instructie dilemma

Moderators: SayaJones, Apple, Neonlight, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
marloezzke
Berichten: 5560
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: mierlo

instructie dilemma

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-04 15:08

ik heb op het moment grote twijfels tussen se combinatie ik+mijn paard+ mijn insructrice.

dit speelt eigenlijk al heel lang, ik heb hele andere ideeen over het rijden en het trainen van mijn paard dan zei. als ik alles zo'n beetje naast elkaar leg, lijkt het erop dat zei heel erg volgens 1 lijn werkt, maar toch om de haver klap wisselt van mening, zo had mijn paard bij de vorige stal altijd schrik in 1 hoek, de ene week moest ik hem er naar toe laten kijken en de andere week moest ik er niet op letten en net doen of mijn neus bloede en gewoon door rijden en de hoek niet te veel in rijden, toen kreeg ik al twijfels (is in middels al 2 jaar geleden). zo hoort of leest ze nu ook nogal het een en ander en is daar ontsettend beinvloed baar door en legt me dus de meest gekke dingen voor waardoor ik er niets meer van snap.

aanleuning is bij mij en het paard altijd moeilijk geweest, ze heeft me door een hele moeilijke tijd heen geholpen die werkelijk een hel was. maar naar mate we verder in training komen ( ik heb nu gevoel gekregen hoe een paard in goede aanleuning loopt en het hele verhaaltje daar om heen) daar moeten we dus mee verder werken, nou is mijn paard de makkelijkste niet en valt dus nog weleens terug op de aanleuning. nou is het dus zo dat als dat gebeurt het eigenlijk hetzelfde verloopt, maar iedere keer moet ik het anders oplossen, de ene keer moet ik hem met gigantisch veel druk er door heen werken en de andere keer moet ik met zijn kop in de lucht rond rijden en zorgen dat hij goed doorloopt. (naar mijn mening werken beide dingen niet zoals ik ze van haar moet uit voeren, het brengt allebij erg veel spanning met zich mee en daar wordt het vaak alleen maar erger door.) op zo'n moment hoef ik echt niet met haar in discussie te gaan want er valt toch niet over te praten.

maar goed zo zijn er nog wel meer dingen.

op zich zou je zeggen,stop met lessen en zoek iemand anders, tja als het zo makkelijk is.

vaak heb ik geen les in de winter van haar alleen bij de rijvereniging maar daar wordt geen heel uur door haar op mij gelet. zo was het dit jaar weer. ik heb sinds de winter 2 weken geleden mijn eerste les weer gehad. ik kom iedere dag bij haar rijden maar zie haar niet iedere dag, ze vond dat ik onwijs vooruit was gegaan en dat voelde ook zo, ik kon op een hele lekkere manier rijden en het ging ook vooruit, maar omdat ik toch vond dat ik echt wel les nodig had ben ik dus weer begonnen. nou het beviel me echt niet, tijdens deze les was mijn paard niet 100 % lekker aan mijn been en ik moest hem dus scherper gaan stellen, dit ging op een wijze die zei mij adviseerden het was echt gewoon niet leuk hoe dit ging het werd echt schop en sla werk, helaas reageert mijn paard hier niet op en gaf dus weinig effect en er onstond een hele hoop spanning, het heeft minstens een week geduurt voor dat ik weer ontspannen kon rijden.

dan krijgen we het probleem wedstrijden, het gaat niet altijd even goed, en dan zegt ze"ik zal de volgende keer wel mee gaan en dan kijken we samen hoe het gaat" ik denk ja fijn, wat denk je dat ze doet de 1e 2 wedstrijden is ze plotseling te laat of staat ze ergens anders te kijken, en de laatste keer gaat ze van een afstandje zitten kijken zonder ook maar enige aanweizing tijdens het losrijden die ik op dat moment heel hard kon gebruiken, en na de proef krijg ik alleen een heleboel commentaar wat er allemaal wel niet fout ging, ik denk ja aan jou heb ik zo ook niets dat wist ik ook wel.

het zou makkelijk zijn om gewoon te bellen en te stoppen, maar er is 1 klein ding. mijn instructrice is niet alleen mijn instructrice maar ook mijn tante die ik iedere dag zie, daarnaast maak ik iedere dag gebruik van haar rijbaan. ik vind dit ontsettend moeilijk.

wat zouden jullie doen???

