuil die tegen hooi aan zit. En een vervanger voor stro zoeken dat kan zaagsel, vlas of iets dergelijks zijn en niet opstrooien als het paard op stal staat . Zo zal je ook merken dat ze de ene keer bijna nergens last van heeft en de andere keer meer last. En echt veel kan je niet doen je zal in het begin wel van alles uit proberen om het zo te krijgen zoals jij het hebben wilt en ook van allerhande dure poedertjes en druppels kopen maar deze helpen bijna niets tot echt niet en je bent er vaak veel geld aan kwijt want de dampigheid gaat nooit weer over het kan vaak alleen maar erger worden. Zorg nou maar voor voldoende frisse lucht in de stal en dat het zoveel mogelijk stofvij is en dan doe je al heel veel.

Agilitydogs get over it


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Mellis86 en 5 bezoekers