Twijfels???Ook wel eens last van?

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
loontje

Berichten: 2885
Geregistreerd: 03-01-02
Woonplaats: Hoogvliet r'dam

Twijfels???Ook wel eens last van?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-04 19:16

Heb je dat ook wel eens dat je ongelovelijk twijfelt??
Nou ik wel al een paar weken.
Kan ik me paard wel bieden wat ze wil?Doe ik het allemaal wel goed?
Wat kan ik veranderen om het beter te laten gaan?Maar wat is dan beter?
Nu dat ik mijn paard elke dag zelf moet doen wat ik eigenlijk op het moment niet aan kan gaan er allemaal van zulk soort vragen door me heen.
Zo ook of het niet beter is om mijn paardje weg te doen zo dat ze krijgt wat ze nodig heeft?
Dingen waar ik vroeger aan dacht spelen nu weer op.En dat terwijl ik dacht dat het goed ging.Lijkt of ik elke keer weer terug val en me paardje mij niet gun.
Wat zal het zijn het feit dat ik het niet trek of het punt dat Amber beter kan dan dat ik haar bieden kan?
Echt gek wordt je ervan.
Het is niet zo zeer dat ik geen zin heb,sta er toch elke dag.
Meer het punt dat ik in mijn ogen niet verder kom,terwijl mijn paard het wel in huis heeft.
Wie herkent dit?En wat heb je ermee gedaan??Verkocht of doorgegaan??

http://glitz4kids.webklik.nl/page/homepage Voor wat unieks op uw kinderfeestje.


madacha
Berichten: 195
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 19:40

Wat is het dan precies wat je aan het twijfelen maakt? En wat zijn je verwachtingen dan en wat is je streven?

Titsia

Berichten: 3033
Geregistreerd: 07-05-03
Woonplaats: Neerijse (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 19:45

Denk dat iedereen dit wel eens heeft hoor, soms denk ik als er nu een andere ruiter op zit zou hij dit dan ook doen? of het helemaal anders doen? Mag ik wel zus en zo Knipoog
Probeer gewoon eens een andere lesgever iemand die je zelfvertrouwen wat kan opkrikken!

Om heel eerlijk te zijn heb ik ook ooit zo heel veel moeten nadenken met mijn vorig paard. Hij was echt baas over mij, gaan wanneer hij wou en stoppen en bokken ook wanneer hij het wou. Ik was echt genoodzaakt van hem te verkopen ik had echt schrik op dat paard, en heb er heel wat mee voorgekregen ook, dus tja ik vind van het ogenblik dat je echt angstig begint te worden van je eigen paard... Scheve mond

Als je faalt, ben je misschien teleurgesteld, maar je bent gedoemd als je het niet probeert.
RIP San Giorgio 24/03/2008-30/11/2009

Tayga

Berichten: 2136
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 22:35

Dat heb ik ook regelmatig Scheve mond

Ik heb een paard gekocht toen ze 10 maanden was. Nu is ze 5 jaar. Toen we haar gingen inrijden kwamen we erachter dat ze een afwijking aan haar achterbeen heeft Verdrietig Ze kan dus niet bereden worden. Maar ik ben super gek op haar en heb haar gehouden

Mijn ouders vonden het ook heel erg en toen hebben ze voor mij een paard erbij gekocht Lovers Op dat paard rij ik 5 x per week en dat kost veel meer tijd als andere dingen. En Tayga kan zo vreselijk zielig kijken als ik weg ga met Mozart om leuke dingen te doen, zoals lekker naar het bos, lessen, enz... Daarbij is ze op zulke momenten stinkend jalours op Mozart.

Maar ik moet er ook mee ophouden, Tayga heeft het hartstikke goed. Ze wordt 2 keer per week gelongeerd, 1 x per week een lekkere wandeling buiten de wei, lange lijnen,soms vrijspringen en verder zijn we ook een beginnetje aan het leggen met VD. Ze staat met 3 vriendjes in de wei, altijd genoeg te eten, dierenarts, hoefsmit. Wat kan een paard nog meer wensen Lachen

Als jij iedere dag bij je paardje hebt en lekker met haar bezig bent, zal zij echt gelukkig zijn. Het maakt een paard niets uit of ze lekker aan het hobbelen is of topprestaties moet leveren Ach gut Een paard wil aandacht, genoeg beweging en lekker bij zijn soortgenootjes zijn Lachen