(sorry voor het lange verhaal maar moest het even kwijt, dit was helaas nog lang niet alles wat me dwars zit)

ik hoop echt dat jullie iets weten


Marieke_K
Wiki moderator

Berichten: 12696
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 15:16

Makkelijk gezegd: erover praten. Maar dat ligt er simpel. Vertel haar anders dat je een andere instructice uit wil proberen omdat je het idee hebt dat je vastloopt en verandering van spijs doet eten. Of het werkt.. Iig heel veel succes ermee en ik hoop dat je oplossing kan vinden.

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Malibu

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Velsen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 15:21

Ik snap dat het heel moeilijk is als ze telkens van mening veranderd.

Maar niet alle paarden zijn het zelfde en zul je af en toe dingen moeten uitproberen wat het best bij een paard past. Ik denk dat je tante gewoon verschillende manieren probeert als zij denkt dat de vorige manier niet werkt bij jouw paard....

En als je het er niet mee eens bent op de wijze die zij voorschrijft, vraag dan 'waarom' dat zo moet. Dan begrijp je het misschien ook van haar kant, en dan kan jij uitleggen wat jij voelt. Als je paard ergens gespannen van word dan moet je dat ook zeggen tegen je tante en misschien kunnen jullie dan samen zoeken naar een andere aanpak..

Gewoon heel veel vragen en praten met je tante, wees eerlijk en probeer de dingen een beetje tactisch over te brengen.

Eerlijkheid duurt het langst... Vraag anders advies aan je vader of moeder, die kunnen hun eigen zus wel en misschien weten zij hoe je dat het beste kunt brengen.

Succes, ik snap heel goed dat dit een lastige situatie is!

<3 Trotse mamma van Damian Jeremy en Noëlia <3 , geboren 11 juni 2010 & 2 oktober 2013 :+:
Quincy - Malibu Sundance - A Sundance Sorpreza :+:

Kyra

Berichten: 1399
Geregistreerd: 05-11-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 15:29

weet je wat ik niet snap?
Als jij dat vind, dat ze steeds van mening veranderd, dat je dan niet om uitleg vraagt. Wil je dan niet weten wat haar reden daarachter is??
Dan pas kun je bedenken of je daarachter staat
en dan pas kun je een besluit nemen of je van haar les wilt blijven nemen

http://www.helpmijnpaard.nl Osteopathie en paardrijlessen omg Apeldoorn eo

marloezzke
Berichten: 5560
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-04 15:35

praten doen we heeel heeeeel heeeeel veel, ik les inmiddels alweer ruim 2 jaar bij haar, en dat wisselen van mening heeft niet alleen op rijtechnisch gebied te maken, ik moet je eerlijk zeggen dat het eigenlijk maar een apart mens is, ze heeft altijd gigantische sterke verhalen en als je haar zo hoort praten rijdt ze zelf GP, als het binnen mijn familie over haar gaat dan wordt er ook wel wat gespot over haar, zo van tja maar je moet niet alles geloven wat ze zegt he da weet je.

daarnaast kan ik van de andere kant zo af en toe heel goed met haar opschieten, leuke gesprekken waar ik veel aan heb (dit zijn vaak na besprekingen van de les) zo had ik die vandaag ook weer in maar dan adviseert ze weer de raarste dingen (stukje daarover staat bij RT bij elk dipje slof gebruiken zo ongeveer op de laatste pagina)
ze heeft zelf ook gezegt van je mag altijd over stappen naar iemand anders maar dat zegt ze dan echt wee op zijn toon van "oh dus jij vind mij niet goed genoeg"

ik wacht op verdere reacties van jullie.

marloezzke
Berichten: 5560
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-04 15:38

om even een misverstand uit de lucht te helpen (ben niet helemaal duidelijk geweest in mijn verhaal) ik vraag haar ook echt wel om uitleg bij haar meningen en die kloppen ook wel, maar ze blijft niet bij haar standpunten dat vind ik jammer.

SuusJa

Berichten: 3042
Geregistreerd: 16-01-04
Woonplaats: Druten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 16:25

Denk hoe moeilijk het ook is, dat je beter naar een andere instructrice kan gaan kijken. Zo komen jij en je paard niet verder, en daar schiet niemand iets mee op! Ik heb op de club ook iemand die zo les geeft, ga bijna nooit naar de clublessen, als jij niet achter die manier staat heeft het ook geen zin, en je bent ook niet consequent tegen je paard als je het telkens op een andere manier doet, en dat is ook belangrijk. Maar Je pakt je paard ook aan op een manier dat jij eigenlijk niet wilt en niet mee eens bent...denk niet dat dat gaat werken op die manier!
Ik krijg priveles, en dat gaat harstikke goed, we begrijpen elkaar goed en zijn het met de methode eens, en het paard pikt het goed op! Denk dat dat erg belangrijk is en dat je op die manier ook veel van elkaar kunt leren!
Ik zou hierover een goed gesprek voeren met je tante, en zeggen dat het niets persoonlijks is, maar gewoon eerlijk vertellen wat jij ervan vind! En ik zie dat niet als een reden dat jij haar bak niet meer mag gebruiken enzo, het is tenslotte ook familie!!

