Droom voor de toekomst wie heet goede raad?

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lailapri
Berichten: 20552
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: Heerhugowaard

Droom voor de toekomst wie heet goede raad?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-04 08:20

Gister op mijn werk zat ik eens wat toekomstplannen te maken, nu had ik bedacht misschien is het leuk om later een ponyclub te beginnen. Ik wil dan dat het voor iedereen betaalbaar blijft en dat er voor iedereen wat te doen is, dus verschillende soorten lessen (western dressuur beginners grondwerk springen nh/centered ridding enz) voor een betaalbare prijs. We hebben nu thuis 2 ha weiland en een halve tot 3/4 ha land met schuren en huis ed. Ik wil dan een binnenbak maken 20X60 of groter en dan zo’n systeem dat je de zijkanten open kunt doen. Verder hebben we al een buitenbak, stallen uitloop en weide, dus er kunnen ook enkele pony’s in pension staan. Dit wil ik dan uit gaan breiden tot 30/50 pony’s. Verder wil ik paddocks (min 4) en longeercirkels (2) bouwen en een stapmolen plaatsen. Ook zal het leukzijn als er een springweide/bak komt zodat iedereen lekker zijn gang kan gaan.

Wat vinden jullie van deze “droom” en is het haalbaar+tips. Ik volg nu de opleiding paardenhouderij.

Volg drachtige merries Dewi en Myrthe (Goldstar du Bois)
Laila ik ben zo blij dat ik nog elke dag van jou mag genieten.
http://www.stalmyrza.nl voor de fokkerij en verkoop.


PartoutZ

Berichten: 5400
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Puttershoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:07

Van een ponyclub wordt je niet "rijk"... Een ponyclub mag namelijk geen winst maken en moet alles zo goedkoop mogelijk aanbieden...

En waarvoor zoveel paddocks en longeercirkels...? Oke je wilt 30/50 pony's maar die eigenaren komen niet elke dag op de zelfde tijd en gaan niet elke dag allemaal hetzelfde doen...

Ik doe/deed ook de opleiding Paardenhouderij en wij moesten een pensioenstal maken... en bij elk dingetje wat we erbij deden uitleggen waarom zoveel en waarom op die plek... enz.
Wij hadden een pensioen stal met 30/40 paarden... een binnenbak 20-60 en een van 15-30... die 20-60 voor wedstrijden en die 15-30 voor het losrijden... we hadden ook 2 buitenbakken van 20-40... en we hadden maar 1 longeercirkel en 1 paddock...
Wij vonden dit meer dan zat...

En waar een wil is is een weg!! dus ik vind deze droom wel haalbaar... je zal er alleen al wel veel geld voor nodig moeten hebben... en doorzettingsvermogen!!

En onthoud: Er zijn meerdere wegen naar Rome! Knipoog

S44rtj3
Berichten: 22
Geregistreerd: 20-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:09

tja je kan proberen je weet maar nooit tog ?
ja er is altijd een weg naar rome ja;)

Ik H0uw V4n Ar4biertjesss!!!
3n Amb!ejj !s M!jn Ang3ll

CCCCorine

Berichten: 5736
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:15

lailapri schreef:
Wat vinden jullie van deze “droom” en is het haalbaar+tips. Ik volg nu de opleiding paardenhouderij.


Mooie droom! Of het haalbaar is, hangt natuurlijk wel van een aantal dingen af, bijvoorbeeld:

- benodigde bouwvergunningen
- overige vergunningen (milieu, mest)
- past een dergelijk bedrijf binnen het bestemmingsplan van de gemeente?

Verder heb je natuurlijk geld nodig om te kunnen investeren ( die binnenbak etc. worden natuurlijk niet gratis neergezet Knipoog. Je zult dus met een heel goed ondernemingsplan naar de bank moeten stappen (of geluk moeten hebben met familie met veel geld bijvoorbeeld).