Tessebes

Berichten: 16937
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 22:53

Kom op joh... geef jezelf een trap onder je kont, veeg die twijfels aan de kant en ga gewoon lekker door met waar je mee bezig bent. Natuurlijk wil je het allerbeste voor je paard, maar meer dan je best doen, kun je niet doen. Ik weet zeker dat je paard er geen problemen mee heeft.
Ik dacht trouwens dat je per vandaag een bijrijdster zou hebben? Als je echt omhoog zit, dan wil ik wel tijdelijk bijschieten, totdat je wel iemand hebt?

loontje

Berichten: 2885
Geregistreerd: 03-01-02
Woonplaats: Hoogvliet r'dam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-04 17:52

Mijn streven is gewoon simpelweg het goed inrijden van mijn paard.Dressuurwedstrijden hoeft niet dat is mijn doel gewoon niet.
Wat mij aan het twijffelen maakt??Tja de kleine dingen beseffen dat je paard goed gereden moet worden omdat het net onder behandeling van de fisio is geweest terwijl je zelf weet dat het je niet corecct lukt en zodra iemand anders erop stapt dat ze het dan echt naar haar zin heeft en lekker geniet dat ze zo ontspannen kan lopen.
Aan kim(mijn instructrice)ligt het echt niet.Die praat me elke keer goede moed in en zegt dat het goed gaat.
Het is gewoon het niet kunnen van.
Tes die bijrijdster is niet door gegaan jammer genoeg.Ben volop aan het afspreken hoor dus er zit echt wel iemand tussen die me aanspreekt.
Ik vind je aanbod heel lief maar daar is amber te moeilijk voor om tijdelijk te laten doen door iemand anders.Ze heeft echt vastigheid nodig.Iemand waar ze een band mee op kan bouwen.

http://glitz4kids.webklik.nl/page/homepage Voor wat unieks op uw kinderfeestje.

madacha
Berichten: 195
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 17:58

Is het niet zo dat je DENKT dat ze bij een ander beter loopt? Misschien moet je niet te onzeker zijn, en wat meer vertrouwen in jezelf hebben. Bovendien maak ik hieruit op dat je les hebt, dus je werkt er toch aan. Denk je werkelijk dat je paard het veel fijner vind als een ander erop rijd?
En als hij vastigheid nodig heeft, zal hij jou wel het liefst op zijn rug dragen, omdat jij (neem ik aan) er toch het meest mee omgaat.

En uit alles maak ik op dat je bedoelingen naar je paard goed zijn, en dat je wel de wil hebt om het hem naar zijn zin te maken.

En waar een wil is, is een weg

spokie79

Berichten: 3010
Geregistreerd: 06-08-03
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 17:59

Loon, wat vervelend dat je zo aan het twijfelen bent.
Het is wel een teken dat je veel van je paard houdt en het beste met haar voor hebt. En zo te horen zit je niet helemaal lekker in je vel en dat kunnen paarden aanvoelen (kijk naar mij en par). Ik denk dat het helemaal goed met je gaat komen.
Ik zou je dolgraag willen helpen, maar op dit moment gaat dat nu niet.
Misschien is het een goed idee om haar en jezelf een maandje vakantie te geven. Kan jij tot rust komen en Amber zal het ook niet erg vinden Knipoog.
Dan kan je na die tijd weer met frisse moed ertegenaan.
Als ik dit verhaal zo lees, baal ik echt onwijs dat het me nu niet lukt om je uit de brand te helpen.
Veel succes.

loontje

Berichten: 2885
Geregistreerd: 03-01-02
Woonplaats: Hoogvliet r'dam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-04 18:04

Missschien denk ik wel dat ze bij een ander beter loopt ,dat zou puur komen omdat ik mijn paard niet kan zien lopen als ik erop zit.Tuurlijk voel je het wel en natuurlijk hebben we onze goede stukken er wel bij zitten maar heb het gevoel dat ik er echt voor vechten moet.Meer en deel met me zelf hoor daar niet van.
Tuurlijk werk ik er aan maar met 2 keer in de week kom je ook niet ver en dat terwijl ze het wel nodig heeft.Zo wie zo al om haar rug en hals soepel te houden.
Fijner denk ik op de manier van correct rijden wat mij dus op het monment niet lukt.
Ik ga wel het meest om met haar dat wel.We hebben een goede band samen zeker wel,maar als je het niet op kan brengen om het haar elke dag naar haar zin te maken en de boel te onderhouden(lees rug en hals) dan valt dat ruw op je dak.

http://glitz4kids.webklik.nl/page/homepage Voor wat unieks op uw kinderfeestje.

