Buitenlandse bladen

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Willekes
Berichten: 574
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-01 13:26

Ik lees veel het Duitse blad CAVALLO. Voor de mensen die Duits beheersen. Ik vind dat een superblad. Jammer dat er geen Nederlandse versie van bestaat, want die zou de markt veroveren, denk ik. Het is in Dl. de grootste afnemer. Er staat niet veel in qua wedstrijd info en uitslagen, zoals in de Hoefslag, maar meer achtergrond info over van alles, zoals in de Bit (wel duur hoor).


Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-01 21:56

"Cavallo" is idd "spitze" ! (heb een abbonement Lachen !) Ken je ook de "Pferde-börse" ? Dat is een nieuw tijdschrift en wordt gemaakt/ uitgegeven door de zelfde mensen als van "Cavallo". Er staan heel veel "verkoop" advertenties in en ieder maand wordt een paard ahw getest. Een bekent iemand (laatst was het Dr. Dörr) gaat bij een paard, dat te koop angeboden wordt, voorbij en kijkt of alles wat in de advertentie staat, waar is. Ook of de prijs in orde is. Er staan ook altijd achterin "kontrakten" voor bijv. bijrijders etc. Ik vind "Pferde-börse" bijna (eigenlijk Knipoog ) nog leuker als "Cavallo".
Het zijn iig tijdschriften (ook als je duits niet zo heel goed is Schijnheilig ) die lekker makkelijk lezen!
Ik zou zeggen: probeer ze eens uit! (misschien een tip voor mensen die duits in hun pakket hebben ? Goed om te oefenen en in ieder geval leuk om te lezen Knipoog !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-01 22:04

Op vakantie in Duitsland heb ik hem een paar keer gekocht, de Cavallo. Een erg mooi blad, alleen om er lid van te worden als je in Nederland woont is een beetje duur denk ik.
Het engelse Your Horse vind ik trouwens ook erg leuk!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

xyzutu2

Berichten: 6701
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-01 22:32

Ik koop ook wel eens een Cavallo (als ik ertegenaan loop) maar ik vind het jammer dat er zo enorm veel reclame in staat. Wel hebben ze altijd erg intressante artikelen, laatst bijvoorbeeld eentje over de intelligentie van paarden, heel boeiend. Pferde-borse koop ik ook wel eens, maar vaker nog de Pferdemarkt. Daar hebben ze de pferdeborse vanaf gekeken. Die is ruim 3x zo dik (dus meer paarden voor je geld! Haha! ) en is voor de rest hetzelfde in opbouw. Alleen zitten er dan geen echt intressante artikelen bij. Ik verheug me ergens al op de Euro omdat de prijzen die daar genoemd worden dan ook direct voor ons Ollanders geldt zonder dat je hoeft om te rekenen. Bij de Pferdeborse vind ik het grote pluspunt dat ze altijd een ras tot in de puntjes beschrijven en dat ze die al eerder genoemde keuring houden. Dan zie je eigenlijk pas hoe moeilijk het is om een goede advertentie op te stellen..

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 16:43

xyzutu2, dat er veel reclames in staan, heb je wel gelijk in. Dat dat voor jullie in Nl. niet zo interessant is, snap ik ook! Ik vind het juist een van de voordelen, dat er zo veel reclames in staan! Als ik een bepaald iets zoek (van tweede-hands boeken totaan paardrij-vakanties, echt alles is erbij!) kijk ik altijd eerst in de Cavallo. (daar hebben we ook een super wijs vakantie adres gevonden, niet al te ver uit de buurt, schitterende omgeving, super verzoring van ruiter én paard en vooral : spot goedkoop!!)
Pferdemarkt is idd ook leuk, koop ik ook wel eens.
Nog een leuk blad: Pferde heute. Schijnt vroeger zo´n DDR blad geweest te zijn, waar kraak nog smaak aan zat, is nu iig wél leuk geworden (vooral "rasse portrait" lees ik altijd graag, daar komen ook paarden aan bod die niet zo bekent zijn)
Wat ik geniaal in de Cavallo vind, zijn de manege tests. Iedere maand worden er een paar maneges uit een bepaalde omgeving getest, zowel Engelse- als ook western stallen. Beoordeeld wordt : Preis/kwaliteit, hoe de paarden ondergebracht worden, hoe de lessen zijn enz. per onderdeel krijgen ze "hoefijzers" (hoe meer, hoe beter) . Deze test is zo langzaam aan echt kult aan ´t worden Lachen ! (Is natuurlijk ook een prima reclame als je stal goed beoordeeld wordt Knipoog ! )

_________________
Ieder vogeltje zingt...... twiet twiet twiet !

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sterre op 2001-11-08 16:44 ]</font>

Letsdunit

Berichten: 6865
Geregistreerd: 05-07-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 16:50

Ik lees Your Horse veel dat engelse tijdschift dat vind ik een geweldig tijdschrift.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 17:52

Toen ik aan de andere kant van de wereld was, las ik Australian Horse & Pony en New Zealand Horse & Pony. Een soort combi van de Hoefslag en de Paard & Sport, maar dan in het Engels. Het is ook het officiële orgaan van de Pony Club daar (dus net zoiets als hier de KNF, NKB etc.), maar er staan ook interviews en wetenswaardigheden in over ruiters die op internationaal niveau rijden. En... advertentiebijlagen in kleur, met bij iedere advertentie een foto van het betreffende paard.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 18:33

Ik lees Practical Horsemanship en YourHorse.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

marijke*

Berichten: 886
Geregistreerd: 03-07-01
Woonplaats: Lubbeek, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 18:54

Ik heb een abonnement op "Cheval Magazine". Dat is een Frans paardentijdschrift, waar erg veel in staat met allemaal kleurenfoto's en mooie grote posters. In België is er namelijk niet zo'n goed paardentijdschrift.

Groetjes, Marijke

De vraag is niet:
Kunnen dieren denken? Noch: Kunnen zij spreken?
De vraag is: Kunnen zij lijden? (J. Bentham)

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-01 20:56

YourHorse heb ik ook een paar keer gekocht, ik vind het wel een leuk en mooi blad, alleen ik moet er echt zin in hebben om het te lezen, omdat ik het toch vrij pittig vind (het engels dan he).

Willekes
Berichten: 574
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Wijk bij Duurstede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-01 17:05

Ja, het Franse tijdschrift Le Cheval of zo iets is ook wel goed, alleen is mijn Frans echt niet zo goed. Helaas, maar waar. Duits is beter, als versloft dat ook snel hoor. Niet dan. Bedankt voor jullie reacties.

Sillie
Berichten: 14
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 18:22

Cavallo is idd een leuk en informatief blad, veel meer diepgang dan de Bit (nou is daar ook niet zo heel veel voor nodig Haha! ). Alleen m'n Duits nie geweldig, ik lees liever Engels. Your Horse vind ik ook een erg leuk blad, maar wel pittig geprijsd (<15 piek!).

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 18:56

Ik lees Your Horse, Horse&Rider en Horse. Alledrie Engelse bladen. Ik vind ze ideaal, geen sportuitslagen maar wel praktische artikels over rijden en onderhoud. Ik vind ze ook progressief van aanpak en heel vlot geschreven.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __elise__, _Utah_, Biebsterbibi, Gub, Laulitz, liss, Lola25, RvS, Sjintoo en 41 bezoekers