Barb

Berichten: 11793
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:15

dan zou ik maar eerst eens een vergunning aan gaan vragen voor de binnenbak daar gaat toch al een hele tijd en een hoop gezeik over heen Haha! En hard sparen is misschien ook een goed idee

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:20

2 ha land en 30/50 pony's is denk ik niet echt haalbaar als je die pony's allemaal weidegang wilt geven... En of het winstgevend is betwijfel ik. Misschien kan je eens informeren bij een bestaande ponyclub, hoe hun zijn begonnen?

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:32

Het is een prachtige droom, maar helaas niet haalbaar.
Ten eerste zal je je op 1 bepaald doel moet richten en daarnaast is zoveel paarden in een keer niet te doen.
Een manege zou leuk zijn aan jou ideeetjes te zien, maar daar heb je een vergunning voor nodig. Je moet lessen geven gediplomeerd, je moet je kosten op een rij zetten en goedkoop kan echt niet, want dan ge ja failliet.
Denk er rustig over na en zet je ideetjes eens op papier. Ga later op onderzoek uit qua kosten die erbij horen en schaaf net zo lang als nodig is.
Misschien dat dan over een paar jaar jouw droom echt uitkomt.

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 13:59

Ik ga met Holly mee. Verder denk ik dat er bij jou in de omgeving niet zoveel behoefte aan stalling is. Of je moet echt goedkoop en goed zijn Knipoog
De meeste stallen in deze regio hebben momenteel plaats over

Ik vidn 4 paddocks en 2 longeercirkels trouwens helemaal niet zoveel hoor Liesjuh En de kosten van de aanleg van een paddock zijn ook niet direct wereldschokkend.

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 14:23

Idd zul je moeten kijken hoeveel omliggende paarden bedrijven zijn, en op welke afstand, als dat er teveel zijn krijg je het nooit rond, of je moet miljonair zijn dat je toch de gok maakt.

Wat je wel al kunt doen is een plan maken.
Hoeveel paarden wil je (15 is al veel hoor) en hoeveel kosten deze aan onderhoud op jaar basis. Alleen het gewone plaatje, dus geen BTW kosten berekenen.
De kosten die je maakt aan stalling voor jouzelf plus gas water en licht ook op jaarbasis.
Verzekeringen, onderhoudopknappotje, hoefsmid, dierenarts enz alle uitgaven even op jaarbasis op een rij.

Dan ga je kijken wat je inkomsten zijn qua product dat je aanbied. Dus als je een manege begint, tel je de inkomsten uit lessen op (op jaarbasis, let op als je personeel hebt)

Als je dit zo gaat doen zul je merken dat er echt heel veel bij komt kijken en dat je aan het eind van het liedje erg veel zal moeten schaven om je inkomsten hoger te krijgen als je uitgaven. Je moet namelijk ook je eigen salaris eruit kunnen halen.

Ik denk dat je met het onderzoeken van dit soort dingen veel plezier zult beleven, en als je het over een poosje er weer eens bijpakt dat je vanzelf foutjes kunt bijschaven.

Ben benieuwd op het je lukt Haha!

lailapri
Berichten: 20552
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-06-04 22:08

