opleiding (ik weet dat hier al discussie over geweest is)

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

 
 
paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 14:18

als ik klaar met met de middelbare, wilde ik ook graag de HBO deurne doen. na alle negatieve berichten die ik gelezen heb, wil ik ook graag wat weten over andee opleidingen. ik wil met/bij die opleiding graag:
-een stal kunnen beginnen
-HBO diploma halen
-paardrijden (ook bij de opleiding)
alle info is welkom! weten jullie ook sites van de opleiding, zet die er dan A.U.B. bij.
B.V.D.


Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 14:27

Als je 14 bent heb je nog niet erg veel van de wereld en de realiteit van geld verdienen meegekregen. Geeft ook niet, dat hoort erbij. Maar het is niet verstandig om al zo jong te kiezen voor een opleiding waar je verder helemaal niets mee kunt....
Je hebt het later echt veel beter als je een gedegen opleiding hebt gevolgd waarmee je ook een baan kunt krijgen buiten de paardenwerled om. Het is heel hard werken bij de paarden en je verdient dus veel te weinig. Dat is altijd al zo geweest, zal ok wel zo blijven. Van alle getalenteerde, met rijke pappa's op de achtergrond, hardwerkende geslaagde paardenmensen in spe, is er maar een heel klein groepje dat werkelijk wat kan verdienen in de paarden. De rest dus niet.
Wil je een eigen paardenbedrijf, dan is het veel verstandiger om een opleiding te keizen waar je leert over financien, ondernemerschap, rechten, talen, opstellen van ondernemersplannen, assurantien. Bijvoorbeeld een Heao. Want dat klinkt wel veel saaier dan een opleiding op een echte paardenschool waar je dus ook moet paardrijden voro een rapportcijfer, uiteindelijk zal jij met zo'n diploma VEEL MEER KANSEN hebben op een geode baan met een fatsoenlijk inkomen. Reken maar dat jij dat geld hebt om een heel mooi paard voor jezelf te kopen, veel mooier dan die van die groom die altijd voor een ander het vuile werk moet doen... En dan ga je lekker na je werk in je vrije tijd, wanneer jij daar zin in hebt, fijn rijden op je eigen paard.
Even volhouden dus op die saaie scholen.....Dan zal je toekomst er echt veel kansrijker uitzien....

Jiska

Berichten: 2096
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Wijhe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 14:32

Ik zit nu in dronten op de HBO (CAH) en ik doe daar paardenhouderij & management. Dat is dus een HBO opleiding en als je eraf komt heb je een ing. titel. Met het diploma kun je dus een eigen stal gaan beginnen. maar het is een brede opleiding dus je kunt er heel veel mee. Ik zit nu in het eerste jaar en we gaan 2 keer een week naar een praktijkschool om te rijden en te (leren) mennen. En dit jaar moeten we nog stage lopen van 4 tot 8 weken. dat moet op een paardenhouderij zijn. dus deze opleing is dus ook parktijk gericht en dat zijn de meeste hbo opleiding volgens mij niet. verder is het echt een super gezellige school en als je ver uit de buurt van dronten woont kun je er op de campus wonen en dat is echt heel gezellig!!

angel gaby

Berichten: 44
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 14:38

Dat klinkt wel heel erg leuk! Lachen Heeft die school ook een site?

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 14:58

dat klinkt zeker leuk! wat voor een andere mogelijkheden zijn er als je het hebt over een bredere opleiding? hoe lang duurd de school en moet je een toelatingsexamen ofzo doen?
heeeel erg bedankt!!!!!!!

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 15:10


Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 15:14

ik ken meerdere mensen die de paardenopleiding gedaan hebben en ze zeggen allemaal hetzelfde: het werk is leuk maar ik wil dit echt niet tot mijn 65ste, met een andere opleiding had ik vast meer verdient en had ik een betere baan gehad. Ze hebben het perfect naar hun zin maar zouden het toch wel anders doen.

Als je in de paarden wilt werken kan ik me niet voorstellen dat je dat tot je 65ste wilt doen. maar ik zal wel heel raar wezen. Om in de paarden te werken moet je vooral GOED zijn, en dat leer je door veel te rijden, veel met paarden om te gaan en het liefste meewerken op een proffesionele stal. Dan weet je meteen hoe het is en weet je waar je staat.

MIjn advies: ga een normale opleiding doen en ga leuk werk doen en doe de paarden voor derbij!

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 15:17

Oog voor het paard en voor de business.
Interesse in paarden, een idee om iets te doen met paarden of gewoon zin in het volgen van een HBO-opleiding op het gebied van paarden en het bedrijfsleven. Zomaar een paar redenen om aan de avondstudie Management en paardenhouderij te beginnen. De Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten biedt u deze mogelijkheid!

