castreren?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
hebrino

Berichten: 356
Geregistreerd: 29-11-02
Woonplaats: eindhoven

castreren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-04 12:00

Onyx is n shettie van 5 jaar. Hij is nog hengst en dat gaat heel goed. Hij reageert alleen heel veel op andere paarden tijdens het buitenrijden met zijn verzorgstertje(s). Op zich is het geen probleem, omdat ze hem goed de baas kunnen. Maar nu ik wil beginnen met mennen, vind ik het wel wat riskanter worden. Wat hij nl. doet als hij een ander paard in de wei ziet staan is hinniken, en als hij de kans krijgt omdraaien. Zolang er iemand op zit is dat niet zo'n ramp (tenzij er een auto/ fiets aankomt) maar als er een karretje achterhangt, is het natuurlijk een ander verhaal. 100% vertrouwen voor de kar doe ik dan denk ik niet (hij heeft nog nooit voor de kar gestaan, omdat die nog opgeknapt moet worden)

Ik ben in december met hem naar de keuring gegaan. Daar is hij helaas afgekeurd op kleine puntjes aan zijn bouw, waar ik niks aan kan veranderen. De kans dat hij ooit goedgekeurd zal worden is naar mijn mening klein (jammer genoeg).
Eerst wilde ik wachten tot ik een nakomling had van hem, en hem dan castreren, maar waarom eigenlijk? Ik kan dan net zo goed een merrietje of ruintje erbij kopen als ik een tweespan wil.
Iemand suggesties?


Fellor
Berichten: 5028
Geregistreerd: 03-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 12:15

Als er kleine verzorgstertjes op ridjen zou ik hem inderdaad laten castreren. Hengst blijft hengst.

hebrino

Berichten: 356
Geregistreerd: 29-11-02
Woonplaats: eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-04 16:15

er rijden twee meisjes op. Eentje van 14 (die is klein, maar heeft al ontzettend veel ervaring) en eentje van 11. Dus echt klein zijn ze niet meer. Tja hengst is hengst... weet je wat het is, ik vertrouw hem onder het zadel. hij zal niks geks doen, tenzij er iets mis met hem is. En ik denk dat het voor de kar ook kan komen dat ik hem vertrouw, maar MOCHT er dan iets gebeuren, krijg je achteraf het commentaar; wie gaat er dan ook met een hengst de weg op? Terwijl als hij ruin is, hij gewoon zijn kuren heeft, en je er niemand over zal horen. Het is en blijft moeilijk...

Cheveyo

Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 16:19

waarom zou je er mee gaan dekken als hij afgekeurd is. Daarnaast kán het zijn dat hij het dan door heeft en er naar gaat handelen. En als je er dan toch geen goedgekeurde dekhengst van kan maken zou ik hem lekker laten castreren, alleen maar fijner voor het dier, dan kan hij lekker bij alle geslachten in het land.

Als je hem wil beleren voor de kar zou ik het met begeleiding doen van iemand die er verstand van heeft. Maar het belangrijkste is gehoorzaamheid natuurlijk.

On the 7th day God created horses, on the 8th he painted the good ones
by Warriorgirl Graphics • Fotografie Feather's Ranch • Onze stal
[WN-ITP] ♥ Bombarie's 2e Halterles ♥

MarrieLeen

Berichten: 10744
Geregistreerd: 17-05-04
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 16:23

Ik zou het denk ik gewoon even proberen, als hij onder het zadel braaf is, zou ik het even aankijken met mennen. Je moet het dan gewoon even proberen, en dan kan je altijd nog zeggen dat het niet gaat. Voor hetzelfde geld issie gewoon harstikke braaf! Lachen Cool Je weet het maar nooit..

    No other woman will ever catch my eye
    You're for keeps
    No matter what life throws at us
    Together we'll get by

    :+:

Cheveyo

Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 16:25

maar dan nog met hulp lijkt me. Gevaar zit in een klein hoekje.

On the 7th day God created horses, on the 8th he painted the good ones
by Warriorgirl Graphics • Fotografie Feather's Ranch • Onze stal
[WN-ITP] ♥ Bombarie's 2e Halterles ♥

hebrino

Berichten: 356
Geregistreerd: 29-11-02
Woonplaats: eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-04 16:29

dat zeker! Ik heb 1,5 jaar geleden met een merrie die net voor de kar stond (in de binnenbak) een ongeluk gehad, en dat zal ik nooit vergeten. Als het karretje klaar is, gaat hij naar de lokale " inspan-boer" die m alles leert. gecastreerd of niet!

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 16:33

hebrino schreef:
dat zeker! Ik heb 1,5 jaar geleden met een merrie die net voor de kar stond (in de binnenbak) een ongeluk gehad, en dat zal ik nooit vergeten. Als het karretje klaar is, gaat hij naar de lokale " inspan-boer" die m alles leert. gecastreerd of niet!Met Donna toevallig? Haha!
En je brengt hem naar Cor? Schijnt erg goed te gaan, via hem! Succes! Gewoon castereren, zoals je zelf zegt is hij afgekeurd. Er zijn al zoooo veel shetlanders, te veel eigenlijk. Dan kan je beter zo veel mogelijk de gekeurde pony`s het werk laten doen.

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014

hebrino

Berichten: 356
Geregistreerd: 29-11-02
Woonplaats: eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-04 16:38

haha tsja da was met donna... Knipoog dan gaat hij idd naar Cor.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Demi_Donna, Esta_negra, haffishetti, Ilayla, Maanon_, Magicmowgli, Pacific, schuimpie, tessaroos en 28 bezoekers