Op zich zijn een paar probleempjes al opgelost, water komt uit een bron die mijn opa vroeger voor de koeien varkens en kippen heeft laten slaan, we hebben 2 kippenschuren die mijn ouders willen latn opknappen/verhogen, 50/60 meter lang ofzo alleen iets minder breed geloof ik. dan hebben we nog een stene varkensschuur waar opzich wel niet al te grote (tot 1,30/1,40) in kunnen staan van 9 breed bij? lang en een grote groene schuur waar ook boxen in te bouwen zijn. Het liefst zou ik ruime loopstallen maken maar dat zie ik nog wel. Op dit moment hebben we nog land over ong 1/1,5 voor hooi en later in het jaar kuil. stro kunnen we voor een kleine prijs kopen, en de mest voor een kleine prijs afvoeren omdat op dit moment eer de plaat vol is de helft al weer verteerd is en ze dat graag zien bij de mestboer. daarnaast zie ik pony's/paarden liever buiten staan dan binnen en ja 30 pony's in een paddock is wel erg veel dus het worden al 2 groepen van 15 en dan verdelen over de paddocks. longeercirkels omdat ik veel van grondwerk hou en de mensen die hier op dit moment staan opzich ook wel, ik dacht dan aan een grote 20ofzo en een kleine 12ofzo meter doorsnee. Hoefsmid doe ik volgens de natuurlijke bekap methode is dus per pony 4x 25 euro=100 euro per jaar biks vind ik zelf niet echt nodig, er zit al veel in het kuil zelf. en op dit moment vragen we 50 euro voor een pony tot 1 meter 75 euro van 1 meter tot 1,25 meter en 100 euro voor een pony van 1,25 tot 1,50. Ik wil hiernaast mits mogelijk nog partime gaan werken, en hou van makkelijk en snel, maar wel veilig.

De binnenbak wil ik pas ver in de toekomst en vind ik het minst belangrijk (op dit moment dan).

Rijk worden zou wel leuk zijn, maar niet zo rijk vind ik ook best, en er zullen vast wel mensen genoeg zijn die in ruil voor les of rijden graag willen helpen met de verzorging. ik de buurt zitten nu een aantal pensionstallen, 2 manege's nouja 1 en molendijk (valkenbos stopt geloof ik) een africht stal en meer kan ik nu ff niet bedenken. ergens wat verder heb je ook nog manege waarland.

We hebben nu 5 pension klanten en 2 zijn er al weer weg (eentje andere stal dichter bij andere op instorten was een oudje) en er komt er hoogst waarschijnlijk nog eentje bij, verder krijg ik regelmatig vragen of er nog plek is, nee dus maar goed.

Zijn er nog meer mensen met tips een aantal van het bovenstaande hadik nog niet eens aan gedacht Haha!

Volg drachtige merries Dewi en Myrthe (Goldstar du Bois)
Laila ik ben zo blij dat ik nog elke dag van jou mag genieten.
http://www.stalmyrza.nl voor de fokkerij en verkoop.

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 22:18

Tips over bovenstaande? Bloos!
Als je het zo wil gaan doen dan doe maar niet, dat kan niet.
water uit een put is leuk, maar is niet goed genoeg voor wat jij wil. Zitten eisen en regeltjes aan verbonden helaas Haha!
Hooi van het eigen land is mooi, maar met 2 hectare en 30 paarden, heb je echt werkelijk zelfs onder het zand geen grassprietje meer.
1 hectare is gelijk aan 4 a 5 grote paarden overdag op het land(snachts op stal) Dus zoveel paarden, waar wil je dan nog hooien?
Inkopen is erg leuk, maar krijg jij ook de bon waar de btw opstaat? Die heb je wel nodig hoor.
(aanvulling) mest word een mega stapel dus reken er maar niet op dat het verteerd voor het weggehaald word. Paarden van een ander zet je niet in grote groepen, en sommige mensen willen zelfs hun pard appart.
Jij vind dit leuk om te doen, een ander dat, dat mag je dus nooit eisen van een ander. Dus totaal naar jou smaak aanpassen kan niet, want dan voldoe je niet aan de wensen van een klant.

Zo kan ik nog wel even doorgaan hoor, maar zal het je besparen.
Je hebt dus een idee, ga daar dan eens mee aan de slag (via de officiele weg, zoals vergunningen, regeltjes enz). Je zult zoveel tegenkomen hoor.

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 22:26

Ik heb geen tips, ik vind dromen ook leuk maar doe er verder weinig mee Haha!

Wel vind ik dat longeercirkels en paddocks onderschat wordt bij veel stallen, de meeste mensen vinden het wel leuk om op de grond bezig te zijn met een dier, lessen hierin zouden vandaag de dag zeker aanspreken

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, Diane_, Googlebot, Hildevanzwol, PiAnouk en 25 bezoekers