Me de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness kunt u in ruim 3,5 jaar een ingenieurstitel (ing.) halen waarbij u zich specialiseert in management en paardenhouderij.

Het beroepenveld rond de paardenhouderij en de paardensport, waar professionaliteit en liefde voor het paard hand in hand gaan, is een groeiende sector in de agribusiness. Er is dan ook een toenemende vraag naar afgestudeerde HBO-bedrijfskundigen die 'zakelijkheid' kunnen combineren met kennis van en inzicht in de (internationale) paardenhouderij, -sport en -recreatie.

De rode draad van de opleiding bestaat uit certificaten als paardenmanagement, Stable and Horse Management en Equine Chain Management. Zo komt iedere college-avond het onderwerp 'paarden' in verschillende variaties aan bod. Een paardgerichte studie
Door een praktijkgerichte aanpak en persoonlijke begeleiding is de opleiding per cursist op maat geschreven. De stof wordt u in certificaten aangeboden, waardoor u eventueel uw eigen studieprogramma kunt opstellen.

Daarnaast worden er vanzelfsprekend certificaten die een onderdeel zijn van de (algemene) bedrijfskunde aangeboden. Denkt u hierbij aan vakken als organisatiekunde, internationaal marketing management, logistiek, informatiekunde en personeelsmanagement. Kijk voor een volledig overzicht van de certificaten bij studiemogelijkheden.

Aan deze bedrijfskundige certificaten zijn reflecterende praktijkopdrachten gekoppeld, gericht op de paardenhouderij en de paardenbusiness. Door de integratie van algemene bedrijfskundige vakgebieden met specifieke 'paardenvakgebieden' wordt een gedegen professionele bedrijfskundige opleiding op HBO-niveau gewaarborgd.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 15:18

mooi verhaaltje maar wees verstandig en verneuk niet je hele toekomst!

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 15:21

is het een avondopleiding??????

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 15:36

er wordt gezegd dat je bij deurne ook een management diploma krijgt. je hebt economie enz. daar krijg je ook een doploma van. Cool Verward

Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 15:37

Steef, kan het iets minder alsjeblieft?

Voor Jiska en ook voor Miseryfox (die deze opleiding ook doet) is het niet zo leuk om te horen dat zij volgens jou hun toekomst vern***en. Ik heb goede verhalen over Dronten gehoord, het is een pittige opleiding op HBO-niveau en is niet te vergelijken met Deurne.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Gucci
Berichten: 182
Geregistreerd: 27-08-01
Woonplaats: Apeldoorn!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 15:48

met een mbo opleiding in de paarde krijg je ook economie!!!!! Ik zit in Zwolle op school volg daar de opleiding paardehoudery en ik krijg ook bedrijfseconomie en de hele ratteplan..Ik vind ook dat je naast je paarde opleiding nog iets anders moet doen ga ik ook nog doen maar ik wil toch verder in de paarden. en STEL dat er ook iets gebeurd een schop tegen mijn knie ofzo en ik kan niet meer met paarde werken heb ik altijd nog iets achter de hand!!!! DENK DAAR AUB wel om...Hoe meer diplomas hoe beter!!!!www.groenewelle.nl

Ik ben op zoek naar Gucci

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 15:52

in 1e instantie wil ik een paardenopleiding doen. daarna kijk ik wel verder! wat is het grote erschil tussen deurne en dronten? ik heb dat van dronten aan mijn vader laten zien, maar hij is enthousiaster over deurne. ik weet het nog niet en ook mijn plannen kunnen veranderen.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 15:54

Citaat:
Op 2001-11-08 15:37, schreef Karin:
Steef, kan het iets minder alsjeblieft?

Voor Jiska en ook voor Miseryfox (die deze opleiding ook doet) is het niet zo leuk om te horen dat zij volgens jou hun toekomst vern***en. Ik heb goede verhalen over Dronten gehoord, het is een pittige opleiding op HBO-niveau en is niet te vergelijken met Deurne.hmm, heb het toch iets lomper neergezet dan ik bedoelde. Ik heb het stuk maar heel snel doorgelezen en mijn conclusie was zo gauw dat het over deurne ging en dat het een MBO opleidng was. Als ik iemand een beetje banketstaaflig heb behandeld zeg ik daar nu sorry voor Lachen