Francisca
Berichten: 512
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 21:05

Ik herken dat wel. Ook ik heb een paard waarvan ik zeker weet dat als er iemand op zou rijden die heel goed kan rijden, er veel meer uitgehaald kan worden. En ook ik twijfel regelmatig, maar weet je, ik ga even woorden herhalen van vrienden van mij en van mijn trainer: het gaat er niet om dat je het maximale er uit haalt, het gaat er om dat je plezier hebt met je paard. Als iedereen hetzelfde uit de paarden zou kunnen halen, zou het wel erg saai zijn op wedstrijden bijvoorbeeld toch?
Ik probeer het nu zoveel mogelijk af te wisselen, met longeren of gewoon lekker wandelen buiten en daarnaast trainen. Ook eens een dagje rust, maar goed, ze staan gewoon bij ons buiten.
En soms is het ook 1 stapje achteruit en 2 stapjes vooruit.
Twijfel is dus niet erg, ik denk zelfs dat het misschien wel eens goed is dat iemand er bij stil staat wat je je paard te bieden hebt.

One moment can change everything.

United Stables That's US

Banjer
Correspondent

Berichten: 30271
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 21:17

ik herken het uit duizenden... ik had het heel erg toen het niet goed ging tussen Banjer en mij... ik heb toen doorgezet en ben er voor gaan knokken... nu kan ik ALLES met Banjer... we zijn een echt team... Lovers

Tessebes

Berichten: 16937
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 21:33

Maar blijkbaar ben je voornamelijk onzeker of jezelf, je vraagt je af of je het allemaal wel kan. Ik denk dat als je doorzet met de juiste begeleiding het je echt wel lukt. Misschien is het idd beter als je tijdelijk even wat afstand neemt, maar ik begrijp dat dat op het moment moeilijk zal gaan. Nou ja, mijn aanbod blijft staan, als je hulp nodig hebt, dan geef je maar een seintje. Ik hoop dat je snel weer een bijrijdster vindt en dat je rust en tevredenheid vindt samen met je paard. Sterkte en succes ermee!

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 00:16

Je kent het verhaal van mijn Amber van vroeger wel, zoals je weet heb ik met heel veel hulp doorgezet, maar dat was meer een kwestie van angst voor mijn eigen paard.

Wat jij nu hebt heb ik ook een periode met Par gehad, alles ging fout, wou ik naar links begon ze te rennen, naar rechts begon ze ook weer te rennen.
Alles wat ik deed onder het zadel deed ik fout, en als Kim er dan opstapte ging het opeens goed.
Dus lag het aan mij, dus was ik wel eerlijk om haar aan te houden terwijl ze het blijkbaar en zichtbaar bij andere beter deed?
Heb ook vaak aan Kim gevraagt of ik nou wel het goede was voor haar, 7 jaar niet gereden en geen paardenervaring opgedaan.
Par pikte het allemaal zo snel op en ik bleef naar mijn gevoel zo steken in alles.
Voelde me dus lichtelijk zoals jij je voelt nu.....ben er wel doorheen gekomen, ook door jou omdat jij zei dat het allemaal wel goed zou komen, en door Kim en nog een paar mensen die allemaal zeiden dat het wel goed zou komen.

Daarbij: Zoals eerder gezegt jullie hebben op de grond al zo lang zo'n goede band, ik kan me voorstellen dat het dan een teleurstelling is als die band als je er 1maal opzit zo breekbaar blijkt te zijn.
Terwijl je ernaast alles met haar kan doen.

Ik zou zeker niet opgeven, je hebt goede begeleiding, een goede knol en je wilt het graag anders zet je er geen topic over neer.
Zoals Spokie al zegt je geeft veel om Amber, logisch dat je het beste voor haar wilt en soms zal jij dat niet zijn naar jouw gevoel.

