mee loop probleem

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
shiana

Berichten: 936
Geregistreerd: 29-03-03
Woonplaats: eelde

mee loop probleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-04 20:04

ik heb nu sinds een 1,5 maand een nieuw paardje , en aan het begin was ze lekker vlot , liep zo met je mee het land uit , ging allemaal super .
En nu de laatste twee week ongeveer , is het zo'n enorm drama geworden .
Ze vertikt het gewoon om mee te lopen en madam blijft stokstijf stilstaan , ik word hier zo enorm hopeloos van , als er niemand bij is ben ik zo wel een eeuwigheid bezig haar uit het land te krijgen , laatst een stukje langs de weg gelopen wat in een kwartiertje kan , nou ik heb er wel bijna een uur over gedaan , omdat ze hetzelfde deed . En als ik richting haar kont loop om een tikje met het halstertouw te geven draait ze zo , dat ze weer richting de terugweg komt te staan en ik nog niet bij haar kont ben gekomen , neem express al een extra lang halstertouw mee , zodat ze niet het idee kan krijgen dat ik terug wil lopen , en als ik er wel bij kan komen dan loopt ze 4 passen en begint het weer .
word er een beetje simpel van , heb echt het idee dat ze me nu nu ze wat gewend is begint uit te proberen , alleen wil ik dit graag oplossen voor het iets heel normaals gaat worden en ik straks elke keer een uur doe over een stukje van 15 min .
Ik ben voornamelijk alleen bezig , dus ik ben ook echt opzoek naar een tip die werkt als je alleen bent , als we met twee man zijn en er loopt er 1 achter haar wandeld ze rustig door en de terugweg loopt ze ook in gewoon tempo weer mee .

Ik hoop dat jullie me een goeie tip kunnen geven hoe ik dit op kan lossen , want ik weet het echt ff niet meer . Verward


josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 20:11

Neem een lange dressuur zweep mee.

Verder gewoon geduld hebben. Doe maar net dat je de heledag de tijd heb en dat het je helemaal niet scheelt of we blijven staan of gaan lopen. Ze zou dan waarschijnlijk al snel zo iets hebben van dan maar lopen. Direct als ze begint te lopen, beloon je haar uitgebreid.
Op het moment dat je haar door draagt en ze loopt achter uit of blijft stokstijf stil staan. Doe dan net of het je niet scheelt. Neem maar iets mee waardoor je je gedachten niet bij haar hebt b.v. een spannend boek.
Oefen dit wel op een dag dat je alle tijd hebt.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

shiana

Berichten: 936
Geregistreerd: 29-03-03
Woonplaats: eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-04 22:28

ik heb het al eens geprobeerd , maar mijn geduld duurt niet zo lang Bloos!
dus was er na een dikke 5 min al wel flauw van en toen had ze nog geen stap verzet .
maar is misschien toch wel de beste optie , dan zal ik idd de volgende keer maar een goed boek meenemen
bedankt

Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 22:48

Discman is handiger Knipoog
Maar ik zou idd gewoon een zweep meenemen. Stilstaan zonder commando is gewoon niet de bedoeling. Als ze schrikt, of moet plassen oke dan kan het, maar anders gewoon niet.

Het beste kun je het denk ik zo doen: Je loopt met je halstertouw in een boogje en zolang je paard netjes meeloopt is er niks aan de hand. Zodra ze stopt, geef je het commando "stappen" en eventueel een klein rukje aan het halstertouw...geen reactie? Nog een keer het commando "stappen" en een tik met het zweepje.

Loopt ze dan braaf mee beloon je haar met je stem en een aai.

Stopt ze weer begin je weer opnieuw. Word niet boos, maar wees concequent

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Duhelo
Moderator HK, MWS, JHK, JH, YRT, JITP, VVDD

Berichten: 22016
Geregistreerd: 29-05-03
Woonplaats: west-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-04 10:28

laat iemand anders meelopen, met een metalen bus met knikkers in
zorg dat je paard die prsoon niet ziet,
je looptmet har over de weg, en zodra ze stopt gooit die andere persoon de bus op de grond,
normaal schrikt ze van het geluid en loopt ze voorwaarts
opdat moment loop je mee
en beloon je haar onder het stappen met een snoepje
voordeel is
ze zal die ervaring niet negatief beoordelen vanwege jouw, want het kwam uit de lcuht gevallen, en ze zal merken als ze netjes meelopt dat ze regelmatig een beloning krijgt Lachen

HippoLogic

Berichten: 9164
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-04 11:10

Wat doe je met haar als ze uit het land is? Bovenstaande antwoorden zijn gericht op het meelopen, maar ze heeft blijkbaar een heel goede reden om niet met je mee te willen. Is de training saai? Beloon je haar niet (genoeg)? Straf je haar, terwijl ze je niet begrijpt? Probeer deze vragen vanuit het paard zijn perspectief te beantwoorden Haha!

MIsschien kun je haar een paar keer uit het weiland halen om ergens te gaan grazen ofzo. Dan leert ze 'uit het land halen' associëren met iets leuks (wat voor haar leuk is). Als je het meelopen uit het land nu aanleert met een tikje met de zweep heb je de kans dat ze jou/het halster associeert met een tik. Dan komt ze misschien de volgende keer helemaal niet.

Het meelopen aan het touw kun je dan op een andere plek echt gaan oefenen en voor uit het land halen: geduld, geduld, geduld (zie boven).

shiana

Berichten: 936
Geregistreerd: 29-03-03
Woonplaats: eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-08-04 11:34

ik doe elke keer wat anders met haar de ene keer ga ik rijden de andere keer alleen borstelen , weer een andere keer longeren of even wandelen , eergisteren heb ik haar er alleen uitgehaald een appel gegeven en weer teruggezet , ik beloon over het algemeen meer dan dat ik straf , omdat ik straffen vaak niet erg zinvol vindt en met een beloning heeft het paard idd iets leukers om het meegaan en dingen doen te associeren dan wanneer ze elke keer een tik krijgt
maar moet idd mijn geduld maar eens op de proef gaan stellen

zogauw ze ook een pasje zet beloon ik haar ook direct

Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-04 11:57

PeruaansePas schreef:
Als je het meelopen uit het land nu aanleert met een tikje met de zweep heb je de kans dat ze jou/het halster associeert met een tik. Dan komt ze misschien de volgende keer helemaal niet.


Als je het op de goede manier doet juist niet...

Je moet haar wel de kans geven om éérst het goede te doen...daarom zei ik ook: Geef het commando "stappen" gaat ze stappen dan uitbundig belonen! Loopt ze niet mee na je commando, geef je nóg een keer het commando met een tikje. (Je hoeft haar niet doormidden te slaan, klein tikje is over het algemeen voldoende.) Loopt ze na het tikje wel mee dan uiteraard ook belonen!

Zo krijgt ze iedere keer de kans om zelf te kiezen, of ik loop mee en krijg een beloning, of ik doe het niet en krijg een tikje.

Een paard associeert het rijden toch ook niet met "o nee daar komt ze weer met de zweep/sporen aan" zolang je ze maar correct gebruikt, want als ze hetgene doet wat haar gevraagd word, namelijk gewoon netjes meelopen dan krijgt ze ook geen tik, maar wel een blij baasje Knipoog

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avanti, BingBot, Chubby, Sure_lee en 16 bezoekers