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 15:56

maakt niet uit hoor! wat denk je er nu van? (of was die sorry niet tegen mij bedoeld)

sparklin

Berichten: 66
Geregistreerd: 27-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 16:01

ik zit ook op deurne maar volgens mij je kan masterclas doen een deeltijd en HBO duur 5 jaar maar je kan ook informatie boekjes aanvragen dan moet je ff naar ze bellen. ze hebben genoeg info boekjes zo ben ik er ook gekomen en je moet ook eerst selectie doen dan kijken ze hoe je met paarden om gaat en hoe goed je kan rijden

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 16:03

info heb ik gekregen, maar ik wil graag weten wat mensen die de opleiding volgen er van vinden? Verward

Dorine_81

Berichten: 1639
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Beek (LB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 16:09

Hey ik kom volgend jaar ook gezellie naar Dronten maar ik ga de stoas doen...hebben we straks een boktmeeting hahaha....

sorry dat dit een beetje offtopic is

Romy

Berichten: 912
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 18:19

ik heb dus ook in dronten manegement en paardenhouderij gedaan.. okey, was voor korte duur, maar ik vond het echt 10x nix!!
Laat je heeeeeeeeel goed infomeren voordat je deze opleiding gaat doen! wil je echt iets met paarden dan moet je deze opleiding NIET doen!!
Je moet de opleiding bedrijfskunde en agribusiness heel erg leuk vinden, en als je dan ook nog paarden leuk vind dan is het een goede opleiding, maar ik ben dus voornamelijk op de paarden afgegaan.. en dat was dus een foute beslissing...
je hebt idd 2 praktijken, dat is echt SUPER leuk! maar voor de rest krijg je (in ieder geval in he teerste jaar) niet veel over paarden, en zeker NIET met de praktijk, dan zeggen ze, ga maar MBO doen... dan zit je hier verkeert..
en nog ff over de toekomst, mn mentor had 5 banen gevonden op het internet die aansloten op onze opleiding, 3 in amerika, 1 in engeland, en 1 in nerderland... dat schiet dus lekker op NOT.. }> Dus toen zag ik het helemaal niet meer zitten...
Het klinkt dus allemaal super mooi, en alle leraren vertellen de leuke verhaaltjes, en de leuke dingen.. maar de werkelijkheid valt tegen.. helaas..
Als je mer info wilt, vraag maar hoor..
*LOL*

Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 18:26

Wat ik er van heb gehoord, is dat het inderdaad een HBO-opleiding Bedrijfskunde is die gericht is op agrarische bedrijfsvoering, maar niet specifiek op het gebied van paarden. Je ZOU een paardenbedrijf kunnen gaan runnen, maar dat kun je met een MBO-opleiding op dat gebied ook. Een oud-klasgenootje van mij heeft deze opleiding gedaan en die is nu adviseur op het gebied van mengvoeders voor o.a. paarden. Haar vader heeft zo'n bedrijf, dus ze is er mee opgegroeid. Het is idd niet een specifieke paardenopleiding, voor de praktijk kun je idd beter naar Deurne o.i.d., maar ja, daar snauwen ze tegen je en leer je alleen maar vegen, zegt men. Ik heb er niet gezeten, dus ik kan daar niets over zeggen...

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-01 18:26

als je nou een stal voor jezelf wilt beginnen, wat voor een opleiding kan je dan het beste doen.
p.s. is deurne wel goed???

Romy

Berichten: 912
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 23:07

Een eigen stal kun je nu ook al beginnen.. Haha! (ok, als je boven de 18 bent..) heb je in principe helemaal GEEN diploma tegenwoordig meer voor nodig..
ok dat je veel weet van paarden is natuurlijk altijd handig.. Schijnheilig
Dus ik zou jezelf de vraag stellen: vind je de opleiding in dronten bedrijfskunde en agribusiness leuk of ga je liever echt in de praktijk om met paarden? als je voor het 1ste kiest dan is dronten vast een hele goede opleiding..
Maarre een eigen paarden bedrijf beginnen dan moet je wel heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeel geld hebben hoor.. Lachen is niet zo makkelijk gezegt als gedaan..

paardje

Berichten: 4130
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-01 12:56

ik denk dat het toch deurne gaat worden. ik wil misschien ook op hoog niveau gaan lesgeven dus vandaar. ik zie nog wel!

Romy

Berichten: 912
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Zaandam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 14:42

Maar om op hoog niveau les te geven hoef je geen deurne voor gedaan te hebben hoor.. Haha! (kan je ook met een orun cursus bereiken..)
Als ik jou was zou ik nog maar ff heeeeeeel goed infomeren gaan overal, dat je geen verkeerde beslissingen neemt.. want dat is gewoon zo zonde...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bregosi, Britta31, ClauH, kitlover, madelief88, yza1987 en 38 bezoekers