Niet opgeven dus hoor, je kan al lekker met haar naar buiten en dat is iets waar ik voorlopig alleen maar over kan dromen.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Tinne

Berichten: 13717
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 13:09

Ik vraag me ook wel eens af of Ivanka wel gelukkig is bij mij, of ik haar wel bied wat zij wilt. Maar toen ik haar mee had genomen op vakantie, toen merkte ik wel degelijk dat ze gelukkig is met mij Lovers
Afgelopen winter zat ik echt met een schuldgevoel tegenover Ivanka, ik had het toen echt druk met school (op het laatste moment met de werkstukken beginnen he Rolleyes ) waardoor ik heel weinig tijd voor haar had en elke dag even langs ging om uit te mesten en te voeren, als ik iets meer tijd had poetste ik ook nog.. Toen heb ik 1x gedacht of het misschien beter was om haar te verkopen, maar dat kan ik niet..
Ik weet dondersgoed dat Ivanka gelukkig is bij mij, dat kun je aan van alles merken en ik hou zielsveel van haar, dus ik verkoop haar écht niet Lachen.

En elke relatie heeft zo wel eens zijn dipje, maar vaak kom je er wel uit !

loontje

Berichten: 2885
Geregistreerd: 03-01-02
Woonplaats: Hoogvliet r'dam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-04 09:37

Dank jullie meiden voor jullie verhaaltjes.Dat doet me goed.
Toch zijn de twijfels er en gaan ook niet zo makkelijk weg maar jullie hebben wel gelijk hoor.Damn wat geef ik om dat beest.
Diep in mijn hart weet ik ook wel dat het goed gaat komen hoor,maar het gaat zo moeilijk.
We komen er wel dat zeker wel daar ben ik echt niet bang voor maar er zijn gewoon dingen die het dan zo moeilijk maken.
Op dit moment kan ik even toch niet rijden dus we gaan weer even genieten zoals van ouds lekker er naast en longeren,wandelen en dat soort dingen.Even terug in verleden tijd.
Denk dat dat ons wel even goed doet.

http://glitz4kids.webklik.nl/page/homepage Voor wat unieks op uw kinderfeestje.

spokie79

Berichten: 3010
Geregistreerd: 06-08-03
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 13:21

Lekker loontje, ga maar genieten van je paardje.
Jij houdt van je paardje en je paardje houdt van jou. Wat wil je nu nog meer Knipoog.
Het gaat allemaal goedkomen hoor.

cissy

Berichten: 16890
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 14:20

het feit dat je er over nadenkt geeft je al een voorsprong op de mensen die gewoon maar doen en nergens over nadenken! Jij verdiept je er in of je het allemaal wel goed doet en dat is alleen maar bewonderenswaardig! Dat je misschien fouten maakt is helemaal niet erg, dat doet Anky ook wel eens, als je ze maar onderkent en probeert te herstellen, dan ben je al op de goede weg!
succes en niet teveel piekeren en twijfelen. Neem de tijd en geniet!

Hulp bij trailerlaadproblemen, kijk op mijn site http://www.horse-assist.nl
Ook paardentaxi! De enige in omgeving Vianen/Utrecht/Leerdam.

Tessebes

Berichten: 16937
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 15:07

cissy schreef:
het feit dat je er over nadenkt geeft je al een voorsprong op de mensen die gewoon maar doen en nergens over nadenken! Jij verdiept je er in of je het allemaal wel goed doet en dat is alleen maar bewonderenswaardig!


Hier ben ik het nou helemaal mee eens. Dat je er zorgen over maakt is gewoon een extra teken dat je echt veel om je paard geeft en het beste voor hem wil.

loontje

Berichten: 2885
Geregistreerd: 03-01-02
Woonplaats: Hoogvliet r'dam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-04 15:12

Jongens dalijk ga ik nog blozen.
Die laatste paar berichtjes doen me echt goed en laten me beseffen hoeveel ik om mijn paardje geef en geven me op dit moment wel dat beetje kracht om door te zetten.Tuurlijk voordat ik uit die put ben zijn we wel een tijdje verder maar op dit moment zijn er toch wat emmers water ingegaan waardoor ik het licht al zien kan.
Dank jullie wel meiden.Doet me echt goed.

http://glitz4kids.webklik.nl/page/homepage Voor wat unieks op uw kinderfeestje.