Geluk is een richting, geen punt -Loesje

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 18:12

Als je echt vooruit gaat met haar zou ik wel les blijven nemen, maar uitleg blijven vragen over waarom ze iets anders wil, gewoon vragen vragen vragen.
Dan kan je zelf meedenken of het nu zou hebben.

Als jij vantevoren weet dat een bepaalde manier van rijden geen effect of juist een negatief effect heeft bij jouw paard ben jij naar mijn mening ook vrij dat te zeggen en samen naar een andere oplossing te zoeken.

Heb het ook 1 keer gehad met mijn instructrice dat ik zoiets had van dit werkt niet, dit levert meer spanning dan resultaat op.
Een goede instructrice zal dat ook in zien, als je het uitlegt, en samen met jou verder zoeken.
Tenslotte is het ook jouw paard en jij mag best dingen weigeren.

Of anders door de zure appel heenbijten en een nieuwe instructrice zoeken, desnoods eerst een paar keer op proef gaan.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 19:07

Ik ben niet van mening dat je bij ieder verschil van mening maar van instructeur moet wisselen. Het belangrijkste is dat jij rijdt bij een instructeur wiens expertise je vertrouwd en waar je je ook bij neer kunt leggen. In zo'n situatie kun je namelijk ook met eigen ideeën aankomen zonder betweterig te worden.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

marloezzke
Berichten: 5560
Geregistreerd: 08-07-02
Woonplaats: mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-04 19:58

dat is dus het probleem ik heb geen vertouwen meer in haar. ik vind het belangrijk dat iemand bij zijn standpunten blijft en niet om de haverklap wisselt. ik hoef ook echt niet tegen haar in te gaan want wat zei zegt is de manier. (ik zie weinig tot geen verbetering) vaak gaat mijn motivatie hierdoor ook weg en dat vind ik erg jammer omdat ik het belangrijk vind dat je in jezelf moet blijven geloven.

het komt er waarschijnlijk gewoon weg bij uit dat ik op zoek ga naar iemand anders, maar ook dat is niet zo makkelijk (ik ben erg kieskeurig) ik ben echt naar iemand op zoek die bij mijn manier van rijden past , maar waar moet ik beginnen, ik ken genoeg mensen bij mij van de rijvereniging maar dat is niet wat ik zoek (ik ben niet moeilijk) ik wil verder kijken maar weet niet waar ik moet beginnen. ik zou graag les hebben van een profesioneler iemand. iemand waar ik wat tegen op kijk.

SuusJa

Berichten: 3042
Geregistreerd: 16-01-04
Woonplaats: Druten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-04 11:24

tja, de mijne zijn we keer tegengekomen op een wedstrijd, zij was jury daar en ik stond achter de bar. We raakte aan de praat en het klikte en we merkte dat best veel overeen kwam! Toen een introductie les afgesproken, ze kijkt altijd eerst of ze je wel les wilt geven en of het met lessen ook klikt ensow, en tja dat was het geval! Ik les nu bijna 1,5 jaar. En ik heb nu 1 pony met haar naar de M2 gereden, en nu ga ik met mijn friesje helemaal vanaf het begin met haar beginnen, dus ook de basis. En tja, denk dat als we die basis er goed in hebben zitten dat dat ook goed gaat Haha!

Maar iig, ik zou eerst een introductie les kijken, kun je atijd nog zien, en gewoon eens met mensen praten zodat ze weten dat jij ereen zoekt! Mond op Mond reclame over iets is nog altijd de beste reclame Lachen

Geluk is een richting, geen punt -Loesje

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-04 11:45

Een instructrice die niet weet wat ze nou wil, is gewoon een slechte instructrice. Als zij niet consequent is, hoe kun jij het dan wel zijn? Heeft ze uberhaupt wel papieren, want het klinkt alsof ze maar wat doet.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kiekeboefje, mavantos en 20 bezoekers