Megan_
Berichten: 6725
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 15:16

Hee Loontje,

Jammer dat je zo in een dippie zit. Maar ik neem aan dat Amber van je houdt en jij van haar en zoals vcele hier boven al zeggen wil je het beste voor haar dus dan kan er vrij weinig fout zijn? Kom op joh, zoals ik jullie zag ben ik positief over jullie, dat zal toch niet veranderd zijn? Jullie zijn vast een team, en alles komt goed hoor!

Haley - 19 mei 2013

Esmée - 29 juli 2016

Leoni_

Berichten: 2313
Geregistreerd: 05-07-04
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 15:23

Jah .. ik herken dit ook.. maar dan op een andere manier wat ik dan heb meegemaakt..

Mijn pony was ontzettend schrikachtig.. een aantal mensen vertelden mij dat ik sheronit beter weg kon doen, om een iets gevorderde pony te hebben.. ik helemaal in volle tranen.. en heb toch de beslissing genomen om een ander paardje te zoeken..(wat heel erg moeilijk was)

Er is een pony op proef geweest.. Met mijn zusje klikte het wel!!.. maar met mij en dat ponytje niet.. ik had elke keer mijn gedachten bij sheronit.. en als bij dat ponytje was die op proef was.

Toen dat ponytje op proef is geweest, (ik vond het geen leuk beestje) hebben we even niet meer naar een pony gezocht.. (mijn vader had het druk enzo)

In die tijd ging het zo'n beetje stapje voor stapje beter met Sheronit. Wat opeens een hele verandering voor me was.. dus ik besloot dat sheronit niet weg mog/mag.. want, ik heb er ontzettend veel lol mee!!

Maar nu even op jou verhaal.. Als ik jou was zou ik een verzorgster.. voor je paard zoeken.. en dan pas naar de beslissing kijken.. misschien denk je er dan wel anders over..

cissy

Berichten: 16890
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 15:27

nou laat je mij weer blozen....
belangrijk is dat je er mee bezig bent, dat het af en toe zeer doet is jammer maar hoort er helaas wel bij.
Parelli zegt; if you take the time it takes, it takes less time en dat is waar!
Ik weet hoe je je voelt, heb ook voor een moeilijke beslissing gestaan met mn vorige paardje en ik ben blij dat ik toen wel heb doorgezet want ik rij nog steeds en met veel plezier.
Succes en zit je weer in een dip, knal het op bokt en wij helpen je er wel weer bovenop hoor!

Hulp bij trailerlaadproblemen, kijk op mijn site http://www.horse-assist.nl
Ook paardentaxi! De enige in omgeving Vianen/Utrecht/Leerdam.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 15:34

Meid ......... kop op hoor, je hebt een heel leuk paard, dat heel best bij je past. Natuurlijk ziet het er makkelijker uit als ik erop stap......... maar lieverd dat is mn werk Haha! Haha! Haha! Haha! een direct gevolg van 27 jaar rijden waarvan de laatste 15 jaar gemiddeld 3 per dag Haha! Haha! Haha! Dat kan jij jezelf nooit kwalijk nemen. Jullie komen er echt wel......... bedenk eens hoeveel je al vooruit gegaan bent, hoeveel je al bereikt hebt op dit moment.... afgelopen maandag zaten er hele mooie stukken tussen, stukken waar ze er heel fijn uitzag.......... weet je nog die periode dat ze alleen maar alles in een uptempo deed naast bokken???? Nou die ligt al een tijdje achter je............ zal je toch vast iets goed doen Haha! Haha! Haha! Haha!

cissy

Berichten: 16890
Geregistreerd: 14-10-03
Woonplaats: hut in Heicop

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 15:38

goed zo Kim!

Hulp bij trailerlaadproblemen, kijk op mijn site http://www.horse-assist.nl
Ook paardentaxi! De enige in omgeving Vianen/Utrecht/Leerdam.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zsazsa_, Amber_6978, aniquegraaf, anji, Arethe, Clau1981, Desiree_2001, DoubleD_, friezenfan2, Googlebot, hrhr, ittheclown, lies1998, marije1109, miezelke, Piekosjj, Rinkex, Shawn, Spianne, tinker_sally, xDaim en 27 bezoekers